Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó
 
Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   4 / 50
(#) Pixi válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
DSC Classic PC585H a tipusa!
(#) Pixi válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Az összes lehetséges variációt kipróbáltam a master kódnál!
Semmivel se tudtam belépni!
A riasztót én szereltem be, így a kódokat is én adtam meg!
Hogy lehet full reszetet csinálni ezen a tipuson?
(#) frecsko válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Szia.
Ha Te raktad fel magadnak akkor lenni kell nálad leírásnak is ( telepítői és programozói leírás).
Abban benne kell, hogy legyen.
(#) angelero válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Köszi a választ!

Nos az a helyzet, hogy nem a mozgásérzékelőbe forrasztottam ellenállást, hanem egy külön nyák lapra, azon keresztül kötöttem be, amúgy sem a sima eye spy sem a quadpet nem működött csak az eol ellenálláson keresztül kötve (amit amúgy mellékeltek hozzá, de csak úgy külön volt egy zacskóba) a pulzusszámlálót már próbáltam, működik, de sajnos attól nem lett kisállatvédelmes . Most sajnos látatlanban ennyit tudok mondani, mert nem vagyok otthon, de amint hazajutok megnézem a sorkapocs melletti jumpert is, hogy be van-e kapcsolva az eol ellenállás, és megnézem mégegyszer a kisállatvédelmét is, bár nem igazán tudom, hogy miért olyan érzékeny(kipróbáltam a sens potit meg a pulse 3ra állítását is), igazából lövésem sincs miért riaszt be egy kis madárra is :no:

Üdv.
(#) Fonák válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Akkor sajnos reset.
Táp elvesz -> PGM és zóna1 összeköt (persze előtte ki kell kötni belőle a vezetékeket) -> táp vissza -> ha villan az 1 zóna fénye, akkor kész a reset -> táp elvesz -> visszaköt -> táp vissza -> újraprogramoz -> örül
Na ez abban az esetben, ha nincs lezárva a panel.
(#) frecsko válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Szia Fonák.
Ha villan az 1 zóna fénye és lecsipogja akkor lesz jó. Ez a módszer a DSC pc2525-höz van, nem biztos, hogy jó ide. Bár DSC-nél nem tudni
Ha be van kapcsolva rajta az NVM- reszet ( reset+mérnöki kód) akkor dobhatja ki a panelt. De remélem nincs :no: Csak sikerül újra működésbe hoznia.
(#) Fonák válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
most megnéztem
pc 585 leírásában is ez van
Idézet:
„1. lépés - Távolítsa el az hálózati és az akkumulátor bekötetést a panelról
2. lépés - Távolítson el minden vezetéket az 1. Zóna és a PGM 1 csatlakozóból.
3. lépés - Egy kis darab vezetékkel zárja össze az 1. Zóna csatlakozót a PGM 1 csatlakozóval.
4. lépés - Állítsa vissza a hálózati tápellátást a fő panelen.
5. lépés - Amikor a billentyűzeten felvillan az 1 zóna fény, a gyári alapértékre állítás befejeződött.
6. lépés - Távolítsa el a hálózati tápellátást a vezérlő panelról
7. lépés - Állítsa vissza az eredeti vezetékezést és élessze a vezérlő panelt
A panel élesztéséhez AC tápfeszültség szükséges. A panel gyári alapértékre állítása akkumulátorról nem lehetséges.”

a dsc azért következetesen ezt használja legalább
(#) frecsko válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Igaz, megérdeklődtem a főnökömnél.
Kicsit keverem a Soluson és Pyronix központokkal
(#) Fonák válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
néha én is elgondolkodom, hogy most hogy is van, mit is kéne nyomni
ez a hátránya, ha az ember több típussal is foglalkozik.
Ahol dolgoztam, mielőtt vállalkozó lettem, ott volt aztán volt minden. Napco MA1000-től 3000-ig, Gemini, Paradox, DSC, Bentel is néha, Solution, DS, BOSCH...
Azóta csak paradox és dsc, igaz néha van egy-kettő bosch cucc, meg mostanában a Legrand On-Q termékei.
(#) Pixi válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /
 
Köszi a választ!
Akkor összerakom az asztalon és kipróbálom!
Mert ugye az volt a gondom, hogy így nem is tudtam eladni, mivel nem lehetett se kódot se semmit változtatni a master kód ismerete nélkül!
(#) frecsko válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /
 
Jó sok központtal találkoztál
Én nem rég kezdtem foglalkozni riasztóval. DSC-t eddig csak javítottam, a Napco-t csak azért szeretem mert gyorsan fel lehet rakni, de nem nagyon vagyok oda a rádiós dolgokért, jobb a vezeték . A paradox az elég jó, eddig csak egyet kellett javítanom, de csak annyi baja volt, hogy nem volt meghúzva rendesen az érzékelőben az ellenállás és kontaktolt
Én a Pyronix-é vagyok oda, ez van nekem is itthon. Elég stabil, megbízható központocska. Szeretem is rakni.
(#) Fonák válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /
 
Ezért volt jó nagy cégnél dolgozni
Amikor kezdtem, az első munkám rögtön egy bank volt. Mélyvíz rendesen. Ott mindig épp az aktuális legolcsóbbat vették, néha ilyen-olyan érdekek közrejátszottak, hogy mit szerelünk éppen, szóval más lehetőségünk nem volt. De legalább szinte az összes piacon lévő cuccot megismertem. Vállalkozóként azért lecsökkentettem ezt, de így legalább tudok ajánlani az ügyfélnek több variációt, és sokszor a kiegészítő és extra funkciók miatt, vagy csak az ügyfél kívánsága szerint, tudom változtatni a központokat. Pl a DS 7400 partíciókezelése sokkal nehezebb az ügyfél számára, mint a DSC 5010, 5020 vagy a DIGIPLEX partíciókezelése. Ott is ugyanolyan jó, de valahogy a felhasználóknak komplikált lesz. Pedig szerintem egyszerű ott is. A Solution központ házi hívása meg a felhasználó által változtatható, ha elmegy otthonról, vagy új száma lesz, akkor csak átírja a számot másikra, amit használni akar. És ez nem befolyásolja a távfelügyelet számát.
Ezek a laza csavarok, rossz kötések amúgy rengeteg hibát tudnak csinálni, és sokszor elég nehéz megtalálni.
Én mindig használok érvéghüvelyt, a kötéseket vagy leforrasztom vagy szintén hüvellyel préselem. És karbantartáskor MINDIG meghúzom az összes sorkapcsot. Sokan mondják, hogy felesleges, de érdemes kipróbálni, hogy egy év után, amit saját kezűleg húztál meg, mennyivel lazább lesz.
(#) frecsko válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /
 
Hát igen. Mondjuk én ezért szeretem a Pyronix Mátrix 6, - 424, - 832...Elég felhasználóbarát a partíciókezelése. Kód + partíció száma és már élesedik is. Voice modul is csatlakoztatható hozzájuk, tetszőlegesen megváltoztathatod a telefonszámokat, hogy riasztás esetén kit hívjon és szöveget is elmondja. Gyorsan át lehet írni benne a számot ha netán telefonszám változtatás történt.Nekem az első egy DM- üzlet volt. Néhány érzékelő meg mobilpánik meg pár okoskodó kivitelezésvezető
Én forrasztani szoktam a vezetékeket, gyorsabb úgy nekem, már ráállt a kezem Az ilyen laza csavarokat mindig más cég vagy személy után kell húzgálni, a saját munkájára azért igényes az ember. Túl sok kokler van aki maszekban felrak egy központot, megváltoztat benne néhány programmenüt és kész. Se garancia, se javítás.
(#) Fonák válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /
 
Érdemes lenne készíteni egy statisztikát, hogy aki riasztót szerel ma Magyarországon, annak hány százaléka rendelkezik rendőrhatósági engedéllyel, felelősségbiztosítással, ki kamarai tag...
Engem elég sok "telepítő" szokott hívni, hogy egy kis segítség kéne, mondjam már meg mit kell tenni. Az utóbbi időben rászoktam, hogy nem segítek azoknak, akik teljesen feketén, minden papír nélkül csinálják. Volt már pár sértődés, de nem hat meg. Az én üzletem rontják, miért segítsek nekik?
(#) frecsko válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /
 
Hát igen, 10-ből 7 embernek tuti nincsen semmilyen papírja, csak fizetéskiegészítésként csinálja feketén. A villanyszereléssel is ez a bajunk, hogy minden maszek "szerelőt" összeszednek mert az olcsóbban csinálja, de meg is lehet nézni a munkáját. Nem egyszer kellett már ilyen miatt visszabontani a kifestett házat és újra vezetékelni mert éppen a vezeték nem bírta el a mosógépet meg ilyesmi.
Nem érdemes segíteni senkinek aki nem szakmabeli mert akkor ezzel úgymond Te is hozzájárulsz ahhoz, hogy tevékenykedjenek mert ha elakadnak úgy is lesz valaki aki segít.
(#) Fonák válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /
 
Persze, hogy nem érdemes, de az egész úgy indult, hogy egy tanács kellene csak. És jött a másik, a harmadik...
Na de ennek vége lett, meguntam rendesen, hogy volt aki azt képzelte, hogy telefonon keresztül bediktálom neki, mit nyomjon a kezelőn. Persze ha valaki komolyan gondolja, és komolyan akarja csinálni, akkor kisebb dolgokban segítek, de ha az egész programozást be kéne neki diktálni... Hát nem. Az már kemény üzlet.
Az adta a végső lendületet a váltáshoz, mikor az egyik megrendelésem azért mondták vissza, mert fele sem volt, amiért más megcsinálta. Na ez az ember pontosan az ő "akciós" (más nevén vette, hogy megkapja a kedvezményt) árán továbbadta, és kért 5000 Ft munkadíjat. Kp, sziréna, 6 infra, nyitásérzékelő, csatornázás, vezetékezés. Ezen dolgozott három napig, és utána felhívott engem, hogy kéne segítség, itt és itt van, el tudok-e oda menni? Hát nem.
Én a kereskedő kisker ára alá esetleg nagyon nagy rendszernél megyek, de ott sem jellemző. Ezekkel a megoldásokkal, na meg a minőséggel a tisztességesen dolgozókat teszik tönkre. De azt sem hiszem, hogy ebből bármelyik is tisztességesen megél.
És a villanyszerelők jó részét is ide lehet sorolni sajnos
(#) frecsko válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /
 
Sajnos ebben az országban majdnem mindenkit ide lehet sorolni. Mindenkinek van elég szabadideje mást csinálni.
A vevőt meg csak az érdekli, hogy minél olcsóbb legyen és mennyit engedünk a feléből. Aki olcsón dolgozik az akkor biztos igényes munkát is végez...10000000000000:1 ember. Ha már riasztó akkor riasszon "akció" közben, ne pedig azért visítson, hogy szarul van összerakva meg felprogizva. Utána meg lehet menni más szarát javítani.
(#) Moderátor hozzászólása Ápr 24, 2009
 
Uraim! A téma OFF-olását kérem befejezni!

Köszönöm.
(#) Phd hozzászólása Máj 10, 2009 /
 
Sziasztok!

Segítség kellene nekem mozgásérzékelő bekötésében. Vásároltam egy CROWN RUNNER 8-16 riasztó központot és nem egészen értem, hogyan kellene bekötni a mozgásérzékelőket a központba. A mozgásérzékelő típusa SWAN QUAD

Köszi
(#) frecsko válasza Phd hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
Szia.
Itt a manual pdf-ben.
(#) bijo hozzászólása Jún 16, 2009 /
 
Üdv!

Szükségem lenne adatokra a mellékelt képeken látható mozgásérzékelő bekötéséhez, üzemeltetéséhez. (Trimmerpoti, LEDek, jumperek funkciói)

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) frecsko válasza bijo hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Szia.
Több infó nincs rajta?
(#) bijo válasza frecsko hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Szia!

A NYÁK hátoldalán: L.S. TCN-50-92
Egyéb felirat nincs.

(#) frecsko válasza bijo hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
:google:
Nem találtál semmit róla a neten?
(#) thecyrus válasza bijo hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szia! Honnan szetted ezt az őskori infrát? Mindegy....
Segítek mi micsoda!
Balról jobra fogok haladni kezdem a bekötéssel!
+V +12 voltos bemenet azaz táp
GND test vagy 0
STAND BY +- már senki nem használja! Rrégen soros kötésként volt alkalmazva!
Relé a riasztó zónába kell kötni pl: Zona1/com függően attól hogy alapban nyitott vagy zárt a zóna!
TAMPER a 24 órás felügyeletet szólgálja azaz SZABOTÁZS! Ennek a célja hogy az érzékelő szétszedésével azonnali riasztást indít!
J1 jumper: Sétáló tesztüzem led ki/bekapcsolása
Trimmer: az érzékenység illetve 1-3 pulzus reakció beállítására szolgál. Ami annyit jelent hogy 1-3 másodperc alatt hány impulzust küldjön. (pl gyors lassú mozgás)
J2-J3 ha minden igaz kisállat védelemre szolgál 15-25KG ig.
Ajánlott szerelési magasság: 1.3m - 2,5m ig.
Remélem segítettem!
Üdv: thecyrus
(#) thecyrus válasza Phd hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szia! Tedd fel a riasztó rajzát külömben nem tudok segíteni!
12 volt egyértelmű
tamper szabotázs kör! vagy kijelőlsz 1 zónát 24 órásra vagy a központ alapból tudja!
relé kimenet: pl zona1/com pontokba kell bekötni egy ellenálláson keresztül a 10R-10K ig terjed! (riasztó tipustól függöen!)
(#) bijo válasza frecsko hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Próbáltam a neten, de sajnos semmit sem találtam, még a gyártó oldolán sem.
(#) bijo válasza thecyrus hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szia! Valóban "ősrégi", nem is emlékszem, hogy kitől kaptam, de most szükségem lenne rá és a válaszod alapján mostmár be tudom kötni. Köszönöm a segítséget!
(#) thecyrus válasza bijo hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szivesen! Ha elakadnál írj nyugodtan!
(#) d9thc hozzászólása Aug 3, 2009 /
 
Sziasztok
Olyan riasztó szeretnék építeni, ami egy kb. 80 légköbméteres házban működne mozgásérzékelővel. A lényege az lenne, hogy olyan hangos legyen, hogy a betörőnek ne legyen kedve rabolgatni, inkább meneküljön. Ha kap egy kis halláskárosodást az alatt a pár mp alatt amíg bent van, az se baj mert megérdemli... A kérdésem az lenne, hogy elemekről üzemeltethető lenne vagy ehhez már valami nagyobb aksi kéne? Kb. mekkora teljesítménnyel kell számolni, ami a sziréna (vagy nem tudom mi kéne) meghajtásához kellhet? Esetleg csinált már hasonlót valaki?
Köszönöm előre is
Következő: »»   4 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem