Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Tudna valaki segiteni mi lehet a hiba HP nx9110 laptop,belehet kapcsolni bios bejön,de egy led sem jelez vissza,a bekapcsolo lednél megvan a 3.3v a led jo mégsem világit!intel procis alaplap sajnos nemtalálok hozzá kapcsolási rajzot!
segitséget elöreis köszönöm!
Az USB drive-ot sokfele meghajtokent el lehet adni a PC fele. Lehet floppy, zip drive, HDD, stb.
Ez az egyik. A masik az oprendszer, ami fent van rajta.
Tiszteletem Mindenkinek!
hp Pavilion ze 4229-es laposom bekapcsol, de a képernyőjén nem látok semmi bejelentkező szöveget, xp-t sem tölti be. Nem tudom, miért nem működik. Eddig működött, egyik pillanatról a másikra "halt meg". A képernyőn megvilágítással sem látok semmit, inverter hiba kizárva. Arra tippelek meggárgyult a BIOS-a? Frissítési kisérlet nem volt. Esetleg tud valaki BIOS-ROM-ot írni? A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Nincs véletlenül kikapcsolva a kijelző? Talán a fedélnyitást nem érzi.
Mi van ha okkal törték bele a tápcsatit...
Rossz táppal épp most szenvedtem.Kb 5 perc után kikapcsolt a gép ,utána ha kihűlt megint tudott annyit. A tápban volt egy rossz forrasztás. Lehet neked csak a tápcsati része kontakt hibás.
Miert van az inverter hiba kizarva? Vilagit talan a hattervilagitas?
Vagy kimerted az inverterhez meno vezerlojeleket? Ha a csore kivulrol adsz Masik invertert (kommersz cucc is megteszi probanak), akkor sem latszik semmi?
Esetleg külső monitoron megtudod néni, hogy van e kép?
Az majdnem 100% hogy nem bios hiba, bios hibánál be se kapcsolna. Lehet akár mi a hiba forrása ezt csak szerviz tudja eldönteni szerviz körülmények szükségesek a további hiba okának megállapítására. Akár még inverter hiba is lehet
Üdvözlök mindenkit!
Az lenne a gondom a fent említett géppel,hogy bekapcsolás után szinte azonnal vagy a rendszer betőltése után kikapcsól. Hűtő részét rendbe raktam új hűtőzsír,takarítás,ventilátor teszt. Teljes kipucolás,semmi eredmény. Töltője jó. Winyo,ram,aksi,proci nélkűl indítva is kikapcsól. Gyanúm,hogy alaplap hibája van,tervezem szakemberhez vinni.De mivel szeretek bütykőlni érdekelne a veéleménye más hasonló cipőben már járt embernek. Hogy tudnám az esetleg hibát jobban konkretizálni,szemmel látható hiba nincs az alaplapon? Köszi a segítséget.
Kepernyo nelkul is kikapcsol? Masik taprol is kikapcsol?
A kikapcsolas az rendes leallas vagy egyszeruen 'kihuztak a dugot' effektus? Elemrol is csinalja? (kombinaciok: elem kint, csak halozat, elem bent, de halozat is, csak elem bent, halozati aram nincs) Tudod-e emelni KICSIT a bejovo feszt (mondjuk 21V-ra a 19-rol)? Ekkor a kikapcsolasig eltelt ido no? Csokkentsd kicsit a bemeneti feszt, ekkor csokken az ideje is? Mi van a stndby-bol valo inditasokkal? USB boot lehetseges? Ja, a legbanalisabb hiba, a bekapcsologomb OK? Bill. nelkul is kikapcsol? Ha a rovid bekapcsolasi ido alatt megnyomod a kikapcsolast, akkor magatol szepen kikapcsol? A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Úgy kell elképzelni,hogy bekapcsolom és elszál,mintha megszünne a táp,nem hiszem,hogy a tőltőnek lenne baja,igaz,nem próbáltam másikkal,de ha akuról üzemeltetem csak,akkor is elszál,akunélkűl töltővel,akuval töltő nélkűl,vagy csak akuval is ugyan ugy.Tőltést veszi,próbáltam asztali monitorral,de azt nem ismerte fel.Nincs idő semmit csinalni gyakorlatilag 1-2 perc csak.Megpróbálom csökkenteni a feszt.Olyan érzésem van,mintha melegedne valami,abból gondolom,hogy ha másodszorra vagy 3-szorra kapcsolom be közvetlenül egymás után,gyakorlatilag ahogy elkezdi a rendszertesztet meg is áll.Ha rövid időn belűl kikapcsolom akkor nincs gond,de ez csak az első bekapcsolásnál tudom meg tenni,mert akkor van rá időm.
Mennyire volt elszennyeződve a készülék hűtése? Volt, hogy ment közben magától kikapcsolt?
Mennyi ideig járattad ilyen állapotban? Ha huzamosabb ideig így járattad akkor az alaplapon bármi elszállhatott, de a legvalószínűbb, az egyik híd ami BGA tokba van.Othon ezt nem fogod tudni megcsinálni irány a szerviz. De azért tájékozódj, hogy melyik szervizbe viszed, Nem mindegy kinézi meg és mit csinál vele.
Hát volt benne szenny,de a zsír még nem volt teljessen megszáradva,igazából így rosszan szereztem fillérekért a felhasználható dolgok miatt,de még is rá szántam magam,hátha.Most épp kiszereltem az alaplapot és a toknélkül össze raktam vinyo,dvdmeghajtó usb port,majd egy egeret és billentyüt tettem rá meg ugye monitort,de így is elszál,kezdem is feladni már,hogy én ezt meg csinálom.Csak az boszzant ez a sok kis vacak meghaladja a képességeim
![]()
Azert olyan sok fekete szettaposott nincs benne...
Ujjadat rateszed, bekapcsolod, ahol auuuu van, ott a bunos ![]()
Hello! egy HP nc 2400 laptop ventillátor hibám van, hol találok ehhez alkatrészt?
Arany árban itt.
Auu nem volt,pedig probáltam
![]() Ventit érdemes sokhelyen megnézni,2-3000 meg lehet sporolni
Mi a baja a ventilátornak?
nézd meg itt
Nem biztos hogy melegszik az alkatrész ha rossz és az se biztos hogy a melegedő a rossz.
Hozd elhozzák és megnézzük.
A melegedő dolgot nem teljessen szántam komolyan,amugy meg gondoltam rá,hogy szemmel látható hiba is lehet,meg áztatták vagy meg égett vmi,de ennél bonyolultabb.Van hozzá servicemanualom de kimérni nem tudom kevés a multiméter hozzá.
Sziasztok!
Ez a clevo laptop lefagy mindjárt a bekapcsolás után,szerintetek ez vga vagy ram hiba? Talán most lessz hozzászolás,mert az elözö kérdésemre senkise reagált.
Kizárhatod a ram hibát ha ki veszed és nélküle bekapcsolod,ha nem fagy le az volt a gon.vagy ha több van benne probald le őket 1en ként.
Köszi a hozzászolást!bár nemtudom hogy érted",ha kiveszem a ramot és nemfagy le".Ram mélkül belehet kapcsolni de még nem találkoztam olyannal hogy képet is ad,igy nemtodom hogy lehetne tesztelni!Ram hibának én a vga ramokra gondoltam!
Tisztelt FÓRUMOZÓK !
Asus eee pc 1000h típusú gépem hálózati kábelje (12 V 3 A) tönkre ment, gyakorlatilag leégett. Sikerült pótolni, de kiderült, hogy az alaplap is ráment erre az akcióra. Kérdésem, hogy mely hasonló típusú ASUS pc-k alaplapja kompatibilis ezzel a modellel? Van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata a javítással kapcsolatban? A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Köszi!bár a vgát már levettem hogy kicseréljem,de ami kinábol jött kettö is egyikkel sem adott képet igy harmadszorra visszaraktam az eredetit!elsöre ugyanigy csikozott feltelepitettem az xp ét de ahogy bemelegedett egyre rosszab lett,mostmár csak ennyit csinál!
Bármilyen alaplapot felhasználhatsz ami belefér, mert mindenképpen újra kell telepítened a Windowst. Egyébként az Asus eee pc 1000he jó bele.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Mi a gond az alaplappal?
Nem javítható? Nem igazán jó bele más csak a miit bele raktak lehet, hohy van a másikon egy olyan port kivezetés ami a tieden nincs általában ugyan azon típuson belül a betű kombinációk ezt jelölik.
Nem mindegy honnan rendeled a BGA ict-t rengeteg rosszat küldenek, érdemes újat venni.
Nálunk van, rendelésre.
Ezt is uj két hirdette,az eggyik ujnak nézett ki a másik biztos használt volt!azvolt a szerencsém hogy véletlen kettöt küldött igy csak 3e be volt a kettö,öt biztos nemérte kár!
Tudnál ajánlani egy megbizható eladót!Nálatok mennyi lenne egy ati9700? |
Bejelentkezés
Hirdetés |