Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   131 / 283
(#) zolika60 válasza Dióda hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Ha most működik akkor ne aggódj.
(#) pittti válasza Dióda hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Idézet:
„...én balga a winyót fordítva dugtam a zif kábelre”

Mivel a hátsó oldalán csak egy műanyag leszorító lap van (a ZIF csatlakozókábel egyoldalas), ezért semmi kárt nem tudtál csinálni - azonkívül hogy nem működött.
(#) pcb12 hozzászólása Okt 19, 2013 /

Van egy Asus F5R laptop alaplapról eltűnt a 5v.
Merre lehet keresgélni? Mi állítja elő?
(#) bbalazs_ válasza pcb12 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Kapcsuzemu tapegyseg az alaplapon. Jo nagy tekercs korul keresgelj egy FETet meg egy diodat. Nagy kondi is lesz ott vagy tobb parhuzamos kondi.
Lehet nyolclabu is a fet vagy cel-tokozott, olyan TO-220-ra hajazo, esetleg tobb labbal.
A szabalyzast altalaban kulon IC vegzi, pl. egy soklabu Maxim.
De ezek mind altalanossagok, nem tudom, a te esetedben hogyan van.
(#) akos153 hozzászólása Okt 29, 2013 /

Üdv, Nekem lenne egy Lenovo g585 típusú laptopom. Az lenne a kérdésem,hogy átlagos ha alapjáraton 52-56C körül van a hőmérséklete? Ha használom akkor nyilván magasabb. Ez a későbbiekben lehet baj ajánlott a hűtőpad alá vagy átlagos jelenség? Újra pasztázta akkor javult a helyzet, lement 50-re. A venti pörög de nem forró levegőt fúj hanem majdnem hogy hideget.
(#) bbalazs_ válasza akos153 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Akkor a legvaloszinubb, hogy nem er hozza a hutocsohoz a hutendo dolog, vagy egyszeruen rossz a hokontakt valahol (nagy a res, tul sok a paszta, az egyik csavar tulhuzva,etc). Szetszedve, bekapcsolva es tapogatva szerintem hamar kiderul.
Az is elkepzelheto, hogy a hutocsorol leszakadt valahogyan a hutolemezeket tarto resz.
Cifrabb esetben a hocsoves hutesed lukas valahol, de ez szerintem ritka.
(#) tomipap válasza akos153 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Az 50C fok nem termeszetellenes. A kerdes inkabb a terheles alatti homerseklet csucserteke. Terheles alatt nem valamelyik barom teszprogramot gondolom amelyik csak arra jo, hogy chipeket kinozzanak veluk, hanem atlagos hasznalat, Flash (jutyub) tobb bongeszo ablakban es hasonlok. Vagy az amire te atlagosan hasznalod. Ez Brazos-os gep gondolom igy nagyon nem kell aggodnod de azert erdemes odafigyelni hosszutavon a jo hutesre.

Azt azert jo lenne tudni melyik proci van benne. E2-1800 E1-1200 vagy E300

bbalazs_: miert gondolod? (nem kotekedes, kerdes ) En nem erzem cseppet sem magasnak ezt az erteket a g585-nel. Bar az is igaz, hogy olyan 40Celsius szebb lenne. De annak ellenere, hogy Brazos meg azert tud melegedni. Van itt is egy ket Edge 335 es azok sem 35 fokon ketyegnek. Most a sajat mert ertekeit nezzuk gondolom nem mondjuk infraval mert-et.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
(#) bbalazs_ válasza tomipap hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Nem vettem annak. Csupan okoskodni probaltam, altalanos otletet adni, nem ismerem a gepet. Csak eddig barmilyen notival talalkoztam, azert elegge meleget fujt a lyukabol
Ha a proci 56 fokos (es meg feljebb megy), akkor a kijovo levego rendesen meleg kell legyen.
(#) tomipap válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Ertelek, igazabol csak meglepodtem, hogy valakinek ennel alacsonyabb az ertek ezeknel a prociknal. Amugy en ezt nem mondanam tul melegnek. Par fokkal lehetne alatta de messze nem veszes. Nekem a gepem most olyan 55-60 kozott ketyeg de a cpu-t nem lehet osszhasonlitani semmi kepen sem. Bar nalam ha a GPU-val es a CPU-val is szamoltatok akkor 90fok nem szamit extremnek. Bar ennyire nem nyuzom hosszu tavon mert azert kinyirni sem akarom.
(#) akos153 válasza tomipap hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

bbalazs: A kontakt meg van mindenhol, újrapasztáztam kétszer is a paszta rendesen elkenődött szóval összeér a két felület. Ha a kijövő levegőt nézem akkor a kezemnek nem meleg sőt majdnem hogy hideg a levegő. Ha valamit megnyitok azaz terhelem akkor megnő de a venti is jobban pörög na akkor érezhető hogy már meleget fúj de csak hosszú idő után.

tomipap: E1-1200 van benne. Néztem ebbe a proci nem úgy van rögzítve mint általában a laptopokban. Golyózással van az alaplapra fogatva mint a BGA IC-k.
(#) witi hozzászólása Nov 5, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Az ASUS eeepc 900-asom betegeskedik.Intel- es gép. A háttértár 4Gb onboard SSD az alaplapra forrasztva, plusz 8 Gb SSD miniPCIe aljzatban(nem bootolható),gyári állapot, 1Gb DDR2 RAM .A BIOS látja mind a két SSD-t. A hiba a következő: A gyári renszervisszaállító lemezt a gépkönyv szerint elindítva (PC-táp,DVD-rom,és IDE-USB átalakító "combo"-val) betölti a"ramdisk image"-t, elindul a Symantec Ghost progi, ami az SSD-k partícionálását végzi, az alaplapi SSD-nél ez jön ki: 1. kép.Ha az OK-ra kattintok, ezt kapom: 2.kép és visszalép az 1. képre. Ha a Cancel-re nyomok, ez jön elő: 3. kép, és folytatja a 8Gb -os formázásával.Mivel az alaplapi SSD-t nem tudja formázni, az XP telepítője ismeretlen lemeznek látja, és nem lehet folytatni a telepítést.

Az egyik szervízben azt mondták alapalpi SSD rossz, a másikban alaplap hibát mondtak.
Kíváncsi lennék a véleményetekre , valahogy jobban bízok a HE-s kollégákban...

Előre is köszönöm!

A 2. képen a szöveg :cannot open GGHOSTERR.TXT - insert diskette (434)
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
(#) feco45 hozzászólása Nov 7, 2013 /

Sziasztok!

HP omnibook xe3 –as notihoz keresek olyan szervizkönyvet, ami tartalmazza a kapcsolási rajzot. Egyszerűen nem értem, hogy bármilyen laptophoz letöltök, szervizkönyvet kapcsolási rajzot egyikbe se találok. A SDF4435 zárlatos volt kicseréltem szinte azonnal ismét elszállt, de most vitte magával a 4835-öt.Mindketöt ki cseréltem plusz két darab kondenzátort. Ami szintén rövidzárba ment. Eljutottam oda, hogy most 12volt stabil feszültséget mértem a SDF4435-ös fetten. Sajnos nem sokáig kb. 5 perc és a fetnek annyi, no meg a két kondinak.
A rajz fontos lenne, mert nem látom át 12 voltos kört valószínűleg a kondik halálát a zárlatos SDF4435-ös okozta melynek következtében 19 volt kaptak. Valamin keresek egy smd kondenzátor listát (j08, J43, J45, E… STB) feszültség értékét meg tudom nézni.
Google keresés J=5% .

Udv: Fecó
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013

Hp.jpg

(#) pcb12 válasza feco45 hozzászólására (») Nov 15, 2013 / 1

Szia!

Olyan szervizkönyvet amiben kapcsolása rajz van ne is keress laptophoz mert nem fogsz találni. Néha fel lelhető kapcsolási rajz egyes típusokhoz, de ez a ritka. Fizetősbe fogsz találni kb 10$ környékén.

Smd kód táblában meg a google fog segíteni.
(#) tomipap válasza feco45 hozzászólására (») Nov 15, 2013 1 /

Ez a ket FET nem veletlenul az akku es a tap uzem kozott "dolgozik"? Mert ha igen akkor a toltesvezerlo ic hibaja szokott hasonlokat csinalni, bar nekem eddig inkabb ASUS-al volt hasonlo gondom. Dobjal fel egy nagyobb fotot a deszkarol legyszives. Kicsit jobban atlatnam, hogy melyik konstrukcio ez.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
(#) fgabi válasza feco45 hozzászólására (») Nov 15, 2013 1 / 1

Parancsolj.
(#) tomipap válasza fgabi hozzászólására (») Nov 15, 2013 1 / 1

Jah* a szokasos fet par. Szerintem az MB3878 -on kene inkabb megnezni a dolgokat. Az akku feloli fet-et en rovidre szoktam zarni. Es akku nelkul tobbnyire taprol indul ha az mb3878 csak felholt.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
(#) ufi hozzászólása Nov 16, 2013 /

Sziasztok!
Lenne egy gondom egy Levono G500 típusú laptoppal!
Most vettem a mai nap! Nem tudom rátelepíteni a Win 7-et,mert az első indításig eljut majd állandóan újraindul! A Levono logo-ig bejön és újraindul amig ki nem kapcsolom a gépet!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
(#) zolika60 válasza ufi hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Mielőtt telepíteni kezdtél mi volt rajta?
(#) ufi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Semmi! Ma vettem
http://pcforum.hu/tudastar/110585/Lenovo+G500+laptopra+Win7+telepites.html
Itt a srác is így járt! De itt azt írják hogy eredeti win 7 kell!
(#) feco45 válasza tomipap hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Úgy ha hogy mondod táp és akku közt dolgoznak, elszáll a fet a tápegység Led villog.
Fgabi küldőt, rajzot így már kezdem átlátni, de van mit kimolyoznom. Kicseréltem a PQ5,PQ7 es fettet, rákapcsoltam a tápot semmi zárlat semmi füst. Majd összeraktam bekapcsolható szintre abba a pillanatban táp led villog és már a két fetnek annyi. Hirtelen ez a két kép áll rendelkezésemre.
Köszönöm válaszod
Üdv:Feco
(#) feco45 válasza fgabi hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Köszönöm
(#) feco45 válasza pcb12 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Fgabi küldött rajzot nem (omnibook xe3 ) a címe így már valószínűnek tartom, hogy minden laptopnak van egy schematic kapcsolási neve.
Letöltöttem már vagy 6 fajta smd kód táblázatot, de egyikbe sem szerepelt.
Feladtam a keresést, a rajz alapján meg vannak az értékek.

Üdv: Fecó
(#) feco45 hozzászólása Nov 17, 2013 /

Elnézést kérek fgabi, tomipap, félre kattintottam pozitívan értékelem.
Moderátornak jeleztem.
Üdv:Fecó45
(#) tomipap válasza feco45 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Nem neztel korul az MB3878-on? Nekem eleg sokszor elofordult, hogy tenyleg az ment tonkre es mivel hibasan vezerelt igy durrantak a fetek. Ezert szoktam azt csinalni, hogy kiszurjem a hibajat, hogy az egyik fet-et ami az akku felol kapcsol leveszem, es athidalom a Drain es Source labakat. Ha igy indul (de szigoruan csak is akku nelkul probalkozz) akkor eddig nekem kivetel nelkul az MB3878 vagy az ugyan ezt a feladatot ellato IC volt a ludas.

Itt egy hasonlo hibarol egy galeria. Bővebben: Link Ez egy Sony VAIO volt, nem is olyan regen csinaltam. Ennek mondjuk az is volt a baja, hogy mar valahol nagyon meg akartak javitani es lesoportek egy kvarcot rola meg ilyen nyalanksagok. De ezzel is annyit csinaltam, hogy FET levesz, athidal, indit.

Viszont! Nem vagyok benne biztos, hogy nincs olyan eset amikor az MB3878 ugy megy tonkre, hogy ezzel csak artani tudsz meg jobban. Egyszoval en a helyedben ennek az IC-nek a feszultsegeit neznem meg rendesen. A sony nem MB3878 (Fujitsu) -at hasznal hanem BQ24753-at de a lenyeg az, ha ez elszall akkor ezek a fetek szinte azonnal durrannak.

MB3878 adatlap: Adatlap
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
(#) Factis hozzászólása Dec 5, 2013 /

Sziasztok ! Sikerült szereznem egy Asus x501A-t igen olcsó pénzért (4000Ft) , annyi a gondja , hogy nem kapcsol be. Hol keressem a hibát?Vagy inkább ne ? Alaplapcserés ?E setleg orvosolható ? Várom az ötleteket és előre is köszönöm !
(#) tomipap válasza Factis hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Ezt fejtsd ki egy kicsit bovebben legyszives. Melyik led jelez vissza, melyik nem? Felporog e es utana leall vagy egyaltalan nem csinal semmit? Tapjat ellenorizted?
(#) Factis válasza tomipap hozzászólására (») Dec 5, 2013 /

Holnap részletesen leírok mindent !
(#) Factis válasza tomipap hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Szóval, elindul felpörög a venti is . Ha töltőn van visszajelez a led , ha bekapcsolom egy másik zölden világít , de nincs kép ..
(#) tomipap válasza Factis hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

kulso kijelzovel probaltad mar? probald ki a HDMi-t es a VGA-t is.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
(#) Factis válasza tomipap hozzászólására (») Dec 6, 2013 /

Igen megvolt.
Következő: »»   131 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem