Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD háttérvilágítás
 
Témaindító: raron, idő: Márc 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) bbalazs_ válasza Szasza9668 hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Kevés lesz. Csúcsban (gyújtáskor) sokkal magasabb is lehet.
Kimérni nemigen érdemes, látni fogod a csövön, hogy megy-e. A trafót tudod mérni esetleg ohmikusan.
(#) Szasza9668 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
A bajom az, hogy nem a gyári vezérlőre raknám az lcd-t, a kejelzőre 3 vezeték megy alul és felül. A vezérlőn meg 8 vezetéknek van csatlakozás. Valamelyik drót párhuzamosítva van.
(#) Szélfia31 hozzászólása Dec 22, 2018 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hozzátok ,hogy képen látható lcd display világítását szeretném megoldani, mert ha sötétben dolgozom akkor zavaró hogy nem látom! Kérdésem hogy oldalról ledszalaggal megoldható-e? A másik pedig a tükörfűtés. Ez is utólagosan kerülne beépítésre, annyi a kérdésem hogy elég egy kapcsló,plusz valahonnan a pozitív negatív szál,vagy kell a kapcsoló után relét rakni?Természetesen a kapcsoló után teszek biztosítékot.
(#) Bakman válasza Szélfia31 hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
1: Akassz fölé/mellé valamilyen fényforrást, gondolom megbontani nem akarod a készüléket. LED szalag is lehet.
2: Ha a kapcsoló kibírja a fűtőbetét áramát, akkor nem kell relé.
(#) Szélfia31 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Nagyon szépen köszönöm, de olyasmire gondoltam hogy a burkolat alá körben mondjuk kék ledszalag ,csak azt nem tudom hogy ez opció lehet-e? Nagy-teljesítményű,kifejezetten ehhez való (tükörfűtés) kapcsolót szereztem be hozzá. Köszönöm a segítséget.
(#) Bakman válasza Szélfia31 hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Nem ismerem a kérdéses műszert de nagy a valószínűsége annak, hogy nem fog beleférni. Talán SMD LED-ek (0805 körüli méretek).
(#) Szélfia31 hozzászólása Dec 22, 2018 /
 
Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget!
(#) bbb válasza Szélfia31 hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Ránézésre azt mondom, hogy nem sok értelme van az oldalról ledekkel megoldásnak, nem sokat fogsz látni vele. Nagy eséllyel az LCD mögötti reflektív fóliát ráragasztották, s akkor csak úgy tudsz neki háttérvilágítást adni, ha azt lehúzod róla, de ez elég kényes művelet, amivel akár törni is lehet a kijelzőt.
Mielőtt tovább találgatnánk, hogyan is próbálkozz a megoldással, szedd szét és fotózd le! Nézd meg mennyi hely van benne, milyen fajta a kijelző (ha szerencséd van, akkor könnyedén szétszedhető, úgy van rétegelve), s utána lehet tovább haladni. Én a ledes megoldás helyett elgondolkoznék az EL fóliában is, de ledek esetén is több réteggel csinálnám. Viszont van itthon olyan LCD kijelzőm, amit szívesen odaadok, szétbonthatod és átfaraghatod megfelelő méretűre a világítását.

Azt csak halkan merném mondani, hogy az igazán hardcore változat az lenne, ha visszafejtenéd a kijelző protokollját és beraknál egy OLED kijelzőt a helyére
(#) Szélfia31 válasza bbb hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Elméletileg az alsó burkolat hamar levehető utána nem tudom hogy tudnám kivenni magát a kijelző panelt.Akkor marad az usb-be dugható lámpa. Mondjuk furcsállom hogy ebbe a displaybe ami a a motor és egyéb fontos adatokat mutatja,nem raktak bele világítást? Csak ezért próbálkoztam volna ilyen megoldásra.Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a segítséget!

(Halkan jegyzem meg hogy ha ezt valaki meg tudná csinálni amit bbb fentebb leírt,gondolok itt a hardcore változatra,,nem lennék hálátlan az biztos!)

Köszönöm szépen a sok segítséget nagyszerűek vagytok!
(#) Bakman válasza Szélfia31 hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Biztos, hogy nincs háttérvilágítása a kijelzőnek? A gombok, ha jól látom, kaptak ilyen opciót.
(#) Szélfia31 hozzászólása Dec 23, 2018 /
 
#Bakman igen a vezérlő gomboknak van háttér világítása! A displaynek viszont nincs vagy nem működik ,ezt nem tudom pontosan! A gyári leírásban nem találtam erre vonatkozó adatot , de legközelebb szétszedem,vagyis leveszem a burkolatot aztán körbefényképezem. Lehet hogy van csak nem működik valamiért? Az az igazság hogy fél éve dolgozom evvel a géppel ,viszont most jutottam el odáig hogy el kezdtem rendbe rakni minden funkciót. Volt egy két dolog ami nem működött de már működik (ülésfűtés ,szivargyújtó).Dolgoztam már egy pár géppel,de eddig ez a nagy szerelem ,és ezért keccsölök az ilyen apró funkcióknak a rendbehozatalával is
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2018
(#) Bmw5 hozzászólása Ápr 8, 2021 /
 
Samsung ue32eh5000 tv-nek döglődik a háttérvilágítása.
Melyik led jó hozzá?

Ez:


https://kepkuldes.com/image/Q790IB


Vagy ez:


https://kepkuldes.com/image/Q79Sey
(#) antiktelefon válasza Bmw5 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 / 1
 
Mondjuk ha nem két pici, értelmetlenül feltöltött képet linkelnél be, akkor könnyebb lenne megmondani.
A típusra keresve egyértelműen csak az egyiknek a nevében és leírásában szerepel a pontos típus...
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2021
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem