Fórum témák
» Több friss téma |
Azt hiszem ennél több időráfordítást nem ér a dolog.Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
ÁÁÁ ne add fel azért ilyen könnyen , vagy még is ?
Ha már segítünk annyit csak meg ér nem ? Próbaképp annyit tegyél meg , hogy a CN102 csatlakozót húzd ki , mert , beleméred a kijelzőt is , és lehet azért sípol be mindenhol. Ha ez meg van , akkor így mérd ki , és főleg az ic lábai , és a nyákon tovább menő réz sávok folytonossága lenne a lényeg.Ha bárhol nem sípol , vagy éppen egy átmeneti ellenállást mérsz , akkor az a pont már nem jó . A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
lényegében ha egyebet nem is de tanulok belőle.Abban igaza van Buvarruha kollégának ,hogy nem sok minden tapasztalatom van az LCD-s dolgok terén.Nekem ez volt az első lcd monitorom őszintén szólva még nem javítottam le ilyen monitort,de még nem is bontottam szét ilyet.Ezért is írtam ide.
Mindenki elkezdi valamikor , hát most te is.Nem szégyen segítséget kérni.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Sziasztok!
Egykis segítségre lenne szükségem. Adott egy Samu 932B monitor. Bekapcsolás után 1 mp. múlva kikapcsol. Ha nincs gépre dugva akkor is, led világít. Újra be tudom kapcsolni utánna, de csak 1 mp. és újra kikapcsol. Először 2-3 órát is ment, de azután elkezdett csökkenni a viszakapcsolás utáni működési idő. Kicseréltem benne 3db 470µF elco-t, mert púposak voltak, de a jelenség ugyan az maradt. Esetleg nézzem meg a többi kondit is amik nem púposak vagy biztos mélyebbre kell nyúlni. Nem volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata, esetleg tipikus alkatrészre utal a hibajelenség, mert akkor volna némi irányom a gyorsabb javításhoz. Előre is köszönöm. Üdv, Lala
Ha volt amikor tovább bírta, akkor esélyes, hogy fénycsö hiba. Nem rózsaszínes a kép bekapcsolás után, illetve nem villog egy picit mielőtt leáll a lámpa?
Artani nem art, ha csereled oket, altalaban minimalis koltseg. Amiket betettel, azok low-ESR-esek voltak? Mert az nagyon fontos, kulonben gyakorlatilag semmit sem csinaltal.
A legaltalanosabb hibajelenseg, hogy a csovek tul nagy aramot huznak, ezert tilt. Ha be se gyujt, akkor is tilt. Es ez barmelyik oldali hiba eseten is megteszi. Az elso masodperc kb. a gyujtas es az ionizacio kialakulasi ideje, akkor nem ellenoriz. Ezert, ha pl. windowsban felbontast valtasz, akkor 1secre szinten lesz keped, mert olyankor kikapcsolja a hattervilagitast, hogy ne lass a kepernyon mindenfele egzotikus pacat. Lehat az is az ok, hogy alacsony a tap feszultsege (ez a tipikus pupos kondis jatek), igy ugyanannyi teljesitmenyhez tobb ampert kell huznia, ezert is tilthat, de inkabb az oreg csovek szoktak problemat okozni, vagy barmilyen athuzas, tores, repedes.
Köszönöm a válaszokat. Nem low ESR kondikat raktam be, ezt nem is figyeltem. Nem rózsaszines, nem villog, egyszerüen letilt valami. Akkor írány a bolt, mert ezeket a kondikat egy ismerősöm adta, csak az értékeket figyeltem. (470µF és 25V). Kicserélem az összest akkor már.
Az azért erős túlzás, hogy az olyan, mintha semmit sem csinált volna, megy az simákkal is, nicns nagy áram, csak hamarabb döglik. Nem olyan precíz tákolmányok ezek.
![]()
Akkor hagyjam a kondikat, induljak más irányba? Letöltöttem a monitor szerviz manual-ját de nem látom ezeket a kondikat az alkatrészlistában. (470 µF egyáltalán nincs benne a listában)
Lehet én vagyok láma, de nem találtam. A kapcsolási rajzon sincs odaírva a kondik mellé az érték, csak egy részének. Nem kellene szerepelnie a listában az összes alkatrésznek? Köszi, Üdv
Minden kondit ellenőrizz (a táp primérben is a nagy 400V-os kondit) nem e zárlatos valamelyik! Ha simát raksz bele nem bírja annyi ideig de el kell vele indulnia. Ha van esetleg bontott CFL csöved akkor próbáld meg azokkal is. Csak akkor indul el ha szimetrikus a terhelés tehát a csöveknek trafóknak egyforma paraméterekkel kell rendelkeznie mindkét oldalon. Inverter trafó szekunder zárlat is ilyen jelenséggel jár akkor csak a trafócsere segít..
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
Valamiért leáll az inverter. Mérd meg az inverter trafók szekunderének ellenállását, ha egyezek, cseréld a kimeneti 10-20pf-os nagyfeszültségű kondikat. Ha megy a monitor, akkor utána érdemes foglalkozni azzal, hogy LowESR elkók kerüljenek bele, de addig nem érdemes költeni rá.
köszi mindenkinek, megnézem ezeket. üdv
Sziasztok!
Lenne egy olyan Problémám, hogy van egy fujitsu siemens w9za lcd monitorom! a hibájáról teszek fel képet! a windows résznél mikor bekapcsol nem tudtam képet készíteni kábel hiány miatt de az még roszabbul nézki tele minden szinnel! remélem tudtok segítenni! a paneltábláján találtam 6-db púpos kondenzátort kicseréltem őket de a hiba még mindig jelentkezik! Válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
Elsokent merd meg az 5V-ot, mennyire stabil. Ha van 3.3V azt is.
Aztan probald meg (kaikapcsolt allapotban) az atvezeto szalagkabelt eloszor csak ki-be dugni, mindket oldalon (panel es LCD is!), ha ez nem hasznal, akkor kicsit nyomkodni, mozgatni (de sohasem annyira, hogy kicsusszon!) - ezt bekapcsolt allapotban, mikozben nezed a kepet. Egyelore ne is hasznald a VGA kabelt, mert nem az a baja. De ha tudsz egy kepet feltenni mondjuk a harom alapszinrol es felette a menurol, az hasznos lehet esetleg.
Tudom én azt, hogy Plug and Play-ként felismeri a rendszer, de valahol azt olvastam hogy nem árt ha illesztőprogram is van telepítve. Na ettől függetlenűl megint előjött a felugrálós dolog, úgyhogy vettem egy flakon kontakt spray-t, és átfújtam az egész panelt, közben nyomogatva a gombokat. Mit mondjak, bevált a módszer, mert azóta tökéletesen működik. Tehát végűl is midenkinek jár a pont. Nem éppen ide tartozik, de a Béka oldalán olvastam már régebben, hogy Ő mobiltelefontól kezdve majdnem minden elektronikát át szokott mosószeres vízben mosni, leöblíti, kiszárítja és kész. Eleinte kételkedtem a módszerben, aztán tavaly nyáron egy kontaktos régi rádión /ami már csak recsegett, nem szólt/ kipróbáltam a módszert. Kimostam, slaggal leverettem, a napon kiszárítottam és úgy szól azóta is, mint újkorában, pedig van már vagy negyven éves. Nem a reklám miatt, de aki nem ismerné, kattintson rá erre:"Béka oldala". Nagyon érdekes.
A monitorról le tudja olvasni a gép, hogy milyen felbontást támogat stb stb. Tökéletesen felesleges. A sok "szakmai" fórumon írkált baromságokkal nem feltétlenül kell foglalkozni.
Szia, Igen ez így igaz, csak jó meleg legyen a víz, s akkor hamar elpárolog, ha tekercset, ventilátort, stb mosol radiátoron lehet télen szárítani, létezik elektromos szigetelő lakk, a tekercseket be lehet fújni, s megújulnak.
Anno a Robotron írógépek billentyűit borotva ecsettel, szappannal mostuk. A budiban a kézszárítóval szárítottuk. Sokat. Hiba nem volt e miatt.
Sziasztok!
![]() Megint került hozzám egy monitor..nem is akár milyen!: ezt látnotok kell (persze gondolom, csak én nem láttam még ilyen háttérvilágítást! ![]() A gond egyébként az vele, hogy csatlakoztatom a külső tápot (19v) bekapcsolom teljesen jó..egész addig, míg meg nem koppintom a monitort, ekkor elmegy a háttérvilágítás (a kép a kijelzőn marad zseblámpával látni) ki-be kapcsolásra továbbra sem kapcsol be a háttér, ám ha a tápot szüntetem meg illetve adom rá akkor ismét jó. Minden nagyobb alkatrészt átforrasztottam ,de továbbra is ha megkoppintom az inverter panelt, abban a pillanatban leáll a háttérvilágítás. ui.(arra gondoltam, ha nem lesz jó csinálok belőle armaturát! ![]()
Mivel kopogtatást írsz , így elsősorban kontakt hiba van..Ezen a logikán indulj el .
Valahol érintkezési hiba ép fel , próbál szelektíven kocogtatni , és óvatosabba.
Nem semmi! Eddig csak LCD TV-ben es kicsi kepernyoknel lattam ilyet (5coll koruli egycsoves).
Valoszinuleg valami emelt fenyereju vagy kulteren is hasznalhato modell lehetett.
Sziasztok a tesóm monitora ezt produkálja: Bekapcsolás után a monitor megy X időt és elfeketedik, ki-be kapcsolás után vissza jön a kép és X idő múlva megint elfeketedik. Szerintetek mi okozza a problémát? (GERICOM 700P)
Hali, Azt hittem először, hogy grillsütő
![]()
Szia, hasonló kontakt/hőtágulás, s elmegy az addig meglévő kontaktus, szerintem.
Hasonló nekem is volt, igaz az nem ilyen reflektor monitornál
![]() Ott az invertel panelnél a csatlakozók voltak ki meg a trafók. Eleinte nem is látszott, egy idő után annyira elöregedtek, hogy szemmel is jól láthatóak voltak. Szerintem itt is hasonló van.
Szia hőtágulásra mit értesz (ellenállást)? a kontaktokat már néztem de utána is maradt a kikapcsolás.
A csövek végén a kábelek forrasztását kellene ellenőrzni. Van hogy meghúzod a kábelt és kis is csúszik a zsugorcsőből.
Sziasztok!
Van egy LG Flatron l194wt monitorom. Úgy került hozzám hogy nem csinált semmit. Kiderült hogy a diódahídnak annyi benne, illetve volt pár púpos kondi a szekunder oldalon. Most ott állok hogy a tápegység folyamatosan újraindul. Bekapcsol a monitor, rá 2-3mp-re felkapcsol a háttérvilágítás aztán rögtön újra is indul az egész monitor. Lehúzott csövekkel is ugyan ezt csinálja. Van valami tippetek hogy merre kezdjem a keresgélést? Vezethet az eredményre ha leválasztom a tápról az egész inverter részt, és így próbálom indítani? (vezetősávot kellene vágni ekkor) Úgy gondolom a scaler panel jó, mert azalatt a fél pillanat alatt amíg megy a háttérvilágítás tisztán olvasható a monitoron az Ellenőrizze a jelkábelt! felirat. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
Eszembe jutott hogy nem kell elvágnom a vezetősávot, csak kiszedni a scalertől jövő csatlakozóból az inverter felé menő PSON szálat, így bekapcsoltam és tökéletesen megy a monitor persze háttérvilágítás nélkül. Innentől akkor kizárásos alapon inverter hiba, és mivel rájöttem hogy a két cső közül csak az egyik villog így aztán már azt is tudom melyik oldali meghajtó a bibis. Van rajta kettő DIP8 tokos 4511GD névre hallgató Mosfet. Egy tokban 2db fet van, felyettesíthetem őket 2db vagy akár csak 1 paramétereiben hasonló to220-as fettel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |