Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   171 / 314
(#) Buvarruha válasza sprofan hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Igen.
(#) Chipmunk1960 válasza sprofan hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Szia, Most én is FEt-vadászaton vagyok, nem találok sehol spn 9971-est. Neked ezt találtam legolcsóbban 4db-os kiszerelésben/ ha egyet veszel, akkor sem olcsóbb a szállítás miatt/AP4511GD ha van elég helyed a panelon, szerintem kereshetsz bele valami hasonló komplementer párt. Üdv: Mike
(#) sprofan válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Tettem bele 4db fetet a 2 ic helyett. Ugyan úgy újraindul. Trafókat kiforrasztottam, mind kettő hajszál pontosan ugyan akkora ellenállású, szekunder 1K primer 3R. Merre keresgélhetnék még? Van itthon egy külön ccfl panel egy rossz monitorból, arról szépen beindultak a csövek.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Gyakorlatilag az összes alkatrészt lecseréltem a táp és az inverter panelon, mégsem működött továbbra sem... de rajtam nem fog kifogni egy ilyen kis apróság. Kikötöttem az invertert és beleraktam a korábban említett másikat, mit ad az ég anno az is egy 19"-os monitorból jött. Működik még a fényerő állítás is.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
(#) kirally válasza sprofan hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Nem veszélyes az egy kicsit?
(#) Chipmunk1960 válasza kirally hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Ne szopogassa, ne nyalogassa
(#) sprofan válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Magához a monitorhoz sosincs nyúlva, így annyira nem. Mellesleg ha az is lenne, más megoldás nem nagyon volt
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Szia, Ma megérkezett a várva várt MP3389. Gyakorlatilag u.a. ez a TYPICAL APPLICATION kapcsolás van a kis panelon, annyi különbséggel, hogy az M1 jelű P-mosfet-et lehagyták a VFAULT kimenetről. Az M2 jelű: SPN 9971, 60V,25A , de nem találtam sehol, jobb híján az IRFZ44-et raktam be, ami hasonló paraméterekkel bír. A feszt viszont nem pumpálja fel, így továbbra sincs háttérvilágítás. A D1 diódák felőli oldalán csak a 14V tápot mérem. Miután mindkettő lyukas volt, lehet hogy visszarúgott a főpanelra, s az enable, vagy a dimming teljesen letiltja a chipet? Köszi : Mike
(#) Chipmunk1960 válasza sprofan hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Én sem csináltam volna másképp, legfeljebb egy kis szigetelést azért tettem volna rá, hátha valaki rajtam kívül is megfogja, akitől nem fél az áram
(#) eyess válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Van nekem egy rajz azon sincs a VFAULT kimeneten mosfet.
Kéne gy szám a készülék hátuljáról mégpedig a modell szám , ha már márka neve nincs ahogy írtad.
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

Szia, A típusa Cello C19100, az LCD panelé: MT185GW01. Felteszek egy képet a kis panelről, a táp kondija gyárilag van kanócon, aláfordítva, gondolom nem dért el a "helyén". A kijelzőnek kiborítottam a belsejét, így egyesével minden led-et fel tudtam gyújtani. Köszi!
Üdv: Mike

IMG_2332.JPG

(#) leeheel hozzászólása Jan 23, 2014 /

Sziasztok ; kaptam egy LCD monitort LG W2234S amit mar valaki probált megjavitani de nem sikerült ,én is elakadtam vele . Csak egyet villan a led és több semmi . kaptam egy ellenállást 0,2 ohm ost ami meg volt szakadva ,kicseréltem de semmi nem valtozott . A szekunder részbe 4,8v és 18v van . Tudna valaki segiteni ,hogy mit kéne még megnézni ._?
(#) bbalazs_ válasza leeheel hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Pontosabban, ha lehet. Szoval a szekunder reszen most VAN jelenleg feszultseg vagy nincs? Vagy csak tajekoztattal minket, hogy minek kellene lennie?

Ha van fesz, azert a 4.8 kicsit alacsonynak tunik, kiveve ha rogton 3.3-at csinal belole egy stabIC.
Probald terhelni az agakat kulon-kulon, mennyire esik a fesz. Aztan merj ra a jobb felso reszen talalhato labakra egyenkent, mit mutatnak bekapcsolas elott es kozben.

Ha nincs fesz, akkor viszont a primer reszen neznek korul vagy az optocsatolonal.
Szokott lenni egy zener a trafo mellett (itt nem latom), nalam egyszer az okozott faramuci hibat.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza leeheel hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Szia, ha egy másik tápról sem indul az elektronika panel, akkor azon kellene szétnézni, szerintem..
(#) leeheel válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

az invertert hogyan lehet kiprobalni _? az on-off a testre vagy feszutség kell neki ?
(#) Chipmunk1960 válasza leeheel hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Az attól függ, hogy +, vagy - logikás. Mivel , nem tudom, hogy milyen tápról van szó, megmérném, hogy hány volt van készenlétben az on/off jelen. Ha van pár volt, 3-5V között mondjuk, akkor lehúzni földre, s mérni az invertert, hogy indul-e? Ha 0 s 2 v alatt, akkor felhúzni először a +3,3 ra, ha nem indul az 5V ra. magasabb nem hiszem, hogy kell neki. De egy pontosabb diagnózishoz, pontosabb infó kellene.
(#) leeheel válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

megkaptam +3v hiánzyik ,ezért nem indul . adtam neki 3v ot és el is indult az inverter de kapcsolgat ki be , és nincs kép semmi, hofehér az lcd . A scaler ic lehet rossz ? , mit lehet még ennek csinálni ? 3 biztositék van mind jok , az 1,8v is megvan meg a 2,5v is .
(#) bbalazs_ válasza leeheel hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

3,3V a hivatalos...
Nezd meg, hogy a panelre meno szeles feher csati elso par laban ott van-e a 3.3V.
(#) Chipmunk1960 válasza leeheel hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Szia, Hát így modellszám után már könnyebb. a 2,5V gyanús volt, s az is, hiányzik az 5V abból csinálja a 3,3V-ot a service manual-t innen tudod letölteni: V2334S.
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Írtam még egy pár gondolatot, de eltünt... A lényeg, a 16V és az 5V megléte, nincsen e zárlat, az okozhat ki-be kapcsolgatást, ahogy próbálna indulni az inverter.
(#) Dióda hozzászólása Jan 26, 2014 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a jobban szakértőkhöz.
Adott egy mindigtv set top box strong prima vi amit szeretnék egy lcd monitorra kötni hdmi-dvi kábellel.
Ezt meg is tettem de sajnos a kép nem jelenik meg a monitoron akármi kimeneti felbontást állítok be a box-on.Vannak felbontások ahol kiírja a monitor hogy ez neki nem megfelelő de ami neki jó lenne és menne is annál is sötét kép fogad. A monitor egy LG Flathron L1932P.
Elképzelhető hogy ez a hdcp dolog kavar be és mivel a monitor nem tudja így nem ad rá képet?
A kábel egy vadi új hdmi-dvi-D kábel .
(#) Chipmunk1960 válasza Dióda hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Szia, A kábelben van a legkevesebb elektronika, próbáld a Box-ot egy másik monitorral, vagy a monitort, pld egy HDMI kimenetes note-ről indítani. Utána többet lehet mondani, hogy merre keresgéljünk. Üdv: Mike
(#) uniman válasza Dióda hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Hello!
...de ugye nincs rá dugva közben az euroscart csatlakozóra egy másik "megfigyelő" analóg monitor/TV?
A felbontást 720p beállítással nézd meg. 1280 x 1024 pixel a monitorod felbontása.
A HDMI vagy SCART opciót is be kell állítani a Strong menüjében...
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
(#) Dióda válasza uniman hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Már próbáltam mindenféle variációban.

Nagyon úgy nézem ez a hdcp dolog jött be nálam és ezért nem ad ki képet.
A monitor felismeri az üzemmódot és adja a folyamatos fekete képet.
(#) uniman válasza Dióda hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Hello!
Azért ennél részletesebben is leírhatnád, mit, hogyan csinálsz...
A kérdésemre is kéne a válasz...vagy vakon is át tudod kapcsolgatni a felbontásokat?
A menüben a HDMI és a 720p beállítása(és ennek mentése) után a scart kimenetéről nem láthatsz képet.
Csak a HD 720p ( 1280x720 ) felbontás a biztos, persze még van az 25/30fps (50/60Hz) opció... azaz NTSC/PAL
(#) Dióda válasza uniman hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Átállítom a kimenetet hdmi-re és 720-ra ahogy írod persze még scart -on és elmetem .
Kikapcs, scart kihúz hdmi be és lőn feketeség.

Viszont ha bedugom a scar-ot azon van kép ugyanugy.
(#) korni.papp hozzászólása Jan 26, 2014 /

Üdv! Nemrég írtam, hogy a monitorom mikor egy hosszabb szünet után bekapcsolom, villog egy időt, aztán működik.Na:Szétszedtem, és a táp részén mind a 6 kondi púpos! Szóval, ha lesz időm,veszek kondikat, és beforrasztgatom!
(#) pcb12 hozzászólása Jan 29, 2014 /

Sziasztok!

Hozzám került egy Acer AL1711S monitor. Az a gond vele, hogy a pwm ic nem kap tápfeszültséget.
Puffer kondin 305V mérhető. Minden alkatrész jó.Valaki tud segíteni mi lehet a gond?
Előre is köszi Tamás
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) Buvarruha válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Kezdetben soros ellenállásról szokott feszt kapni, ellenőrizd, hogy nem e rövidzáras az IC.
(#) eyess válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

A 7 es lábára 20 volt kell , hogy menjen .Ezt egy zéner tartaná stabilan , ami a feszültséget a trafótól egy diódán , és egy 2,2 ohm os ellenálláson keresztül kapja.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
Következő: »»   171 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem