Fórum témák
» Több friss téma |
Ic nélkül sincs tápfeszültség.
sg6841dz pwm ic 3. lábán van 3.4V többi lábán semmi nem mérhető. ic 7. lábának áramköre rendben van. Puffer kondi + lába ic 7 lába között mérhető 305V.
Esetleg valakink nincs kapcsolási rajza az említett monitorhoz?
Google amit hoz az nem az Köszi
Hello!
Van rajz...de előbb mutasd azt, ami nem jó hozzá... Acer AL1711S...meg fotó sem ártana. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
acer al 1711s Kapcsolási rajz.
Hello!
Acer AL1711S ...talán ez is passzol hozzá...ha ilyen van benne. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
ez van benne
* Ez itt nagybetű, és a mondatvégén pont kell legyen! A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
Idézet: Akkor ez most a kapcsolási rajzokra vonatkozik, vagy pedig az általam linkelt tápegység/inverterre? „ez van benne” Idézet: „Acer AL1711S ...talán ez is passzol hozzá...ha ilyen van benne.” Al1711S nem jó, másik link az 98%-ban jó. elviekben az csak néhány érték más. Panel fénykép egy az egyben az.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1575333.html#1575333
erre hivatkozva kérnék segítséget
Ha TN paneles ami valószínű, akkor nem kap tápfeszt a kijelző, vagy halott. ellenőrizd, hogy megkapja-e a tápfeszt a kijelző, ha igen, akkor a további feszültségeket ami a kijelzőn van, vagy kellene lennie (3.3V, 12V, -12V stb.)
Szia Buvarruha!
A mellékelt kép alapján ott keresgéljek?! A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
Sziasztok!
Adott egy HKC 2219A típusú monitor. Az első hibajelenség az volt, hogy eltűnt a 16:9 képarány és csak 4:3 képarányú felbontásokat lehetett beállítani. Azt hittem először, hogy laptop majd, hogy kábel hiba így a monitor csak párszor lett bekapcsolva 1-2 próba erejéig. Azonban most már be se hozza a képet. Egyelőre még csak tapogatózás szinten mi lehet a gond?
Ott csak a kijelző tápfeszét tudod mérni. A kijelzőn vannak feszstabok és stepup stepdown konverterek, azokat is ellenőrizni kell, ha megvan a tápfesz. Ezt a kijelzőn lévő nyákon tudod megtenni ( T-con).
Jó eddig meg volnánk .De remélem nem dobtad ki még az ic t?
Ugyanis a pwm ic egy optó csatolón keresztül indít. Feltettem a rajzot miről is van szó , és pirossal jelöltem meg azokat a részeket , amik felelősek lehetnek , ha az ic nem indul..A táp szekunder köre , és kimenetükön a kondenzátorok , akkor a +24 volt ami lényeges .Aztán van ott egy KA431 , ami TL431 nek felel meg , és onnan az F802 fuse után meg van e a +12 volt , és nem utolsó sorban az optó csatoló jó e. Ezek lennének a következő mérési folyamatok.
Nem dobtam ki semmit, de ez a rajz nem egészen stimmel.
EbbenSG3842 van, de az én panelomon viszont SG6841. Ez a jó rajz. Mivel a pwm ic nem indul ezért a szekunder oldalon egy volt annyit se tudok mérni. Opto-t hogy tudom ellenőrizni? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
Sziasztok!
Egy Samsung syncmaster 940n tipusu monitorom van ami egyik percről a másikra elsötétedett, képet ad mert ha megvilágitom lámpával van szép szines kép, de a ccfl csövek nem világitanak. Szétszedtem tápja jó, kondenzátorokat kicseréltem amik puposak voltak , azok mentek a ccfl cső transzformátorára de sajnos így se működik.Pedig a tápfeszt megkapja a ccfl cső működtető elektronika de nem működteti a csöveket. Mi okozhassa a problémát? Köszönöm!
szia!
Nekem volt egy ilyen problémám a csatlakozó környékén lennie kell egy smd biztosítéknak, nézd meg, 000 felirattal.
Köszönöm! Meg is nézem,azabaj ebbe nagyon sok az smd alaktrész, ezért is félek hogy nem javitható pedig a táp jó.
Általában valameliyk trafót hajtó fet szokott rövidzárba menni. Méregesd meg a feteket, ha valameliyk hibás,c seréld ki, majda biztosítékot és megy tovább.
Köszönöm! Holnap neki is állok átnézem alaposan.
A probléma megoldódott .
Sajnos a monitor nem volt képes a hdcp-re így a box hdcp-vel kódolt jelét nem értelmezte. Vettem egy új monitort ami ezzel a tudással is fel van vértezve és gyönyörü képet ad rá a box. Ha esetleg valaki hasonlóval próbálkozna annak ajánlom figyelmébe eme dolgot.
Az új monitoron van HDMI aljzat? Csak mert ezt eléggé valószínűtlennek tartom, szerintem az a kábeles átalakító fordítva működik csak.
Nem dvi csatlakozó van és megy az átalakító.
Viszont most jól jönne egy megoldás hogy egy vga monitorra rá tudjak akasztani egy szimpla fekete-fehér kompozit jelet.
Sajnos amiket találtam net-en azok mind eléggé drága megoldások.
Sziasztok!
Újabb lcd, újabb probléma. típus: Fujitsu scenicview P19-2. Hiba: háttérvilágítás nincs, fel se villlan. cserélve voltak: elkók (mindegyik), 1db fet(zárlatos volt). 12v (13,1v?) 5v, 3,3v megvan. az on off ágra bekapcs után pár másodpercre érkezik 3,3v os jel, de nem gyújt. mi lehet a gond??
Lámpával megnéztem a kijelzőt is . van rajta kép, de csak a kijelző 1/3 -án a maradék 2/3 rész sötét. Ezt mi okozza?
Jel esetén az onoff vonalon folyamatosan megvan a 3,3 v.
Nem találtam hozzá, csak a táprészről....az meg ugye jónak tűnik. ill az elektrotanyán hivatkoztak egy hp-ra hogy nagyon hasonló...ezt nem úgy vettem észre. csatolom mindkettőt
A hasonlóságot ne egy az egybe értsd .De ha van olyan rész , vagy ic, vagy bármi , ami megtalálható a Hp ban , és a p19 ben , akkor onnan már el lehet indulni.
Irtad , hogy 1 fet zárlatos volt melyik részen? A csövek jók e ? A kimeneti trafók ki lettek e mérve , és környékük? A main boardot meg kell vizsgálni nincs e nyák törés stb.A VGA aljzat jó e , és onnantól a monitor processzorig el jut e a jel , ha igen , akkor a processzor környékét kell megnézni .Meg kap e minden feszültséget , ha igen a kimeneteken a jel útját végig követni egészen az lcd panelig.Kábel kontakt hiba stb stb stb .Egyenlőre ennyi lenne.
Sziasztok!
Van egy jó pár éves LCD monitorom (Viewsonic VA 1912) és elég erősen vibrál, de nem mindig (a sötét színeknél jól észrevehető a vibrálás), ezenkívül a vibrálás reagál a hálózati fesz ingadozásra is. Van ötletetek, hogy ez fénycső, vagy inverter, vagy esetleg tápkondi, egyéb probléma-e? Illetve hogyan tudom kideríteni melyik? Előre is köszi a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |