Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   172 / 314
(#) pcb12 válasza eyess hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Ic nélkül sincs tápfeszültség.
sg6841dz pwm ic 3. lábán van 3.4V többi lábán semmi nem mérhető.
ic 7. lábának áramköre rendben van.
Puffer kondi + lába ic 7 lába között mérhető 305V.
(#) pcb12 válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Esetleg valakink nincs kapcsolási rajza az említett monitorhoz?

Google amit hoz az nem az

Köszi
(#) uniman válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Hello!
Van rajz...de előbb mutasd azt, ami nem jó hozzá... Acer AL1711S...meg fotó sem ártana.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) pcb12 válasza uniman hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

acer al 1711s Kapcsolási rajz.

Hello!
Acer AL1711S ...talán ez is passzol hozzá...ha ilyen van benne.

ez van benne

* Ez itt nagybetű, és a mondatvégén pont kell legyen!

Idézet:
„ez van benne”
Akkor ez most a kapcsolási rajzokra vonatkozik, vagy pedig az általam linkelt tápegység/inverterre?

Idézet:
„Acer AL1711S ...talán ez is passzol hozzá...ha ilyen van benne.”

Al1711S nem jó, másik link az 98%-ban jó. elviekben az csak néhány érték más.
Panel fénykép egy az egyben az.
(#) zenebolond válasza agressiv hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

(#) Buvarruha válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Ha TN paneles ami valószínű, akkor nem kap tápfeszt a kijelző, vagy halott. ellenőrizd, hogy megkapja-e a tápfeszt a kijelző, ha igen, akkor a további feszültségeket ami a kijelzőn van, vagy kellene lennie (3.3V, 12V, -12V stb.)
(#) zenebolond hozzászólása Jan 31, 2014 /

Szia Buvarruha!

A mellékelt kép alapján ott keresgéljek?!
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
(#) Des1gnR hozzászólása Jan 31, 2014 /

Sziasztok!

Adott egy HKC 2219A típusú monitor. Az első hibajelenség az volt, hogy eltűnt a 16:9 képarány és csak 4:3 képarányú felbontásokat lehetett beállítani. Azt hittem először, hogy laptop majd, hogy kábel hiba így a monitor csak párszor lett bekapcsolva 1-2 próba erejéig. Azonban most már be se hozza a képet.

Egyelőre még csak tapogatózás szinten mi lehet a gond?
(#) Buvarruha válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Ott csak a kijelző tápfeszét tudod mérni. A kijelzőn vannak feszstabok és stepup stepdown konverterek, azokat is ellenőrizni kell, ha megvan a tápfesz. Ezt a kijelzőn lévő nyákon tudod megtenni ( T-con).
(#) eyess válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Jó eddig meg volnánk .De remélem nem dobtad ki még az ic t?
Ugyanis a pwm ic egy optó csatolón keresztül indít.
Feltettem a rajzot miről is van szó , és pirossal jelöltem meg azokat a részeket , amik felelősek lehetnek , ha az ic nem indul..A táp szekunder köre , és kimenetükön a kondenzátorok , akkor a +24 volt ami lényeges .Aztán van ott egy KA431 , ami TL431 nek felel meg , és onnan az F802 fuse után meg van e a +12 volt , és nem utolsó sorban az optó csatoló jó e. Ezek lennének a következő mérési folyamatok.

táp.PNG

(#) pcb12 válasza eyess hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Nem dobtam ki semmit, de ez a rajz nem egészen stimmel.
EbbenSG3842 van, de az én panelomon viszont SG6841.

Ez a jó rajz.
Mivel a pwm ic nem indul ezért a szekunder oldalon egy volt annyit se tudok mérni.

Opto-t hogy tudom ellenőrizni?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
(#) gaben110 hozzászólása Jan 31, 2014 /

Sziasztok!
Egy Samsung syncmaster 940n tipusu monitorom van ami egyik percről a másikra elsötétedett, képet ad mert ha megvilágitom lámpával van szép szines kép, de a ccfl csövek nem világitanak.
Szétszedtem tápja jó, kondenzátorokat kicseréltem amik puposak voltak , azok mentek a ccfl cső transzformátorára de sajnos így se működik.Pedig a tápfeszt megkapja a ccfl cső működtető elektronika de nem működteti a csöveket.
Mi okozhassa a problémát?
Köszönöm!
(#) zenebolond válasza gaben110 hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

szia!

Nekem volt egy ilyen problémám a csatlakozó környékén lennie kell egy smd biztosítéknak, nézd meg, 000 felirattal.
(#) gaben110 válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Köszönöm! Meg is nézem,azabaj ebbe nagyon sok az smd alaktrész, ezért is félek hogy nem javitható pedig a táp jó.
(#) Buvarruha válasza gaben110 hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Általában valameliyk trafót hajtó fet szokott rövidzárba menni. Méregesd meg a feteket, ha valameliyk hibás,c seréld ki, majda biztosítékot és megy tovább.
(#) gaben110 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Köszönöm! Holnap neki is állok átnézem alaposan.
(#) Dióda válasza uniman hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

A probléma megoldódott .
Sajnos a monitor nem volt képes a hdcp-re így a box hdcp-vel kódolt jelét nem értelmezte.
Vettem egy új monitort ami ezzel a tudással is fel van vértezve és gyönyörü képet ad rá a box.

Ha esetleg valaki hasonlóval próbálkozna annak ajánlom figyelmébe eme dolgot.
(#) Buvarruha válasza Dióda hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Az új monitoron van HDMI aljzat? Csak mert ezt eléggé valószínűtlennek tartom, szerintem az a kábeles átalakító fordítva működik csak.
(#) Dióda válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Nem dvi csatlakozó van és megy az átalakító.
(#) Dióda hozzászólása Feb 1, 2014 /

Viszont most jól jönne egy megoldás hogy egy vga monitorra rá tudjak akasztani egy szimpla fekete-fehér kompozit jelet.
Sajnos amiket találtam net-en azok mind eléggé drága megoldások.
(#) lithium hozzászólása Feb 1, 2014 /

Sziasztok!
Újabb lcd, újabb probléma. típus: Fujitsu scenicview P19-2. Hiba: háttérvilágítás nincs, fel se villlan. cserélve voltak: elkók (mindegyik), 1db fet(zárlatos volt). 12v (13,1v?) 5v, 3,3v megvan. az on off ágra bekapcs után pár másodpercre érkezik 3,3v os jel, de nem gyújt. mi lehet a gond??
(#) lithium válasza lithium hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Lámpával megnéztem a kijelzőt is . van rajta kép, de csak a kijelző 1/3 -án a maradék 2/3 rész sötét. Ezt mi okozza?
Jel esetén az onoff vonalon folyamatosan megvan a 3,3 v.
(#) eyess válasza lithium hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Rajz van hozzá ?
(#) lithium válasza eyess hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Nem találtam hozzá, csak a táprészről....az meg ugye jónak tűnik. ill az elektrotanyán hivatkoztak egy hp-ra hogy nagyon hasonló...ezt nem úgy vettem észre. csatolom mindkettőt
(#) eyess válasza lithium hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

A hasonlóságot ne egy az egybe értsd .De ha van olyan rész , vagy ic, vagy bármi , ami megtalálható a Hp ban , és a p19 ben , akkor onnan már el lehet indulni.
Irtad , hogy 1 fet zárlatos volt melyik részen?
A csövek jók e ? A kimeneti trafók ki lettek e mérve , és környékük?
A main boardot meg kell vizsgálni nincs e nyák törés stb.A VGA aljzat jó e , és onnantól a monitor processzorig el jut e a jel , ha igen , akkor a processzor környékét kell megnézni .Meg kap e minden feszültséget , ha igen a kimeneteken a jel útját végig követni egészen az lcd panelig.Kábel kontakt hiba stb stb stb .Egyenlőre ennyi lenne.
(#) Zadam009 hozzászólása Feb 2, 2014 /

Sziasztok!
Van egy jó pár éves LCD monitorom (Viewsonic VA 1912) és elég erősen vibrál, de nem mindig (a sötét színeknél jól észrevehető a vibrálás), ezenkívül a vibrálás reagál a hálózati fesz ingadozásra is. Van ötletetek, hogy ez fénycső, vagy inverter, vagy esetleg tápkondi, egyéb probléma-e? Illetve hogyan tudom kideríteni melyik?

Előre is köszi a segítséget!
Következő: »»   172 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem