Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   180 / 314
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Kezdetnek cseréld ki a pár pikós nagyfeszültségű kondikat a kimeneten, vagy cseréld meg őket, hátha. A beépített trafó beépítve is értéket mutat?
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Tegnap kivettem őket. Egyik sem volt zárlatos és szakadt, ezért visszaraktam őket. Ma kicseréltem mind a négyet újra, hátha elnéztem. Sajnos a helyzet változatlan.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

A tápban ezek az értékek mindenhol megvannak ?
Itt van pár segítség nézd át minden részét.Ezek alapján meg lesz a hiba az tuti.
(#) gyengeagep hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Sziasztok segítséget kérnék!

Van egy prestigio p391 típusú lcd monitorom. először elment a háttérvilágítás 5 mp múlva teljesen kikapcsolt. szétszedtem a tápegységen egy elektrolit kondi ment ki. 12V-os kivezetésen 0,6-2,3V közötti ingadozás van, és kattogást hallok. Kicseréltem a kondit és még mindig semmi. Utána láttam, hogy a panel tetején van egy kis égésnyom. 2 FET van egymás mellett az egyik égettnek tűnik. Ki akarnám cserélni hátha csak az a gond, de nem tudom milyet vegyek bele mert a gyári ami benne volt olyat nem találok a neten rendelhetőt. Tehát egy ugyanolyan tulajdonságú FET kellene ami benne van eredetileg.

Amik benne vannak azok a következők: nikos P06P03LDG és nikos P2503BDG. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) zsoltee0001 válasza gyengeagep hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia
Azért mérd ki ellenállásmérővel mert ált, csak az egyik szokott elszállni.
Bővebben: Link
Alul láthatod a helyettesítő tipusait, a másik az N csatornás párja.
Valószínűleg egy biztosíték is kiment (ne üveg biztosítékot keress) rántotta azt is magával.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Sziasztok! Egy Samsung SyncMaster 943-as monitorral háborúzok. A tápban összes elko cserélve. Hibajelenség az, hogy ha mind a 4 fénycső fel van dugva az inverterre akkor indulásnál az egész tápot lelövi kis idő után Újra indul, de ugyan ez a szitu. Most jön az érdekes rész: ha csak 3 cső van feldugva (Mind1, hogy melyik 3) akkor elindul csak az inverter kör tilt le pár másodperc múlva. Inverter trafókat mértem, ugyan az a 2 trafó értéke, egyik sem szakadt. Feteket mértem elvileg jók. A csöveket ha meghajtom egy sima nem "figyelő áramkörös" inverterrel azok világítanak mind a 4. Valahogy nem lehetne átverni ezt a "figyelő áramkört", hogy ha még 3 csővel is csak kibírna 1 hónapot és veszek utána másikat.
(#) Buvarruha válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Ez nem lenne megoldás, azt kell kideríteni, hogy miért ál le a táp! Kondenzátorokat kell cserélni, és a táp meghajtó IC kis pár mikrós kondijait is érdemes cserélni, azok okozhatnak ilyen hibát.
(#) Bártfai Ferenc válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Az összes elkót kicseréltem újra a 400v-osat is

Leesik a tápfesz amikor leáll, vagy mi is ál le pontosan?
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Egyébként a táp is elég stabil. 5,2V és 28V mérhető, nem ingadozik. Ha 3 fénycső fel vannak dugva akkor is tartja stabilan. De ha mind a 4 fenn van akkor újraindulgat a táp. Mindig akkor indul újra amikor indulna az inverter.

A táp áll le. mind a 2 feszültség le esik 0-ra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014

28V?? Ott max 15-nek kéne lennie.

30v-ról megy az inverter. egyébként megoldódott, de elég érdekes volt. az egyik cső vezetékén volt megégve a szigetelés. De érdekes a dolog mert az inverter teszterrel miért világított? meg ha volt még mellette másik 2 cső akkor miért csak a 4. csővel küldte le a tápot?

Mert áthúzott a nagyfesz és, ha mindegyik cső rajta volt, túl sok áramot evett. Plusz, ha az egyik cső nincs rádugva, akkor másik sem megy rendesen.
(#) lithium hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok!

Megint kéne egy kis segítség! Adott egy Fujitsu siemens scaleoview C19-10 (L9ZA) jelzésű monitor. Képet ad , be-kikapcsolni tudom, de a menü nem érhető el. Mi lehet a gond? talán vezérlő (eprom) hiba? Vagy van hogy "le vannak tiltva" a menügombok? Előre is Köszi!
(#) kirally válasza lithium hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Nem lehet, hogy kontaktos a nyomógombja?
Vagy forrasztás, szalagkábel hiba?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
(#) lithium válasza kirally hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

a gombokat kimértem, nincs Mohmos ellenállásuk és kapcsolnak is.
(#) kirally válasza lithium hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Próbáld visszakövetni a vezérlő ic-ig hátha valami forrasztás, vagy kábel hiba. Ha eljut a vezérlőig, akkor az onnantól valami szoftveres hiba lehet.
(#) Buvarruha válasza lithium hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Ha PLCC foglalatban van a vezérlő, akkor ott keress kontakthibát, le szoktak törni a foglalat forrasztásai.
(#) spgabor hozzászólása Ápr 18, 2014 /

é
Sziasztok!
Bocsi, de ismét van egy kérdésem. Ismét Samsung monitorral kapcsolatos. Ha rá van dugva a monitor bármely bemenete a monitorra, akkor kikapcsolja a háttérvilágítást. Ha nincs rádugva, akkor nem kapcsolja ki 5-ből 4-szer. Kondikat kicseréltem a tápban. Annyit találtam rajta, hogy az inverter trafó két oldala között kb 100 Ohm különbség van (950-1050Ohm). Ez okozhat ilyen problémát?
Abból gondolom, hogy táp hiba, hogy az ON/OFF jel megvan stabilan. Feszek is stabilak, illetve az inverter 13V-ja helyett üres járatban 14V, bekapcsolva viszont 17-18 közé megy fel.
Inverter trafó hiba lehet, vagy esetleg keressek tovább?

Előre is köszönöm a segítséget és üdv:
spgabor
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Sokkal valószínűbb, hogy megint klasszikus samsung processzor hiba.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Pedig ebben nem is novatek ic van.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Ápr 20, 2014 / 1

És csövek nélkül ? Persze , ha nem tilt le..
Nézd meg csövek nélkül , és méregess , hogy lenne e vezérlés , ha igen , akkor valószínűbbnek tartom , vagy a trafók , vagy a csövek hibáját.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!

Ilyennel még sosem találkoztam. Nem tudtam eldönteni, hogy az inverter vagy csőhiba, illetve a vezérlés lehet a probléma. Az előbb gyorsan elővettem picit újra mérni.
Azért gondoltam, hogy vezérlés hiba, mert ha bedugom jelforrás nélkül, akkor nem kapcsol le a háttérvilágítás. Ha jelforrást kötök rá, akkor lekapcsol. Ha a jelforrást lehúzom, akkor a monitor következő áramtalanításáig ugyanúgy lekapcsolgat. Áramtalanítás után bármilyen jelforrás rákötésig a háttér "rendesen" működik.
Megint kimértem az on/off és a dim jeleket, de mindet rendben találtam. Labortápról megnéztem a csöveket egyesével meghajtva. Mindegyik 0.75-077mA közötti áramfelvételt produkál és a fénye is rendben van, ezért gondoltam a hiba nem ott lesz.
Utána rádugtam a csöveket kettesével (duplán egybe integrált csatik) és ekkor meglepődtem. Az alsó két cső meghajtása nem megy. Ez azért lepett meg, mert jelforrás nélkül kötve sem megy, de valamikor a védelem mégsem tilt le és a monitor háttere bekapcsolva marad. Jelforrással viszont a hibát egyből észre veszi. Szóval ahol az inverter trafó ellenállása kb 100Ohm-mal kevesebb, az az oldal nem jó.
Így szerintem első körben egy új trafót rendelek bele, aztán meglátjuk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /

Igen rátaláltál a hiba okára reméljük össze fog jönni.
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Majd jövő héten esténként eljátszom vele, ahogy időm engedi. De a hiba mág mindig fura számomra. Ilyennel nem nagyon találkoztam még, hogy egyszer nem kapcsolja le a másik oldalt, egyszer meg igen. Köszönöm Neked!
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Ó azok nagyon jól bírták az új integrált samsung processzorokhoz képest. Új ledes monitorok küszködnek ilyen hibával.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Néha egy hiba nem mindig látszik annak ami,és okozója is lehet sokszor teljesen más , mint legtöbbször megszoktuk , vagy előfordult.
(#) Szabi1 hozzászólása Ápr 25, 2014 /

Egy régebbi toshiba laptop szorulna javításra ilyen csíkok vannak benne mi okozhatja a hibát? Lehetséges hogy valami szalagkábel megtört esetleg, illetve javítható-e?
(#) eyess válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

A kritikus pont a laptop gépeknél a kihajtás része.Ugyanis itt futnak a kijelzőhöz a csatlakoztatott kábelek ,vagy fólia vezetők , attól függ milyen kialakítású.
Volt e már szétszedve javítva stb.
De sajnos nem zárható ki a kijelző hiba sem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Következő: »»   180 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem