Fórum témák
» Több friss téma |
Kezdetnek cseréld ki a pár pikós nagyfeszültségű kondikat a kimeneten, vagy cseréld meg őket, hátha. A beépített trafó beépítve is értéket mutat?
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Tegnap kivettem őket. Egyik sem volt zárlatos és szakadt, ezért visszaraktam őket. Ma kicseréltem mind a négyet újra, hátha elnéztem. Sajnos a helyzet változatlan.
A tápban ezek az értékek mindenhol megvannak ?
Itt van pár segítség nézd át minden részét.Ezek alapján meg lesz a hiba az tuti.
Sziasztok segítséget kérnék!
Van egy prestigio p391 típusú lcd monitorom. először elment a háttérvilágítás 5 mp múlva teljesen kikapcsolt. szétszedtem a tápegységen egy elektrolit kondi ment ki. 12V-os kivezetésen 0,6-2,3V közötti ingadozás van, és kattogást hallok. Kicseréltem a kondit és még mindig semmi. Utána láttam, hogy a panel tetején van egy kis égésnyom. 2 FET van egymás mellett az egyik égettnek tűnik. Ki akarnám cserélni hátha csak az a gond, de nem tudom milyet vegyek bele mert a gyári ami benne volt olyat nem találok a neten rendelhetőt. Tehát egy ugyanolyan tulajdonságú FET kellene ami benne van eredetileg. Amik benne vannak azok a következők: nikos P06P03LDG és nikos P2503BDG. Előre is köszönöm a segítséget!
Szia
Azért mérd ki ellenállásmérővel mert ált, csak az egyik szokott elszállni. Bővebben: Link Alul láthatod a helyettesítő tipusait, a másik az N csatornás párja. Valószínűleg egy biztosíték is kiment (ne üveg biztosítékot keress) rántotta azt is magával. Üdv A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Sziasztok! Egy Samsung SyncMaster 943-as monitorral háborúzok. A tápban összes elko cserélve. Hibajelenség az, hogy ha mind a 4 fénycső fel van dugva az inverterre akkor indulásnál az egész tápot lelövi kis idő után Újra indul, de ugyan ez a szitu. Most jön az érdekes rész: ha csak 3 cső van feldugva (Mind1, hogy melyik 3) akkor elindul csak az inverter kör tilt le pár másodperc múlva. Inverter trafókat mértem, ugyan az a 2 trafó értéke, egyik sem szakadt. Feteket mértem elvileg jók. A csöveket ha meghajtom egy sima nem "figyelő áramkörös" inverterrel azok világítanak mind a 4. Valahogy nem lehetne átverni ezt a "figyelő áramkört", hogy ha még 3 csővel is csak kibírna 1 hónapot és veszek utána másikat.
Ez nem lenne megoldás, azt kell kideríteni, hogy miért ál le a táp! Kondenzátorokat kell cserélni, és a táp meghajtó IC kis pár mikrós kondijait is érdemes cserélni, azok okozhatnak ilyen hibát.
Az összes elkót kicseréltem újra a 400v-osat is
Leesik a tápfesz amikor leáll, vagy mi is ál le pontosan?
Egyébként a táp is elég stabil. 5,2V és 28V mérhető, nem ingadozik. Ha 3 fénycső fel vannak dugva akkor is tartja stabilan. De ha mind a 4 fenn van akkor újraindulgat a táp. Mindig akkor indul újra amikor indulna az inverter.
A táp áll le. mind a 2 feszültség le esik 0-ra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
28V?? Ott max 15-nek kéne lennie.
30v-ról megy az inverter. egyébként megoldódott, de elég érdekes volt. az egyik cső vezetékén volt megégve a szigetelés. De érdekes a dolog mert az inverter teszterrel miért világított? meg ha volt még mellette másik 2 cső akkor miért csak a 4. csővel küldte le a tápot?
Mert áthúzott a nagyfesz és, ha mindegyik cső rajta volt, túl sok áramot evett. Plusz, ha az egyik cső nincs rádugva, akkor másik sem megy rendesen.
Sziasztok!
Megint kéne egy kis segítség! Adott egy Fujitsu siemens scaleoview C19-10 (L9ZA) jelzésű monitor. Képet ad , be-kikapcsolni tudom, de a menü nem érhető el. Mi lehet a gond? talán vezérlő (eprom) hiba? Vagy van hogy "le vannak tiltva" a menügombok? Előre is Köszi!
Nem lehet, hogy kontaktos a nyomógombja?
Vagy forrasztás, szalagkábel hiba? A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
a gombokat kimértem, nincs Mohmos ellenállásuk és kapcsolnak is.
Próbáld visszakövetni a vezérlő ic-ig hátha valami forrasztás, vagy kábel hiba. Ha eljut a vezérlőig, akkor az onnantól valami szoftveres hiba lehet.
Ha PLCC foglalatban van a vezérlő, akkor ott keress kontakthibát, le szoktak törni a foglalat forrasztásai.
é
Sziasztok! Bocsi, de ismét van egy kérdésem. Ismét Samsung monitorral kapcsolatos. Ha rá van dugva a monitor bármely bemenete a monitorra, akkor kikapcsolja a háttérvilágítást. Ha nincs rádugva, akkor nem kapcsolja ki 5-ből 4-szer. Kondikat kicseréltem a tápban. Annyit találtam rajta, hogy az inverter trafó két oldala között kb 100 Ohm különbség van (950-1050Ohm). Ez okozhat ilyen problémát? Abból gondolom, hogy táp hiba, hogy az ON/OFF jel megvan stabilan. Feszek is stabilak, illetve az inverter 13V-ja helyett üres járatban 14V, bekapcsolva viszont 17-18 közé megy fel. Inverter trafó hiba lehet, vagy esetleg keressek tovább? Előre is köszönöm a segítséget és üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Sokkal valószínűbb, hogy megint klasszikus samsung processzor hiba.
És csövek nélkül ? Persze , ha nem tilt le..
Nézd meg csövek nélkül , és méregess , hogy lenne e vezérlés , ha igen , akkor valószínűbbnek tartom , vagy a trafók , vagy a csövek hibáját.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Ilyennel még sosem találkoztam. Nem tudtam eldönteni, hogy az inverter vagy csőhiba, illetve a vezérlés lehet a probléma. Az előbb gyorsan elővettem picit újra mérni. Azért gondoltam, hogy vezérlés hiba, mert ha bedugom jelforrás nélkül, akkor nem kapcsol le a háttérvilágítás. Ha jelforrást kötök rá, akkor lekapcsol. Ha a jelforrást lehúzom, akkor a monitor következő áramtalanításáig ugyanúgy lekapcsolgat. Áramtalanítás után bármilyen jelforrás rákötésig a háttér "rendesen" működik. Megint kimértem az on/off és a dim jeleket, de mindet rendben találtam. Labortápról megnéztem a csöveket egyesével meghajtva. Mindegyik 0.75-077mA közötti áramfelvételt produkál és a fénye is rendben van, ezért gondoltam a hiba nem ott lesz. Utána rádugtam a csöveket kettesével (duplán egybe integrált csatik) és ekkor meglepődtem. Az alsó két cső meghajtása nem megy. Ez azért lepett meg, mert jelforrás nélkül kötve sem megy, de valamikor a védelem mégsem tilt le és a monitor háttere bekapcsolva marad. Jelforrással viszont a hibát egyből észre veszi. Szóval ahol az inverter trafó ellenállása kb 100Ohm-mal kevesebb, az az oldal nem jó. Így szerintem első körben egy új trafót rendelek bele, aztán meglátjuk. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2014
Igen rátaláltál a hiba okára reméljük össze fog jönni.
Majd jövő héten esténként eljátszom vele, ahogy időm engedi. De a hiba mág mindig fura számomra. Ilyennel nem nagyon találkoztam még, hogy egyszer nem kapcsolja le a másik oldalt, egyszer meg igen. Köszönöm Neked!
Ó azok nagyon jól bírták az új integrált samsung processzorokhoz képest.
![]()
Néha egy hiba nem mindig látszik annak ami,és okozója is lehet sokszor teljesen más , mint legtöbbször megszoktuk , vagy előfordult.
Egy régebbi toshiba laptop szorulna javításra ilyen csíkok vannak benne mi okozhatja a hibát? Lehetséges hogy valami szalagkábel megtört esetleg, illetve javítható-e?
A kritikus pont a laptop gépeknél a kihajtás része.Ugyanis itt futnak a kijelzőhöz a csatlakoztatott kábelek ,vagy fólia vezetők , attól függ milyen kialakítású.
Volt e már szétszedve javítva stb. De sajnos nem zárható ki a kijelző hiba sem. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |