Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   181 / 314
(#) Szabi1 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

Szalagkábel van a laptop széléig utánna van egy csatlakozó, azután egy kábel fut végig a laptop nyilló részébe és gondolom az megy az alaplaphoz. Megjegyzem ez a kábel valami kevlárnak tűnő vagy aluminium huzalokból összefont csőben futnak.
(#) ColT hozzászólása Ápr 27, 2014 /

Hello!

Belefutottam egy apró, de macerás problémába... Egy csőhibás Fujitsu monitorba bettem LED kitet, összeraktam, szépen megy. Viszont vibrál. Néha. Azt tudom, hogy a gépemből kijövő VGA jel kritikán aluli módon zajos, rosszabb szűrésű monitorok rendszeresen vibrálnak tőle, de ez más; látszik, hogy a háttérvillany villódzik, de nem folyamatosan, néha abbahagyja, és hosszú ideig stabil.
Az inverter tápját adtam neki oda, a vezérléseket is szépen megette.

A LED kit ilyen
Szóval szögegyszerű, egy driver IC és csókolom.

Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja, és mit lehet ez ellen tenni? Köszi bármilyen tippet
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

Hopp. A vibrálás állandó kb. A képtartalomtól függ, mennyire látszik...
Teszek egy kondit a LED kit driverének a tápjára...
(#) ColT hozzászólása Ápr 27, 2014 /

Az meglett, hoyg a gagyi VGA kábel miatt vibrált, viszont szerelés közben megdöglött a LED driver. Tudja valki, hogy mi a DF6113 IC helyettesítője? :S
(#) zsoltee0001 válasza ColT hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

Ez most eső után... de szerintem a háttérvilágításnak vajmi kevés köze van a vga jelhez, inkább a táp kondijait kellene (kellett volna) cserélni.
Üdv
(#) han hozzászólása Ápr 28, 2014 /

Sziasztok,van egy régebbi Daewoo monitorom és a számitógép bekapcsolása után a szobahőmérséklettől fűggően jön meg a kép ami először csikos majd egy idő múltán kitisztul a és jó képet ad,tehát minnél melegebb van annál hamarább jön meg a kép.A másik dolog pedig a kikapcsolási gomb nem mindig működik és ez csak áramtalanitás után lehetséges,de ez a kisebb gond.Szétszedtem és hajszáritóval meleg levegőt fújtam a monitor panelre és azonnal jó lett a kép,tehát valami alkatrész a hőmérséklettel van kapcsolatban.Mi lehet a gond illetve érdemes -e foglalkozni vele,ebben kérnék segitséget.
(#) didyman válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Ez kijelzőhiba. Ha az átvezető kábel vacak, akkor az ismétlődő, vagy szinkron futó hibajelet produkál, mivel a dekóder a kijelzőn van, ezért az aszimmetrikus hibák kizárólag a dekóder után lehetnek. Ez itt nem nagyon javítható, LG-Philips kijelzők tipikus elhalása.
(#) didyman válasza ColT hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Áramgenerátor kimenetére kondit? Nem az a cél, hogy csökkentsük a táp belső ellenállását, hanem hogy növeljük.. Ezek az IC-k nem fognak látható tartományban rezegni, többtíz kHz-en járnak. Földhurok viszont rá tud ültetni érdekes dolgokat a fényerő vezérlőszáljára például s attól így hullámzik aztán.
(#) Szabi1 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Van még egy másik laptop TFT LCD-m ami egy kicsit kisebb, lehetne belőle vetítőt barkácsolni?
(#) Icebird hozzászólása Ápr 28, 2014 /

Sziasztok!

Van egy FS SCALEOVIEW Q22W-1 monitorom, a számítógép képét pillanatra kirakta majd elment, újra indítva a monitort megint eljátszotta. Az egyik FET elvolt szállva (égett), hozattam hozzá eredeti FET-et, mivel másikkal zárlatott csinált csak. Szépen ment is 5-6 órát, most ki-be kapcsol és csak a monitor logóig jut el. Mi küldheti haza a FET-et? Ha egyáltalán ez még ugyan az a probléma, eddig még nem pukkant el a FET.
(#) didyman válasza Icebird hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

A közelében lévő kondik magassá lett ESR értéke tipikusan, meg menetzárlatos trafó, illetve hibás cső, vagy forrasz. Ebben a monitorban midnegyik elő szokott fordulni.
(#) didyman válasza Szabi1 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Nem tudom. Sokmindentől függ>
(#) ColT válasza didyman hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Bemenetére tettem - a tápjára - , hátha zajos a táp, és/vagy ugrál... Bár volt rajta saját szűrés is, de hátha. Nem javult meg tőle mondjuk.
Mondjuk a hiba elég félrevezető volt, mert a világítás vibrálásának látszott, nem tipikusan zavaros jelnek...

@Icebird : Biztos jó minden kondenzátor?
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
(#) zolika2108 hozzászólása Ápr 28, 2014 /

Sziasztok!

Egy 19"-os fujitsu siemens monitorral van problémám.
Egy ismerős elhozta hozzám azzal,hogy csak villog bekapcsoláskor és az lcd csak egy bizonyos részén van háttérvilágitás.Mikor kipróbáltuk egyáltalán nem volt semmi,csak ütemesen kattogott és sercegett.
Szét szereléskor szemmel látható volt a hiba a TDK tápegység panelen 4-ből 1 db AP4511GM tranzisztor el volt szenesedve.
Megrendeltem hozzá és kicseréltem mind a 4db-ot,igy a jelenség annyi,hogy most felvillan bekapcsoláskor az fs logo majd még egy villanás és kikapcsol.
Arra gondoltam,hogy a fénycsöveknél lehet a gubanc kipróbáltam sötét helyiségben,de nem látszik semmilyen kisülés a vezetékek körül amiből arra lehetne következtetni,hogy az lcd fém házához áthúzna. Rádugtam egy AUO 19 colos lcd fénycsöveinek csatlakozóját,de azon be sem kapcsolt a világitás.
Szerintetek mi lehet a probléma hol érdemes keresgélni,egyáltalán érdemes e vele foglalkozni,megéri e a javitás?

Az az igazság,hogy mint az az irásomból is kitűnik nem vagyok nagy mester,inkább csak barkácsoló és érdekel a téma és alul vagyok műszerezve egy multiméter és egy weller páka áll csak rendelkezésemre sajnos.
A többi alkatrészen szemmel látható elváltozás nem mutatkozott, kondenzátort nem látok felpúposodva.

Előre is köszönöm a segitséget.

Üdv.:Zoli
(#) eyess válasza zolika2108 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Lesz ott akkor még más probléma is .Tápot kellene kimérni , aztán jöhet az inverter része , csövek jók e stb stb stb .
(#) zolika2108 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Köszönöm a választ.
Akkor ezek alapján úgy tűnik fel kell adnom a dolgot,mivel bk semmit nem tudok kimérni a multiméteremmel.
(#) eyess válasza zolika2108 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Ezt neked kell tudnod .
(#) Icebird válasza ColT hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

A kondikat még mindenképp cserélem, csak mondom megkérdem azok miatt elpukkanhat-e a FET?
Meg akkor a forraszt, trafót amit didyman ír megnézem, ha cső akkor az most felejtős.
(#) ColT válasza Icebird hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /

Ki-be kapcsol, az nekem gyanús... Amikor kikapcsol, akkor rendesen, vagy csak a háttérvillany megy el? (Nézd meg erős napfényben.)
(#) didyman válasza Icebird hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /

Hogyne. Ezen a ponton nagyon fontos, hogy a FET-ek tápellátása minél közelebb legyen lezárva minél kisebb impedanciával. Csőnél lehet forraszhiba is.
(#) didyman válasza zolika2108 hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /

Általában én is ennyi eszközzel javítom meg a monitorok nagy részét. Ha egy típust mondasz a panelről, akkor többet tudunk segíteni.
(#) Icebird hozzászólása Ápr 29, 2014 /

Kiszórtam a kondikat, ugyanúgy ki-be kapcsolt. Aztán a FET-et de most az alatta lévőt is, és pár forraszt körülötte. Megint megy kérdés meddig.
(#) ColT válasza Icebird hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /

Ha a hibás kondik miatt döglött meg a FET, akkor remélhetőleg sokáig Ha.
(#) Icebird válasza ColT hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /

Egy dolog azért aggaszt, csak 105°C kondikat kaptam itt, viszont 125°C volt bent eredetileg.
Elég forró azért az egyik ahol a táp bejön. A 2 FET-re meg raktam bordát ne legyen annyira forrófejű az sem. Nemsokára eléri megint a multkori kritikus üzemidőt amikor meghalt.
(#) Buvarruha válasza Icebird hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /

A gyáriak is 105-ösek voltak, ráaádsul LowESR kodik. Arra nagyon figyelj, hogy az elektronika burkolata érintkezzen a kijelzővel, különben le fog álni a világítás.
(#) Icebird hozzászólása Máj 1, 2014 /

Nem akarom elkiabálni, ugynézki akkor a FET és kondi csere volt megoldás az általam leírt problémára. A FET-ek hűtése hogy hozzá járul-e, nem tudni, de ártani nem árt.
(#) villanyipi hozzászólása Máj 2, 2014 /

Üdv LG W1934S típusú monitorban széthulltak a gombok a menüben ide oda kapcsolgat és a power gomb helyett is az ok gomb helyett kapcsol be a gép. Mi lehet a hiba és a gombsoros panelt lehet egyben készen kapni valahol ? Ha ennek a cseréje nem segít mi lehet még a hiba?
(#) Buvarruha válasza villanyipi hozzászólására (») Máj 2, 2014 /

Átvezetnek a kis mikrokapcsolók, cserélni kell őket és megy a masina, gyakori jelenség.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
(#) villanyipi válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 2, 2014 /

Rendben, még egy kérdésem az volna nincs esetleg alattuk nagyon apró smd alkatrész amit lesodorhatok?
(#) Tomsa hozzászólása Máj 3, 2014 /

Üdv Mesterek!
Kis segítséget kérnék,ha tud valaki írjon!kezembe akadt egy dell E156fpb 15" os lcd monitor, sajna ccfl cső hibás, átalakítottam led csíkosra a háttérfényét több kevesebb sikerrel, de sajna nem tűnik el középről ez a képen is látható felírat és a power gombon kívül a többi kezelő gomb nem reagál!
Esetleg van valakinek tippje hogy hogy tudnám eltüntetni a felíratót középről?
Előre is köszi!
Következő: »»   181 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem