Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   295 / 312
(#) deebo válasza Sorkapocs hozzászólására (») Szept 12, 2020 / 1
 
Nem fejenállva van az, hanem tényleg negatív a kép. Szerintem ez szoftveres probléma lesz inkább.
(#) Sorkapocs válasza deebo hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Értem, köszönöm! Milyen/melyik szoftver? Mit lehet kezdeni vele?
(#) deebo válasza Sorkapocs hozzászólására (») Szept 12, 2020 / 1
 
A monitor firmware-e hibás. Csak mert nem nagyon tudok olyan hibát elképzeléni, ami negatívvá tenné a digitális jelet, mivel a fujitsu logo is már negatív ha jól értelmeztem. Amúgy az a monitor nem ér ennyit már.
(#) Sorkapocs válasza deebo hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Hm. Teljesen jól emlékszel, így van.
És létezik, hogy attól, hogy szétszedtem, ahogy szétszedtem és összeraktam, ahogy összeraktam, megmakkan a firmware? Előtte semmi gáz nem volt vele.

Idézet:
„Amúgy az a monitor nem ér ennyit már.”

Nos igen, ez nekem is eszembe jutott, eddig becsülettel kiszolgált egy "profi" környezetet, azóta én a harmadik "civil" tulajdonosa vagyok, én is inkább "adattár" irányba tervezem eltolni annak az asztali gépnek a használati profilját, amihez tartozna, szóval nem volna baj hogy nem 8K és 5D. ..
Közben még találtam valami másik szervízkönyv-félét magához a központi NYÁK-hoz,– legalábbis úgy láttam, az a típus – ott van valami kapcsolás, hogyan kell VGA/DE-15 csatiról nyomtatóportra átalakítót gyártani a firmware pitiszkálásához (már ha hozzájutnék bármi frissítéshez, vagy afféléhez...), és miután szültem nyomtatóportot ... bárhonnan, .... na még csak aztán jön a pilótavizsga...
Mindent egybevetve, sajnálnám, ha kukázni kéne, de ha ez a helyzet és semmilyen (egyszerű) gyógymód nincs a problémára, akkor megkérdem valamelyik ismerőst, hogy nincs-e egy monitorja nekem.

Illetve ha tényleg fakereszt szegény monitor, egyúttal megszakkérdezném a szakvéleményed – neked, vagy bárkinek aki adja – , hogy van-e egyáltalán értelme (az OFF kategóriát meg nem kísértve) ebben az állapotban túladni rajta, akár HE apróban, vagy ingyen elvihetőben, esetleg másutt, akár egyben, akár alkatrész(en)ként – lehet-e rá igény/kereslet?

A választ előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2020
(#) Udvari Zsombor válasza Sorkapocs hozzászólására (») Szept 12, 2020 / 1
 
Legvégső soron használható a monitor így is, csak magán a számítógépen kellene invertálni a képet. Próbaképpen ajánlanám a "NegativeScreen" programot, hogy inteválni lehessen a számítógép képét.
Elvileg ha a számítógép inverz képet küld ki, akkor így annak a monitoron elvileg már jónak kellene lennie.

About.png
    
(#) Sorkapocs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 12, 2020 /
 
Köszönöm!
Elsőre logikusnak tűnik, majd kipróbálom.
(#) lee82 hozzászólása Szept 29, 2020 /
 
Sziasztok, soha nem szedtem még szét pattintós monitort, most egy ismerősnek megnézném a feltehetőleg táphibás monitorját. De gyáva vagyok nekiállni feszegetni, típus LG W2253TQ. Ezt a módszert ajánlja a youtube, van ennél rutinosabb módszer? Próbáltam alányúlni, recseg/ropog, de nem pattant ki. Köszi!
(#) antiktelefon válasza lee82 hozzászólására (») Szept 29, 2020 / 1
 
6cm-es jó minőségű vakoló spaklival nyom nélkül szétszedhető kb. bármi. Illesztésnél betolod abba az irányba döntve, ahogy össze van pattintva, majd kicsit megbillented.
Vékony, rugalmas kell, a festékkaparós nem jó. Az obis rozsdamentes lux nem rossz, nem hajlik el soha, de hajlékony.
(#) Sorkapocs válasza lee82 hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Szerintem szűkebb, macerásabb helyeken még egy tompább kés/szike/tapétavágó, esetleg annak a foka is működhet, persze ez kockázatosabb.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2020
(#) lee82 válasza Sorkapocs hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
De a kijelző felől kell nekifogni, mint a videón? Elég furának tartom a kijelző felett dolgokat bedugdosni és feszegetni Kívülről az illesztésen meg nincs egy pont se ahol meglehetne indítani.
(#) Sorkapocs válasza lee82 hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Pedig ez a törülközős megoldás eléggé szuperhumánus.
A bicsakot természetesen Isten ments, hogy a kijelző felől! Körbe az illesztés mentén, szépen, lassan óvatosan végigfeszegetni, segíteni szétpattanni, megtalálni az összefogatási pontokat és ott egy kicsit határozottabban (többnyire a valamiféle peremen kívül vannak ugye kifejezetten a szajré összetartására kialakított fülek, nyelvek stb.).
Én így nyúztam meg az enyémet a nemrég tárgyaltak során...
És persze először meg kell győződni róla, hogy az összes esetleges összefogató csavart kihajtottad.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2020
(#) lee82 válasza Sorkapocs hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Igen a külső burkolat felőli megoldás jobban tetszene, csak nem úgy néz ki mintha könnyű lenne megkezdeni, és sehol nincs szélesebb nyílás az illesztésen. Hátlapon egy csavar sincs.
(#) deebo válasza lee82 hozzászólására (») Szept 29, 2020 / 1
 
Hanyattfekteted, majd a kijelző felső részénél középen meghúzod a burkolatot és mész a két szélefelé.
(#) lee82 válasza deebo hozzászólására (») Szept 29, 2020 / 1
 
Hát felülről sikerült megindítani, pár fülecske törött sajnos, de még simán összerakható ahogy látom. Sarkon volt még nehéz túljutni. Ujjbegyek is fájnak Sok monitort nem szedek szét, ha ilyen körülményes :/ Tápon van vagy 4 púpos kondi. Köszi mindenkinek az infót.
(#) pipi válasza lee82 hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Mindet cseréld, ne csak a púposakat, különben hamarosan ismételhetsz
(#) lee82 válasza pipi hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Azt tervezem, de a nagyot nem szoktam.
(#) ozpecs válasza lee82 hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Volta amikor mindent kicseréltem csak a nagyot nem és a végén az volt rossz ma már persze ESR mérővel mérem őket
(#) lee82 válasza ozpecs hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Én is szoktam ESR mérővel(kínai), de nem igazán bízok benne.
(#) remi67 hozzászólása Okt 4, 2020 /
 
Hellótok,
egy HANNSG HW191D vagy ehhez hasonló típuskódú monitorral kapcsolatban lenne kérdésem. A hibajelenség az, hogy bekapcsolás után bejön a kép aztán 1-2 másodperc után lefeketedik a panel (a zöld LED világít). Kikapcsolva-visszakapcsolva (vagy a HDMI kábelt kihúzva-visszadugva) már jó. Illetve jó volt máig, ma már csak a 3. bekapcsolásra kapta el a fonalat. Azt sikerült még megfigyelnem, hogy az első bekapcsolásnál halványabb a kép és a 3.-nál is "csuklik" egyet, utána minden rendben (látszólag). Ha csak rövid időre kapcsol le napközben (5-10 perc) akkor rendben visszakapcsol, ha többet áll (óra nagyságrend) akkor jelentkezik a hiba.
Mi a legvalószínűbb hibaok?
Egyáltalán érdemes még ezzel a monitorral foglalkoznom? Asszem 13 éves és újkorában se volt egy "értékes" darab azóta meg sokezer üzemórával beljebb van.
Előre is köszi a segítséget!
(#) deebo válasza remi67 hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Kondenzátorhibás a tápja.
(#) pipi válasza remi67 hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Szerintem is kondis, de szedd szét, vizitáld meg...
(#) remi67 válasza pipi hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Egyelőre arra próbálom rábeszélni magamat, hogy vegyek már végre helyette egy nagyobbat.
De ha jó eséllyel csak kondi probléma akkor lehet nem sikerül.
Szerelőhöz semmiképp nem viszem, az én képességeim meg kábé addig tartanak, hogy felismerek egy szemmel láthatóan felpukkadt kondit és van hozzá szerszámom amivel kiforrasztom meg az úja(ka)t be. Persze ehhez is először ki kell jegyzetelni a méreteket aztán elmenni valamelyik TV szerelőhöz kunyerálni, mert bolt ami ilyet árul az olyan 100 kilométeren belül nincs.
Én pont a tápot nem gyanúsítottam volna meg, bekapcsol és a zöld ("ON) LED bekapcsolva marad, sztem csak a háttérvilágítás kapcsol le.
Közben olvastam valahol, hogy ilyenkor bele kellene világítani a panelbe valahogy, ha ilyenkor van halvány kép akkor az inverter lehet hibás. Ezt pontosan hogy kell csinálni?
(#) pipi válasza remi67 hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Azért gondolom, hogy kondis, mert kis idő alatt ha megmelegszik, a kondik kapaca megnő, akkor már jól működik, legalábbis azt mondod...
Ha fénycsöves, akkor nem jellemző hogy a 23.bekapcsra jó...
Ahogy tudod, elemlámpával mindenfelől, és skubizod mit látsz nagyon haloványan
(#) remi67 válasza pipi hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Reggel mikor bekapcsolom bejön a kép de érezhetően kisebb fényerővel aztán 1-2 másodperc és lealszik (a HDMI kábelt kihúzva-visszadugva ugyanez). Aztán eleinte második, ma reggel már 3. bekapcsolásra maradt úgy, de akkor is "csuklik" egyet. Utána nincs vele semmi baj. Ha 10-20 percre lekapcsol napközben akkor normál módon visszakapcsol mikor megmozdítom az egeret de ha órás nagyságrendet áll akkor go to 1-es pont.
Na mind1, holnap szétkapom aztán ha nem látok felpukkadt kondit akkor kuka. Szerelőnek nem fizetek 13 éves, tizensokezer üzemórás monitorért, az egyirányú ucca szok lenni.
(#) DJ Tacki válasza remi67 hozzászólására (») Okt 5, 2020 /
 
Hasonlóan hektikus háttérvilágítást okozhat még ha esetleg a fénycső (ha fénycsöves) egyik vagy több hozzávezetése kontakthibás, és hol érintkezik (sikerül áthúznia) hol nem. E magyarázná a csökkent fényerőt is. Ha már szétkapod, érdemes a kondik mellett esetleg erre is ránézni.
(#) deebo válasza remi67 hozzászólására (») Okt 5, 2020 /
 
A hidegkatódos csöveknél teljesen természetes, hogy hidegen sötétebbek. kb. 10 perc kell mire elérik a 100% fényerőt, de néhány perc után is már 80% körül járnak.

De nincs értelme tovább rugózni ezen, szét kell szedni.
(#) remi67 hozzászólása Okt 7, 2020 /
 
Még most fogtam hozzá a szétszedéséhez, viszont pillanatnyilag elakadtam már a szétszerelésen. Még sose csináltam ilyet. A panel a dobozzal együtt akar lejönni de ahhoz le kellene róla venni a vezetékeket, viszont arra egyelőre nem sikerült rájönnöm hogy a francba kell ezeket széthúzni, nagyon erőltetni meg nem merem.
Tud valaki segíteni?
(#) kadarist válasza remi67 hozzászólására (») Okt 7, 2020 /
 
Csak egyszerűen húzd le a fénycsövek vezetékeit.
(#) remi67 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 7, 2020 /
 
Próbáltam lehúzni, de nem jött. Felülről nem látni benyomható rögzítőt, alulról meg nem érezni. Egyszerűen fogjam meg kis fogóval és húzzam le?
(#) pipi válasza remi67 hozzászólására (») Okt 7, 2020 /
 
igen.
Következő: »»   295 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem