Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   168 / 209
(#) kadarist válasza deebo hozzászólására (») Okt 5, 2021 /
 
A söntellenállás növelése is PWM-el csökkenti az áramot, így nincs különbség a menüs állítás és az ellenállás cserés állítás között.
(#) deebo válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2021 /
 
Nem, az a konverter áramát szabályozza. PWM vezérlésű a konverter ugyan, de a háttérfény vezérlése néhány száz Hz-es teljes ki-be kapcsolással történik, nem az áram szabályozásával, az mindíg állandó.
(#) kadarist válasza deebo hozzászólására (») Okt 5, 2021 /
 
Teljesen kapcsolóüzemű a fényerő-szabályzás, ami a konverter árama is egyben, és ez csak PWM-el történik, így nincs két fajta módszer.
(#) deebo válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2021 /
 
Hogyne volna. a konverter 50-200Khz környékén megy, a fényerőszabályzás frekvenciája 100-300Hz között van.
(#) KKobra válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Bocsi de ha egy hibás készüléket javtok. Előbb szétszedem megkeresem a hibát. Kiszerelem a hibás alkatrészt és csak akkor vásárolok. Ha szét tudtam szedni akkor feltehetően az összerakás sem lehet gond.
Én csak egy Gázszerelő vagyok. Szétkapom a kazánt mint fokszi a lábtörlőt. Nyilván nem az enyém, a tulaj ott áll feletted. A készülék fél milla. A leg olcsóbb alaktrész is 20E. Ótt van kockázat. Ha tévedsz vagy valamit elkúrsz buksz rajta minimum 20E. Ha meg nem oldod meg a problémát vagy összetákolod és valaki a hibád miatt meghal? Ez a kockázat.
Egy rossz TV-t javítok legfeljebb marad egy rossz TV ha nem sikerül
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2021
(#) antiktelefon válasza KKobra hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Ha backlight hiba van, az egyértelmű és szét sem kell szedni hozzá, mert a ledeknek van kábele, elég a hátát levenned.
Gondolom ha egy keringetőszivattyú nem vesz fel áramot vagy füstöl, te sem szeded ki, miután már biztos kuka.
A modern tvket olyan időigényes és idegesítő szétszedni, hogy csak egyszer csinálom, ha egyértelmű a bele való led típusa. Illetve minden szétszedés újabb lehetőség arra, hogy poros, zsíros legyen az lcd vagy valamelyik belső réteg, nem csak időt pazarolsz, a tökéletes javítás esélye is csökken vele. Amíg nincs itt a csere led, addig az lcdt nem bontom meg. Ha áramgenerátorról nem megy a led, minek nézegessem szemből és hümmögjek, hogy ez valóban rossz? Nyilván tcont meg mindenfélét nem rendel be az ember vakon, de a led hiba elég egyértelmű.
(kombikazán hiba topicban Profisixx kazán tákolását nézd majd meg, na az veszélyes, ez csak egy led)
(#) Kovács Tibor válasza szs hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Szia!
Elfogadnám a LEDet próbára vagy végleg ha jó lesz...majd írok privátban.
(#) KKobra válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
kombi kazán, szivattyú nem füstöl hát igen Váltószelep nem vált. Nem gyujt. Meleg víz van fűtés nincs. Nem modulálja a lángot. Nem szellőztet. Nem nyit a gázszelep.
Ezer egy hibalehetőség. Persze egy fapados kazán egyszerű mint egy fa ék. De ez a múlt!
Egy korszerű kazánra ha csak csúnyán nézel már akkor sem megy. És mégis meg kell javítani
Egy korszerű TV-t is meglehet javítani és meg is javítják ha megéri. Megéri megjavíttatni? NEM!
Magad megmókolod ha mered. De miért ne mernéd nincs vesztenivalód.
Ha lehet azért a gázkazánt ne próbáld meg megjavítani hanem bizd "SZAKEMBERRE"
Nem jéték és nem hobbielektronika. Igaz láttam már TV-t ami meggyujtotta a fűggönyt és kiégett a nappali tőle.
(kombikazán hiba topicban Profisixx kazán tákolását nézd majd meg)
Hát ezt nem teszem mert ideges leszek tőle. Elképesztő hogy vannak emberek akik kockára teszik szeretteik életét.
Bocsi de ez mát Nem ebbe a topikba tartozik
(#) antiktelefon válasza KKobra hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Volt már ami füstölt, miután a kondi zárlatba ment, és így nem indult, de ez ide off. Röviden 2 nem azonos szenzorokkal és vezérlővel készült kazánból összerakott egyet és magának felszerelte, az érzékelők fele nem volt kompatibilis a vezérlővel, fúvókákat cserélt, elállított mindent a moduláción szemre stb.
Én úgy vagyok vele, hogy ha valamihez hozzányúlok, akkor már biztos sikerre megyek, mert nagyon idegesítő, ha munka volt vele és utána eltörik vagy saját hiba miatt rosszabb lesz.
Amúgy majd ha lesz szerencséd a "költség csökkentett" új tvkhez, rájössz miért mondtam ezt, nagyon vékony az lcd és elég ha túlhajlik, befolyik rögtön, de a fólia is nagyon könnyen megtörik, szakad.
Mint a képen lévő tvn is láthattad ledet egyesével is cserélnek, a régire rárakva, én ezt sem csinálom, ha egy led elérik, a többi is az élete végén van már, nem akarom 2 hónap múlva újra szétkapni, amikor a led pár ezer bele. Még külön kérésre sem szívesen csinálom, mert időpazarlás rosszul dolgozni.
Ugyanakkor amikor garancia után 1 hónappal led meghal, aztán led csere után 3 hónappal bga hibás lesz a proci, akko rsok kedvem nem is marad bármit cserélni.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2021
(#) KKobra válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Kaptam egy 200E telefont törött kijelzővel cseréljek kijelzőt? Ebay kijelző 65E. Szállítás vám majdnem 100E. Mit tegyek? Van telefonom. Érdemes megjavítani? Ez itt a kérdés!!
Pont mint egy TV-javitásnál
(#) antiktelefon válasza KKobra hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Konkrét esetre azt mondanám, ha garantáltan eredeti a kijelző és nem hulladék, akkor igen. Eredeti úgy lehet, hogy az üveg törött, de az lcd nem és külön kicserélik és újraragasztják. Ha a tieden az lcd jó, több helyen csinálnak üvegcserét. Megbízhatatlan meg eredetiséget nem leíró eladótól nem vennék, sokszor for Samsung meg oem a márka, ha eredeti, akkor az ki lesz írva.
(#) KKobra válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Nem nem! Költői kérdés volt. Nagyon sok telefonon táblagépen cseréltem már kijelzőt.
Volt már nagyon drága készülék is többször. Ez már rutinbol megy.
(#) Kovács Tibor válasza szs hozzászólására (») Okt 6, 2021 1 /
 
Ma folytattam a vizsgálódást és érdekes dolgot tapasztaltam amit nem értek.
A hibás LEDcsíkon emeltem a feszültséget, ekkor elkezdett világítani a hibáson kívül a többi 6db egyre nagyobb fényerővel (kb 12V esett a hibás LEDen, a jókon 2,7V). Az áram kb 50mA-nél egyszer csak felvillant a hibásnak vélt LED majd elkezdett villogni.
Az alábbiakat tudom elképzelni, javítsatok ki he nem jól gondolom!
Valahogy megnőtt a nyitófesze a LED-nek (de addig is vezetett mert a többi világított) nyitás után megnőtt az átfolyó áram ami megterhelte a tápot, ekkor leesett a fesz ezért elaludt a LED, majd újból megnőtt a fesz, bekapcsolt stb...kb 1HZ-el villogott.
De az eddig hibásnak gondolt LEDnek hogy nőhet meg a nyitófesze?
(#) antiktelefon válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Zárd rövidre a hibás ledet, ha úgy a többi jól működik, akkor nem érdekes, mi a hibás led baja, csak kicseréled és jó lesz
(#) Kovács Tibor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Rövidre zártam és a többi jó.
Hollehet LLEDcsíkot beszerezni? Vagy 1db LED is elég ha találok ugyanilyet.
(#) KKobra válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Ebay? A teljes garnitúrát cseréld le
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2021
(#) antiktelefon válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Rakj fel képet, igazából nem annyira kritikus a led, ha a panelre rakott másik panel darabbal cseréled (kiforrasztani meg csak úgy lehet, ha a csíkot kiszeded, de az néha nagyon be van ragasztva).
Ha Budán jársz, van egy elég szép ládányi bontott ledem, kereshetsz belőle.
Viszont nagyítóval nézd meg egy másik ledet is a lencse nélkül. Ha az eleje nem rugalmas hanem repedezett, felhős vagy porlad, akkor mindenképpen érdemes az összes ledet egyben cserélni.
Ha az összes led sorba van kötve, akkor amíg megjön az új csík, azt simán rövidre is tudod zárni, vagy egy diódával áthidalod.
Ha nyákból leszabott másik leddel pótolod a hibásat, akkor a nyitófesz és az üzemi áram illetve a hasonló lencse csak a lényeges, a led tokozása nem annyira.
Amúgy Kínából pár dollárért vannak led kitek sokféle leddel egy csomagban, ha cserélgetsz érdemes venni, nekem monitorhoz sokszor nem olyan kell, de tvhez jó lehet.
Viszont nem csak a led forrasztása a problémás, a csík kiszedése és visszarakása is, csak akkor javasolnám, ha az összes többi led újszerű állapotú vagy kifejezetten drága a csere szalag bele.
Szóval ha olcsó vagy gyors kell, akkor egy ledet nyákkal cserélj, ha sokáig jó és nem sürgős, akkor mindet cseréld.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2021
(#) Kovács Tibor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
3párhuzamosan kötött 7soros elrendezésben vannak a ledek.
(#) antiktelefon válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Akkor vagy a másik kettőből is egyet áthidalsz ideiglenesen és picit csökkent fényerővel járatod, az áramgenerátor meg alkalmazkodni fog feszültségben, vagy amíg megjön a teljes led készlet, egy ledet raksz a hibás helyére nyák darabostul. (Led levésése, szigetelőréteg a nyákra, rá a ledes nyák és kis drótokkal beforrasztod a hosszú panelre).
(#) Kovács Tibor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
A próbák során mégegy LED elszállt a másik panelen, próbaképp LED izzóból bontott darabokat építettem be , de mivel azok kisebb teljesítményűek ezért 1db helyére 2db-ot raktam párhuzamosan, jónak tűnik most midegyik világít kérdés hogy meddig bírja?
(#) antiktelefon válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Valószínűleg gyakorlatilag napokig, a háttérvilágítás sokkal nagyobb áramon megy.
Ha mégegy elszállt, akkor cseréld ki egyben. Addig meg a harmadik sorból is zárj rövidre egyet és úgy menni fog átmenetileg. Csak vedd vissza a fényerőt.
(#) szs válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Kedves Tibor, én válaszoltam a privátra. Lassan reagálnod kéne, hogy vigyem-e a LEDeket, mert hétfőn épp megyek Szolnokra. De ha nem telefonálsz, hát nem tudom, kiáltozzak Szolnokon?
(#) szs hozzászólása Okt 14, 2021 /
 
Sziasztok, fórumtársak. Némi segítségre szorulok.
Vettem egy ITT tv-t (LCD 32-3475), mivel pár korsó sör áráért adták. Az volt a kijelentés, hogy nem megy HDMI-ről. Úgy gondoltam, sebaj, ha megy SCART-ról, esetleg még VGA-ról, jó lesz az. Azonban itthon kipróbálva kiderült:
-nem megy azokról sem (szóval sem SCART, sem HDMI, sem VGA), bár észleli a gép is, hogy rá van dugva, és a TV is arra a bemenetre átkapcsol, amit éppen bedugok, viszont közli: "videó nem található". A UPC-tv dobozt rádugva is ezt teszi.
-antennáról (szobaantenna) viszont megy, épp valami magyar-osztrák meccs megy, és pendrive-ról is tudok Mézgát nézni.
Mi lehet a baj? Lefényképeztem a mainboardot (ha jó nevet használok), hátha rá tudtok mutatni valamire.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Hm, nem jutok vele előre... Annyi ötletem volt, hogy: ha két szalagkábel megy fel a képernyő nyákjához az alaplaptól, akkor ez két külön áramkör lehet (egyik a tv-tuner-usb, a másik a külső eszközöké (hdmi-scart-stb.))?
De arra is gondoltam, hogy monitorral már jártam úgy, hogy a táp és az alaplap közt nem volt jó az érintkezés, és azért mutatta a képernyő, hogy "nincs jel"

Előszöris lehúztam, majvisszakattintottam a szalagkábeleket, hátha egyszerűen érintkezési hiba.
Majd megméregettem a lapra érkező feszültségeket. Magam nem sokra jutok ezzel, mert nem tudom, melyiknek mennyinek kell lenni, de hátha tudtok rá mit mondani.
Felülről lefelé haladva a következők:
1: 3,25V
2: 24,5V
3: 0V
4: 3,28V
5: 3,28V
6: 3,28V
7: 3,33V
8: 5V
9: 12,16V
10: 3,26V
11: 3,15V
12: 0V
13: 9,6V és 9,7V közt szaladgál folyamatosan fel-le
14: 0V
(#) deebo válasza szs hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
A következtetéseid nagyon rosszak. Az alaplapon van a tuner meg az összes többi bemenet is, hogy mennének már külön áramkörön a kijelzőre a különböző bemenetek? Az alaplapon van mindegyik, amin van egy processzor (hibás),ami feldolgozza ezeket a jeleket és hajt egy másikat, ami hajtja a kijelzőt. Ezzel nem fogsz tudni mit csinálni. Értem én, hogy megpróbálsz kis pénzt összemaszekolni, de ez így nem fog menni, nagyon nem érted az egész működését.
(#) szs válasza deebo hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Félreértesz. Nem maszekolgetok, nem az én szakmám. Kíváncsiságból csinálgatom ezeket a dolgokat, hobbielektronika fórum ez, azért itt kérdezek. A LED-eket se pénzért, csak úgy ingyen vittem Szolnokra legutóbb is, hadd barkácsoljon. Mert jó érzés barkácsolni. Ebben (az itthoni szöszölésben) ha segítesz, annak mindig örülök, volt már jótanácsd személyesen nekem is.
Tehát új alaplappal járhatok a legjobban, mert azon van a hiba. Nos, ugyanilyen mainboard-ot nem találtam hozzá (mert nézegettem), de a 17MB70-5P kompatibilis lehet a 17MB70-2 -vel? Legalábbis: használható benne?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
(#) deebo válasza szs hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
A kompatibilitás esélye még akkor is alacsony, ha a lap tipusa ugyanaz, mert szoftveres küllönbség is lehet.
(#) szs válasza deebo hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Ez kár...
Érdekes számomra (szakértetlen számára) az a processzor, amely a tv-tunert engedi működni (bejön mind a 12 Tv, 4 rádió-csatorna), de a külső videojeleket kizárja (bár a SCART-on van hang, de kép ott sincs), de kénytelen vagyok elfogadni.
Rá tudnál a fentebbi board képemen mutatni, mellik alkatrész gyanúsítható (hacsak nem a hűtőboda alatt van)?
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Nehéz helyzet, egy tvhez nagyon sok féle main létezett, csak úgy éri meg cserélni, ha valahol van több és helyben bele tudod próbálni, mert firmware másolgatással csak sok százezres tvnél érdemes kísérletezni, mert nem egyértelműek ezek.
A scart hangja egy analóg hang bemenet, mint egy jack dugó, tehát annak a jele nem ugyanott megy át, mint a digitális hang bemenetek.
Lehet ESD, villám vagy bármi más bejött az egyik csatlakozón és a bemeneteken kinyírt valamit, ezzel nem érdemes foglalkozni, ha mindne tápfesz megvan akkor nagyon maximum kikeresed mi dolgozza fel a jeleket és reflowolod vagy fagyasztással nézed jó-e ideiglenesen. Biztos meg lehet csinálni, de kb az izzóban volframszál csere szintű dolog, sok egyedi eszköz kel és baromi sok szenvedés a semmiért.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 16, 2021 /
 
Köszönöm válaszod. Bár a vége kicsit elkedvetlenítő, de nem teheted, hogy ne mondd el...
Közben felfedezőúton jártam a belsejébn. Ez lenne az a bizonyos vezérlő? (Két kép)

Aza bizonyos hajszárítózás, hőlégfúvózás valóban szokott segíteni?
például ez
Vagy csak a szokásos youtube-os izé? Én nem bízom benne, de nem tudom...
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2021
Következő: »»   168 / 209
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem