Fórum témák
» Több friss téma |
Jaaaaaa, így már értem.
![]() Nagyon szépen köszönöm!!! ![]()
Nincs mit. Én jobban szerettem az NLS programot. Az kezelte az ILDA fájlokat is.
Azt hiszem ilyen volt nekem is. LPT programot kezeli.
Nekem a program megvan, de nincs semmi fájlom amit betöltsek. Esetleg kunyerálhatnék ahoz is?
![]()
Hirtelen ezek találtam. Meg van egy 6 megás pakk de azt ide nem engedi feltenni.
Elküldtem e-mailben. A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
húúú, ez tuti lessz. Nagyon köszönöm
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
Erre az emailra küld légyszi mert az oldalon megadott már nem él
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Üdv.
Eljutottam a lézeremmel odáig, hogy ki kellene próbálni. Összedugtam a géppel, a popelscan fut, katt a start ra az ábra fut, de a galvók meg se moccannak. Mi lehet a gond? Mit kell átnéznem?
Nekem itt valami hibaüzenet is jön ki ha el akarom indítani a popelscant, azt leokézom és indul a program.
*** csak összehoztam a géppel. Vezérli meg minden, csak annyi a gond, hogy az egyik végfok kap jelet a Dac-tól, a másik nem. Leellenőriztem, és a Dac egyik kimenetén jön csak a jel, azon először 5V volt, de állítottam a trimeren és eltünt. Szóval csak az egyik megy. Ilyenkor mi baja lehet a Dac-nak? Megpróbálom megcserélni a két daconn IC-t hogy kiszürjem nem e halott az egyik véletlenül. Ha csere után is ugyanez a gond akkor szerintem a TL084 a ludas
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Sziasztok.
Mondhatni kész lettem a lézerrel, de itt valami nem jól van. Egyik ábra sem hasonlít arra amit meg kellene jelenítenie. Miért van ez? Mellékeltem videót. Videó
Túl gyorsra van állítva a programban a sebesség. És mintha nem működne a kioltás. De ez lehet hogy azért néz ki így mert nagyon gyorsan akar rajzolni.
És azt a sebességet hol tudom állítani? És mt is takar maga mögött a kioltás?
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
A kioltást a DAC szabályozza. A megfelelő csatlakozóval össze kell kötni a lézer dióda áramgenerátorával. Lényegében enélkül nem tudsz szaggatott vonalat sem csinálni nemhogy más ábrát.
A sebességet balról a második csúszkával tudod állítani (Point Delay) Alul a leggyorsabb, felül a leglassabb állásban van.
Először nem volt rákötve a Dac-ra de mostmár rá van. Megtaláltam a sebesség állító csúszkát is, állítgattam, de nemsok sikerrel. Kicsit elkezdtek az egyszerű ábrák hasonlítani a monitoron lévőre, de hát na, nem az igazi.
Azt vettem észre mintha szó szerint lusták lennének a galvól, olyan mintha nem lennének rendesen meghajtva, csak nyögnek.
Egy teszt ábrával a visszacsatolást is be kell hangolni, hogy elég feszes legyen ne pedig lusta dög.
Csak óvatosan, nehogy leégjenek a galvók. Mindig csak egy nagyon kicsit állíts.
Azt már beállítottam. Mennyi a minimum tápfesz ami kell neki? Én +/-12V ról hajtom az egészet. Lehet kevés az áram?
Szia!
A vezérlésnek +/-15v kell az lm ic nek pedig +/- 24v. üdv
Köszönöm!
Ezek szerint okozhatja ez is a lustaságot ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Nézd meg az adatlapját.Most fejböl nem tudom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |