Fórum témák
» Több friss téma |
Vezeték keresztmetszetet általában terheléshez méretezünk, figyelembe véve, hogy milyen a beépítés helye.
A balanszáló vezeték jellemzően pár 100mA a passzív, és 1-2A az aktív balanszereknél. Persze ettől eltérő is lehet. Én 0.5-0.75 mm2 hajlékony vezetéket javaslok, a nagyon vékony se túl jó vàlasztàs, főleg ha elektromos járműben rezgésnek ki van téve, a túl vékony könnyebben leszakadhat használat közben. Pár csepp ragasztó egyébként segíthet a megfelelő rögzítésben. A+- kapcsokra szintén hajlékonyat a szükséges teljesítményre méretezve, könnyebb vele dolgozni. A tömör vagy inkâbb szalag profil abban az esetben lehet előnyös, ha nagyon vékony hely áll rendelkezésre. Ha nagyon igényes akarsz lenni használhatsz a normál sodrott drót helyett sok elemi szálból készült szilikon szigetelésűt is. Előnye, hogy rendkívül hajlékony, és a szigetelése nagyobb hőt is elvisel, cserébe drágább.
Köszi a választ.
És az a fő csatlakozó kábelvastagságot hogy határozom meg? Váltónál tudom a 10A /mm2-es ökölszabályt. ÉS itt? pl: Egy akksis fúrógépnek hogy határozom meg a kábelét? Vagy az akksi alapján lehet ezt meghatározni? Különösen hogy jó lenne ha valami extra vékony szigetelése lenne a vezetéknek, mert az akksiban nincs sok hely ugye... Jó megoldásnak tűnik ha szalagot vezetem a BMS-be.. de ha azt nem lehet.. akkor mi a megnyugtató megoldás?
Köszi.. ezt utólag olvastam csak. De továbbra is fenn áll a kérdésem, milyet tegyek a +-hoz??
Vagy lehet azt mondani hogy veszek XY kábelt, ami MEGFELEL kb bármilyen liion akksihoz? (végül is nem paksot akarom vele bebikázni). de milyen legyen az a kábel? van esetleg ajánlatod, ami megfelelhet ezekhez? Furó, flex, roller, fűnyíró, stb akksi. HA nem is egyformák, de sztem nem tévedek nagyot ha azt mondom kb 20A a teteje, folyamatos felvételnél. Ehhez milyen vezetéket méretezzek?
20 amperre 2,5mm2 megfelel. Feszültségesésre, hosszabb, 50-100 méterre természetesen már nem de esetedben egy akkupakkon belül pár cm, pár 10cm-ről van szó.
Ha maximalista vagy tegyél picit vastagabbat, 4mm2. Ez egy régi "ökölszabály" táblázat de megfelel méretezni ma is. Bővebben: Link Az hogy AC vagy DC abszolút közömbös egy vezeték szempontjából ebben az átlagfelhasználásban. Nem 50-100kV-ot, nem nagyfrekvenciát és nem távvezetéken viszel ![]() A hozzászólás módosítva: Csü, 21:00
Mégegy tipp, vegyél réz küszöbsínt, barkácsáruházakban 1 méteres darabban kapható, hajlítható forrasztható, darabolható, vékony, fizikailag merev. Szigetelése nincs az igaz de egy akkupakkba megoldható a vonalvezetésével hogy ne is kelljen.
Levágod 5mm szélesre mert asszem 20mm gyárilag, az 0,8*5=4mm2 több mint elég a feladatra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |