Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője

Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   332 / 332
(#) Jonni válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 13:25 /

Igen de ha az új cellákat össze kell kapcsolni oda csak pontheggesztő jó az meg nincs mindenkinek.
(#) uniman válasza Jonni hozzászólására (») Kedd, 13:29 /

"forrfüllel" ...azokra meg lehet forrasztani.
Talán ez a típus van benne: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:35
(#) Tyutyu007 válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 13:43 /

Köszönöm !!!
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 21:12 /

Az nem sokat befolyásol. Ha megszakadt, akkor alapból nem vesz semmilyen töltést,
onnantól meg nincs mit tesztelni, go recycle container.
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Kedd, 21:18 /

De azt vissza is lehet ám pattintani... Ámbár, ha az a típusú cella van benne, amit tippeltem, akkor abban nincs benne ez a védelem.
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 21:32 /

Igen láttam én is olyan agytrösztöket youtubon, akik ezt csinálják.
Csak azt nem veszik figyelembe (meg úgy látom te sem), hogy az a védelem nem véletlenül "szólalt meg". Pontosan azért, mert a túlhevülés miatt akkora nyomás keletkezett, hogy ki kellett engedni a cellarobbanás elkerülése miatt. Az nem egy kismegszakító, amit vissza lehet kapcsolni.

Ha egyszer kioldott, el kell fogadni, hogy nem javítható. A visszapattintással az a probléma, hogy onnantól kezdve már nem garantálható, hogy ugyanakkor fog kioldani, amikor kell, ha kiold egyáltalán. Ha közben még deformálódik is, borítékolható, hogy bukta a dolog.

Szóval megkérlek, hogy ilyen vissza pattintgatós tippeket lehetőleg ne osztogass másoknak te sem.

Ui.: Szerinted mennyire ép és használható még egy már bizonyítottan felforrt cella?
(A kérdés költői volt, nem szükséges rá válaszolni.)
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:34
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») 8:29 /

Csak kíváncsiságból pöccintettem vissza a védelmet (hogy meggyőződjek a funkciójáról).
Sokszor viszont meglepett, hogy a fesz tejlesen jó volt...

De vegyük figyelembe, hogy sok cellában nincs is ilyen mechanikai védelem...akkor ott bármi megtörténhet?!
(#) Tyutyu007 válasza uniman hozzászólására (») 8:51 /

Nem szerettem volna "parázs" vitát "kirobbantani" a témában.
Rendeltem bele 4 cellát és majd kiderül ... de úgy látom nincs benne védelem.

A tény az, hogy az akku magától merült le csontra, nem töltés közben hibásodott meg.
Már írtam, hogy 2 akkum van és 2 töltőm, tehát egyértelmű melyik a rossz.
Következő: »»   332 / 332
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem