Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   208 / 276
(#) metatom hozzászólása Máj 20, 2018 /
 
Köszönöm, megnézem. Mekkora feszültséget kell kapnom a mérésnél?
(#) Janszi válasza metatom hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
20v-85v ig bármi lehet,igazán a hullámosságot kellene látni,tehát azt,hogy nem egyenletes a feszej
(#) erbe válasza metatom hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
CO2 hegesztó, ezért túl magas nem lehet benne az induló feszültség. Kondit nem látok, ezért 15-32 V között várható a kimenő feszültség. Ezen egy-két elhalálozott dióda nem igazán változtat, de a hegesztési képen nagyon. Elsősorban a diódákat kell kimérni. Kikötve, egyesével.
(#) Phile80 válasza metatom hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Lehet hogy csak a mágneskapcsoló hibás és kimarad 1 fázis. Nézd meg, hogy megvan-e a 400V minden a trafóra menő érintkező között amikor behúz. Ha megvan, akkor lehet fokozatkapcsoló, vagy dióda hiba.
(#) metatom hozzászólása Máj 21, 2018 /
 
Sziasztok! Köszönöm hogy próbálok segíteni!
A diódákat kimértem és jók.
A pattogás nem állandó, néha tudok akár 2-3 centit is haladni, de az előtolás sebessége nem állandó. Láthatóan lelassul egy pillanatra aztán visszaáll. Vagy elkezd pattogni. Stop, indulok és 1 másodperc hegesztés és pattog. Az előtolás majdnem maximumra van tekerve, alatta már lassú.
Az üresjárati fesz 24 volt és hegesztés közben sem változik, analóg műszerrel mérve és nő által leolvasva.
(#) metatom hozzászólása Máj 21, 2018 /
 
Próbáltok!
(#) metatom hozzászólása Máj 21, 2018 /
 
Az előtolás fokozatosan lassult le, tavaly még nem kellet maximumra tekerni. Fel sem tűnt csak most hogy már ennyire fel van tekerve.
(#) Phile80 válasza metatom hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Cseréld ki a reléket a vezérlésben, vagy potméterhiba is lehet.
(#) metatom hozzászólása Máj 21, 2018 /
 
A két relét felcseréltem, nincs változás. A poti szépen szabályoz, csak már nincs hova tekerni. Ettől még lehet hogy rossz?
(#) Phile80 válasza metatom hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Lehet más hiba is, látatlanban csak annyit tudok javasolni még, hogy mérd meg a motorra jutó feszültséget mennyire ingadozik.
3×400V megvan? Arra nem írtál semmit...
(#) tdi75 válasza tdi75 hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Na megvannak az első heggelések. Homlokegyenest megváltozott a gép. Jé szépen beolvad a hozaganyag. Ráadásul 0.8 as huzalt is szépen be tudja olvasztani. Ráadásul 3mm es vasanyagba is. A hangja nekem is fura. Nem igazából az a sercegős mint a nagy CO gépeknél. Inkáb kicsit hasonlít az AWI hoz. Inkább kicsit sistereg 0.6 os huzallal. Ha befűzöm a 0.8 ast az már inkább sercegős. De még az sem a tipikus CO hang. De mindegy tojok rá. A lényeg hogy nagyon szépen beolvad a vastag anyagba is. Lehetne szebb a varrat, de még szokni kell hozzá. Emlékszem a gyári állapotára. Vagy három hét volt mire végre sikerült eléni azt hogy valamelyest beolvadjon normálisan - de az sem volt százas. Szerintem így már használható, csak rá kell álljon a kezem. Pici módosítások, finomhangolások lesznek. A főtrafó késleltetve indul a lágy indító miatt. Már tudom az előtolót is késleltetni kell. A főtrafó reléjének a vezérléséről fogja kapni a delejt az előtoló trafója is. Nagyon nem zavaró, de furcsa. Át fogom kötni. A lényeg hogy Kettes fokozaton nagyon szépen beolvasztja a 0.6 os huzalt egyes másfeles lemezbe. Ha 0.8 as van benne, akkor mindezt hármas fokozaton csinálja. Ha viszont 3-4 mm es lemezt vagy vastag falú zártszelvényt kell hegeszteni oda lehet tekerni ötösre, de ha kevés még mindig ott a max fokozat. Ja és már nem veri le a 16 amperes megszakítót. Csak a tízest, de azt megoldom egy megszakító cserével. Összegezve talán mondhatom hogy egy egész használható gépet lehet csinálni belőle.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2018
(#) metatom hozzászólása Máj 22, 2018 /
 
Sziasztok.!
A motoron maximumra tekerve 7.5 voltot mértem. Nem 12 körül kellene lennie?
(#) Joci_1x válasza metatom hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Helló!
Ezek az előtoló motorok állatába 24V.-osak. Ahhoz képest amit mértél nagyon karcsú. A szabályzó panelon mennyire melegszik a nagy tranzisztor? Mérted a toló motor áramfelvételét?
Előfordulhat hogy szorul, és a nagy áram felvétel miatt sokat esik a feszültség. Próbáltam egy új toló motort, ha minden rendbe van felnyitott görgővel egy 1,5V.-os elemmel forogni kell neki (az enyém működik). A másik variáció hogy meghibásodott a vezérlő panelod, ami javítható. A segéd trafó ritkán szokott meghibásodni, 24.V. váltónak kell lejönni róla, terheletlenül több.
(#) metatom hozzászólása Máj 22, 2018 /
 
Köszönöm, megnézem.
(#) metatom hozzászólása Máj 22, 2018 /
 
Szia.
Lekötöttem a motort, terhelés nélkül is csak 8 volt a feszültség.
A segédtrafóról 18v jön és terhelve sem változik jelentősen, kb. 0.5-1v az esés.
(#) Joci_1x válasza metatom hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Helló!
Ezt a vezérlő panelt annyira nem ismerem, biztosan javítható. Nem biztos hogy nagy tranzisztor a szabályzó elem, lehet hogy tirisztor, nem akarlak félre vezetni. Ajánlom a figyelmedbe a fórum egy régebbi bejegyzését. A 128. lapon van egy leírás egy hasonló gép felújításáról, még tekercselni is kellett az egyik trafóját. Ő egy korszerűbb vezérlő panelt épített be, gyönyörűen felújította a gépet.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2018
(#) Phile80 válasza Joci_1x hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Huzalpotméteres a vezérlés. Ez a gép még az elsők közül való amit itthon gyártottak a kacifántos 3 fázisú 4 diódás egyenirányítással. A vezérlésen még DS csatlakozó sincs, csak sorkapocs, kb. 35 éves lehet.
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Máj 22, 2018 /
 
Ilyen hibám még nem volt :
Mig 300 hegesztő - 3 fázis.
1.7-es fokozatban közepesen hegeszt. 2.7-ben összeragad a huzal.
Lakatfogóval mértem az áramot : 1.7-ben 70A, 2.7-ben 15A Egyszerűen nem értem. A fokozatkapcsoló fordítva működik 2.1-ben erősebb mint 2.7-ben. És most jön a csavar !
Ha eltávolítok egy tetszőleges fázist akkor minden helyre áll, a fokozatkapcsoló és a hozzátartozó áram értékek is rendbe vágódnak. Nyilván a 2 fázis lehetőségéhez képest hegeszt, de amint visszakötöm a levett fázist azonnal összeomlik a teljesítmény. Mintha ellene dolgozna a másik kettőnek, de szabadon választhatok fázist.
Ötlet ???
(#) bothairbrush hozzászólása Máj 22, 2018 /
 
Sziasztok
Szeretnek egy co2 hegesztot epiteni. A vezerles es a trafom meg van. A trafo egy Panzen bx-180b hegesztobol van. A vezerles egy einhel co2 hegesztobol. Ossze szereltem a ketot. Raktam bele egy 200A dioda hidat (igaz harom fazisu). De nem hegeszt szepen. Vagy nem olvasza az anyagot vagy gyuri fel a drotot. Mi lehet a problema? Valaszotokat koszonom elore is.
(#) gulyi88 válasza bothairbrush hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
MMA trafóból nem lehet MIG/MAG-ot csinálni, egészen más karakteriszikájú trafóra van szükség a két eljáráshoz! Tegyél fel képet a trafóról (hátha egyszerűen lehet rajta módosítani).
(#) Phile80 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Rossz a fokozatkapcsoló.
(#) Phile80 válasza bothairbrush hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Szerintem kezdd azzal, hogy ezt a topikot végigolvasod. Hetente megkérdezi valaki ezt itt...
(#) bothairbrush válasza gulyi88 hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Igazsag serint a trafohoz nem szeretnek hozza nyulni mert hasznalatban van. Az einhel co adatai a kepen vannak. Ez flux drotal ment. Ebbol lehet valamit csinalni?
(#) kalmi.kalmi válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Az 1-es kapcsolót kiiktattam, a helyzet nem változott. A 2-eskapcsoló lenne hibás ? Annak a bekötése egy kicsit komplikált.
(#) gulyi88 válasza bothairbrush hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
A fluxdrótos az távolról sem MIGMAGCO2. A fluxdrótos az olyan, mint a bevont elektródás csak vékonyabb a "pálca". Azzal a trafóval a készüléked soha nem lesz alkamas migmagco2 eljáráshoz!
javaslom fogadd meg Pille80 tanácsát és fusd át ezt a fórumtémát.
(#) Phile80 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Hát ha tennél fel képeket a gépről, kapcsolóról lehet gyorsabban menne, mert látatlanban javítani elég nehézkes.
(#) kalmi.kalmi válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Hali ! Most hívott a tulaj, minden rendben működik. Állítólag kikompresszorozta az egész gépet, többek közt a váltókapcsolót is. Azt mondja jó lett ! (Tegnap az egész délutánom ráment... nekem nem sikerült megjavítani.) Ha visszatér a hiba akkor cseréljük a fokozatkapcsolót. Köszönöm a segítségedet.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
(#) Phile80 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Hát azokon a kapcsolókon gyárilag műanyag fólia van, nem juthat bele por, ezért nagyon ritkán kell őket cserélni. Ha viszont hiányzik róla, akkor a bejutott por miatt nem zárnak rendesen az érintkezők és szétégnek. Csodálkoznék, ha egy sűrített levegős kifújás segítene, de a lényeg hogy működik.
(#) cubailaci hozzászólása Máj 23, 2018 /
 
Sziasztok amatőr és profi hegesztőépítő fórumozók! 3 évvel ezelőtt végigolvastam az egész fórumot mert egy kidobásra szánt hobbi co-t építettem át porbelesre. Nagyon jól sikerült, ezzel a géppel hegesztettem össze a kerítésemet, 7 mező, kiskapu, tolókapu. Idén viszont úgy döntöttem, hogy nekem mégis csak a palackos megoldás szimpatikusabb, újból olvasás, jelenleg a 168. oldalon tartok. A gépemen már csak finomítások vannak hátra. Egy óvatlan pillanatban körülnéztem a Willháben-en és találtam egy üzemképtelen Fronius Compakt 200, 3 fázisú profi hegesztőt. A tulaj szerint mágneskapcsoló cseréltek benne, de így sem lett jó. Na ennek a gépnek ma már boldog tulajdonosa vagyok mindössze 70 euróért!!! A mágneskapcsolót müködtető fesz. amit bele építettek ac 230v, 10a terhelés,3+1 érintkezős no relé. A feszültség amit a vezérlés kiad a relére 50v 50hz. Laikusként is fatális tévedés! Nem sokat foglalkoztam relékkel, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy milyet vásároljak ami 4 érintkezős 400v 16a, és 48v működtető feszültségű. Az sem tiszta, hogy ebben az estben ac vagy dc-e a 48v. A másik gond a kapcsolási rajz, erről a gépről csak a hirdető képeit lehet kigooglizni, semmi mást. Lenne-e valakinek kapcsolási rajza, nagyon megköszönném.
Végül néhány kép. Köszönöm a türelmet:cubailaci Sajnos a képek méretei miatt csak ezt a hármat tudtam feltölteni.
(#) erbe válasza cubailaci hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Magad írtad, hogy 50V 50 Hz működtető feszültséget mértél. Miért nem tekercset veszel a mágneskapcsolóba? Sok külföldi típusba itthon is kapsz, ha elviszed a régit mintának. Ha mégis a teljes kapcsolót cserélni akarod, bármelyik boltban megveheted a legolcsóbb, legkisebb mágneskapcsolót, amit 48 V-os tekerccsel adni tudnak. Nem relét, mágneskapcsolót! 16 A alatt nincsen, az pedig bőven elég neked. Nem érdemes pontos típust írni, bőséges a választék. A felfogócsavarok elhelyezkedése fontosabb.
Következő: »»   208 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem