Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   256 / 256
(#) JZoli válasza publutyka hozzászólására (») Márc 29, 2021 /
 
A poti ugyanolyan értékű mint az előző törött volt?
(#) publutyka válasza JZoli hozzászólására (») Márc 29, 2021 /
 
Szia.
Köszönöm a gyors segítséget a poti-ra B474.volt írva kimértem 478.k-ohm volt 500.k-ohmot raktam bele.
(#) granpa válasza sándor67 hozzászólására (») Márc 29, 2021 /
 
Se a nevüket, se a méretüket nem látni. Cirill (orosz) betűkkel beírva, a Google megmutatja.
(#) mpisti válasza sándor67 hozzászólására (») Márc 29, 2021 /
 
Az első szám az áramot, a második a zárófeszültséget szokta jelenteni Pl. így B50-08 . Ez 50A 800V-ot jelent.
(#) mpisti válasza marcellus96 hozzászólására (») Márc 29, 2021 / 1
 
A Bmax Kft-nél tudnak segíteni.
(#) JZoli válasza publutyka hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
A csatlakozókat pontosan kötötted be? Mert ha valamit felcseréltél akkor lehet ilyen gond vele. Bár a bekötése nem olyan bonyolult. Egyébként a motor megy, vagy el sem indul? Mivel csak annyit írtál, hogy nem tudod szabályozni, ez akár mit is jelenthet. A poti beforrasztásánál minden rendben? Nem lehet, hogy esetleg ott lehet valami? Zárlat, esetleg forrasztási hiba? A régi potit amikor kivetted nem "jött ki vele" a furatgalván? Már ilyennel is találkoztam.
(#) publutyka válasza JZoli hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Szia.
A motor megy csak a fordulatot nem tudom szabályozni, csak ha a fokozatot változtatom akkor változik a fordulat.Én ezt így vettem sérülten egyengetni kellett az alját,oldalát,elejét,hátulját.
Nem nagyon csak egy kicsit.A forrasztások jók rámértem a fólián a következő forrasztási pontig
ott is érintkezik.Próbáltam vele hegeszteni de nagyon tolja a huzalt a gáz szelepet vezérli de rendes ívet nem fog.Co-m nem volt itthon csak argon azzal tudtam próbálni az valószínű nem ide való.Hogyha esetleg működni fog akkor cserélem másik gázra a palackot.
(#) JZoli válasza publutyka hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Abból indulok ki, hogy használatlan volt a hegesztő, akkor hibás alkatrész nem lehetne benne. A csatlakozók közül nincs felcserélve semelyik? Ha azok is garantáltan jók akkor viszont mégiscsak valami meghibásodott a fordulatszám szabályzó panelon. Első sorban a teljesítmény-félvezetőket kellene megmérni, mivel a legnagyobb valószínűséggel azok romlanak el.. Esetleg még a szabályzó panelon a tápfeszültséget is meg kellene mérni. Most így hirtelen több ötletem nincs.
(#) marcellus96 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 30, 2021 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) publutyka válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Szia.
Kiforrasztottam a Mosfet-et.SVF740T. A G-S.lábak között 11.36v. a G-D között 8-10mv. a D-S.között 7.33v. ot mértem. A cd 4069. tápján 11.6v-ot mértem
(#) JZoli válasza publutyka hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Az a 8-10mV igen kevés. Ha kiforrasztod a FET "G" lábát, és kipróbálod a motor akkor is megy, vagy akkor áll? Ha megy akkor rossz a FET.
(#) publutyka válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Szia. visszakötöttem a FET-et,csak feszültséget tudtam mérni mert kint volt a trafó de raktam fel csatlakozót, és a pisztoly kapcsolót rövidre zárva, ha a relé meghúzott egy pillanatig volt 1v.
körüli feszültség utána vissza áll 30mv.ra . Ha a relé elenged akkor felkúszik 300mv.ra
Hogyha le kapcsolom a 2.--5. lábról a feszültséget a 6.--7. lábon felmegy a feszültség 600mv.ra pontosan 24v.ot nem tudtam kapcsolni mert egyen ben csak 29v.-om volt de amikor megmértem a trafón a feszültségeket a pár napja úgy emlékszem 30v. körül is mértem feszültséget de holnap megmérem még egyszer pontosan.
köszönöm a válaszodat.
(#) JZoli válasza publutyka hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
Hát sajnos ebből szinte semmit sem értettem meg többszöri elolvasás után sem. Mit mértél, hol mérted, milyen trafó és milyen relé. Vedd úgy, hogy én ilyen hegesztőt még nem is láttam! Ha hivatkozol valamilyen alkatrészre akkor azt a funkciója szerint kellene. (főtrafó motorkapcsoló relé, gázszlep kapcsoló-relé stb)
(#) publutyka válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
Köszönöm hogy próbálkoztál
(#) publutyka hozzászólása Ápr 5, 2021 /
 
Kellemes Húsvétot Mindenkinek.

Van egy Güde 192/6k. Co hegesztőm felület szerelt vezérlő kártyával hibásan. Az lenne a kérdésen van-e esetleg valakinek felesleges működő vezérlő elektronika az enyém helyettesítésére. Díjazás ellenében.
(#) Rozgonyi Mátyás hozzászólása Ápr 6, 2021 /
 
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni
Mig (co2) hegesztőt építenég és áramforrásként egy Matrix iv 130 bevontelektródás (pálcás) hegesztőinvertert tervezek használni aminek a terheletlen feszültsége 68v ami hegesztés közben visza ejt ( áramerőség beálítástól függően) 22-24,8v-ra. A kérdésem az lenne hogy ez alkalmas e mig(co2) hegesztésre mert ha jól tudom ehez 12 és 36 volt közötti érték az ideális ami ívfogás után legfeljebb pár volttal esik vissza. Ha nem alkalmas hogy lehetne lecsökenteni a feszültségét? És a "trafója" áttekercselésére gondoltam mint lehetsége megoldás de nem tudom hogy a primer vagy a sekunder oldalt lenne érdemes megváltoztatni netán mindkettőt? Ha valaki tudna ezek mellet segíteni egy egyszerű feszültségszabélyzóval ehez a szerkezethet az is jól jönne de nem anyira kritikus mint az előbbi kérdéseim. Mimden választ szívesen fogadok ha esetleg valamit nem sikerült helyesen leirnom esetleg hianyos lett kérlek titeket javítsatok ki. Ha esetleg szükségesek képek azokat is tudok küldeni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) publutyka válasza publutyka hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /
 
Félreérthető a JZoli-nak adott válaszom , ezért módosítom.

Köszönöm a segítségedet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2021
(#) JZoli válasza publutyka hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Ahogy gondolod. De szerintem ez egy könnyen javítható hiba. De az, hogy 1 Voltot mértem, meg 30mV-ot sajnos semmitmondó dolgok, mert azt is le kellett volna írni, hogy milyen műszerrel, milyen méréshatárban, meg a két mérőcsúcs hová volt téve, és máris többet tudnánk. Meg sokkal nagyobb méretű, vagyis sokkal közelebbről készült képet kellene feltenni, hogy látszódjanak az alkatrészek is. Ezekből sokkal több információ leszűrhető, könnyebben lehetne segíteni.
Következő: »»   256 / 256
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem