Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   74 / 138
(#) ColT hozzászólása Nov 11, 2014 /
 
Hello!

Akadt bajom egy Zanussi ZMC 19 MG mikróval. Nevezetesen a tányért forgató motor valószínűleg elhalálozott, a tekercsén szakadás mérhető. 220-as motor, hajtóművel egybeépítve.
Szükség lenne helyette valami hasonlóra, igazából elég, ha hasonló, azaz kb. ilyen csap, meg fel tudjam heftelni a régi helyére; hely lefelé kb. 1cm van (mármint ilyen vastag lehet a motor), kicsit több.

Tud valaki beszerzési forrást...? Mennyire lehet ilyesmit találni?

Teszek fel képet : Bővebben: Link Bővebben: Link


Köszi minden segítséget
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
(#) vargaf válasza ColT hozzászólására (») Nov 11, 2014 /
 
Szia!
Itt egy beszerzési lehetőség:
Tányér forgató motor
Üdv.: Feri
(#) ColT válasza vargaf hozzászólására (») Nov 11, 2014 /
 
Köszi! Nem gondoltam volna, hogy lesz pont ilyen. Hogy egyáltalán lehet kapni Van egy ajánlatom a hirdetésre, elég jó ár, és nem 1 hónapig jön... ha az nem pont ilyen, akkor rendelem ezt.
(#) Mircsof hozzászólása Nov 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Reggel meglepett a mikró kv melegítés közben.
Olvasgattam a topikot, arra rájöttem, hogy a csillám lemez mehet a szemétbe, továbbá anyós bő vizes 2 nappal ezelőtti mikró takarítása nem a legjobb ötlet volt. A magnetron még működőképes, kicsit megviselt a feje, de gyorsan ki lett kapcsolva, nem égett át a burkolata.
Viszont az nem világos, hogy szó van itt olyanról, hogy le kell festeni valamit. Ez a megégett rész lenne?
Csak azért kérdezem, mert csillám kuka magnetron vissza a helyére, az égett részt kicsit át töröltem és minden a régi (igaz csillám lemezt még kell beszerezni..), de működik a mikró. Akkor most mi is a helyzet ezzel a festés dologgal?
Előre is hálás köszönetem a felvilágosításért!
(#) Mircsof válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Sajnos már nem tudtam módosítani az előző hozászolást, de ha lenne valakinek csillám lemeze eladó (70*110 méretben) akkor szívesen meghallgatom az ajánlatát.
(#) mraulajos válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Hali!
Villamossági boltban általában lehet kapni csillám lemezt.
(#) lacccci hozzászólása Nov 25, 2014 /
 
Szép estét Mindenkinek!
Keresek olyan (budapesti illetőségű) jómunkásembert, aki regisztrált vásárló a SINI-nél.
Köszönöm előre is, ha felfedi magát!
(#) Mircsof hozzászólása Nov 25, 2014 /
 
Az általam feltett kérdés festeni avagy ne festeni részét valaki megtudná válaszolni? Csak azért, mert a csillám lemez lassacskán megérkezik, és ha nem kell lefesteni akkor minden oké, viszont ha nem festem le akkor várhatok még mire megszárad.
Bővebben: Link
Idézet:
„Viszont az nem világos, hogy szó van itt olyanról, hogy le kell festeni valamit. Ez a megégett rész lenne?
Csak azért kérdezem, mert csillám kuka magnetron vissza a helyére, az égett részt kicsit át töröltem és minden a régi (igaz csillám lemezt még kell beszerezni..), de működik a mikró. Akkor most mi is a helyzet ezzel a festés dologgal?”
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 25, 2014 /
 
Nem kell lefesteni, de arra ügyelj, hogy ne maradjon a felületeken szenesedett, zsíros anyag.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 25, 2014 /
 
Köszönöm! Akkor megtisztítom kicsit ismét, aztán ha megjön a lemez mehet a próba.
(#) kasas hozzászólása Dec 7, 2014 /
 
Hol lehet venni mikróba nem azt a a betokozott háromezer forintost akarom venni hanem külön az üvegcsövet.
(#) kadarist válasza kasas hozzászólására (») Dec 7, 2014 /
 
Szia!
Én egy hajszálvékony rézszállal szoktam kiváltani, amit a rossz biztire forrasztok. Ezért kár kiadni akár egy forintot is.
(#) Kriszwells hozzászólása Dec 9, 2014 /
 
Üdv! Segítséget szeretnék kérni. Egy ismerősöm hozott egy ilyen alkatrészt, hogy próbáljak már meg netről rendelni, mert tönkrement a mikrója. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ilyet valahonnan rendelni, ha lehet akkor Magyarországról?
Egyébként mi ez (noise filter angolul arra rájöttem)?

DWLF M13SS a száma és FUSE 250V biztosíték (?) megy bele.

Kösz!
(#) Mircsof válasza Kriszwells hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Szia!
Ebben nem sok minden mehet szét, a biztosítékot cseréled egy 250V 2A típusra (foglalatával együtt vagy nélküle) ellenállást ellenőrzöd, ha ezzel megvagy, akkor nagy valószínűséggel működik is ez a rész. Annak viszont valami oka van hogy a biztosíték így elpárolgott...azt is meg kell keresni miért. Csak áramtalanított állapotban babrálni!
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) Kriszwells válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Köszönöm! Annyira nem értek hozzá, azt gondoltam, hogy a biztosíték csere, meg a foglalat is mivel az is széjjel ment. Kiszerelték, ideadták hogy nézzek szét. Hasikerül szerezni odaadom és visszaszerelik, ez már az ő dolguk. Csak, hogy egyáltalán kapható-e? Vagy műszaki boltokban nézzek szét?
(#) Mircsof válasza Kriszwells hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Egyben kapható-e nem tudom (darabokban biztos), de igen néz szét műszaki boltban ez a része a készüléknek elég egyszerű, könnyen készíthető hozzá nyáklap is akár.
(#) majgab91 hozzászólása Dec 21, 2014 /
 
Sziasztok!

Vettem egy leárazott, szépséghibás mikrosütőt, angol hálózati csatlakozóval. A boltban adtak hozzá egy adaptert, amivel ott helyben kipróbáltuk, működött. Hazahoztam, bedugtuk, nem indul. A mikróhoz tesztelés előtt annyit hozzányúltunk, hogy fúrtunk négy lyukat az alsó lemezbe, a négy sarokba, és betettünk négy csavaros lábat, mert máskülönben az itthoni tartóban akadt az ajtaja. Ezek után nem indult el.

A burkolatot leszedve nekiálltunk tesztelgetni. Bent találtunk egy biztosítékot, ezen 0,5-1 Ohm ellenállást mértem multiméterrel (erről sajnos nincs képem, és a típusát sem tudom fejből, de meg tudom nézni). Aztán észrevettük, hogy a kábel mikró felőli végén nincs áram. A konnektor működött, 230 Volt-ot mértem benne. Az átalakító is működött, mert ezen keresztül is jelzett a fázisceruza (az átalakító ez a fajta, annyi különbséggel, hogy a bal oldali bemenetnél 7,5 Amper helyett 10 Ampert ír). A csatlakozófejet szétszedve találtam bent egy biztosítékot, ez a második képen látszik. A biztosítékon talált szöveg: Richstar // 5A // BS-1362 // KM 34254 (a // sortörést jelöl). Ezt is lemértem multiméterrel, 350 kOhm körüli értéket kaptam.

Kérdés: mi lehet a gond? A mikró egy Vision MMO700-B típusú csoda. Várom a válaszokat!

u.i.: Elnézést kérek, ha esetleg egy-egy mérési eredményem, vagy közölt tényem teljesen egyértelmű, vagy éppen nagyon elütő a jótól, én nem értek ilyen szinten az elektronikához, és mikrót is most láttam először belülről.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) vargaf válasza majgab91 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Szia!
Ha azon a biztosítékon 350 kohm értéket mértél, akkor az a biztosíték szakadt. A fázisceruzával való vizsgálat nem megfelelő erre a célra. Használj 230 V 15 W izzót terhelésnek, ha az megfelelő fénnyel világít, akkor valószínűleg a mikrohullámú sütő is működni fog.
Üdv.: Feri
(#) abcdabcd válasza majgab91 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Szia!
Az a biztosíték valószínűleg szakadt, ha 350kOhm-ot mértél rajta, ha a "k" nem elírás eredményeként került oda, de valószínűleg a 350Ohm is sok lenne egy biztosítékra...
De persze az is lehet így látatlanban, hogy valamilyen vezeték el lett fúrva, amikor az a 4 lyuk a készülék alján kifúrásra került?
Hogy mitől szakadt meg a biztosíték az is jó kérdés... egy biztosítékcserét megérhet a dolog, bár a biztosíték azért véletlenül nem nagyon kéne, hogy kimenjen...
Szóval lehet főleg azt kéne átnézni bármilyen biztosítékcsere stb előtt, hogy hol lehet(ett) zárlat a készülékben, mert az erősen balesetveszélyes is lehet, illetve azt se felejtsd el, hogy a készülékben nagyfeszültség -- kb 2000V -- és mikrohullámú sugárzás is jelen van, szóval bármilyen feszültség alatti próba -- akárcsak úgy, hogy bedugod(de nem indítod el), kizárólag a készülék fedelének felhelyezett és csavarral rögzített! állapotában történjen...
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) abcdabcd válasza vargaf hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Vagy ha nem is csupasz izzó esetleg egy komplett állólámpa, vagy fali lámpa, azon van vezeték is és érintésvédelmileg se problémás de amúgy akár végülis bármilyen elektronikai készülék jó, amivel így tesztelhető, hogy jó-e az átalakító... de ha jól vettem ki, akkor amúgy a mikró vezetékén lévő csatlakozóban volt az a biztosíték, ami valószínűleg szakadt (vagy az is lehet, hogy valami kontakthiba volt a mérésnél és azért jött ki 350kOhm?) Amúgy, ha jól tudom a brit aljzatba elvileg a földeletlen itthoni dugó ha jól tudom bele kéne, hogy menjen...
(#) vargaf válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Szia!
A 230 V 15 W izzós próbalámpa hozzáértő kezekben "érintésvédelmileg se problémás". Itt nem az aljazat "brit" hanem a dugó, azt a mi földelt aljazatunka nem dugod bele. Az átalakítóban lévő biztosíték valószínűleg rossz, akkor is ha nem 350 kohm a mért érték, hanem csak 350 ohm.
Üdv.: Feri
(#) abcdabcd válasza vargaf hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Ez az ami nekem nem jött le egyértelműen a hozzászólásból, hogy a hozzászóló mennyire "hozzáértő", ahogy látom ez az első hozzászólása itt a fórumon, és a hozzászólásából se lehetett egyértelműen eldönteni, szóval lehet inkább főbb az elővigyázatosság... A 350Ohm-ra én is írtam ugyanezt
Meg igen közben rájöttem, hogy lehet arra gondoltál, hogy a vezetéket kéne kipróbálni az izzóval, mert amúgy az is benne van a hozzászólásban, hogy van egy átalakító is, amit használ, arra értettem, hogy annak a "brit felébe" lehet beledugni a magyar dugót, ha minden igaz... fordítva a lemezes brit dugóval nem működik a dolog ez szinte tuti
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) majgab91 hozzászólása Dec 21, 2014 /
 
Heló!

Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Megnéztük, tényleg a kábelfejben ment el a biztosíték. Lehúztuk a kábelt a mikróról, kicseréltük benne a biztosítékot egy kis dróttal, bedugtuk, aztán fázisceruzável előjött a delej a másik végén annak rendje és módja szerint. Ilyen biztosítékot hol tudok szerezni?
(#) abcdabcd válasza majgab91 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Szia! Tehát áthidaltátok a biztosíték helyét egy dróttal, ha jól értettem? Ez biztosan nem a megfelelő eljárás... balesetveszélyes/tűzveszélyes így használni a készüléket, főleg úgy, hogy a korábbi biztosíték "Valami miatt" kiolvadt... Ami csak úgy magától nem szokott...

Ha meg kiderül, hogy így működik a mikró és "véletlenül nem lehet kapni itthon bele való biztosítékot" és anélkül marad a készülék, mert az is lehet, hogy benne nincs is másik a fő 230V-os ágra, akkor ez FOKOZOTTAN TŰZ és BALESETVESZÉLYES!

Az a biztosíték nem véletlenül volt ott, ha nem értesz az elektronikához, akkor lehet nem a 230V-on kéne "tanulni", inkább vidd el szerelőhöz és csináltasd meg a mikrót... a szerelővel,akár lehet, hogy akkor ki is tudod cseréltetni rajta a kábelt olyanra, ami a magyar konnektorba is bedugható... és akkor ő át is nézi, hogy működik-e, és akkor utána nincs semmi gondod a mikróval...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
És megnézve a mikrót, ha ez az: Bővebben: Link
Ez egy 700W-os mikró...
Egy 5A-es biztosítékot égetett ki...
700W/230V=3,04A, azaz durván 2x-es túlterhelés kellett ahhoz, hogy az a biztosíték kimenjen... az valószínűleg nem véletlen, 2x akkora teljesítményt normál működés közben nem szabad felvenni a készüléknek... és a biztosítékok, mégha "gyors" típusúak is, ekkora túlterhelésen is valószínű több percbe telik, amire kiégnének...

Így a biztosíték leginkább jóval nagyobb túlterhelés esetére van ott, amikor is azonnal kiég,megszakítva ezzel a jelentősen nagy teljesítményfelvételt, ami a készülék belsejében könnyen tüzet is okozhat! Tehát ott szinte biztosan valami probléma van a készülékkel...

Amúgy itt: Bővebben: Link lehet kapni valószínűleg ide illő biztosítékot, de az ár darabár, a min. rendelési tétel 10db, ehhez az összeghez ha hozzájön, hogy esetleg nem bp-i vagy, akkor már nem kell sokat hozzátenni ahhoz, hogy egy szerelőt ha találsz, aki mondjuk 5000-ért megoldja a biztosíték gondot(pl szakszerű belső átalakítással tesz egy magyar szabványú biztosítékot foglalattal a készülék belsejébe) és lecseréli a dugót is magyarra... ha nincs más gond a mikróval...(egyébként viszont ezt szakember nélkül hogy deríted ki?)
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Sőt a biztosíték adatlapján megnézve: Bővebben: Link a diagram alapján kb 2x-es (kicsivel kevesebb, mint 2x-es) túlterhelés szükséges, ahhoz, hogy a biztosíték egyáltalán kiégjen, az ezalatti túlterhelést elméletben végtelen ideig képes elviselni...
Ez a 2x-es túlterhelés 2x5A=10A, tehát ekkora áram a normál üzemben kb 3A-t fogyasztó mikrónak, 3x-os teljesítményfelvétel! Ettől kb 1 másodperc alatt kiég, ettől gyorsabb kiolvadáshoz, viszont még nagyobb teljesítmény szükséges, a diagram valahol 5x-ös(25A) névleges áramnál kezdődik, és ehhez 0,01másodperces kiolvadási idő tartozik...
(#) gyeneratus94 hozzászólása Dec 24, 2014 /
 
üdv mindenkinek! egy kis segitséget kérnék kezdő létemre. a problémám adott hogy van 2 darab deawoo tipusu mikróm. a gonbd az volna hogy egyik sem melegit. látszolag minden jo nak tűnik. világit forog stb.. tanácsot szeretnék kérni hogy mit volna érdemes megnézni. feltételezésem szerint a magnetronnal van baj. ez lehetséges?? illetfve a magnetron megjavitható?? a segitséget elöre is köszönöm. ! kellems ünnepeket mindenkinek!!
(#) gyeneratus94 válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
szép jo estét mindenkinek. ! az elöbbiekben leirt dolog megoldodott. azthiszem nagyfeszültségü ellenálásnak hivják azt az izét a mi a trafon van. na azt kicseréltem mert meg volt szakadva. a mikró most melegit rendesen de a magnetronis melegszik ezerrel. ez normális??
a váaszokat és a segitséget elöre is köszönöm. üdv mindenkinek
(#) gyeneratus94 válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
bocsánat! nagyfeszültségü biztositék
(#) kadarist válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Igen, normális, azért van benne a ventilátor, hogy hűtse.
Következő: »»   74 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem