Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Milyen mikroszkópot vásároljak?
 
Témaindító: denes, idő: Feb 16, 2020
Lapozás: OK   1 / 1
(#) denes hozzászólása Feb 16, 2020 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy elektronikus mikroszkóp vásárlásához, ugyanis mivel mostanában egyre kisebbek lesznek az alkatrészek, meg a beültetett áramkörök, a szemem pedig egyre jobban gyengül.

Elhatároztam veszek egy mikroszkópot. Ehhez pedig jó lenne tudni alapvető dolgokat úgy mint a minimális felbontás a kinagyított kép minősége és élessége stb. A mikroszkóp használata alapvetően panelek vizsgalatara használnám de majd talán meg egyéb dolgokat is vizsgálnék vele. Tehát szepen meg köszönnem ha valaki okosabb a témában és segíteni tudna.

Mod: Minden egyes szóban javítani kellett, és a topik címében is. Erősen javasoljuk, hogy olvasd el a fórumszabályzatunkat.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) elektroncso válasza denes hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Mindenképp követelmény az elektronikus mikroszkóp? Egyáltalán mit értesz alatta, digitális ami USB-n kommunikál a PC-vel, vagy csak van rajta kamera és nagy képernyőn lehet nézni a dolgokat?

Nekem ilyen van itthon: sztereó mikroszkóp. Nagyon elégedett vagyok vele, munkatársam is vett egyet, ő is elégedett vele (mobilokat javít). Még melóhelyre is vetettünk egyet a nagy többszázezres gép mellé. És ehhez lehet venni a szemlencse helyére rakható kamerát szóval plusz pénzért elektronikussá lehet alakítani.
(#) sonajkniz válasza denes hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Szia!
Nem tudom, mi az elképzelésed, de én ezzel a mikroszkóppal tökéletesen elégedett vagyok.
Azért tettem egy aksi tetejére, mert csökkentenem kellett a nagyítását, hogy a SOT-23 tokozású alkatrész elférjen a képernyőn. De ha nagyobb nagyításra van szükséged, még tud két lépcsőben nagyítani. Ha teszel bele SD kártyát, fotót, vagy videát is készít.
(#) nagym6 válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Mi a típusa? Esetleg olyan nem tudsz hasonló áron, ami külső monitorra is megy pc. nélkül?
Köszi.
(#) Ge Lee válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Arról tehetnél fel valami linket, hasonlót keresek én is. Tetszik benne hogy nem kell fölé görnyedni az egésznek, nem jön az arcomba, szemembe a gyanta meg az ólom gőze. Na meg az hogy elég jót nagyít, egy SMD tranyó beteríti az egész kijelzőt.
(#) sonajkniz válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Pontos típust nem tudok mondani. Nem márkás cucc. A dx.com-ról rendeltem már több mint egy éve. Több gyártmány is volt, eltérő árakkal. A túl olcsót nem mertem bekockáztatni. Ezt 15000Ft-ért vettem. Itt egy hasonló.
(#) Kékróka válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 17, 2020 / 1
 
Hasonlót használok.Bővebben: Link

A beépített kijelzős gyengébb, kisebb a munkatávolság (szempont volt hogy ne legyen közel a lencse a munkadarabhoz) Meg vagyok vele elégedve. Az asztalra tapasztós konzol sem a legjobb ötlet. (Fentebb a videón is egy akkura van tapasztva hogy használható legyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2020
(#) nagym6 válasza Kékróka hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
Ilyen kell nekem. Köszi.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu