Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell
 
Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   79 / 89
(#) sunside válasza Massawa hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Próbálok keresni valami leírást, talán az segít.
(#) sunside válasza Massawa hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Na, ez nem jön össze, az adón kellene megnyomni a BIND gombot de olyan nincs ezen.
(#) Massawa válasza sunside hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Keresd meg az ado leirását. A Spektrum adokon sincs BIND gomb, ezért a kezelöszervek kombináciojával helyezed megfelelö állapotba.
(#) sunside válasza Massawa hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Itt a leírása CUK-2402 de nem lettem okosabb.
(#) Massawa válasza sunside hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Azt irja, hogy automatikusan párosit igy már csak a vevöt kell párosito üzemmodba állitani. Annak is keresd meg a leirását.
(#) sunside válasza Massawa hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Azt hiszem megvan a megoldás. Ez a vevő nem kompatibilis ezzel az adóval.
http://www.helipal.com/fs-gr3e-2-4ghz-3-channel-receiver.html
(#) Massawa válasza sunside hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Sajnos az ilyesmi elöfordul.....

De azért próbáld ki, mert lehet, hogy felismeri ( kell a Binding konnektor)
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2015
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 4, 2015 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy helikoptert. Van hozzá USB-s töltő, ami világít, ha bedugom a helibe, de még nem dugtam be az USB-be. Tegnap felraktam tölteni a helit, majd este kikapcsoltam a gépet, így megszűnt az 5V, tehát elkezdett világítani a piros LED a töltőjén, amit a heli táplált. Ha 10mA-rel számolok (ennél akár többet is felvehet a töltő), 10 órán át, az 100mAh, a heliben pedig kb. ekkora akksi van. Valószínűleg mélykisülésbe ment, mert azóta gyengébb, a repülési idő érezhetően megrövidült, és a repülések végefelé már fel sem akar emelkedni, csak fél méterre. Mit gondoltok, van értelme garanciáztatni? Most még repül 5 percet, tehát nem mondható hibásnak... Köszi.
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 4, 2015 /
 
A heli nem engedi melykisülni az akkut ( ha igen akkor reklamald). Nézd meg milyen akku van a gépben - mAh ra van irva.
(#) Kovidivi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 5, 2015 /
 
Az igaz, hogy van az akksin 3 db 6 lábú SMD IC, ennek kellene a mélykisülés védelemnek lennie (esetleg töltő elektronika?), de az eset óta kb. 4x használtam, és a repülési idő lecsökkent 1 percre... Az akksi belső ellenállása az egekben lehet.
180mAh-s, 150717-es cella van benne. Visszaviszem pár nap múlva, ez így nem frankó. Egy hete sem használom a helit, max. 15x ment összesen, és máris bedöglene?
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 5, 2015 /
 
Nem tudom milyen nagy a helid, de a 180mAh édeskevés. És ha az SMD IC nem védelem, csak töltö, akkor már valoszinüleg tönkre tetted az akkut.
A nyáron nekem is meghalt egy uj LIPO akkum csak egy repülést birt ki (kicserélték), pedig az én quadomom minden megvan a védelem a visszajelzés stb. Egyszer repültem az akkuval.
(#) Kovidivi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Szétszedtem az USB-s töltőjét. 1db félvezető van benne, SOT-23-as L6-os NPN tranzisztor, az is csak a töltés kész LED-et kapcsolja, csak egy soros 2.4 ohm a töltőáramkör. Felháborító!
9eFt-ért a Conrad-ból... Király! Egyébként visszavittem, kaptam egy vadiújat. De ez is fent volt már vagy 1 órája tölteni. Gondoltam egy 10Ft-os töltő IC csak belefér a költségvetésbe... Szégyen gyalázat, a márkája: Revell Cotrol Helicopter Sky Fun ,2.4GHz-es, Bővebben: Link. A heli magában jó, de így időzített bomba. Otthagyom egész estére tölteni? 15 év felett ajánlott.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2015
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Hát a Revelltöl én ilyen terméket biztosan nem vennék. Még a legolcsobb noname kinai cuccban is több intelligencia van.
Sajnálom.
(#) Kovidivi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Ajándék volt, meg kell tartani. De én sejtem, hogy a 3x ennyibe kerülő modellnél is hasonló megoldások vannak. Igazából nem is akarom tudni.
Úgy is van egy autó modellem, aminek készítenem kell vezérlést, na abban nem lesz ilyen kókány megoldás!
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
A fiamnak vettem kb ugyanennyiért és ugyanitt egy kinai helit. Abban benne volt a töltö meg a védöáramkör is. Elektronikusan ma is rendben van, ott a mechanizmus ment tönkre kb 1 év alatt.
(#) Kovidivi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Megnéztem azért, nehogy a helikopterben legyen a töltő elektronika, de ott sincs. 3V3-as regulátor van benne 65z5 SOT-23-as tokozású, a motorokat meghajtó C009t N-csatornás FET, stb. A bemeneti dugó és az akksi kivezetései között rövidzárat mérek. A töltés 300mA-rel indul meg. 180mAh-s az akksi, nem túl kímélő. Ha fel van töltve az akksi, akkor is 160mA folyik bele... Ha kész van a töltés, akkor bekapcsol a piros LED a töltőn, és 5V jelenik meg az akksi kivezetésein. Nem folyik áram a töltőből az akksi felé, de akkor hogy lehet 5V az akksin? Többször ellenőriztem, tényleg 5V-ot mérek az akksin... Ha be van dugva a töltőkábel, de nincs 5V-ra csatlakoztatva, akkor a LED szívja a maga 8mA-ért folyamatosan.
A nyákon a kábelek kézzel vannak beforrasztva, ahogy kivettem a nyákot a helyéről, le is szakadt egy vezeték. Minden kéziforrasztás pocsék. Mintha folyasztószer nélkül, alacsony hőfokon lenne forrasztva, a vezeték meg úgy van blankolva, mint amikor ollóval ügyeskedek, de akkor a vezeték töve megsérül, és ott el is fog törni, ez biztos.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Kapni fog egy Ebay-es töltőt TP4056-tal, és kész.
(#) puzso03 hozzászólása Dec 15, 2015 /
 
Sziasztok!Egy 49 Mhz-es autóval van problémám. Régebben tökéletesen működött de most csak úgy reagál ha a két antennát összeérintem vagy 1-2 cm távolságra van egymástól.A távirányitóban van kristály az autóban nincs. A kocsiban RX-2 ic talalható,kondikat kicseréltem de semmi.
Kérem segítsetek.
(#) puzso03 hozzászólása Dec 15, 2015 /
 
Csatolok egy képet a vevőről hátha valaki jobban tud segíteni!
(#) Zolirc hozzászólása Jan 13, 2016 /
 
Helló Mindenkinek!!!

Abban szeretnék tanácsot segítséget kérni tőletek, hogy van egy távirányítóm amiben van egy 35.180 FMTX kristály. Semmi másom nincs sajnos. Milyen cuccokat kellene vennem mondjuk ha egy rc autót szeretnék építeni magamnak, hogy ne kelljen másik távot vennem, hanem ezt tudjam használni hozzá?? Tudtok ebben nekem valamit segíteni??
(#) borvendeg válasza Zolirc hozzászólására (») Jan 13, 2016 /
 
Kell egy vevőt venned és egy pár kristályt(úgy tudom párban lehet venni).
(#) Zolirc válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 13, 2016 /
 
Köszi a választ. Akkor egy 35 Mhz-es vevő meg a két kristály hozzá. Jó lenne egy rc autót építeni, bár így nem tudom miket kell vennem, hogy majd menjen is az a valamilyen járgány nagy kihívás lesz.
(#) Pixi válasza Zolirc hozzászólására (») Jan 16, 2016 /
 
Hali,
Ha segítség kell RC ügyben írj rám!
Amúgy nem mindegy milyen vevőt veszel a távhoz, mert lehet a kristály és a freki egyezik, de a rendszer még eltérhet.
(#) Zolirc válasza Pixi hozzászólására (») Feb 9, 2016 /
 
Hali Pixi

Ez helyzet, van ez a távom és ezt akarom használni ha összetudom hozni a dolgokat.
Örülnék ha tényleg tudnál segíteni ebben, ha már irtál. Szeretnék valami kis terepjáró féleséget összekopácsolni, de ha már van ez a távom akkor nem azt már nem kellene vennem tudod. Ezért akarnám ezt használni , ha mér van.
(#) Massawa válasza Zolirc hozzászólására (») Feb 9, 2016 /
 
Félö, hogy ha ragaszkodsz ehhez a távhoz, többe fog kerülni, mintha egy ujat vennél. Egy autohoz majdnem felesleges egy ilyen táv és sajnos az vevö, meg a BEC (ami minimum kell) többe fog kerülni, mint egy uj szet.
(#) Pixi válasza Zolirc hozzászólására (») Feb 9, 2016 /
 
Egy 27Mhz-es autós táv szettet már akár 3-4000Ft-ért is simán lehet kapni. Ami neked van ahhoz meg vevőt lehet hogy nem is találsz, és mivel minimum 4 csatornás lehet, így még lehet drágább is lenne mint a komplett 27-es autós szett. De RC oldalalok még 2,4Ghz-es szett is szokott lenni 5000Ft-tól. Ott meg tuti nem lesz sem rádió zavar, sem hatótáv probléma.
(#) kistee válasza Zolirc hozzászólására (») Feb 9, 2016 /
 
Itt érdemes körülnézni, itt tudsz venni olcsón vevőt és kristályokat, ha szükséges.
(#) attila1 hozzászólása Márc 9, 2016 /
 
Sziasztok! A problémám az,hogy kaptam egy alig használt Revell Pigeon helikoptert,és sajna a hálózati töltője nincs meg hozzá. A gép típusa a távszab alján volt,és az szerint 24086-os típus. Rákeresve a távszab,és a heli is pontosan ugyanolyan mint ami nekem van. Szóval ehhez kellene valami megoldás,hogy tölteni tudjam. Próbáltam képeket csinálni,remélem kivehető rajta a lényeg. Olyasmi aljzat,mint ami a laptopokban is van,csak jóval kisebb. Remélem valaki látott már ilyet,és tud segíteni a töltés megoldásában.
Ha nem sikerül hozzá töltőt szerezni,van egy dc-dc konverterem,szabályozható feszültség kimenettel,max.2A terhelhetőséggel. Csak nem tudom,hogy mennyire kéne beállítani üresjáratban/töltésközben a kimeneti feszültségét,illetve az aksiban lévő elektronika lekapcsolja a töltést,vagy sem.

Attila
(#) bbalazs_ válasza attila1 hozzászólására (») Márc 9, 2016 /
 
Ezeket az akkukat csak sajat toltovel szabad tolteni, nem feszultseggel, hanem arammal es abbol is gyengebbel valamint szabalyozott modon. Minden mas tonkreteszi az akksit, ami ezeknek a lelke.
Lattam mar ilyet, altalaban egy USB-s dugonak nez ki a tolto, egy hosszabb vezetek vegen van a pirinyo csatlakozo.
(#) attila1 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Szia! Köszi az infót! És tudnál segíteni abban,hogy honnan lehetne szerezni egy ilyen töltőt?
Következő: »»   79 / 89
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem