Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   216 / 259
(#) Tetye válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Szia!
Én a 11. kerületben találtam a szénkefét is a mosógéphez, Zsombor u. 37 a címük.
Itt nézd meg hátha.
üdv.
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Pénteken jön szerelő (hívtam, mert nem értek hozzá ), utána okosabb leszek.
Szerinte le kell szedni az ajtót hozzá.
Nekem gyanús, hogy jobb oldalon darabokban potyog ki/legalább fele hiányzik a tömítésnek, és pont ott ömlik a víz kifelé...
(#) még1MbR válasza Tetye hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Köszi a tippet!
Itt valóban van, sajna készletben 29eFt-ért
Van haszonkulcs rajta rendesen, 2eFt lenne egy tengelytömítés emberi ára.
(#) Tetye válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Az szép. Esetleg érdemes lehet valami csapágyboltosnál érdeklődni hátha tudnak ilyen méretben szimerinteg is .
(#) még1MbR válasza Tetye hozzászólására (») Nov 27, 2019 / 1
 
Na ma futottam egy nagy kört, persze sehol nincs ilyen méretű tengelyvég csúszótömítés, gondolom szándékosan, a tervezett avulás végett. Azt találtam ki, hogy a forgórész porcelán csúszógyűrű alá csináltatok egy olyan gumiágyat, ami kicsit kiemeli a csúszógyűrűt, ezáltal az állórész rugós része jobban nekifeszül majd a gyűrűnek, javul a tömítettség.
Ez egy ezresből megvan, plusz a csapágy 700Ft, aztán meglátjuk.

Gondolom más is szív ilyesmivel, majd beszámolok róla, sikerült e a dolog.
(#) Dino71 válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Sajnos ennyi az ára. És tényleg nincs sehol még hasonló sem. Hiába teszel alá, hogy jobban összenyomja. Nem ott ereszt. Maga a fekete gumi része elfárad, elöregszik, kilyukad. Csak játszol vele és a végén úgy is megveszed a gyárit. Ha segít és rászoruló vagy szívesen megrendelem neked az orczyból nagykeráron. van csak szimering is ( MSE6011 ) 7501Ft
(#) még1MbR válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Szia!
Hát nagyon megköszönném! (4 gyerek mellett minden fillér számít)
Csodálkoztam is, hogy miként tud azon a tükörsima csúszófelületen át szivárogni. A gumi részen meg nem látni semmit, gondolom az összesajtolt résznél enged el valahol.
Írok privát üzenetet
(#) Josi777 válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Ezt a fajta szimmeringet néha fel lehet újítani. Attól függ, hogy maradt-e még a guminak rugalmassága. Megnyomkodod és ha még rugózik, akkor van esély. Ha közelebbről megnézed a széngyűrűt, akkor láthatod, hogy cikkcakkos, nem teljes felületen fényes. Keresel egy nagyon sima kemény felületet, majd egy nagyon finom polirpapírt ráraksz és azon elkezded polírozni egyenletes nyomással a szimmeringet, amíg a széngyűrű teljes szélességében nem lesz fényes.
(#) még1MbR válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 27, 2019 /
 
Az a bajom, hogy tökéletes simaságú, vélhetően tényleg a gumi részen adta meg magát és igaza lesz Dino71-nek. Semmi pici bemaródás vagy valami.
(#) Josi777 válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 28, 2019 /
 
Ezeknél a szimmeringeknél szinte soha nem a gumi résszel van a baj. Az lehet a gond, hogy már nem rugalmas és nem nyomódik hozzá a porcelán részhez. Ez még hézagolással helyre tehető, de csak ha még rugalmas valamennyire a gumi. Létezik gumi javító adalék, ami visszaállítja a gumi rugalmasságát, de az lehet drágább lenne, mint egy új szimmering, mert csak 1-2 dl kiszerelésben van, neked meg elég lenne pár ml
(#) Dino71 válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 28, 2019 / 2
 
Uhh kollega! Idén is már több db ot cseréltem ezzel a hibával. Vagy a kopofelület elkopik, vagy elrohad a simering vázszerkezete. Igen van mikor csak koszos és fel lehet políozni csak éppen az a ritkább. És ha már kikeményedett a gumi az se lesz hosszú életű.
Az alabbi képen mutatom.
(#) botesz válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 28, 2019 /
 
Lehet kapni hozzá külön tömítést gyárit is.Töredék áron.Keress priviben megadom a a rendelési számát.
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2019 /
 
Botesz, igazad volt. Mondjuk ezen nem lepődök meg.
Én azt mondtam hogy Whirpool, Ő azt mondta hogy szám alapján Elektrolux, végül hozott egy Zanussi tömőgumit.
Egy kisebb csavarhúzóval kikaparta a szétmállott tömítést, egy nagyobbal betuszkolta az újat, csípőfogóval lecsípte a túlnyúló rész, és ennyi.
Valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a "perem alatt dörzsi szivaccsal néha tisztítsuk meg", mert most is az a felrakodott "tutymák" ette meg a gumit.

Azon mondjuk elgondolkoztam, hogy amióta ezt a "nem kell kicsomagolni tablettát" használjuk, utána történt "gumifogyás".
(#) Epu2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2019 /
 
A "nem kell kicsomagolni tablettát" tabletta csomagolása foldódik. Egy része a ruhába,magára a gépre tapad. A többit viszi a víz. Parasztvakítás és még jelentősen drágább is. A mosóhatása nem meggyőző. A legjobb a folyékony mosószer, flakonból öntve.
(#) botesz válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 29, 2019 /
 
Hát nem tudom én mosogatógépben nem szoktam ruhát mosni...
(#) Epu2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2019 /
 
Részlet kérdés. A mosogatógépben ugyan ez a helyzet.
(#) botesz válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 29, 2019 / 1
 
Ja amikor a háziasszony flakonból megönti az adagolóba cuccot ami belerohad.Részemről csak a por.Nyilván minőségi.
(#) még1MbR hozzászólása Nov 29, 2019 /
 
Sziasztok!
A szimmering és a csapágy cseréjével megoldódott a mosogatógépem problémája, nagyon szépen köszönöm a jelenlévők segítségét!

Egy pici szivárgást viszont észleltem a tesztmosás alatt, mégpedig az alsó tálca felett lógó, hungarocell darabbal ellátott, hosszú, vékony vészleállító pálcánál (ami vízfolyás esetén egy mikrokapcsolóval leállítja a gépet.
Nem jelentős, de gondolom célszerű ezt is megszüntetni.
Jár ez valami nagyobb szívással?
Sokáig nem állhat a gép, nagycsaládosként horror kézzel mosogatni
(#) robi72 hozzászólása Nov 30, 2019 /
 
Sziasztok,
a család 10+ éve hibátlanul mosogató Bosch SRS33A02EU gépe a mai naptól hideg vízzel mos..
A fűtőszál hibátlan (24 ohm), a fűtésbe épített mikrokapcsoló ok, vezetékek/ csatlakozók tökéletesek a fűtéstől a vezérlő elektronikáig. Ami még maradt: az elektronika és a hőmérséklet szenzor. A szenzor 4 vezetékes, átmegy rajta a fűtés kapcsolt árama (gondolom túlmelegedés védelem) és a maradék két vezeték lehet talán NTC? Van rá esély, hogy ez szívat? Kb mit kéne itt mérni szobahőn (pár száz ohm?)?
A vezérlésen nem látok elégett forrasztást, érdemes kiforrasztani a vezérlő relét? Esetleg valami ötlet, típushiba?? Köszi előre is !
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2019
(#) Dino71 válasza robi72 hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Szia!
Az NTC kb. 50K Ohmot kell mérni. Igen a relé is szivathat. kb 700ft cseréljed ki. A tápja ha jól rémlik trafós. esetleg a szekunder oldalon az elko. kondikat is cserélheted az sem összeg. A relé tekercsével párhuzamosan van egy dióda azt is mérjed ki ha ki van forrasztva a relé.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
(#) pilisilen50 hozzászólása Dec 3, 2019 /
 
Tisztel Fórumtársak!
A segítségeteket kérném!A mosogatógép típusa:Bosch silence plus!A gép kb 3 éves,eddig kifogástalanúl müködött,jelenleg az alábbi hibát produkálja:
Normál programnál,van hogy a felénél leáll,a vízcsap led világit,olyankor lenullázódik a számláló!De volt olyan hogy végig ment a program és akkor gyuladt ki a vízcsap led.Ilyenkor bennt marad a víz nem szivattuzza ki.Egyébbként amig le nem ál ezzel a hibával,rendesen működik,tölti a vizet,szivattyuzik ,melegiti a vizet,stb.Átnéztem a víz ellátást ,a szürő tiszta,nyomás rendben,a hozzáférhető szürőket is átnéztem,azok is rendben vannak!Próbáltam másik programot is,azzal is x perc után leáll a vizcsap led világít,lenullázódik a számláló,és utána semmi,a víz bennt marad!Ha ujra inditom a gépet a programot,elöször kiszivattyúzza rendesen a vizet,utána teszi a dolgát a megállásig.Szerintetek mi lehet a baj?Mit nézzek meg?A hétvégére tervezem hogy szétszedem!Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
(#) IzLuCSi hozzászólása Dec 5, 2019 /
 
Sziasztok
Mitől lehet az hogy nem engedi be a mosogató gép a vizet?
Egy jó ideig rendesen működőt a mostani mosogató gépünk de pár hónapja egyszer csak nem engedte be a vizet. Szét szedtük és a szelepnél már nem folyt be a víz (csap meg van nyitva) úgy hogy ott lesz valami. Kiszedtük és meg néztük és a szelep működőt. Majd mikor vissza raktuk akkor már rendesen működött utána egy darabig. Utána megint nem akarta be engedni a vizet. Aztán mikor 3. -ra is eljátszotta vettünk egy új szelepet ami kis idő múlva ugyan úgy bemondta az unalmast.
Miért lehet ez? (mosogató gép típusát ha szükséges majd csak holnap tudom megnézni)
(#) zolika60 válasza IzLuCSi hozzászólására (») Dec 5, 2019 /
 
Valószínűleg csepeg belőle a víz és alul a tálcában összegyűlik. Ezért az elárasztás védelem kikapcsolja.
(#) IzLuCSi válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 5, 2019 /
 
Ezt holnap meg nézem majd. De ha jól emlékszem akkor volt hogy nem indult el és láttam hogy nincs alatta víz. A tálcán alatta pedig volt nyoma kis víznek de nem úgy nézet ki mint ami gyakran és kicsit is több vízben állna.
Ha nem ez a gond akkor mi lehet még?
(#) Epu2 válasza IzLuCSi hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Tömlő A bemeneten lévő szűrő?
(#) IzLuCSi válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
El indul a program. A gép belsejéből kiszívja a vizet és utána amikor be kéne engednie akkor nem nyit ki valamiért a szelep.
Ha az elárasztás védelem kapcsolná le a rendszert akkor idáig eljutna?
Megnéztem és a gép legalján lévő kis fémtálcában (vagy burkolatban nem tudom) abban van víz nem sok de lehet több mint kéne.

Epu2
A tömlőket néztük a szelep pedig teljesen ki lett cserélve és a probléma így is előjött újra pár hét vagy 1-2 hónap után. (nem tudom pontosan de elég hamar)
(#) Epu2 válasza IzLuCSi hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Ha külső tápod adsz a szelepnek amikor nem engedi be a vizet, akkor folyik? Illetve lehet hallani a szelepet nyitni? Ezzel csak arra célzok, ki lehet-e zárni a szelepig a hibát.
(#) IzLuCSi válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 7, 2019 / 1
 
Rákötöttük egy slagot (és szivattyút) és mikor tápot adtunk neki akkor folyt belőle a víz. Azonban ott nagyobb volt rajta a víznyomás.
(#) Epu2 válasza IzLuCSi hozzászólására (») Dec 7, 2019 /
 
Amikor nem folyik a víz, akkor a szelep kap vezérlést?
(#) Dino71 válasza IzLuCSi hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Akkor elölről. Szia!
Ha segítséget kérsz egy szakmai fórumon akkor minimum, hogy egy pontos tipust írj! Igaz mind mosogatógép és nagyjából ugyan úgy működik de mégse.
Általában úgy indul egy mosogatógép, hogy ki szivattyúzza a bent maradt vizet. Majd ellenőrzi hogy működik e a keringető szivattyú stb. utána enged be egy kis vizet, hogy működik e a literszámláló stb.... igen nagy valószínűséggel a keringető szivattyúd lesz a rossz. hiába forog attól még nem szállít elég vizet vagy perselyes(ki van kopva és ovális a lyuka) ezért bele ér a forgórész az állórészbe és vagy elindul vagy nem. és ha nem forog akkor vizet se fogja engedni befolyni.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2019
Következő: »»   216 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem