Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   217 / 259
(#) Dino71 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Igen nagy valószínűséggel ürítőszivattyú gondja van. vagy valami dugulás a lefolyó szifonba , csőben.
(#) pilisilen50 hozzászólása Dec 8, 2019 /
 
Tiszetlt Fórumtársak!Szétszedtem a gépet,próbálgatom.Többször lefuttattam az alap programot,van amikor csak félig ment le,és utána a vízcsap jellel leáll,és a számlálóó is lenullázódik.most az utolsónál szépen végig ment a program,már csak 1 perc volt hátra,és újra leállt a vízcsap jellel,meg most először adta a E-14-es kódot,ami a könyvszerint azt jelenti hogy a vízvédelmi rendszer miatt leállt!Azért nem értem mert amúgy engedi be mosogatás közben a vizet,kifelé is megy,fűűt is,elvileg jó,és mégsem jó! a víz szűröket már néztem,tiszta,a többi szűrőt is megnéztem rendben!Mi lehet a baj szerintetek,mit kéne még megnéznem?
(#) pilisilen50 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Szia! Azt megnéztem már ,szétszedtem mindent amit lehet,de minden rendben volt!Most azt csinálja hogy végig megy a programon,minden rendben működik,és a legvégén adja be a csapjellel egyetemben az E-14 es hibakodot! .
(#) Dino71 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Lehet atfolyásmérő gondja is. Vagy alúl az aqua stop mikrokapcsoló is lehet zárlatos. Egy pontos tipust is írhattál volna. A pilisilen igen sokat mond nekem is. Keress meg privátban.
(#) pilisilen50 válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
Szia!Írtam privátban!
(#) zolten69 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!

Nálam tökéletesen ugyanezen jelenség van pár napja. 5-ik éve használunk egy ilyen Bosch silence plus SMS50E98EU típusú gépet. Egyedül a 15 perces program megy le rendesen, a többi nagyjából az utolsó öblítésnél áll meg "csap" jelzessel, számláló nullán. A mosás addig teljesen jó, minden úgy zajlik ahogy kell. Szűrők, szifon tiszták, fali dugulás nincs, gép rendszeresen tisztítva. Egyedül a leeresztő csövet nem néztem végig, meg nem szedtem szét szivattyúig. A napokban ezt még megcsinálom de ezen túl más ötletem nincs. Ha az előttem szóló jut valami eredményre megtenné h megírja h mi volt hiba illetve a megoldás? Előre i s nagyon megköszönném, szép napot!
(#) KasaMargit hozzászólása Dec 19, 2019 /
 
Jó Napot Kívánok! Sziasztok, üdvözlök mindenkit a Fórumon! A mosogatógépem mosogat, csinálja a beállított programot, de mielőtt végezne, ez lehet a programnak a felénél, kétharmadánál, visszaugrik a programidő fél vagy akár 1 órát is. Volt olyan, amikor én állítottam le, kapcsoltam ki 3-4 óra után. Egy 14 éves Bosch SGI57M15EU mosogatógépről van szó. Hálás lennék minden tippért, segítségért. Mi lehet a gond? Köszönettel : Gitta
(#) synergy válasza KasaMargit hozzászólására (») Dec 19, 2019 /
 
A családban volt egy Bosch géppel hasonló probléma. Az még olyat is csinált, hogy az utolsó 1 perc ott maradt a kijelzőn, amíg ki nem kapcsoltuk a gépet. Tehát nem járt le a program. Utána olvastam fórumokon, és úgy tűnt, hogy több Bosch gépnél gyakori hiba. A fűtő betét reléje hibásodik meg a vezérlő panelen. Ennek a cseréje szükséges.
Mivel a rokon közben elköltözött, így nem tudtam kipróbálni ezt a javítási módszert.
Nem biztos, hogy ez a hiba oka, de egy próbát megér, mivel nem drága kicserélni az alkatrészt.
(#) dacultras hozzászólása Dec 22, 2019 /
 
üdv. A Beko din26220 mosogatógépem kiírta az E02 hibát, ami elvileg azt jelenti hogy nem kap vizet. A legutolsó mosogatás félbe maradt és egy kis víz is maradt az aljában. Kitakarítottam a szűrőket a gépben és a Aqua stop csőbem is, de a probléma maradt ugyan az. Olvastam már pár helyen hogy a benne maradt víz miatt elmozdult a vízszint érzékelő, ezért kivettem a helyéből és elkezdtem kicsit oldalára dönteni hogy jöjjön ki a víz belőle. Ki is jött kb fél liter víz, de elindítás sem változott semmi. Aqua stop csővel lehet valami? Valakinek valami ötlete?
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2019
(#) tukko hozzászólása Dec 26, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Siemens SN58M552DE mosogatógépünk E09-es hibát ir ki, ami fűtőszál hiba! Kimértem és nem mutat semmit a műszer, szóval vennem kell egy komplett szivattyút! A google 651956 számú alkatrészt dobja! Csak ez jó bele vagy van más alternativa is? Pl.: ez 12019637
Mellékeltem a jelenlegiről képet!
Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
(#) gepetto válasza tnyk hozzászólására (») Dec 27, 2019 /
 
Szia,
Mi lett a megoldás?
(#) gepetto hozzászólása Dec 28, 2019 /
 
Sziasztok!

Vettünk egy Beko DFN 38530X mosogatógépet.
Két alkalmat használtuk.A harmadik használat során e01 (túlfolyás) hibát dobott.
Külföldi oldalon azt a tippet találtam hogy megdöntve a gépet az alsó tálcából kiürül a víz és utána elvileg működni fog.Megtörtént.A víz kifolyt .Újra lehetett programot indítani de a víz kiszivattyúzásánál ismét fellépett a hiba.
Valakinek van valami ötlete erre?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) botesz válasza tukko hozzászólására (») Dec 28, 2019 /
 
Csak a 4 körmös jó bele!Az átlós csavaros az kicsi hozzá nem fog rendesen mosogatni vele.
(#) még1MbR válasza gepetto hozzászólására (») Dec 28, 2019 /
 
Meg kell nézni, hol van tömítetlenség, miért telik meg az alsó tálca...
(#) lizardprojects hozzászólása Dec 30, 2019 /
 
Sziasztok!

Zanussi ZDS 105 típusú mosogatógéppel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget. Egy ideje feltűnt, hogy a felső tálcán lévő dolgok koszosak maradnak, valamint, hogy a víz szintje mosás közben jóval alacsonyabb a korábbinál. (1-2 havonta szoktam tisztító mosást csinálni, nem tudom, van-e bármi jelentősége.) Nincs hibajelzés, a mosás végigmegy.

Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a probléma? lehet rá sansz, hogy én magam megcsináljam?

Előre is köszi!
(#) zolika60 válasza lizardprojects hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Két dolgot biztosan megtudsz nézni. Az egyik a vízbeeresztő csőben a szűrő, a másik a felső forgókar. Ezek okozhatnak ilyen hibát.
(#) lizardprojects válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Mindkettő tisztának tűnik.
(#) Josi777 válasza tukko hozzászólására (») Dec 31, 2019 /
 
Sajnos a komplett motor a legjobb választás. A gyártó nem ad külön fűtőbetétet, de még ha adna is, nem érdemes csak azt cserélni, mert a szivattyú csapágya is tönkre szokott menni ilyenkorra (oldal irányban elkezd kotyogni). Ugyanis pont attól megy tönkre a fűtőbetét, hogy a romló szállítási teljesítményű motor ahogy kevesebb vizet keringet, úgy emelkedik a fűtőegység hőmérséklete, ami egy idő után a meghibásodásához vezet. A lényeg, hogy hiába cserélnéd ki csak a fűtőegységet, hamarosan újra tönkremenne.
(#) Sancika38 hozzászólása Dec 31, 2019 /
 
Sziasztok.
A következő hibával kapcsolatba kérném a segítségeteket.
Adott egy Beko DFN 05211 mosogatógép.
Nem mai a gép kb 6-7 éves.Mai napon mosogatttam vele és elég sokáig tartott a mosogatás 70fokon.Leállítottam de csak a felső 2 zöld led visszajelző világított, kinyitottam az ajtót és úgy láttam, hogy elmosogatott de még nem szárított és folyamatosan "berreget".Vissza csuktam az ajtót és akkor is tovább hallatszott a berregő hang de nem állítottam be neki programot,OFF állásban volt.Gondoltam kihúzom a konnektorból kb 1 percre és akkor elmúlik a hang amikor újra áram alá került a gép akkor is lehett hallani a hangot úgy, hogy még mindig OFF állásban van.Kitakarítottam a szűrőt, de semmi változás.
Köszönöm ha valaki tudna segíteni
(#) ivicc hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Sziasztok! Bauknecht mosogatógépem elkezdett alul folyni. úgy tűnik a tálca alján alul felragasztott bitumenlap alól, több helyen. A tálcán semmilyen lyukat vagy sérülést sem látok. Ráadásul csak akkor kezd el folyni ha már meleg a víz és megy a gép. Van esetleg valakinek ötlete, hogyan lehet megtalálni a problémát? Előre is köszi.
(#) Gafly válasza ivicc hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Nem az ajtónál, alul?
(#) ivicc válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Nem, nagyjából középen. Arra gyanakodtam hogy a tálca lyukas, de nem látok rajta semmit. És olyan helyen csöpög ki, ami magasabban van az összes berendezésnél(szivattyú stb).
(#) Dino71 válasza ivicc hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Sótartálynál is folyhat, húzz rá az anyára. Tud még folyni a labirintus befolyásnál ahol a házba becsatlakozik. És ki tud lyukadni , égni a rozsdamentes lemez is alul mint a szita tűhegynyi lyukak. főleg ha áll benne a sós víz, sótöltés után mindig le kell nyomni egy programot. Legtöbbször a fém szűrőrács és a ház találkozásnál keletkezik lyuk.
(#) ivicc válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Köszi a válaszokat! Ha tényleg a tálca lyukas, mivel tudom beragasztani?
(#) zsenipocok hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Sziasztok!

Mosogatógépemhez hibájához kellene segítség. A gép típusa Whirlpool ADP 522 IX.

Hibajelenség a következő: Bekapcsolom, elindul, szépen a vízet beereszti. Eddig normális, majd mikor indulna a mosógató program, hallom, hogy (relé) kapcsol az elektronikai résznél, de csak simán hallkan búg a gép nem csinál semmit.
Gondoltam, a motornál lehet a probléma, ezért szédszedtem és megnéztem. Nincs megszorúlva. A Víz beömlő szűröt megtisztitottam biztonság kedvéért, ha már szédszedtem.
Hozzá teszem, mikor utolsó mindent eldöntő hibaelhárítást megcsináltam, akkor végig megy a program. Hibaelhárítás az volt, hogy megemeltem, majd jó magyar szokás szerint megráztam, így elindul a program további része.
Ebből feltételezem, valahol kell lennie egy szelepnek, amely megszorúl.
Amit elfelejtettem, nincs hibakód kijelzés, nem ír ki semmit.
Ha a bekapcsolás után elindul a visszaszámláló, akkor kb. 10 perc múlva megáll a számláló is.

Ha végig megy a program (rázás után), akkor rendesen mosógat, vizet kiszivattyúzza és mind aki jól végezte a dolgát megáll a gyári beállítások alapján.

Van valakinek ötlete, hogy hol lehet a hiba?
(#) Dino71 válasza ivicc hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Én F.B.S. el szoktam. sajna jól el tudnak bújni azok a lyukak. szerencsés esetben csak 1-3 van.
(#) Dino71 válasza zsenipocok hozzászólására (») Jan 5, 2020 / 1
 
Szia! Nagy valószínűséggel a keringető szivattyú perselyei kikoptak ezért berántja a forgórészt az oldalához a vasmagnak. Ez okozza a hibát egyszer el tud indulni máskor nem. orczy.com kapsz. csak szivattyút ház nélkül. kb 25-30 eft . keress rá náluk "whirlpool keringető szivattyú" ra felfogod ismerni ha kiszeded a gépből. De segítenek is a beazonosításba.
(#) zsenipocok válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Köszönöm szépes a segítséget! Lehetséges, hogy ez a hiba. Sajnos, kívülről nem látszik semmi.
A beazonosításban való segítséget előre is köszönöm!
(#) angelNetty hozzászólása Jan 6, 2020 /
 
Sziasztok! Lenne nekem egy Electrolux ESF 45012es mosogatógépem. Tegnapi nap folyamán az elindításánál egy kis akadályba ütköztem, mert a gép úgy gondolta mosogassak kézzel, mert ő aztán nem indul el. Hibakód alapján a használati utasításában ennyit találtam csak: 3-szor villan a program vége jelzőfény akkor az elárasztásvédelem aktiválódott. Megoldás: Zárja el a vízcsapot és forduljon a helyi szervízközponthoz.

Mielőtt szerelőt hívnék esetleg lenne valakinek ötlete, hogy mégis mi lehet az az elárasztásvédelem ami aktiválódott és mit lehet vele kezdeni?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2020
(#) ivicc válasza angelNetty hozzászólására (») Jan 6, 2020 /
 
A gép alján van egy tálca, ha az megtelik vízzel, ami egy úszót felemel, ezért megálla a gép, nehogy elöntse a padlót a víz. Külföldi oldalakon javasolják, hogy meg kell dönteni a gépet, akkor kifolyik a víz, a padlóra. Ezután elindul, de persze a víz egy ídő után ugyanúgy megtölti a tálcát, úgyhogy meg kell keresni a szivárgás helyét.
Következő: »»   217 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem