Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   230 / 259
(#) péter71 válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Igen. Akkor is hibajelez.
(#) Hutty válasza péter71 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Kapcsolóhiba kilőve.
(#) péter71 válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Igen.A kábel is kimérve,hogy nem égett össze.
(#) Hutty válasza péter71 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Akkor a panelen kellene kotorászni. Bemenet feltárás. Valami jelillesztő, esetleg leválasztó?
(#) péter71 válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Ehhez a részéhez nem értek.20.000Ft ért találtam új elektronikát. Ha mégsem panelhiba, ugrott a huszas.
(#) Hutty válasza péter71 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Ha olyan a panel, amit a neten találtam, akkor nagy a csere esélye. A proci egy soros ellenálláson keresztül kapja a jelet. Semmi védelem stb.
(#) pipi válasza BBBalazs27 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
A rossz relékontaktus melegedhet, megégeti a relé házát, felforralja a kivezetését, megolvaszthatja az ónt...
(#) péter71 válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Szia. Ilyen elektronika van benne. Ahol a vastag fekete nyil van,oda csatlakozik a túlfolyás mikrokapcsoló.
(#) SMisi74 hozzászólása Ápr 8, 2021 /
 
Szép napot kérdésem lene egy :Siemens ES25910/13 tipusú mosogatógéppel kapcsolatba. Elindul felveszi a vizet de utána csak kattog. Tud nekem segíteni? [sub][/sub]
(#) franky710 hozzászólása Ápr 8, 2021 / 1
 
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy a Bosch SMS40M52EU/35 SI6P1B típusú nem melegíti a vizet mi lehet a gond?
Köszönettel;
M.FERI
(#) morfi007 válasza franky710 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Szia
Nos, ez legnagyobb valószinűséggel a fűtőbetét lesz. Ez keményen egybe van épitve a szivattyúval.
Bővebben: Link
A fűtőbetét pedig :
Bővebben: Link
A SIEMENS-emben ugyanilyen fűtéspumpa van, 10 év szolgálat után kinyiffant, annyit már nem akartam bele invesztálni, ezért kiszedtem a pumpát és szétszedtem. Gondoltam - mielőtt rendelek fűtőbetétet, megnézem ki tudom-e cserélni egyáltalán,, de rájöttem hogy szinte egybe van öntve a műanyaggal, igy inkább megvizsgáltam tüzetesebben. Nos, a fűtőréteg volt egy helyen elégve , közel a konektor forrasztásaihoz. Egy darab rézdrótot odaforrasztottam, ezzel áthidaltam a problémát és már kb. egy éve hibátlanul működik tovább.
Azért mielőtt kiszednéd a pumpát mérd át a fútőbetétet, mert elég kellemetlen munka. Ha jól emlékszem kb. 20-30 ohm az ellenállása.
Üdv.
Gyuszi
(#) franky710 válasza morfi007 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Szia Gyuszi!
Köszönöm gyors válaszod, segítséged, azt még
Elfelejtettem írni hogy hibakódnak E09 et ír ki a gép.
De ezeket figyelembe véve leellenörzöm.
Esetleg szerinted más mosogatógép fűtőteste nem jó hozzá?
Nem lehet felhasználni a rossz helyett, bár még nem láttam szétszedve ezt a részét!?
Amint előrébb jutottam jelzek és köszi!
(#) morfi007 válasza franky710 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Igen , ez a hibakód erre vall / Siemensnél ez E08, el is mosogatott , hidegen,,, az utolsó 15 percnél irta ki hogy E08 - ez számomra kicsit fura hogy miért akkor és nem az elején.. de ez van /.
Ezt a fűtéspumpát leginkább a BOSCH/SIEMENS használja, ebbe csak ez passzol. - ezt egy ismerős is megerősítette aki ilyeneket javít - és munkával együtt kb. 200 EUR-ra taxálta a javitást... hát inkább megjavitottam magamnak ingyen, igaz, ráment egy egész napom.
Azt a pumpát kicsit macerás kiszedni - legalábbis a SIEMENS-ből- a youtube-n videókat is találsz róla hogyan kell.
Ha már kint a pumpa, azt 4 fülecske tarja össze, minden fülecske mögé beszúrsz 1 csavarhúzót, és finom erőszakkal kettéveszed a pumpát. De lehet ez sem kell .. nekem se kellett volna.. mert a konektor melletti résen belesve is lehetett látni hogy mi a gond. / mondom utólag/
Kivágtam annyit a műanyagból / csípőfogóval / hogy hozzáférjek a kezelésre szoruló szervhez... és megcineztem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2021
(#) SMisi74 válasza SMisi74 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Nemlehetne nekem is vállaszolni vagy csak pofára megy???????
(#) morfi007 válasza SMisi74 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Szia
Próbáltam rákeresni a mosagatógépedre , ami Siemens ES25910/13 ,, de ilyet még a google sem talál.
Próbálj valami más számot keresni rajta.
Üdv
(#) Deta hozzászólása Ápr 15, 2021 /
 
Beko mosogatógép E01 hibát jelez. Merre kellene elindulnom? Hiba kódokat sehol sem találok!
(#) fuerwerbung hozzászólása Ápr 26, 2021 /
 
Sziasztok!
Egy electrolux esf 65040-es típusú mosogatógéppel kapcsolatban szeretném a véleményeteket kikérni. Azt a hibát produkálja, hog szépen elmosogat, de pár óra után a mosogatótér megtelik vízzel (ha az ember nem figyel és nyitva is hagyja az ajtót reggelre áll a víz a konyhában). Service menüben már jártam, hibát nem jelez, szépen mosogat. Az aqua stop csövet is leszereltem már és megpróbáltam a szűrőjét tisztínai. Mintha vagy állandóan áram alatt lenne és a szelep nyitva maradna. Ha ez a helyzet, mi okozhatja a hibát?
Üdv
(#) Epu2 válasza fuerwerbung hozzászólására (») Ápr 26, 2021 / 1
 
A vízszelep átereszt. Csak egy picit, hogy ne legyen feltűnő.
(#) fuerwerbung válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Tovább tesztelem a gépet. Érdekes, hogy a vízlágyítónál folyik bele a víz és nem a lapátokon és úgy néz ki, hogy ha nincs áram alatt a mosogató, akkor nincs csepegés. Lehet az elektronika állandó feszültséget ad a mágnesszelepre és azért van állandóan nyitva?
(#) Epu2 válasza fuerwerbung hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Ezek szerint igen.
(#) Josi777 válasza fuerwerbung hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /
 
Ezt a nincs áram alatt akkor nincs csepegés dolgot ellenőrizni kéne, mert elvileg olyat nem tud csinálni a mágnesszelep, hogy kisebb feszültség hatására kevesebbet enged át. A konstrukciójából adódóan vagy nyit vagy zár. Az előfordulhat, hogy nem minden esetben zár el teljesen, olyankor lehetséges, hogy lassan töltődik a gép. A vizet amúgy meg nem a mosókarokon keresztül ereszti be a mosogatótérbe, hanem alul az aknába folyik bele a vízlágyítón keresztül. Amikor egy kicsit átereszt a mágnesszelep, akkor nem a vízlágyítón keresztül jut be a víz, hanem egy kisebb ellenállású úton, a gép belső oldalán lévő szuszogó nyíláson keresztül.
Szinte biztos, hogy mágnesszelepet kell cserélni.
(#) mammouth hozzászólása Ápr 29, 2021 /
 
üdv minden kedves forumozónak!

BOSCH SGI53E25EU/08 mosogatógépünk azt a hibát produkálja amit előttem 2 fórumtárs már vázolt:
1. hozászólás

2. hozzászólás

Röviden tehát: irreálisan hosszúra nyúltak a mosogatási programok, ez az 50 fokos program esetén alaphangon 5és fél-6 óra, a 35 fokos esetén 2 óra, tehát nagyjából négyszeresére. Bármikor kinyitva az ajtót a szokásos tűdögyilkos gőz nem száll ki a gépből, a víz tehát biztos, hogy nem elég forró, multiméterrel monitoroztam a hőfokot a gépben és 31-35 foknál nem megy feljebb a hőfok. az edények kis program alatt koszosak, zsirosak maradnak az 50 fokos alatt egész tiszták lesznek, viszont mindegyik program végén nagyon vizesek maradnak. a gép fogyasztása a teljes ciklus alatt 80-100W között marad.

A korábbi hibákat és a fórumot olvasgatva arra jutottam, hogy lehet:

1. fütőszál hiba, az azt kapcsoló
2. relé hibája, illetve az
3. NTC szenzor hibája

Abban szeretném elsősorban a segítségeteket kérni, hogy van e valakinek robbantott ábrája a géphez? Hol találom a relét pl, mert azt gondolom ezzel kezdenék. A fűtő-keringető modulon van elvileg az NTC is azt feltételezem alulról kell kibontani, de a relét nem tudom hol keressem, az is ott lehet lent?

a másik két hibát esetlegesen hogy zárjam ki? fűtőtest ellenállásánál 20-30 ohm körül kell mérni elvileg(?) NTC-nél pedig szakadásmérővel nézni hogy hogyan reagál a hidegre-melegre?

B terv hogy veszünk új gépet, de félek az nem fog elmenni 10-13 évet, és egyébként elégedettek vagyunk ezzel. ha 1-2 nap alatt meg tudnám a segítségetekkel 15-20.000Ft alatt javítani akkor maradna.

előre is köszönöm a tippeket, segtségek minden formáját!
Ádám
(#) Josi777 válasza mammouth hozzászólására (») Ápr 30, 2021 / 1
 
A fűtésrelé az elektronika része szokott lenni. Ha jól emlékszem, ebben egy műanyag bojler van, abban van a fűtőbetété és azon a klixon és nem NTC. De nem vagyok benne biztos. Ha a jobb oldali palástot leveszed és raksz fel egy képet, akkor közelebb jutunk a megoldáshoz. De ezt a hibát még okozhatja a keringető szivattyú lapátjának a szétesése is, ilyenkor nincs kell áramlás, ezért nem kapcsol be a fűtés és egyben nem is lesz jó a mosogatás sem.
(#) pls hozzászólása Máj 8, 2021 /
 
Zanussi ZDF324 mosogatógépről lenne szó. Évekig jól működött. Egyszer csak azt vettük észre, hogy nem szárít. Szervízbe vittük, ahol 30000 Ft-ért megjavították, közel egy hónap alatt. Közben vettünk egy Bauknecht-et. Amikor a Zanussit visszahozták, macerás lett volna az újat kiszerelni ahhoz, hogy a régit kipróbáljuk, és félretettük.
Most, hogy probléma van a Bauknecht-el, vissza szereltük a Zanussit. Kiderült, hogy most sem szárít, és nem melegíti fel a vizet, hideggel mosogat. Reklamálni nem tudunk, mert régen volt a javítás, sokat állt a garázsban, buktunk 30000 Ft-t.
Összefügg-e szárítás és hogy nem melegíti a vizet? Hogyan van megoldva a vízmelegítés, és a szárítás, ugyanazt a fűtőtestet használja? Házilag kicserélhető-e a fűtőszál, ha az ment tönkre? Van-e valakinek olyan rajza, amin látható hogy hol van, hogy lehet hozzáférni, megmérni tényleg az-e a hiba?
Mit gondoltok, ha nem tudom javítani, akkor ráköthetem-e a bojler meleg vizére, és azzal mosogat és öblít, talán szárít is? Maga a mosogató program hibátlanul lefut.
(#) pls hozzászólása Máj 8, 2021 /
 
Az előző kérdésemben szereplő Bauknect F6 E4 hibát ír ki. Pár éve volt már ilyen, az alatta lévő tálcába víz került, amit kiöntöttem, és helyrejött. Most is ugyanezt tettem vele, most is helyrejött, és elinult a mosogatás. De nem futott végig, újra F6 E4 hibával leállt. Ismét vizet találtam a tálcában. Miből folyhat a víz, van valami javaslatotok, mit nézzek meg ha leszedem az oldalait?
Egy ideje egy-két mosogatás alatt megeszi a sót. Azóta nem tettünk bele, hanem 2 az egyben tablettát használtunk. Újabban az öblítő kifolyik belőle, látszik az ajtón is hogy folyik, azóta 3 az 1-ben tablettát használtunk. Ezek a hibák javíthatók egyszerűen és megfelelő áron, vagy dobjuk ki?
Késő van, a pontos típust már nem nézem meg most, holnap megírom.
(#) palko0125 válasza pls hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Szia!
A víz melegítés és a szárítás egy fűtőbetéttel történik. A szárítás úgy történik, hogy az utolsó öblítést meleg vízzel végzi így meleg marad benn minden és “szárít”.
A fűtőbetétet alul találod, egy kvázi cső alakú átfolyós gyorsforraló. Ezt meg tudod mérni, hogy nem szakadt e (kb 20-30 Ohm kellene legyen az ellenállása).
Elképzelhető az is, hogy a betét jó, de nem kap vezérlést, de mindent szépen sorjában. Csekkold a betétet.
Ezen a linken találsz egy service manual-t. Abban benne lesz, hogy hogyan tudod szétszedni, valamint hol találod a fűtő egységet.
Üdv, Palkó.
(#) pls válasza pls hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
A pontos típusa: Bauknecht Intelligence GSF61302 DI
(#) pls válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Köszi!
Letöltöttem, de egyenlőre nem sikerült kicsomagolni. Talán régi az unrar-om, vagy XP-n már nem megy, majd próbálkozom vele Win10-en.
(#) Wind-Storm hozzászólása Máj 8, 2021 /
 
Sziasztok!

Adott egy Whirlpool ADP 500 WH, melynek állítólag nagyon hangosan kerepel a motorja, vagy mit is csinál, tehát működik, csak annyira hangos, hogy nyilván nem használják emiatt.
Valamilyen szerelő már látta, azt mondta hogy motorhiba, de nem nyúlt hozzá.
Ezekben milyen motor van pontosan és mi lehet a gondja? Kefés volna mint a mosógépekben?
(#) még1MbR válasza Wind-Storm hozzászólására (») Máj 8, 2021 / 1
 
Nem ismerem ezt a gépet, de a saját Bosch gépem akkor lett hangos, mikor a szimmering tönkrement és kikezdte a mögötte lévő csapágyat.
Csere után újból tökéletes.
Következő: »»   230 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem