Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   515 / 580
(#) tibec válasza bigbandi hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Nézd meg a zokni hanyas, kiderül, melyik volt az a kamasz!!! Akié a zokni, annak kell a sört hozni!!!
(#) Tityi válasza Janibacsi23 hozzászólására (») Márc 29, 2019 / 1
 
Szia!
Mindenképp fújasd ki sűrített levegővel! Kommutátor szeletek nincsenek megégve?
(#) Janibacsi23 válasza Tityi hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
annyira nincsenek szerintem, de elég rendes "válla" van ott ahova nem ér el a szénkefe
(#) kovacspista hozzászólása Ápr 1, 2019 /
 
Helló mindenki! Van egy BOSCH mosógép, nem melegít. A betét jó. Kérdésem, hogy a betét talpában lévő termóelem alap helyzetben rövidzárat kell adnia, vagy valami más értéket, esetleg szakadást??
(#) palko0125 válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Szia!
Annak 7-20kOhm között kellene lenni. Bosch gépnél azt hiszem olyan 7kOhm körül van szobahőmérsèkleten, de semmi esetre sem rövidzár vagy szakadás. Melegítésre az ertéknek csökkennie kell.
Vízszint szályzó és a vezérlő lehet még ludas. Csekkold le a vezetékeit is.
Üdv,
Palkó.
(#) kovacspista válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Köszi a választ, ez sajnos teljes szakadás! Ezért gondoltam hibásnak, de nem tudtam ezt az infót , amit írtál!
(#) Janibacsi23 hozzászólása Ápr 2, 2019 /
 
Hát a Panasonic (NA127VB3) csak nem akar működni. Kicseréltem a szénkeféket de semmi. Ha centrifugálásra állítom szivattyú beindul kicsit megy, majd mikor forgatni kellene a dobot, akkor END és megáll Azt meg tudja valaki mondani, hogy a motort relé kapcsolja? Ha jól emlékszem régebben kattant egyik relé, mikor a motornak kellett volna indulni, de most néma csend Valakinek van esetleg ötlete?
(#) mlaci989 válasza Janibacsi23 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 / 1
 
Igen relé kapcsolja jobbra balra,meg triakkon keresztül hajt. Érdemes megnézni még a taho körben nincs-e szakadás.
(#) Janibacsi23 válasza mlaci989 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Megmértem. Nem szakadt.
(#) Temela válasza Janibacsi23 hozzászólására (») Ápr 3, 2019 / 1
 
A triakot nézted? 10-ből 12 rossz. Általában zárlatos szokott lenni, akkor "lendül" meg a dob és letilt, de lehet szakadt is. Azonban még a csatlakozókat is érdemes átvizsgálni e körben- a kések közé nyomott vezeték simán eltörhet.
(#) csocsoszan hozzászólása Ápr 8, 2019 /
 
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. A mosógép levágja a biztosítékot. Általában mosás közben vagy a mosás indításakor. 2012-es indesit iwc5105. Mi lehet a baj? Kilágyult a kismegszakító? Zárlatos valamelyik egysége? Hogy induljak el? (Egy éve cseréltem sk. szénkeféket, kicsit forrasztottam, de azóta jó volt).
Köszi!
(#) hermit123 hozzászólása Ápr 8, 2019 /
 
Sziasztok,

nincs esetleg valakinek "raktaron" ACS1026-ja?
Latom Alin 1,6USD 5db, 1,67 (+0,58 posta) 10db. Szoval ingyen van, csak nem akarnam kivarni a szallitasi idot ha nem muszaj.
(#) Tityi válasza csocsoszan hozzászólására (») Ápr 8, 2019 / 1
 
Szia!
Ellenőrizd le a fűtőszálat a motort érdemes kifújatni sűrített levegővel.
(#) fulcsii válasza csocsoszan hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
Szia!
Az automatát, vagy az ÉVÉ relét?
(#) dinamo hozzászólása Ápr 10, 2019 /
 
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni, hátha nem kell kidobnia a rokonomnak a whirpool awt 7105 mosógépét.
A minap egy mosás végén a centrifuga nem indult el. Megnéztem én is, a programok bármelyikén szépen végigmegy, szív, fűt, mos, leereszt, aztán a végén kattan egyet a centrifuga programra, majd áll szépen annyi ideig, ameddig centrizne, aztán vége a programnak.

Az elektrotanyán megtaláltam a szerviz manuált, az alapján lefuttattam a tesztjét, amit szépen végig is csinált, nagy meglepetésre a centrizést is. A centrizésnél ahogy kell, megpróbálta kinyomni a vizet, aztán felpörgette 1000-re a dobot vagy fél percig, végül szépen leállt probléma nélkül. Többször is teszteltem, mindig hiba nélkül megcsinálta.

Eléggé régi és szutykos a gép, a vezérlőpanel se makulátlan, de ránézésre nem látok rajta feltünő hibát (púpos kondi, korrodált vezeték, elfüstölt alkatrész, stb.). Nem mértem semmit, nem volt rá idő, meg nem is nagyon értek hozzá (multiméterem azért van). A programválasztó gomb kicsit kontaktos, van hogy a kikapcs állásban se kapcsol ki, illetve elfordításra se mindig kapcsol be, de kis nyomásra, csavargatásra meggyógyul aztán.

Van valakinek ötlete? Nagyon megköszönném.

https://elektrotanya.com/whirlpool_awt-7105_sm.pdf/download.html
(#) Moderátor hozzászólása saseki007 hozzászólására (») Ápr 11, 2019
 
Na akkor ezt a kérdést írd le kiabálás nélkül! (Gyengébbek kedvéért: A netikett szerint a csupa nagybetűvel írás = kiabálás.)
(#) palko0125 válasza dinamo hozzászólására (») Ápr 11, 2019 /
 
Szia!
A 6. érzékes gépek varázslatosak. De szerintem elsőkörben takarítsd ki a légsűrítőt, ellenőrizd a lefolyó csöveket, hogy minden tiszta legyen. Aztán, ha így sem oldódik meg én mindenképp tennék bele egy fűtőbetétet. (fűtőbetét szivárgó áram miatt simán csinál ilyen hibát a gép) A következő ötletem a vízszint szabályzó lenne.
Elsőkörben takaríts ki mindent. Ha fali szifonba ürít a gép, azt is szedd szét, takarítsd ki. A viszonylag kevés ruhatöltet szintén okozhat centrifuga problémát. Mondjuk ebben az esetben forgatni-rendeznie kellene, de azt írtad, hogy centri idején nem csinál semmit a szivattyún kívül, szóval nem hiszem, hogy effajta gond lenne.
Üdv, Palkó.
(#) biti11 hozzászólása Ápr 11, 2019 /
 
Sziasztok,
Van egy Zanussi ZWQ 5100-ás gépünk.
Egy problémától eltekintve még teszi a dolgát.
A probléma pedig az, hogy normál mosási program indítása után 20-30-40 perccel a starttól kiáll a két LED-es hibára (?) , mihelyt megnyomom újra a start gombot látszólag a megszakítástól, tehát nem újraindulva egy leürítés-feltöltéssel... befejezi a programot. Öblít, kicentrifugáz. És ott már nem szakad meg a futás.
Tehát minden indítás után egyszer és csak egyszer előfordul ez.
Ez vezérlőpanel hiba, vagy valamelyik kimenetén kéne keresnem egy eszközben a hibát?

Köszi
(#) kovacspista hozzászólása Ápr 11, 2019 /
 
helló mindenki! A Bosch mosógép hőfokszabélyzójának ellenállása szobahőmérsékleten 5,1 Kohm. Az volt a gond , azért nem fűtött. Megoldódott, de közben megállt a dob, szénkefe csere után már minden ok! Na de van másik! Samsung WF1124XAC mosógép, aminek szakadt volt a szivattyúja, nem ürített. Gyors m osás rendben lezajlott, kiírta, hogy vége a pepgramnak , és kikapcsolt. Azóta nem lehet bekapcsolni, mintha be sem lenne dugva. Van 12V és 5V. Az LCD paneljén van egy - gondolom stab. táp - ami az 5V-ból 3,3V-ot csinál. Ez kell a nyom ógombokhoz. Megkapják a gombok, a proci is megkapja az indító jelet, de nem indul. Leellenőriztem mindent, csak az ajtó nyitó részt nemtudom hogyan. Úgy látom elektron ikus , és nem mechanikus. Hogy ellenőrizzem le?
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 11, 2019 /
 
Közben szétszedtem, így néz ki a belseje. Nem elektromos, ez bimetál, vagy mi? A 3 láb között, teljes szakadás van.

DSCF8686.JPG
    
(#) palko0125 válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 11, 2019 /
 
Szia!
A két szélső láb között ~1kOhm-ot kellene mérni. Ha ez nincs meg, akkor az rossz.
(#) kovacspista válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 11, 2019 /
 
Értem, és köszönöm.
(#) dinamo válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 11, 2019 /
 
Köszönöm, jó ötletek, hétvégen átnézem, remélem meglesz a bibi.
(#) saseki007 hozzászólása Ápr 12, 2019 /
 
Van egy ardo tl 105 s mosogépem a motor csak centrifuga üzemben megy. mi lehet az oka hogy a többi programnál csak kattanik egyet valami és nem megy a motor. merre van a fütőszál relé,
(#) Gyurka76 hozzászólása Ápr 12, 2019 /
 
Sziasztok!

Egy Zanussi T834V mosógép a beteg. Indításkor vesz fel vizet, ki is nyomja, a programkapcsoló körbejár, közben vizet felvesz-kiad. A dobot nem forgatja. Szíj rendben. Kb. 3 évet állt csendben. Mindene tiszta. A szénkefék is jónak tűnnek. A szerelő szerint programvezérlő cserés-orczy és más források szerint nem beszerezhető már. Van ötletetek a javításra? Köszönöm
(#) kovacspista hozzászólása Ápr 12, 2019 /
 
Helló! A Samsung mosógép ajtózárját megvizsgáltam, nem húz meg, de ha kézzel rövidrezárom, akkor sem indul a gép, olyan továbbra is mint ha ki lenne húzva. Feszültségeket fentebb írtam. Rajzot nem lehet találni. Az LCD panel lehet a gond?
(#) palko0125 válasza Gyurka76 hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Szia!
Motor reléit ellenőrizd nincs e kiégve egy láb valamint a motor triakját.
(#) dinamo válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Megnéztem a vízleeresztő csövet, nem volt benne semmi trutyi. A légsürítőt is lecsekkoltam, működés közben is (leszedve, fújkálva kapcsolgat). A leeresztő program szépen meg is áll, mikor kiszívta a vizet. Raktam bele elég ruhát, vizet is engedtem bele, tehát az se lehet probléma.

A rövid, csak centrifuga programon leereszt, tekerget előre-hátra, de aztán csak nem indul el a centrifugálás. A hosszabb (15 perces) centrifuga programnál leereszt, tekerget egy csomót, néha csendben áll 1 percig, megy az idő, de centrifugálás nincs. A teszt üzemmódban mindig elindul a rendes centrifugálás (C8-as teszt), előtte ürít, tekerget, majd centrifugál.

Mivel elég vacak általános állapotban van a gép, nem hiszem, hogy a rokon pénzt akar költeni alkatrészekre (pl. fűtőszál), pláne, ha bizonytalan a kimenetel. Ha nincs jobb ötlet, sajnos én is fel kell, hogy adjam
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 14, 2019 /
 
Másképen kérdezem, a hibás ajtózár tud olyat csinálni, hogy nem lehet bekapcsolni a gépet? Mint ha be sem volna dugva! Feszültségek vannak, a bekapcs gomb köt, a proci lábán a 3.3 V-ot 0V-ra teszi. Tehát kellene indulnia!Az ajtókapcsoló érintkezőit rövidre zárva sem indul.
(#) Tityi hozzászólása Ápr 15, 2019 /
 
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Most javítottam egy AEG L75274ESL inverteres mosógépet táp hibával. LNK364 és 100Ohmos ellenállást cseréltem.
Be is kapcsol szépen. Üresen,víz nélkül,centrifugánál próbáltam. 400-as fordulatra állítottam,amire 10 percet írt ki. Rendezgette is a ruhákat,majd szépen centrifugált és szivattyúzott. Viszont az idő a kijelző szerint nem csökkent,csak a centri után,mikor rendezgette újra a ruhákat. 10-09-08 lassan visszaszámolt és 08-nál kikapcsolt,nyitotta az ajtót is. Ezek már direkt így vannak megcsinálva,hogy figyelik a kiszivattyúzott víz mennyiségét is? Esetleg csökkentik a centrifugálás idejét is? Csak azért,mert ha igen,akkor nem vacakolok a vízrekötéssel....
Következő: »»   515 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem