Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   530 / 579
(#) Gyuszi83 válasza varga jano hozzászólására (») Nov 30, 2019 /
 
Szia!
Válaszoltam privátba.
(#) franky710 hozzászólása Dec 4, 2019 /
 
Tisztelt Szakik!
Van egy Slimcool Water vizadagoló automata, ami nem mükszik, szétszedés után kiderült, hogy a táp vezérlő elektronika nem ad áramot.
Az elektronika alkatrészeinek méréses ellenőrzése után, minden jónak bizonyult ami mérhető volt.
Egy TOP346P IC vezérli. A kimeneteit mérve a feszültségek ingadoznak rajta. XA0084E típúsú panel-ről von szó.
Mit nézzek meg mi lehet a hiba szerintetek!
Köszönöm a választ! Tisztelettel: M: Feri
A képét a panelnek csatolom.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2019
(#) zaza99 hozzászólása Dec 9, 2019 /
 
Sziasztok! A tengely végén lévő mágnesgyűrűt hogyan szedjem le?Csapágyat kell cserélnem. A csapággyal huzzassam le? És vissza?
(#) zolika60 válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 9, 2019 / 1
 
Így van a csapággyal együtt húzd le. Visszafelé tegyél alá egy kis ragasztót.
(#) zaza99 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 12, 2019 /
 
Nem tudom lehúzni a csapágyat mert a bordástengen vastagabb mint a csapágy belső átmérőlye. Menetes lehet vagy zsugorkötéses? Hogyan tudom leszedni?
(#) yulo5310 válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 12, 2019 /
 
Hali! Először a bordás részt kell lehúzni,igen nehéz melegíteni,és profi lehúzó kell hozzá!
(#) zaza99 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 12, 2019 /
 
A lehúzóról tudnál képet mutatni? Hőlégfúvóval kell melegíteni vagy lánggal és a tekercs legyen vízben?
(#) yulo5310 válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 12, 2019 /
 
Nedves ruhába tekerni a forgórészt,gázláng,3 körmű lehúzó!
(#) zaza99 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 13, 2019 /
 
Köszi, értem a csapággyal huzatom le.
(#) feca81 hozzászólása Dec 25, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy csodálatos whirlpool AWE 7519 mosógépünk. Másfél éve volt rajta vezérlőpanel javítás, tette is a dolgát rendesen. Most a napokban azonban fogta magát és megfőzte a ruhákat. Szabályosan gőzölgött a mosógép, még a szürke lefolyócső is kilágyult tőle. Szerintetek lehet-e, érdemes-e javítani? Mi lehet egyáltalán a baja? Minden ötletet szivesen fogadok.
(#) VIM válasza feca81 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Szia! Ha nem volt még kitisztítva a nyomáskapcsoló "légcsapdája" akkor az abban felgyülemlett mosószer maradvány a kosszal elegyet alkotva a távadó cső kimenetét eldugította és alacsony vízszint miatt túlfűtést okozott a fűtőszál. Másfél hónapja ilyen problémát kellett megoldanom, csak feltételezem, hogy ettől nagyobb probléma nem lesz a Tieddel sem. A nyomáskapcsoló távadóját kitisztítod és a vízszint visszatér a normál állapotba és a felfűtési idő alatt nem fogja túlfűteni a fűtőszál ezt a vízmennyiséget és még az NTC is beleér a vízbe.
(#) feca81 válasza VIM hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Tuti,h soha nem volt takarítva, pedig 8 éves szegény. évente mosógép tisztító lötyivel áttakarítom, de gondolom ez édes kevés.
Meg tudom én otthon közepes barkácstudással, alap elektronikai ismeretekkel, de hatalmas lelkesedéssel javítani,v keressek szerelőt? Találok valamiféle leírást erről a neten?
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
(#) VIM válasza feca81 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Szerintem a bal oldalát kell levenni a gépnek, mert a jobb oldalon van a dob hajtása és a fűtőszál az érzékelővel. A bal oldalon az üst oldalán alul keress egy áttetsző hosszúkás műanyag tartályocskát amire egy gumi cső csatlakozik balról. Egy csavar fogja az üst oldalához önmetsző csavarral. Ezt kitekered és leveszed a csövet a kimenetéről majd magad felé kihúzod az üstből ezt a tartályocskát. Látszólag nem szokott feketének látszani benne a kosz de ennyi idő után sok lehet benne az uszadék. Erős vízsugárral és némi vékony rézdrót vagy műanyag szál segít a kitisztításban (a legjobb egy galambtoll a vezértollakból).
(#) Borika16 hozzászólása Dec 26, 2019 /
 
Kedves Szakértők!
Sajnos pont az ünnepekre romlott el a mosógépem, nem tudom az ajtaját kinyitni, vagyis félig lehet kinyitni, tovább nem. Siemens IQ1630 típusú mosógépről van szó. Esetleg ha valami tippetek lenne, hogy ki tudjam nyitni. Köszönöm szépen!
(#) VIM válasza Borika16 hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Szia! Amíg be van dugva a gép a konektorba addig nem fog kinyílni még a rossz ajtó sem. Talán akkor nyitható lesz la megszünteted a tápellátást és letelik a bimetálos zár ideje (kihűlik). Ha ekkor sem akar kinyílni akkor valószínű még az ajtó el van vetemedve, kicsit meg kell emelni ahhoz, hogy ki lehessen nyitni.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
(#) botesz válasza Borika16 hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
A szűrőnèl van a vésznyitó.
(#) Borika16 hozzászólása Dec 27, 2019 /
 
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
(#) Graza hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Tisztelt Szakik!
Először is kellemes ünnepeket kívánnék. Lenne egy kis téli estékre való feladványom. Kaptam egy gyakorlatilag még új (legalábbis kívül-belül átnézve) Privileg PWF x 843 mosógépet. Olyan hibajelenséget produkál, hogy bedugás után egy percig nem ad semmilyen életjelet, se gombnyomásra, semmire. Kb. egy perc múlva magától elkezd villogni a start gomb és megjelenik a kijelzőn az F12 hibakód. Külső perifériákat már átnéztem (fűtőszál, vezetékköteg).
Valakinek valami tipp hogy merre induljak el? Gyanús hogy a panellel lesz valami gond...
Köszönök minden segítséget!
(#) még1MbR válasza Graza hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Első google találatra fűtéskör és környéke, de majd a szakik megmondják... én csak kocavadász vagyok
(#) mezga hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Mindenkinek BUÉK, aki itt van!

Lenne egy kis problémám hátha lenne aki tud segteni. Elnézést ha hosszú, de így pontos a leírás.
Két ünnep közt megállt a Siemens mosógépünk F21 hibával.Villamos szaki vagyok, hát kiszereltem a motort. Elvittem ahhoz , akitől vettük a gépet. Ő adott szénkefét, mert azt mondta, hogy az a hiba.
Akartam bele venni, de azt mondta nem mindegy milyen van benne. Ezért vettem meg tőle.
Kicsit gyanús volt a dolog, mert a régi kefe bronzos, fényes. Amit adott az szénfekete, nagyon nem olyan.
Nem baj, beszereltem, de előtte felszabályoztam,és kimikáztam a kommutátort. Becsiszoltam a kefét, összeraktam.Tökéletesen működött, eddig. Kb. 3-5 mosás után büdös lett a lakásban, a mosógép volt az. Szépen működött, a motor hangja normális volt. Miután végzett, szétszedtem és a motor tűzforró volt.(65 fok felett) Megnéztem a kommutátort, tiszta fekete, a szegmensek szélei megégtek és nem rézszínűek, hanem majdnem fehérek, vagy inkább sárgaréz színűek. A fülek mellett a gyanta meg van égve. A szénkefe szépen felfeküdt, de a szélein égésnyomok vannak. Úgy nézem a szénkefe felnyalódott a szegmesekre. Nem tudom, ennyire nem értek hozzá, de úgy tudom a sok pólusú motorhoz bronzkefe kell. Hozzáteszem, a résekben és a motorban nem láttam kopási port.
Szóval ennyi.
Van esetleg valakinek ötlete, mitől égett meg a kommutátor ?
Előre is köszönet.
Mezga
(#) Dino71 válasza mezga hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Nem , szénkefe kell bele. Bronzkefét többnyire kis feszültségű motorokban használnak a nagy áramok miatt. pl. autó önindító, generátor, ablaktörlő stb.
Miért nem az javította akitől vetted és a kefét hoztad? valószínű már valaki rossz kefét tett bele , vagy már rossz volt a motor mikor vetted. Vagy Te magad rontottad el a felújítással. Lehet csak a kefét kellett volna cserélni.
(#) Temela válasza mezga hozzászólására (») Jan 5, 2020 / 1
 
Valószínűleg menetzárlatos volt a forgórész...
(#) botesz válasza mezga hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Pontosan szögbe kell csiszolni a keféket .Ez allergiás rá.
(#) rokarudi hozzászólása Jan 6, 2020 /
 
Üdvözlök mindenkit! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Gorenje WA60129-es gépem, és eddig az volt vele a probléma, hogy nagyon nehezen indult el néha a centrifugálás (csak forgott a dob és felpörgés helyett a számláló visszaugrott a ciklus elejére), tegnap viszont egy centrifugálási fázis után és egy mosási fázis előtt kattant egyet és azóta se kép, se hang. Ahogy olvasgattam ez valószínűleg panelhiba lehet. Annyi csak a kérdésem, hogy kondenzátort, ellenállást tudok panelen cserélni, de azt nem tudom, hogy az egyéb problémákat is megoldja-e és érdemes-e ezzel szórakozni még, vagy inkább ruházzak be egy újba?
(#) kovacspista hozzászólása Jan 8, 2020 /
 
Helló mindenki! Vettünk egy elöltöltős indesit mosógépet. A hiba - szerintem - az, hogy amikor először enged vizet a mosószeres tartályba, kimegy az öblítőszer is. Tudom nem szabad a rács fölé önteni, ezt be is tartjuk. az első pillanattól kezdve ezt teszi. Ez ilyen , vagy baja van?
(#) kovacspista válasza rokarudi hozzászólására (») Jan 8, 2020 1 /
 
Helló! Én azt javaslom, a hibás panel száma alapján nézd meg mennyibe kerül egy új panel. Itthon biztos drága , de Ebay, Aliexpressz olcsóbb, és ez alapján dönts. Lehet rajta kondit cserélni , meg pár dolgot , de ha smd akkor nehézkes, de általában nem lehet kapni bele alkatrészt, vagy le is van róla szedve a típusa - pl. egy processzorrol - és nem tudjuk mit is keressünk.
(#) VIM válasza rokarudi hozzászólására (») Jan 8, 2020 /
 
Szia! Ha nem működik a kijelző sem és nincs lehetőség a hiba villogásait megszámolni akkor vizsgáld meg, hogy meddig jut el a tápfeszültség. Lehet, hogy a bemeneti zavarszűrő ment tönkre, persze ez csak tipp így látatlanban.
(#) Gerzson70 hozzászólása Jan 9, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy AEG Lavamat 48380 felültöltős mosógépünk, nem mai darab, 15 éves. Időnként a következő hibaüzenetet adja:
"Nincs víz. Hiba betápcső."
Mosás és centrifuga programoknál is előjön. Ilyenkor meg kell nyomni a start gombot és megy tovább a program.
A víz betápcsövet megnéztem, nincs benne dugulás, át tudom fújni.
A másik problémája, hogy a fedélben lévő mosószer adagolóban bent marad a mosószer és az öblítő.
Mi lehet a gond? Hol keressem a hibát?
Előre is köszönöm.
(#) Joci77 válasza Gerzson70 hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
szia talán a vízszelep (vízköves..)nálunk ez volt
(#) Gerzson70 válasza Joci77 hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Köszi!
Megnézem.
Következő: »»   530 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem