Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   562 / 580
(#) franky710 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Köszi utánanézek!
(#) franky710 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Köszönöm utánanézek!
(#) Temela válasza franky710 hozzászólására (») Szept 9, 2022 /
 
Üdv!

Esetleg tényleg szivattyú hiba, pl. vezeték szakadás. (találkoztam olyannal, hogy lemaradt a vezeték visszahelyezése szerelés után és kereste a gép a szivattyút- hibát jelzett)

Tapasztalatom szerint a dugulás azaz az elégtelen ürités inkább program hibát eredményez, akár nem fejezi be a ciklust, mert minden időhöz kötött... és csak megy és megy...
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2022
(#) csocsoszan hozzászólása Szept 10, 2022 /
 
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Az Indesit IWSC 5105 mosógépem az öblítőszert már a mosás elején felhasználja. Mágnesszelepek jók. Kivettem a mosópor adagolót és azt láttam, hogy a 4-es program (NORMÁL 40°C-OS PAMUTPROGRAM) már a mosás elején a 2-es tartályba (főmosás) és az öblítőszer tartályba is nyomja a vizet. (A többi program csak később, mert azok az 1-es, előmosás tartályba nyomják az elején.) Olyan, mintha a főmosás tartályba nem tudna önállóan vizet adagolni, csak az öblítőszeressel együtt. Mi lehet a baj?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
(#) Josi777 válasza csocsoszan hozzászólására (») Szept 11, 2022 / 1
 
A képen látható alkatrész belsejében van egy sugártörő. Ennek az a funkciója, hogy a 2 bemenetet 3 felé osztja. A 2 bemeneti fúvóka el van vízkövesedve, így már nem lesz pontos a vízsugár, hanem mellé is fog "lőni", így oda is fog víz kerülni, ahova akkor nem kéne. A mágnesszelepek nyílásaiba önts vízkőoldót, pl. egy kevés háztartási sósavat. Az gyorsan leszedi a vízkövet. Olyan helyen csináld, ahol nem marhat meg semmit a sav és jól szellőzött a helyiség, valamint kesztyű, szemüveg ajánlott.
(#) antikzsolt válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 12, 2022 /
 
A 20%ecet barátságosabb mint a sósav. Az is megeszi a vizkvövet csak lassabban.
(#) csocsoszan válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 12, 2022 /
 
Nagyon köszönöm a segítséget, bár nem használt. 10 percig áztattam benne és nincs változás. Most megpróbálom egész éjszaka, bár lehet, hogy a hegesztést, ahol a két műanyag van összeillesztve, azt kinyírom vele.
(#) csocsoszan válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 12, 2022 /
 
A József körúton van 98%-os egész olcsón...
(#) Josi777 válasza csocsoszan hozzászólására (») Szept 12, 2022 / 1
 
NE áztasd, mert már egy kevéstől is meg kellett volna oldódnia, ha az a baja. Sajnos "üzemi" körülmények között kéne próbálni, ami azt jelenti, hogy bekötöd a vízcsövet (nem kell teljesen kinyitni) és egy leválasztó trafón keresztül adsz feszültséget az egyik, a másik majd mindkét szelepre.
(#) csocsoszan válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
Kipróbáltam mindkét szelepet, hibátlanok. Nem kellett trafó, mert a mosógépet bekapcsoltam, elindítottam és hol az egyik, hol a másik kábelt húztam le a szelepről. Az elektromos vezérléssel nincs baj. Most már a kifolyó járatok is tiszták. Nem értem, miért jön az öblítőbe is víz.
(#) Josi777 válasza csocsoszan hozzászólására (») Szept 14, 2022 / 1
 
Próbálok keresni egy ilyen alkatrészt a bontottak között, remélem találok, de majd csak hétfőn. Ha van, akkor majd jelentkezek.
(#) Nándee30 hozzászólása Szept 14, 2022 /
 
Hali. Whirpool felültöltős gép elindul, fel szívja a vizet, mos de egy idő után a feltöltő csap led világit, kB 30 perc után, megáll minden. Az alsó szűrő tiszta, szivattyú forog, vízbetáp nyitva, légüst kitakarítva a dob alján. Mi lehet a hiba oka még? Esetleg a fűtőbetét enged szivárgó áramot, emiatt állna meg?
(#) Dino71 válasza Nándee30 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Szia!
Vagy el van dugulva a lefolyórendszer. Át kell vizsgálni az üst aljától a falban lévő szifonig. (Általában egy pénz érem szokott pillangószelepet játszani.) Esetleg a mociban levő szénkefe de gyengélkedhet az ürítő szivattyú.
(#) csocsoszan válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Nagyon köszi! Izgulok...
(#) Nándee30 válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Stimm a csövet leoldom, átnézem. Az ürítő szivattyún mérjek ellenállást, vagy miből tudom meg hogy gyengus?
(#) Dino71 válasza Nándee30 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Pl. ha adsz neki 230VAC t és nem csörög-zörög és pörög akkor OK. De szerintem ott valami dugulás lesz.
(#) Nándee30 válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
A lefolyó tiszta, az üst aljában lévő gumilabda körül volt szennyeződés, amit kitakarítottam, most tesztelik..
(#) palko0125 válasza Nándee30 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Szia!
Ha a feltöltő csap gyullad ki, akkor azt “hiszi”, hogy nem vett föl elég vizet. A feltöltő csövet, ha letekered a gépről és kinyitod a csapot jön belőle rendesen a víz? Ha igen, akkor hallani a “zúgó” hangot, ahogy megy a gépbe a víz?
Ez egy merészebb ötlet, de az is lehet, hogy ki van lyukadva a szintszabályzó csöve és elereszti a nyomást lassacskán és emiatt 30 perc után jelzi, viszont akkor már nem engedi újra vizet venni.

Üdv, Palkó.
(#) mathy hozzászólása Szept 15, 2022 /
 
Sziasztok!
Egy EWT1376HLW típusú Electrolux mosógéppel küzdők. Mosás közben egyszer csak megállt, se kép se hang. Gondoltam táp hiba ezért kicseréltem benne a LNK586GG IC-t. Ettől elindult ,de kb. 10 perc múlva alacsony feszültség hibát jelzett majd újra meghalt. Ezután kezdtem el méregetni az alkatrészeket aminek eredményeként találtam egy 470 ohmos ellenállást ami rövidet mutatott, ezt kicseréltem meg újra az IC-t. A boldogság nem tartott sokáig mert a második mosásnál megint megállt. Most beleraktam a harmadik IC-t és most újra megy de vajon meddig? Mi lehet a gond? Rendeljen az eredeti panelt 48ezerért ,vagy van olcsóbb megoldás?
(#) Nándee30 válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Levettem a betáp vizcsövet, jön rendesen a víz rajta. Hallatszik is ahogy tölti a gépet. De ez a szintszabályzó cső nem a légcsapdából megy fel a vezérlőbe!? Mert ezt szájjal fújva, semmi szivárgást nem vettem észre. Vagy nem egyről beszélnénk? Közbe jelezték, végig ment a program most akadály nélkül
(#) palko0125 válasza Nándee30 hozzászólására (») Szept 15, 2022 /
 
Igen, arról a csőről beszélek. Azt úgy lehet a legjobban tesztelni, hogy minkét véget leveszed, az egyik végét befogod a másik végén meg szájjal vákumot képzel (szívod) és úgy lehet legjobban megállapítani, de ha az is rendben, akkor okés.
Én találkoztam már egyszer whirlpool géppel, hogy minden gond nélkül ment és a csap folyamatosan világított. Nem találtam meg a hibáját, de nálad meg is áll, szóval valamiért hiányolja a vizet. Még maga a szintszabályzó lehet ludas, azt is teszteld.
Üdv, Palkö.
(#) Dino71 válasza mathy hozzászólására (») Szept 16, 2022 /
 
Szia!
Cserélni kellene az elko kondikat is.
(#) csocsoszan válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 20, 2022 /
 
Sikerült találnod hozzá valót?
(#) Josi777 válasza csocsoszan hozzászólására (») Szept 21, 2022 / 1
 
"Természetesen" elfelejtettem, elnézést. Holnap megyek megint és akkor megnézem.
(#) csocsoszan válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Előfordul, semmi gond... köszönöm, hogy próbálsz segíteni
(#) mathy hozzászólása Szept 22, 2022 /
 
Sziasztok!
Egy EWT1376HLW típusú Electrolux mosógéppel küzdők. Mosás közben egyszer csak megállt, se kép se hang. Gondoltam táp hiba ezért kicseréltem benne a LNK586GG IC-t. Ettől elindult ,de kb. 10 perc múlva alacsony feszültség hibát jelzett majd újra meghalt. Ezután kezdtem el méregetni az alkatrészeket aminek eredményeként találtam egy 470 ohmos ellenállást ami rövidet mutatott, ezt kicseréltem meg újra az IC-t. A boldogság nem tartott sokáig mert a második mosásnál megint megállt. Most beleraktam a harmadik IC-t és most újra megy de vajon meddig? Mi lehet a gond? Rendeljen az eredeti panelt 48ezerért ,vagy van olcsóbb megoldás?
Ez volt az előzmény , aztán kicseréltem az elko kondikat, de a hiba ettől sem szűnt meg. A gép elindul aztán kb. 20 perc után megáll (se kép, se hang) majd fél óra után elindul, és így tovább. Egy programot sem bír végig csinálni. Ráadásul most még a meghatás oldali csapágy is nekiállt kattogni, ami ha gyári akkor 14ezer Ft. Ha egyszer egy üzlet beindul!
Esetleg valakinek van valami ötlete?
(#) Josi777 válasza mathy hozzászólására (») Szept 23, 2022 /
 
Csak tippelek, ráadásul úgy, hogy nem látom a panelt. Szóval a flyback trafó primer tekercsével van párhuzamosan egy 200V-os zéner és egy dióda sorba kötve (SMD). A zéner szakadása okozhat ilyen hibát.
(#) Busz válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 23, 2022 /
 
Bosch wab20262by/32 mosógép elferdült dobbal ami beledarált a gumiba:
Közben kiderült hogy volt netes regisztrációja így a gyári alap gariból ki, de a bónusz gariba belefért.

ingyen volt így a javítás, szerelő is mondta hogy komplett üsttel és gumival javítható, de a dobcsillag görbült csak el.

Szerelő szerint sok mosószert raktunk vele, és ha folyékonyat használnánk 3x-os lenne az élettartama.

Pedig 99%-ban a 40 fokos 40 perces program volt használva, extra víz funkcióval és még pokróc meg egyéb nehéz nem volt begyömöszölve és mégis tönkrement.


Szerintem meg egyszerűen tervezői hibás az a gép ami nem bírja a mosószert.. ! Ráadásul nem egy candy vagy beko vagy valami noname hanem BOSCH.


Mi lenne vele ha teljesen üzemszerűen sok sok hypóval meg erős és sok mosószerrel ( elő-főmosás) mosnék vele mindig munkásruhákat ( 3 órás programon), ráadásul a végén mondjuk áztatásos programmal éjszakára maximális súlyterheléssel?

Akkor belefért volna az első gariidőbe... xd

Családban van még ugyanilyen mosógép, de akkor ezekszerint ez típushiba lesz.

Mit lehet tenni hogy minnél tovább éljen?


Na az ilyeneket kellene tiltani az uniónak, szétszerelhetetlen üst, cserélhetetlen csapágyak, kiégő elektronikák, szénkefés fűnyírók stb.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2022
(#) proli007 válasza Busz hozzászólására (») Szept 23, 2022 / 2
 
A környezetvédelem alapja lenne, hogy "Nem gyártunk szemetet!". De idáig nem jutnak el, maximum a szívószál kitiltásáig..
(#) Josi777 válasza csocsoszan hozzászólására (») Szept 24, 2022 / 1
 
Komplett van csak, fiókkal, szelepekkel együtt.
Következő: »»   562 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem