Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MSP430 mikrovezérlők
 
Témaindító: gomzito, idő: Ápr 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   138 / 138
(#) GPeti1977 hozzászólása Jan 24, 2022 /
 
MSP430G2553 mikrovezérlő 010FFh to 01000h címen levő tartalmát, ami katalógus szerint "Information memory", azt I2C buszon keresztül lehet változtatni?
(#) szitko válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
A 010FFh to 01000h címeken nem a kalibrációs adatok vannak?
(#) GPeti1977 válasza szitko hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Valami hasonló, beállítás, pontosan nem tudom
(#) szitko válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Ha az emlékeim nem csalnak, akkor a DCO, ADC beállításai vannak ott (Flash memória SegmentA).
Hogy szeretnéd i2c-n keresztül állítani?
(#) GPeti1977 válasza szitko hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Valamiért valószínűleg átíródnak az adatok ezen a helyen, legalábbis nem egyforma, és feltételezzük hogy esetleg az okozza a hibát, csak I2C van kivezetve ahol kommunikál a fő kontrollerrel, ez a rész nem olyan mintha EEPROM ként lehetne használni?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2022
(#) szitko válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Az USCI regiszterek a 8 bites perifériához tartoznak (0xff to 0x10), neked meg a 16 bites perifériában van a problémád.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2022

USCI.jpg
    
(#) szitko válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Idézet:
„ez a rész nem olyan mintha EEPROM ként lehetne használni?”

De igen, Flash memória, A,B,C,D segment.
Egy-két programomban rendszeresen használom a flasht, de még soha nem volt vele olyan problémám, hogy "átíródtak, vagy elvesztek" volna az adatok. Ráadásol nem is olyan egyszerű a flasht írni.
(#) GPeti1977 válasza szitko hozzászólására (») Jan 24, 2022 /
 
Tehát az itt levő adatok olvasásához és irásához i2c porton keresztül lehetséges? Igen vagy nem?
(#) szitko válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 24, 2022 / 1
 
Közvetlenül szerintem nem.
(#) GPeti1977 válasza szitko hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
(#) szitko válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Ezért írtam, hogy szerintem az I2C vonalon nem tudod írni a Flasht.
Az alábbi kis program szösszenettel a CPU újraindulást számolom WDT segítséggel.
  1. // -- FLash művelet WDT számláló mentése --
  2.     wdt_count = flash_read(0x1000,0);                   // beolvassuk a flash-ből az adatot
  3.     if(wdt_count == 0xff){                                              // hamis adat kiküszöbölése
  4.         wdt_count = 0;
  5.     }
  6.     wdt_count++;                                                                // számláló növelése
  7.     flash_clear(0x1000);                                                // flash törlése kell!
  8.     flash_write(0x1000, wdt_count, 0);                  // WDT számláló írása flash-be
(#) GPeti1977 válasza szitko hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Közvetlenül nem, de ha meg van benne írva a program akkor csak lehet az általad mutatott függvényekkel. Egy kész termékről van szó, nem saját fejlesztés.
Következő: »»   138 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem