Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   145 / 195
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Nem adod el?
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Mint már mondtam nem lesz ebböl furogép mert megtaláltam a másikat. De lehet, hogy használhato lesz a marogépen vagy az esztergán. Ott a fiam az ur majd eldönti.
(#) mark.budai hozzászólása Ápr 6, 2020 /
 
Sziasztok!
Valaki használ ilyen szerszámosládát?
Mostanában járkálok javítani, leginkább autóvillamossági szerelésekről van szó. Szeretnék egy normális szerszámos ládát, amibe belefér egy csavarhúzó készlet, pár fogó, DMM, forrasztópáka, meg némi saru és vezeték anyag, ha szükség van rá.
Kíváncsi lennék, ez az alumínium koffer mennyire minőségi, és használható-e a mindennapokban?
(#) Massawa válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 6, 2020 / 1
 
Én évtizedekig használtam a sarkas elödjét, bejártam vele a fél világot és a mai napig megvan. (Igaz már nem szerszámos láda).
(#) mark.budai válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Remek, ez elég komoly indok, hogy meg merjem venni! Köszönöm!
(#) pipi válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Nem látom a rekeszes résznek van-e valami fedele, vagy amikor fülönfogod, az apróbb cuccok kiköszönnek.
(#) Massawa válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Nézd meg jol a zárakat meg a pántokat, mert ott vannak gyakran hatalmas átverések. A zárak közül a pillangozár a legjobb, a pántban a csap legyen min 3 mm vastag.
Az enyémnek a fedelében egy lap van, ahol a felsö oldalán mindenféle szerszámtartok csavahuzoknak stb. vannak. Aproságokat extra dobozokban tartottam amik passzoltak a rekeszekbe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2020
(#) kaqkk válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Idézet:
„ez az alumínium koffer mennyire minőségi,”
Csak alu bevonatú préselt papír , ha kevés (könnyű ) szerszámot raksz bele (és óvod a víztől) sokáig használhatod , én ledes nyák levilágítót építettem bele....
(#) mark.budai válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Ennek viszont annyira nem örülök. Nem is tudom, hogy gondolhattam, hogy ennyiért alumíniumból lesz.
Esetleg van valami ötletetek, mi lenne a legjobb kompromisszum? Mindenképp ilyen keményebb anyagút szeretnék. A melóhelyen egy Stanley szövet táskám van, nagyon szeretem, de teljesen más célra kell, távközlős melóra. Viszont ha nem figyelek, abba nagyon hamar rendetlenséget csinálok. Mint írtam, itt nincs szükségem sok szerszámra, de ez az alumínium (szerű) ház nagyon elegánsnak tűnik.
Pipi, a kisebb dolgoknak (pl saruk), külön kis tartót használnék, szigetelőszalag és forrasztóónos csévénél kisebb tárgy nem igazán lenne benn szabadon. Persze, ezek az ötletek azért vannak, hogy majd jól megszegjük az egészet, és legyen egy hatalmas felfordulás. De nincs túl nagy szerszámigényem az autóelektronikai szerelések közben, így méretileg ez szerintem bőven megfelelne. Azért a kisebb, 80mm mély bőröndöt kicsinylem.
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Ezeknek a müanyag koffereknek a legnagyobb bajuk, hogy marha nagyok és kicsi a térfogatuk. ( - bordázat minden oldalon elnyel legalább 3-4 cm-t stb, és nem olyan könnyük mint az ember gondolná. Én is vettem egyet a videocuccomhoz, egyszer használtam, soha többet. Egy tisztességes flightcase 100x többet ér és könnyebb.
(#) Massawa válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Azért azt nézd meg - az enyém kb 1,5 mm vastag alulemezböl van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2020
(#) kaqkk válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Az obi ban 3 db egy 10 es , legfeljebb ha megázik az egyik előveszed a másikat , az viszont igaz hogy könnyebb sokkal mint egy műanyag szerszámos , de nem bírja addig mint az . Kompromisszumot kell kötni , könnyű legyen és elegáns vagy erős és kissé nehéz ....
(#) Kovidivi válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 6, 2020 /
 
Szerelj bele LED-es világítást 18650-es cellával! Télen nagyon sokat fog számítani!
(#) Moderátor hozzászólása satlokk hozzászólására (») Ápr 7, 2020
 
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen teszünk fel! (A duplikátum és válasza törlésre került.)
(#) Massawa hozzászólása Ápr 7, 2020 /
 
Itt a megtalált legkisebb állványom immár a nagyobbik Proxxonnal ( tegnap nyomtattam a fehér redukcios befogot.

IMG_4516.JPG
    
(#) kaqkk válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Ezt az állványt a második használat után kihajítottam (igaz hogy én nyákot akartam vele fúrni 0,6-0,9 es keményfém fúrókkal )de annyira gyenge volt az egész hogy akár milyen pici erővel nyomtam le a karját csavarodott az egész és sorban törte a fúrókat ..
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
A keményfém furok nem milyen gépbe valok. Ehhez sima HSS furo kell, és akkor nincs semmi baj.
(#) kaqkk válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Azután építettem egy CNC gépet avval tudtam használni a fúrókat ...
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Nem akartam irni, de pontosan arra valok. Még egy jo oszlopos furogép sem jo a keményfém furokhoz. Azok csakis CNC vagy hasonlo minöségü gépbe valok. Egy, a vertikális vezetés miatt, kettö a fordulatszám miatt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) kaqkk válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Kipróbáltam vagy 3 féle állványt ez volt köztük a leggyengébb (finoman fogalmazva) A hestore ben is van alumínium vázas állvány az már fényévekkel jobb .Viszont a nyákfúráshoz meg nem jó másféle fúró mert pillanatok alatt kimegy az éle , volt hogy olyan lett a kobaltos fúrószár hegye mint a gombostű...És elhiheted hogy sokféle fúrót elégettem eltörtem mire eljutottam a keményfémhez ..
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Nekem a méret volt fontos, nem is azért raktam ide mert valami csucs, hanem azért, mert elfér oda ahova kell.
Finom munkákra ezt használom, vagy a CNC gépet:

IMG_4517.PNG
    
(#) Massawa válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Én is végigjártam a NYÁK furás rögös utját. És odajutottam, hogy NYAKot már nem érdemes otthon nagyon furni (azért még van vagy 100 keményfém furom ), de NYAKot nem furok csak itt ott egy-egy lyukat vagy esetleg egy prototipus dolgot. (A maroberendezést már szétszedtem) Nagyon régen Pragában vettem egy doboz 1mm-s furot (akkoriban a kinai áru még ritkaság volt mint a fehér hollo), a dobozban 100 furo volt, kb annyiért mint a sima fekete furokbol 10darab. Az elado szerint vacak fehér fém, azután kiderült, hogy 200 lyukat bir ki a CNC gépben, és még meg is lehet köszörülni. A mai napig van még vagy 50 darab. Halvány fogalmam sincs milyen anyag, de még más hasonlo nem volt a kezemben azota sem (>40 év). Nem törik, de fur 15000-20000 ford/perc alatt is. Sajnos csak ez az egy méret van, ami a modern cuccokhoz már egy kicsit vastag.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Igy néz ki a jo 40 éves dobozka:
Számomra minden idök legjobb 1 mm-s furoja.
(#) kaqkk válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Így már érthető ...
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Az ég világon semmi köze a témához, mégis egy apró megjegyzéssel szeretnék pontosítani. A CNC egyáltalán nem jelent sem vertikális vezetést, sem egyéb jóminőségre utalást. Csak a mozgások "számokkal való vezérlését" jelenti. De egyértelműen az a gyakorlat, hogy a pontos vezérelhetőség miatt a gépek megvezetései, a mozgató orsók, és azok csapágyazásai is kifinomult technológiákat követnek, tehát a gépek valóban pontosak szoktak lenni. Egyedül a merevségben vannak bizonytalanságok, ami inkább a marásoknál lényeges, fúrásnál, vagy lézer-gravirozásnál alig van jelentősége.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2020 /
 
Abszolut igazad van, csak a CNC géptöl elvárjuk a pontos müködést, azt meg nem lehet garantálni mondjuk egy olcso állványos furogéppel vagy azzal a kis álvánnyal amit beraktam, mert ezek vezetése messze nem elegendö arra, hogy pl. CNC-vel lehessen vezetni. A CNC gépen beállitasz mondjuk lyukakat 1/10"-ra , akkor annak a gépnek a lyukakat 1/10"-ra kell hogy furja, azaz 2,54mm-re ott nem kotyoghat semmi 0,5 mm-t.
Sokszor kuncogok, amikor pl. Dremelt látok a CNC gépben, ahol a csapágyak egy gumifoglalatban vannak! De sok állványos (nem is olcso) barkácsbolti furogép ( egybeépitett) is röhej, amikor a vertikális vezetésben majdnem 1 mm a kotyogás. Fö az, hogy van rajta lézeres célzoszerkezet.
Szoval a CNC azt jelenti, hogy a furofej mozgása/játéka/kotyogása 0,05 mm körül van. Ezt általában egyetlen állvány sem tudja a kězi furogépek is ritkán.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2020
(#) mark.budai válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 8, 2020 /
 
Köszönöm mindenkinek a válaszokat a bőrönddel kapcsolatban! Igazából esőben nem terveztem használni, amúgy sem célszerű akkor szerelni a szabad ég alatt. Hordozás közben gondolom annyira nem tud megázni, hogy probléma legyen vele, figyelembe véve, hogy a esetek döntő többéségvel autóval közelítem meg a helyszínt. Úgyhogy szerintem maradok az alumínium koffernál, esetleg nem rendelek, hanem olyan helyen veszem, ahol szemügyre tudom venni a megvétel előtt.
(#) Gafly válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 8, 2020 /
 
Idézet:
„olyan helyen veszem, ahol szemügyre tudom venni a megvétel előtt”

Akkor kis idő még rá fog menni, ahogy nézem...
(#) Alkotó válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 8, 2020 /
 
Szerszám hurcolászás kapcsán a legnagyobb kihívás eldönteni mi kellhet és mi nem.
Nekem nagyon jó bevált az orvosi táskához hasonló -sőt lehet az volt fénykorában- típusú bőrtáska. Legalább 25 évig használtam. Ebben az a zseniális, hogy amikor kinyitod, akkor óriási a "szája", jól lehet benne turkálni, és a mélysége nem túl nagy, tehát nem veszik el benne az ember. Egy ügyes kis fémkeret van rajta, ami nyitáskor kitárja a belsőségeket, becsukva pedig egészen jól zár.
Sajnos az enyém már nincs meg, gazdát cserélt -nagyon utálom a tolvajt mai napig-. Szinte jobban sajnáltam a táskát, mint ami benne volt. Már többször akartam vásárolni hasonlót, de eddig még nem került rá sor. Azt gondolom, egy ilyen megoldás hosszabb távra ígér kényelmes szerszámhordozást, mint a bőröndös irány.
Következő: »»   145 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem