Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Csakhát elég sok diódát ki kell próbálni ahhoz, hogy PONT 0,6V essék rajtuk.
De nem is okításnak szántam én ezt, csak annyira rögződött ez a 0,6V feszültség a diódákon, meg a tranzisztorok bázisán -miközben csak hozzávetőleges. Idézet: „annyira rögződött ez a 0,6V feszültség a diódákon” Igen, már a hőfokfüggés is kb.: 0.5V - 0.7V közötti tipikus környezeti hőmérsékleteknél. Plussz amit írtál, az átfolyó áram hatása is.
Az enyém a melléklet szerinti. Kimondottan ezt ajánlották a szaküzletben amikor mondtam az akváriumi felhasználást.
Nincs egyébként semmi baj vele, megelégedésemre működík már közel 5 éve. Ugyan van egy parányi hangja, de az messze-messze kisebb mint a levegőztető szivattyú folyamatos zúgása. Megjegyzem, korábban neoncsöves volt a világítás, aminek a fojtója lényegesen jobban zúgott (a doboz is erősítette a hangját).
Sziasztok!
Ma vettem a Lidiben, nem tűnik olyan rossznak. 80db csipesz 1999 Ft.
Köszi a tippet, én is vettem. Bár nem tudom, mit kezdek 80 darabbal.
Én el szoktam vinni HE találkozóra tombolára a felesleget.
Nekem is van a tápegységemen olyan mérővezeték aminek csipesz van a végén (nem ilyen, hanem kisebb és szigetelt), de ezen a néhány db-on kívül még nem éreztem milyen jó lenne ha több lenne.
Ezért kérdezem, mik azok a feladatok, ahol ezeket a csipeszeket jól lehet használni?
ide is elfogy 2 db
https://www.thingiverse.com/thing:6701886
1..2..3...80. kéznek?
Most látom, hogy mit linkeltél: egyre gondoltunk.
Én nem azt mondom, hogy maflaság ilyet venni, hanem keresem azokat a helyeket, ahol esélyes lehet 80 db csipeszt "behasználni".
Néhány darab nekem is rá van csippentve egy vezetékdarabra egymás mellé, de szó szerint rározsdásodik a vezetékre, mert annyira nem kell. Velem lehet a baj, ha a többiek ilyen örömmel tudják használni a sok-sok csipeszt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |