Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   216 / 216
(#) tki válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

"A szerszámokat amúgy is többnyire férfiak használják, akiknek köztudottan korlátozottabb a színlátásuk."

Ez kézenfekvő, de az előszűrés is rengeteget számít, mikor már csak egy részét kell kezedbe venned a szerszámoknak vagy kevesebbet túrnod a dobozban. A több itt jobb, mint a kevesebb. Mert oldalról nem mindig látszik a villa mérete, a többi cucc alatt közt a kulcs hossza - szóval mindenki profitálhat belőle.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2025
(#) adapter válasza szamóca hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Egyébként van erre valami szabványosított színkód, vagy gyártónként eltérő?
(Most nem kerestem utána kuglival, gondoltam hátha csípőböl is tudjátok.....)
(#) erbe válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Nálunk is van ilyen. A műkarácsonyfának az ágain. Még ugyanígy derékszögben meg is hajlították.
(#) mex válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Idézet:
„szakik különböző színű szigszalagokat tekertek a kulcsokra”

No igen, a "szakik" sokmindenre voltak képesek.
Legtöbbször csoportba dolgoztunk külszíni javítások alkalmával,mindenkinél ott volt a saját egyénileg gyártott szerszámos táskája, de egy kivétellel senki nem szigszalagozta a kulcsait.
Az az egy kivétel sem a könyebb azonosítás végett tekert rá szalagot - később áttért a piros festékre, hanem úgy gondolta, ezzel elejét veszi a vitának, a szerszámok esetleges cserélődése miatt.
(#) exabit válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Én biztonsági torxot vettem (nem ezt a márkát) azzal nyitható mindkét féle torx. Jól jött amikor a sütőben fűtőszálat kellett cserélni és az egyik csavarnak pöcKe volt. Mikrón is már látni néha ilyet.
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

A villás részen a sokszögű kiképzés nálam (is) leszerepelt. Nem lehet vele normálisan meghúzni a csavart/anyát, lefordul a hatlapfejű csavarról, egyszerűen túl kicsi felületen kapaszkodik, a csavarfej anyaga megfolyik. Értem ez alatt a szokványos 8.8-as, A2 vagy A4-es csavarokat/anyákat.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Ezeket az eszközöket mire lehetne hasznosítani? Ha már ott vannak a munkaasztalon?
(#) Bakman válasza erbe hozzászólására (») Dec 4, 2025 1 /

Elektrosztatikus stressz-teszt.

szerk.:
Illetve töréstest, asztalról a paldlóla, dulván.
(#) CIROKL válasza erbe hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

A műkarácsonyfára derékszökbe hajtva jól mutatnának!
(#) nagym6 válasza erbe hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Egérrel ijesztgetni őket.
(#) erbe válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

A fehér kicsi korában felmászott rá. Készítettem róla képet, de az "okos" telefonom kitörölte, mert szerinte nem sikerült jól.
(#) szamóca válasza adapter hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Tudtommal ez csak a Wera sajátja.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Ezt olvasva akkor kidobom, beköltözöm egy híd alá, homokot szórók a fejemre, sikló és békahúson élek majd mint egy remete. P.H.
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Szerencsésnek tartom magam mert tesztre csak pár darabot vettem, nekem nem jött be. Ettől függetlenül ha valaki úgy érzi, neki kellően jó, hajrá, szigorúan magánvéleményt fogalmaztam meg. Ismerem a márkát, használok most is több dolgot tőlük, azokkal nincs bajom, hozzák az elvárt szintet.
(#) bbb válasza szamóca hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Vigyázz, idehaza azok védett állatok, nagy luxus lenne annyit fogyasztani, hogy jól is lakj belőlük
(#) bbatka válasza erbe hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Ijesztő. Macsek-alkatrészes doboz-alatta nyomtató és billentyűzet. Nem szokott a történet jól végződni.
(#) NGY válasza szamóca hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Felénk még nem járt, de én egy ilyen precíziós műszert szeretnék .

A képen látható extra funkcióval illetve mérési tartománnyal még egyetlen - se márkás, se névtelen - gyártó termékénél nem talákoztam.

Ez a kép egy webáruház termékoldaláról származik, tehát hiteles!
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2025
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 5, 2025 1 / 1

Egy ellenállásnál ránézésre nem lehet megállapítani az értékét. Kell a felirat, vagy a színkód.
De egy villáskulcsról, vagy kötőelemről ránézésre meg tudom mondani, hogy mekkora a mérete, metrikus vagy egyéb menet, stb.
Ehhez jó szemmérték kell, és lehet hogy ez nem általános. De akkor ott van a jól olvasható méretjelzés.

Ettől függetlenül lehet színkódolni, akár mindenkinek a sajátját is, ha úgy érzi, hogy ez szükséges.
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Sokkal inkább tapasztalat, ha ilyen szerszámokkal gyakran dolgozik az ember, akkor már messziröl látja melyik szerszám kell, ha meg nem akkor probálgatni kell.
(#) pipi válasza NGY hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Nincs ezzel baj... Az egy 2 tekercses zavarszűrő, és a 2 tekercs közti kapacot méri, reális lehet kb.
Kapacitásmérési tartomány: 1mF~22mF, 1μF~1mF, 1nF~1μF, 1pF~10nF.
Mi a kérdés?
(#) Massawa válasza NGY hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Nekem van ilyen csipeszem amit a DVMhez vagy az alkatrész teszterhez kötök. Sok munkára jo, mert csak egy kéz kell hozzá és elég sok informáciot kapsz föleg SMD világban.
(#) erbe válasza bbatka hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Annyira nem kell megijedni, mint egy korábbi felvételemtől. Ezen a munkaasztalon a nagyobb dolgokat javítom. Mikrosütő, grilltálca, inverteres hegesztőből a nagyobbak. Ami üzemképes az asztalon, csak a nyomtató, de az meg nincs mindig ott, csak ha nyomtatni kell és addig, amíg nem kell másnak a hely.
(#) mikrodigit válasza erbe hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

És azt a doboznyi csavart milyen sűrűn szedegeted össze a padlóról?
(#) szamóca válasza NGY hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Nézegettem ilyet Fnirsi-be, de nem építkezek SMD-vel. Amúgy nagyon jó ötlet a csipeszbe szerelt multi.
(#) erbe válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Egyszer összeszedtem, azóta nem verik le. Nem sűrűn fekszenek az asztalon, inkább csak mászkálnak. Ez, hogy ketten együtt heverésztek, egyedi eset volt.
Most ugrott be, hogy a fém konzervdobozra gondoltál. Annak nem itt a helye, csak éppen akkor kellett belőle néhány. A pincében a nagyobb műhelyem tartozéka. Könnyű műanyagdobozt vertek le, amiben az éppen szétszedett eszköz csavarjait tartom.
Következő: »»   216 / 216
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem