Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Persze, megyek hétfőn a Kerepesi útra. ( Ez valahogy lemaradt, pedig módosítottam a hozzászólásomat.)
Pont ilyen volt idehaza parkside márkanéven is 12V-os kiadásban és, ha jól emlékszem, akkor a feketepéntekes hülyeségben adták, amikor nem is volt drágább ennél. Most viszont valamivel drágább, de még lehet kapni: lidl.
Apropó, a "prémium" és a sima parkside 12V rendszer közt van valami különbség? Az akkuk felcserélhetők egymással?
Nem tudom. Nem ismerem a Parkside-ot, szerintem drága. És biztosan nem igaz az 1750-es max fordulat. A nagy nyomatékot áttétellel érik el, ami csavarbahajtásra jó, de ez ugyanolyan, mint az autóban a sebváltó.
A motor az biztosan ugyanaz, sokan gyártanak ezzel a kefe nélküli motorral gépeket, szerintem ez jó, csak a Temu nem ellenőrzi, hogy az adott csomag a beszállítójától nem hiányos e. Ő egyszerűen visszaír neked, hogy ő mindent jól csinált. Ennyi. Biztos lehet reklamálni a beszállítónál, de minek? Először Hechtet akartam venni, de kétszer ennyibe került volna. Nagyjából, mint a Parkside. Szóval nem veszek többé komolyabb dolgot külföldről, inkább legyen drágább, de itthon érvényesíthetem a garanciát. A hozzászólás módosítva: Szo, 19:21
Ha fél collos a tokmányban a menet...a 3/8"-os olcsóbb.
Kompatibilis a kettő, csak prémium nagyobb kapacitású, és állítólag jobb minőségű, gyorsabban tölthető akkuk vannak benne. (nemrég vettem egy 20V-os 12Ah-a performance-t, az is kompatibilis bármelyik sima 2-4-8Ah-al csak van benne + blútusz modul)
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:02
Nézd meg mégegyszer. X12V TEAM (De melyik a "sima parkside 12V rendszer")...ebből nincs csak max. 2Ah-s.
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:58
Meg a nagyobb 4Ah. Meg a többi.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:12
Köszi...még a rúd alakút akartam írni. Tehát ez jó helyette? Igaz nekem nincs egyik sem, ilyet "reszeltem" a parside gépembe.
A csatlakozó ugyanaz ahogy nézem, a feszültség is, amiben eltér az a méret, meg hogy a 2Ah és 4Ah az sima, a 2,5Ah 5Ah pedig performance kivitel.
Ebből nekem a sima 2Ah-ás van, amit a multi rezgő-vágó csiszoló bizgentyűhöz adtak, de láttam már a Lidlben a 4-es változatot is.
Nekem nagyon gyanúsak ezek a nagy amperóra értékek. Nézegettem akkus láncfűrészeket, ott több helyen olvastam, hogy a 8Ah-s akku legfeljebb 3...4Ah-t tud. Ez megint csak átverés.
Van egy olyan video a Youtube-on, hogy " Gábor műhelye". Elég sok akksit megmért, valami olyasmi jött ki, hogy 3Ah felett nincs 18650-es cella. És az már nagyon drága. Mindjárt el is vetettem az akkus láncfűrész gondolatát. Maradok egy Einhell-nél, legfeljebb húzom a hálózati hosszabbítót magam után.
Nem is kell 3Ah-nál nagyobb 18650-es cella. Azt ipari cellák általában 2ah-sak.. A 2Ah-s 20V-os pakkban 5 ilyen van sorba kötve. A 4Ah-s pakkban 2 darab 2Ah-s cella van párhuzamosan majd ezekből öt sorba a párhuzamos kötés miatt jön ki a 4Ah. A 8Ah-s cellában 4 darabnak kéne párhuzamosan lenni, szóval annak a pakknak a magassága legalább négy 18650-es cella vastagsága + a ház fala. Ha ennál alacsonyabb már gyanús.
A hozzászólás módosítva: Szo, 22:24
Na, igen. És ebbe befér 16 db 18650-es?
https://allegro.hu/ajanlat/akkumulator-dewalt-powerpack-8ah-8000mah...cd012f
A kiskínai egyszerűen összeadja az összes cella kapacitását, így kijün akár 10000-20000 mAh
is.Az akkus láncfűrész nálam, meg a sógoromnál, vejemnél bizonyított. Gagyi fűrészt vettem Ali-n 2 db 2Ah akksival. Sokat nem vártam tőle, gondoltam egy ágacskát levágok, és lemerül az akksi, DE NEM !!! Egész jól el lehet dolgozgatni vele, nagyon nagy előnye hogy "egykezes" a nagy lánfűrésszel szemben, azt én azóta sem vettem elő... Létrán lehet egyik kézzel kapaszkodni, vagy ágat fogni, a másikkal meg vágni. Kar vastagságú ágakat még szereti ( a duplájával már szenved), szóval én nagyon nem bántam meg azt a 14e ft-ot, nagyon megérte, és rádumáltam a rokonokat is (Érdemes olyat választani, ahol a pisztolynyomógombnál újjvédő kialakítás van. Nem szabad elfelejteni, hogy az egyszerűbb akkus láncfűrészeknek nincs automatikus lánckenése, én piros flakonos lánc zsírzó spray-al szoktam fújkálni.
Nekem egy akkus gallyazó láncfűrészem van (mondjuk ez Lidlis) 15cm-es karddal. Vettem hozzá egy 4Ah-s akkut és tavaly nyáron amikor a tetőt cseréltük hatalmas segítség volt, tucatjával vágtam vele a cseréplecet meg a 10x2,5cm-es deszkákat. De még a 10x15cm-es gerendát is átvágtam vele, annál azért finoman kellett dolgozni mert ott már lefulladt ha nagyon nekinyomtam. Egy pillanatra sem bántam meg.
Aliról nekem egy akkus fűkaszám van, azzal is nagyon elégedett vagyok, jó erős, a hozzáadott kétélű acélpengével a csalánt meg a mindenféle ujjvastagságú gazt is levágtam vele, a hozzáadott akkuval (elvileg 4Ah-s de ráírva semmi nincs) kb. 30-40m2-t lehet levágni, ezt én letoltam megállás nélkül még csak meleg sem lett a motor.
Üdv.
Idézet: „Apropó, a "prémium" és a sima parkside 12V rendszer közt van valami különbség?” A prémium(fekete-) kefe nélküli(BLDC), a sima(zöld színű) pedig kefés motorral van szerelve.
Mérni nem mértem be, nem szedtem szét, de van itthon a 20V-osból 2-4-12Ah-om, és nagyságra tömegre nagyok a különbségek. És nem mellesleg nálam már évek óta jól bírják a terhelést. Árban nagyon jók, a nagyobb márkákhoz, legalábbis a Metabohoz Stanleyhez képest.
Van erről a 14 ezresről valami link? Vagy ki gyártja, típus? Kicsi kellene, meg egykezes.
Azért érdekes, hogy felfelé szinte korlátlanul innoválnak, már sok akku nagyobb mint maga a szerszám, de van otthon 3 gépem finom apro munkához, könnyüek, jok - lennének - ha lenne hozzá akku. De az nincs sem a néhai Hitachitol, sem a még jol elö Einhelltöl. Ráadásul az utobbi gépe egy szetböl valo, azaz egyenesen 3 gép lett lenullázva. Az akku tokja meg természetesen hegesztett, azaz szétszedni lehet ( természetesen fürésszel), de összerakni nem.
Fogyasztói társadalom... a Földet meg ellepi a szemét.
Sok mindenre jó egy ilyen akku, főleg súlyosabb esetben (amikor rajta van a csavarbehajtó is): pl. adatmentésnél a NAND chipet rányomni az SSD-re, hogy a BGA kontakt hibát megszüntesse.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

is.