Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   216 / 221
(#) szamóca válasza adapter hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Tudtommal ez csak a Wera sajátja.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Dec 4, 2025 / 1

Ezt olvasva akkor kidobom, beköltözöm egy híd alá, homokot szórók a fejemre, sikló és békahúson élek majd mint egy remete. P.H.
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Szerencsésnek tartom magam mert tesztre csak pár darabot vettem, nekem nem jött be. Ettől függetlenül ha valaki úgy érzi, neki kellően jó, hajrá, szigorúan magánvéleményt fogalmaztam meg. Ismerem a márkát, használok most is több dolgot tőlük, azokkal nincs bajom, hozzák az elvárt szintet.
(#) bbb válasza szamóca hozzászólására (») Dec 4, 2025 /

Vigyázz, idehaza azok védett állatok, nagy luxus lenne annyit fogyasztani, hogy jól is lakj belőlük
(#) bbatka válasza erbe hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Ijesztő. Macsek-alkatrészes doboz-alatta nyomtató és billentyűzet. Nem szokott a történet jól végződni.
(#) NGY válasza szamóca hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Felénk még nem járt, de én egy ilyen precíziós műszert szeretnék .

A képen látható extra funkcióval illetve mérési tartománnyal még egyetlen - se márkás, se névtelen - gyártó termékénél nem talákoztam.

Ez a kép egy webáruház termékoldaláról származik, tehát hiteles!
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2025
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 5, 2025 1 / 1

Egy ellenállásnál ránézésre nem lehet megállapítani az értékét. Kell a felirat, vagy a színkód.
De egy villáskulcsról, vagy kötőelemről ránézésre meg tudom mondani, hogy mekkora a mérete, metrikus vagy egyéb menet, stb.
Ehhez jó szemmérték kell, és lehet hogy ez nem általános. De akkor ott van a jól olvasható méretjelzés.

Ettől függetlenül lehet színkódolni, akár mindenkinek a sajátját is, ha úgy érzi, hogy ez szükséges.
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Sokkal inkább tapasztalat, ha ilyen szerszámokkal gyakran dolgozik az ember, akkor már messziröl látja melyik szerszám kell, ha meg nem akkor probálgatni kell.
(#) pipi válasza NGY hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Nincs ezzel baj... Az egy 2 tekercses zavarszűrő, és a 2 tekercs közti kapacot méri, reális lehet kb.
Kapacitásmérési tartomány: 1mF~22mF, 1μF~1mF, 1nF~1μF, 1pF~10nF.
Mi a kérdés?
(#) Massawa válasza NGY hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Nekem van ilyen csipeszem amit a DVMhez vagy az alkatrész teszterhez kötök. Sok munkára jo, mert csak egy kéz kell hozzá és elég sok informáciot kapsz föleg SMD világban.
(#) erbe válasza bbatka hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Annyira nem kell megijedni, mint egy korábbi felvételemtől. Ezen a munkaasztalon a nagyobb dolgokat javítom. Mikrosütő, grilltálca, inverteres hegesztőből a nagyobbak. Ami üzemképes az asztalon, csak a nyomtató, de az meg nincs mindig ott, csak ha nyomtatni kell és addig, amíg nem kell másnak a hely.
(#) mikrodigit válasza erbe hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

És azt a doboznyi csavart milyen sűrűn szedegeted össze a padlóról?
(#) szamóca válasza NGY hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Nézegettem ilyet Fnirsi-be, de nem építkezek SMD-vel. Amúgy nagyon jó ötlet a csipeszbe szerelt multi.
(#) erbe válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 5, 2025 /

Egyszer összeszedtem, azóta nem verik le. Nem sűrűn fekszenek az asztalon, inkább csak mászkálnak. Ez, hogy ketten együtt heverésztek, egyedi eset volt.
Most ugrott be, hogy a fém konzervdobozra gondoltál. Annak nem itt a helye, csak éppen akkor kellett belőle néhány. A pincében a nagyobb műhelyem tartozéka. Könnyű műanyagdobozt vertek le, amiben az éppen szétszedett eszköz csavarjait tartom.
(#) compozit hozzászólása Dec 13, 2025 /

Akkus csavarbehajtó

Vesztemre vettem a Temun egy csavarbehajtót. Ódzkodtam a vásárlástól, mert nagyon rossz tapasztalataim vannak a Temuval, meg a Banggooddal is. De hát itt a legolcsóbb.

Ezt vettem, csak kicsit olcsóbban, 10096,-Ftért. A különbség annyi, hogy hatlap keresztmetszetű tengely ( Csavar ? ) megy a gépbe, a tengely másik vége meg vagy félcollos, vagy 3/8-os.

https://www.temu.com/hu/18v-2-az-1-ben-akkus-l%C3%ADtium-f%C3%BAr%C...fnop6h

A gép nagyon erős, nem igazán lehet lefogni kézzel. Két akksi, töltő, ez rendben van, csak "elfelejtették" betenni a tokmányt meg azt a hexagonális tengelyt. A bitfejeket bele lehet tenni, de tokmány nincs hozzá... És a hirdetésben szereplő 1000/perc fordulatból legfeljebb 300-at tud. De ez a kisebbik baj.

Nosza, rendeltem a Banggoodról tokmányt, meg hozzá a tengelyt. A tokmány megjött a tengely nem. Hol lehet Magyrországon ilyet kapni?

https://www.temu.com/hu/1-db-ac%C3%A9l-kalap%C3%A1cs-f%C3%BAr%C3%B3...migg5r

A Temuról, Banggoodról nem merek már semmit rendelni, mert az összesen 8 vásárlásból 3 vagy hiányosan jött meg, vagy nem azt küldték, amit megrendeltem. Persze, a reklamálást lezárták azzal, hogy ők nem hibáztak.

Ilyen gagyi helyekről semmit nem szabad rendelni. Nem látod mit kapsz, reklamálni felesleges, stb.
(#) Bakman válasza compozit hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Pl.: Bővebben: Link. Esetleg eleve olyan tokmányt veszel (rendelsz), amelyiknek 1/4" HEX szára van.
(#) compozit válasza Bakman hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Igen, ilyeneket találtam, de a Banggoodról jött tokmány, tehát csak a csavar kellene. Persze, ha más nem lesz, akkor kénytelen vagyok...
(#) Bakman válasza compozit hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Ott a link, katt rá. A kép a második mondathoz tartozik.
(#) madzagos válasza compozit hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Én is ugyan így jártam ezzel az akkus behajtóval. Én a Temun vettem hozzá tokmányt és tengelyt is . Egyébként hogy hót gagyi ahhoz képest egészen sokat bír. 600db 6mm-es furatot kellett 3mm-es laposvasba fúrnom. Végeztem a melóval a fúrónak már egészen szép hangja lett.(Bejáródott) Pozitívan csalódtam benne.
(#) compozit válasza Bakman hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Persze, megyek hétfőn a Kerepesi útra. ( Ez valahogy lemaradt, pedig módosítottam a hozzászólásomat.)
(#) bbb válasza compozit hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Pont ilyen volt idehaza parkside márkanéven is 12V-os kiadásban és, ha jól emlékszem, akkor a feketepéntekes hülyeségben adták, amikor nem is volt drágább ennél. Most viszont valamivel drágább, de még lehet kapni: lidl.

Apropó, a "prémium" és a sima parkside 12V rendszer közt van valami különbség? Az akkuk felcserélhetők egymással?
(#) compozit válasza bbb hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Nem tudom. Nem ismerem a Parkside-ot, szerintem drága. És biztosan nem igaz az 1750-es max fordulat. A nagy nyomatékot áttétellel érik el, ami csavarbahajtásra jó, de ez ugyanolyan, mint az autóban a sebváltó.
A motor az biztosan ugyanaz, sokan gyártanak ezzel a kefe nélküli motorral gépeket, szerintem ez jó, csak a Temu nem ellenőrzi, hogy az adott csomag a beszállítójától nem hiányos e. Ő egyszerűen visszaír neked, hogy ő mindent jól csinált. Ennyi. Biztos lehet reklamálni a beszállítónál, de minek?

Először Hechtet akartam venni, de kétszer ennyibe került volna. Nagyjából, mint a Parkside.
Szóval nem veszek többé komolyabb dolgot külföldről, inkább legyen drágább, de itthon érvényesíthetem a garanciát.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2025
(#) uniman válasza compozit hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Ha fél collos a tokmányban a menet...a 3/8"-os olcsóbb.
(#) szamóca válasza bbb hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Kompatibilis a kettő, csak prémium nagyobb kapacitású, és állítólag jobb minőségű, gyorsabban tölthető akkuk vannak benne. (nemrég vettem egy 20V-os 12Ah-a performance-t, az is kompatibilis bármelyik sima 2-4-8Ah-al csak van benne + blútusz modul)
(#) uniman válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Nézd meg mégegyszer. X12V TEAM (De melyik a "sima parkside 12V rendszer")...ebből nincs csak max. 2Ah-s.
(#) szamóca válasza uniman hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Meg a nagyobb 4Ah. Meg a többi.

28322.jpg

(#) uniman válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Köszi...még a rúd alakút akartam írni. Tehát ez jó helyette? Igaz nekem nincs egyik sem, ilyet "reszeltem" a parside gépembe.
(#) szamóca válasza uniman hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

A csatlakozó ugyanaz ahogy nézem, a feszültség is, amiben eltér az a méret, meg hogy a 2Ah és 4Ah az sima, a 2,5Ah 5Ah pedig performance kivitel.
Ebből nekem a sima 2Ah-ás van, amit a multi rezgő-vágó csiszoló bizgentyűhöz adtak, de láttam már a Lidlben a 4-es változatot is.
(#) compozit válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Nekem nagyon gyanúsak ezek a nagy amperóra értékek. Nézegettem akkus láncfűrészeket, ott több helyen olvastam, hogy a 8Ah-s akku legfeljebb 3...4Ah-t tud. Ez megint csak átverés.
Van egy olyan video a Youtube-on, hogy " Gábor műhelye". Elég sok akksit megmért, valami olyasmi jött ki, hogy 3Ah felett nincs 18650-es cella. És az már nagyon drága.
Mindjárt el is vetettem az akkus láncfűrész gondolatát. Maradok egy Einhell-nél, legfeljebb húzom a hálózati hosszabbítót magam után.
(#) elektroncso válasza compozit hozzászólására (») Dec 13, 2025 /

Nem is kell 3Ah-nál nagyobb 18650-es cella. Azt ipari cellák általában 2ah-sak.. A 2Ah-s 20V-os pakkban 5 ilyen van sorba kötve. A 4Ah-s pakkban 2 darab 2Ah-s cella van párhuzamosan majd ezekből öt sorba a párhuzamos kötés miatt jön ki a 4Ah. A 8Ah-s cellában 4 darabnak kéne párhuzamosan lenni, szóval annak a pakknak a magassága legalább négy 18650-es cella vastagsága + a ház fala. Ha ennál alacsonyabb már gyanús.
Következő: »»   216 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem