Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Na, igen. És ebbe befér 16 db 18650-es?
https://allegro.hu/ajanlat/akkumulator-dewalt-powerpack-8ah-8000mah...cd012f
A kiskínai egyszerűen összeadja az összes cella kapacitását, így kijün akár 10000-20000 mAh
is.Az akkus láncfűrész nálam, meg a sógoromnál, vejemnél bizonyított. Gagyi fűrészt vettem Ali-n 2 db 2Ah akksival. Sokat nem vártam tőle, gondoltam egy ágacskát levágok, és lemerül az akksi, DE NEM !!! Egész jól el lehet dolgozgatni vele, nagyon nagy előnye hogy "egykezes" a nagy lánfűrésszel szemben, azt én azóta sem vettem elő... Létrán lehet egyik kézzel kapaszkodni, vagy ágat fogni, a másikkal meg vágni. Kar vastagságú ágakat még szereti ( a duplájával már szenved), szóval én nagyon nem bántam meg azt a 14e ft-ot, nagyon megérte, és rádumáltam a rokonokat is (Érdemes olyat választani, ahol a pisztolynyomógombnál újjvédő kialakítás van. Nem szabad elfelejteni, hogy az egyszerűbb akkus láncfűrészeknek nincs automatikus lánckenése, én piros flakonos lánc zsírzó spray-al szoktam fújkálni.
Nekem egy akkus gallyazó láncfűrészem van (mondjuk ez Lidlis) 15cm-es karddal. Vettem hozzá egy 4Ah-s akkut és tavaly nyáron amikor a tetőt cseréltük hatalmas segítség volt, tucatjával vágtam vele a cseréplecet meg a 10x2,5cm-es deszkákat. De még a 10x15cm-es gerendát is átvágtam vele, annál azért finoman kellett dolgozni mert ott már lefulladt ha nagyon nekinyomtam. Egy pillanatra sem bántam meg.
Aliról nekem egy akkus fűkaszám van, azzal is nagyon elégedett vagyok, jó erős, a hozzáadott kétélű acélpengével a csalánt meg a mindenféle ujjvastagságú gazt is levágtam vele, a hozzáadott akkuval (elvileg 4Ah-s de ráírva semmi nincs) kb. 30-40m2-t lehet levágni, ezt én letoltam megállás nélkül még csak meleg sem lett a motor.
Üdv.
Idézet: „Apropó, a "prémium" és a sima parkside 12V rendszer közt van valami különbség?” A prémium(fekete-) kefe nélküli(BLDC), a sima(zöld színű) pedig kefés motorral van szerelve.
Mérni nem mértem be, nem szedtem szét, de van itthon a 20V-osból 2-4-12Ah-om, és nagyságra tömegre nagyok a különbségek. És nem mellesleg nálam már évek óta jól bírják a terhelést. Árban nagyon jók, a nagyobb márkákhoz, legalábbis a Metabohoz Stanleyhez képest.
Van erről a 14 ezresről valami link? Vagy ki gyártja, típus? Kicsi kellene, meg egykezes.
Azért érdekes, hogy felfelé szinte korlátlanul innoválnak, már sok akku nagyobb mint maga a szerszám, de van otthon 3 gépem finom apro munkához, könnyüek, jok - lennének - ha lenne hozzá akku. De az nincs sem a néhai Hitachitol, sem a még jol elö Einhelltöl. Ráadásul az utobbi gépe egy szetböl valo, azaz egyenesen 3 gép lett lenullázva. Az akku tokja meg természetesen hegesztett, azaz szétszedni lehet ( természetesen fürésszel), de összerakni nem.
Fogyasztói társadalom... a Földet meg ellepi a szemét.
Sok mindenre jó egy ilyen akku, főleg súlyosabb esetben (amikor rajta van a csavarbehajtó is): pl. adatmentésnél a NAND chipet rányomni az SSD-re, hogy a BGA kontakt hibát megszüntesse.
Nem lehet esetleg neked tervezve gépen (eredet kezedben), mely melegen emelkedve -persze nem PET lenne, ez, megfelelhetne eredet helyett ezt behelyezve, melyet te szerelsz benne fejlesztett elemekkel?
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2025
Moderátor által szerkesztve
Igen, ez bosszantó. Valamelyik nap a főnököm behoz egy hosszabbítós elosztót, hogy nem megy. Mondom ez nem gond, biztos a billenőkapcsoló. Megfordítom, 8 szegecs. Kösz.
Ki lehet pattintani a billenőkapcsolót lapos eszközzel: többet cseréltem már, az utolsót 2 napja.
Igen, két baj van csak vele. Az új kapcsoló is amit beleteszel kb. lópikulát ér, manapság már egy rendes kapcsolót sem tudsz venni sehol. A másik, hogy milyen cérnaszál rézhuzalok vannak benne azt csak akkor látod meg, miután lefurkodtad a szegecseket és belenézel.
![]() Csak az elosztós részét szoktam meghagyni, bár néha abban is kell ekecselni, amikor a vékonyka lemezke csak egy apró szegeccsel van összeszorítva és már lötyög benne, azt olyankor alaposan átforrasztom, meg kábelt meg dugót cserélek rajta, onnantól jó lesz egy darabig.
Szegecsnek tűnik, de ha kiveszed, akkor láthatnád, hogy nem pont az...olyan horgos szögféle, ami bepréseléskor beakad. Ki lehet fúrni a közepét és "kitépni". Van olyan, amelyik balra ki is csavarható...
Láttam, de nem tudtam eldönteni, hogy a sajtolás miatt olyan a fej, vagy az egyirányú szétszedés elleni védelem az ok. Végul is mindegy mert vesz egy újat. Mondtam, a szerelt kábelt levágom vesz egy szerelhető elosztót, és belekötöm, de azt mondta vesz egy újat, nem szórakozik.
Éppen ez az, hogy nem kell szétszedni az egészet mert a kapcsoló kivételével a drótok is hozzáférhetővé válnak (ebben az utoljára szétszedettben pl. rendes másfeles réz volt). A forrasztásai kritikán aluliak voltak, de visszavágva és újonnan ónozva hibátlan.
Mondjuk az igaz, hogy újabban már tényleg a kapcsolók adják a szűk keresztmetszetet. Ja és ahhoz tartom magam, hogy max. fele teljesítményt tereltetek vele mint ami rá van írva. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2025
Én a csavar túloldaláról megfúrom, és kiütom a csavart egy vékony rúddal. A csavar fejét sokkal nehezebb lefúrni, meg melegszik , beolvad...
Szétkaptam kíváncsiságból.
![]() A 2Ah-ban van 5db 2000mA-es 16850-es sorbakötve. A 4Ah-ban 10db kettesével párhuzamosítva. Ez is pipa. A 8-asban szerintem akkor 20db lehet. A 12Ah-ban viszont 21700-ból van 15db!
Végül sikerült vennem adaptert a tokmány és a gép közé. 1/2"-20UNF a belevaló. Csak egy helyen lehet kapni, ez a Szerszámoutlet, Kőbányán. AI feldobott három helyet, ebből egyben volt. Ha belegondolok, hogy a Temunál egy komplett gép, két 1,3A-es akksival, 13mm-es tokmánnyal 10096-Ft lett volna, ha beleteszik a dobozba a tokmányt, meg az adaptert is, hát az verhetetlen ár. Így kb. 6000,-volt drágább, szóval semmit nem szabad venni a Temuról, ami több darabból áll, mert valami biztosan hiányozni fog. Egyszerűen azért, hogy azt rendeld meg külön. Ha még azt is akarod, hogy a szállítás ingyen legyen, akkor még rendelhetsz valamit... A Banggood ugyanilyen.
Az adapter félcollos, finommenetes, ha valakinek szüksége van a szabványos (?) finommenet méretekre, akkor itt egy táblázat: https://fektiforg.hu/menet/amimenet.html
Én múlt évben vettem egy ilyet. A sörbontó most is benne van?
Azt nem találtam,de hobbi célra szerintem tökéletes.
Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó....
Én egyszer vettem ezen világmárkából
készletet, fele csillag, fele lapos. Csillagcsavarhúzók mérete alakja nem passzolt a csavarokhoz, nagyon hegyesszögűek voltak. Lett belőlük lapos csavarhúzó, így az egész készlet lapos lett. Mivel lapos már volt ezer, ismeretségi köröm járt jól ezekkel az adományaimmal.
Általában a "csillag" figurát pontosan el szokták találni. Az nem lehetséges, hogy a PH és a PZ alak keveredett meg, mert ezek csúcsszöge és alakja is eltér egymástól? Azaz PH szerszámot próbáltál PZ-s csavarba, vagy fordítva?
A kevésbé tartós csavarhúzóknál inkább az idő előtti kopás a jellemző, nem pedig alakhiba. (Megjegyzem, gépi csavarozásnál, legyen akármilyen jó a bitfej minősége, elég 1-2 "megforgás", és onnantól már ajánlott a bitcsere.)
Nem figyeltem "PH PZ" alakokat, ami csavarokat veszek mindbe jók a -más- csavarhúzóim. Gondolom egyféle az elterjedt, más fejű nincs nálunk a csavarboltban. Csavarokon nincs jelölés. Tehát nem foglalkoztam figyeltem arra amit írtál, na majd megkérdezem a csavarboltot mit szólnak ehhez. Akkor valószínű a Lidl nem az elterjedt csavarfejhez adta a készletet, viszont így sokan pórul járhattak vele.
Az sajna nagy hiba! A PZ a PH-val nem kompatibilis. A Pozidriv típusú csavarfejben lévő hornyot egy másik, kisebb kereszthorony egészíti ki, amely a fő horonyhoz képest 45°-kal el van forgatva, ezáltal négy további érintkezési pont jön létre, és összességében nagyobb érintkezési felületet biztosít a szerszám és a csavarfej felfekvő felületei között, valamint szorosabb érintkezést, tehát kisebb illesztési rést.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2025
Ezen kívül a hibát a csavarhúzó fej túl hegyes szögében találtam. Eléggé eltért, csodálkoztam rajta. Mivel ez a márka nem éppen minőség, gondoltam gyártási szóródás itt ennyi lehet. Köszörűvel modifikáltam laposra őket.
És ennél még bonyolultabb a dolog ugyanis van még a JIS ami elsőre kiköpött PH csak éppen pont a hegyessége tér el egymástól.
Mellesleg nekem ebből a márkából rengeteg csavarhúzóm (főleg BIT-em) van és nem volt gondom ilyennel amit írsz. Úgy passzol a csavar fejébe hogy öröm nézni. Persze a megfelelő csavarhúzót kell kiválasztani. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

is.