Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   116 / 126
(#) szapcsika válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Kemény! Már rendeltem is egyet és kidobtam a Fluke-ot
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Remélem az automata méréshatárváltás mellett a vezetéket is átdugja áramméréshez, és viszont.
(#) Alkotó hozzászólása Jan 6, 2021 /
 
Erre támaszkodva én új korában azonnal elvégeztem a javasolt módosítást.
Nem tudom nélküle milyen lett volna, de így elégedett vagyok vele.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
(#) pipi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 6, 2021 /
 
Ott csipogó mellett van egy nyomógomb hely(a két aranyozott fésű), ha ezt kimadzagolod az előlapra egy "rendes" nyomógombra, manuális méréshatár váltásod is lesz
(#) Alkotó válasza pipi hozzászólására (») Jan 7, 2021 /
 
Mellékeltem egy képet, ahol már kivettem az eredeti kondit, de még nem raktam be az újakat.
Bejelölnéd nekem melyik pontra gondolsz?

kép.jpg
    
(#) pipi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 7, 2021 /
 
Mivel kapcsolatban? A kondi ugyanoda kell vissza, meg a leiras szerint c14,15,16. A méréshatar nyomogomb az elemtarto másik oldalán a fésűszerű aranyozott
(#) ftirius válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 7, 2021 /
 
Szia!
Nem a te képeden, hanem a linkelt oldal egyik képén látható.

alk.jpg
    
(#) csanaszb hozzászólása Jan 19, 2021 /
 
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni.
Rendeltem a Banggood-on egy UNI-T UT139C multimétert.
Csak barkácsoló vagyok, de régóta akartam egy nem legkisebb Praktikeres multimétert.
Ezt a típust választottam, ami bőven fedezi az igényeimet.
A megrendelés után kb 2 héttel értesített a Banggood, hogy a szállítónak gondjai vannak, de nyugodjak meg, rajta vannak a sürgetésen, késve ugyan, de meg fogom kapni.
Pár hét késéssel az eredetileg megjósolt időponthoz képest meg is érkezett a csomag, de meg is lepett. Szerintem egy használt darabot küldtek.
Ezt abból gondolom, hogy nem volt védőfólia a display-en, emiatt az össze is van karcolva, valamit a házon is több helyen lekopott, vagy lekarmolódott a felírat, a kék gomb körül talán még repedések is vannak. 3 képet is mellékeltem.
Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki vett már UNI-T-s műszert, az erősítse meg, hogy tényleg ilyen egy újnak mondott multiméter.
Persze reklamáltam, de eddig nem sok eredmény van, visszaküldeni majdnem annyiba kerül mint a vételár volt. Szerencsére Paypal-al fizettem, ez jelenthet némi garanciát.
Köszi, üdv: Csanaszb
(#) csanaszb válasza csanaszb hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
Nem látom, hogy a pdf hozzáfűzés sikerült-e
(#) csanaszb válasza csanaszb hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
kép1
(#) tbarath válasza csanaszb hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
Nem banggod-on, ebay-en vettem régebben ugyanilyen multit. Fóliás, karcmentes, gyári állapotban jött, ahogy egy új multinak illik.
Csinálj fotókat és jelezd az eladónak, hogy ez így nincs rendben. Szerintem fel fognak ajánlani valamennyi refund-ot, nem 100%-ot. Te tudod, hogy egy karcos multival mennyiért tudsz együtt élni (engem nem igazán zavar, ha elég olcsó). Ha azt ajánlják, hogy küldd vissza (saját költségedre) és újat küldenek, akkor bukóban vagy ha Kínából jött. Ilyenkor meg kell írni nekik, hogy a magyar postával ez baromi drága lenne, és inkább refund-ot kérsz. Persze teszteld le a multi összes funkcióját, hogy jól működik-e.
Írd meg azt is, hogy ha nem kezelik normálisan az ügyedet, akkor paypal-en keresztül fogsz lépni, szerintem nem kell nekik a probléma.
(#) Doky586 válasza csanaszb hozzászólására (») Jan 19, 2021 /
 
Nem látok semmilyen sérülést..
(#) vision61 válasza pipi hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Szia!

Az AN 8008-asnál a Range gomb az előlapon a manuális méréshatárváltásra (is) van. Én is átalakítottam a leírás szerint, akkor próbáltam is, hogy mi lehet az az érintkező, de én nem jöttem rá, mi lenne a funkciója, látszólag semmit nem befolyásolt az összezárása.
(#) pipi válasza vision61 hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Nekem ZT102 van, ott balra a HOLD/pilács lámpa van, nyák alján a fésűs nyomógombhely MANUAL RANGE -ként működik. Bővebben: Link most látom, vannak még rejtett funkciók
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2021
(#) Maffija válasza Maffija hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
"A régi romjain egy új világ épül fel" TCS
(#) Akashi hozzászólása Jan 24, 2021 /
 
Én is beszereztem egy ANENG AN8009 műszert. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Az hogy tokot, és plusz mérőfejet, vezetéket, rendes hőmérő szondát is adtak mellé, ami kifejezetten nagy pirospont. Illetve, hogy AAA elemmel működik számomra kényelmesebb.
Nagyon jó, hogy van háttér világítás de egy problémám van vele, hogy x idő múlva lekapcsol.. Nem tudjátok, hogy lehet-e ezt a háttérvilágítás kikapcsolást valahogy kivenni? A műszer amúgy is kikapcsol egy hosszabb idő után ha nem mérünk vele, és azt csipogással jelzi is, de a háttérvilágítás sokkal hamarabb elmegy. Ez kicsit zavaró számomra.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
(#) yulo5310 válasza Akashi hozzászólására (») Jan 24, 2021 /
 
Hali! Én megoldottam egyszerűen,fogtam egy tűhegyes fogvájót,benyomtam a nyomógomb mellé,a felesleget lecsíptem. Bányász tuning,de bevált,már 1 éve így működik!
(#) Akashi válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Én is megpróbáltam, hogy nyomva tartom a gombot fixre, de ha megnyomom a sárgát (SEL/HOLD), akkor kikapcsol.. amúgy meg a világítás kapcsolója a manuális méréshatár váltó is egyben.
Nem ismerem a belvilágát, de nem lehet valahogy fixre kötni ezt a háttér világítást, vagy legalább addig kitolni a világítás idejét amig a gép ki nem kapcsol magától?
(#) yulo5310 válasza Akashi hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Az enyém egy Maxwell,azon csak manuál határváltó van! Írtam ide régebben,és azt tanácsolták,hogy van neki egy tranyója,és annak a két lábát kell rövidre zárni,de nem emlékszem az e-b-c közül melyiket melyikkel. Az enyém 5 mp után kikapcsolt,és nem láttam az adatokat,de annyira rossz a szemem,hogy nem mertem belepiszkálni.
(#) pipi válasza Akashi hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Nézd meg, enyém kicsit más, ott egy smd tranyó kapcsolja a háttérvilit, a kollektor emittert zárd rövidre
(#) Akashi válasza pipi hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Megcsináltam. A J3 smd tranzisztor E-C összezártam, és van folyamatos háttérvilágítás.. Egy pici probléma van vele, hogy a műszer 15 perc után automatikusan kikapcsol ugyan ha nem nyúlok hozzá, de a háttérvilágítás így marad. Csak a tekerő OFF állásával kapcsolódik ki minden, tehát manuálisan.
Esetleg nem lehet a bázisra jelet adni valahonnan, és akkor auto power-off módban kikapcsolna a háttérvilágítás is. ?
(#) Teaway válasza Akashi hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
A folytonosság vizsgálója azonnal megszólal, vagy várni kell?
(#) teddysnow válasza Maffija hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Ilyen az élet és ez jó! Kb 20 éve keresem ezt az SDM2 multimétert. Fiatal koromban láttam először és utoljára. 20 éve nyüstölöm a guglit érte, és most itt van. Nem emlékeztem a típusára, csak arra, hogy automata, két hangosan kattanós gombos és magyar.
Köszönöm!
(#) Maffija válasza teddysnow hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
`90 -es évek elején vettem 2800 Ft volt akkor. Még mindig tökéletesen működik.
(#) Akashi válasza Teaway hozzászólására (») Jan 26, 2021 /
 
Azonnal. Miért?
(#) Teaway válasza Akashi hozzászólására (») Jan 26, 2021 /
 
Mert más típusok hajlamosak 0.3-0.8 mp-et várni.
(#) ONKYOS válasza Akashi hozzászólására (») Jan 27, 2021 /
 
ÜDv, én is a Maxwell mellett döntöttem, azt a szériát akarom megrendelni, amelyik mér induktuktivítást is, nemcsak frekvenciát, illetve kapacítást,.
Azt hiszem 15003- a tipusa,
De remélem ez nem kapcsol ki 5perc után sem,.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2021
(#) Akashi válasza Teaway hozzászólására (») Jan 27, 2021 /
 
Ez szerencsére azonnal csipog. A nagyobb értékű ellenállás mérésnél tapasztaltam, hogy beletelik egy kis időbe mire kitalálja az értéket. Ez 15 perc után kapcsol ki automatikusan. Még azt szeretném valahogy megoldani, hogy a háttér világítás is kikapcsoljon akkor, mert az viszonylag hamar kikapcsol. Most áthidaltam a háttérvilágítás tranzisztor E-C lábait, de így meg addig világít amig a forgókapcsolóval OFF állásba nem kapcsolom. Ha véletlenül bekapcsolva fejeljtem a műszert, így az 15 perc után kikapcsol, de a világítás addig megy amig le nem szívja az elemet. Ezt kellene megoldanom, hogy az is kikapcsoljon akkor amikor a műszer. De ha nem sikerül, akkor sem omlik össze a világ, együtt tudok élni vele
(#) Ge Lee válasza Akashi hozzászólására (») Jan 27, 2021 /
 
Előkotrod a netről a DTM0660-as IC (mert hogy ez a 8009 lelke) adatlapját, és nagy eséllyel ki lehet bogarászni belőle hogy melyik lábán és hogyan hajtja a háttér világítást.
(#) Akashi válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 28, 2021 /
 
Köszönöm. Annyira jutottam, hogy valami eepromot át lehet írni, de életemben nem csináltam még ilyet, nem értek hozzá, úgyhogy vagy okosítom magam, vagy így marad
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Következő: »»   116 / 126
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem