Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   107 / 116
(#) bbb válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 25, 2018 / 1
 
Vegyél egy USB-printer port átalakítót (párszáz forint), azzal dugd össze, majd telepítsd fel Epson 8 pin kompatibilisként.
(#) Epu2 válasza bbb hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
Köszi!! Ezt megjegyzem.
(#) ocsibacsi63 hozzászólása Jan 31, 2018 /
 
Üdv.minden érdeklődő hozzáértőnek!
Hogyan tudnék hozzáférni a Xerox Phaser 6110-es szervíz dokumentációjához (lehetőleg magyar nyelvű),de ha angol az sem igazán probléma? Ha esetleg valakit a 6110-es MFP(ez igaz angol nyelvű változat) érdekel, ezt szívesen közzé teszem!
(#) Epu2 válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Üdv! Itt találtál valami érdemlegest. imhol
Vagy ez. pdf
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
(#) ocsibacsi63 válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Köszi amit küldtél! A pdf.-est azaz a 6110-esét már korábban megkaptam "vargaf"-től, ami az "imhol"-t illeti ez az amit én is el tudok küldeni. Sajna a probléma továbbra is fennáll (kivéve a tonereké), az a gyanúm, hogy a képalkotó egység mikor a belső tisztítást végeztem kicsit tovább volt fényen(elfelejtettem letakarni). Lehet,hogy a St.-LED ezért vált az "önteszt"végén pirosra és úgy is marad. Vagy mégsem? Hogyan lehetne ezt a bakit elhárítani?
Üdv.: ocsibacsi63.
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
A képalkotó egységet , ha nagyobb erejű fény éri hosszabb időn keresztül, akkor károsodik.Ez kb a nap fényerejének kellene hogy megfeleljen.Ilyen most nem igen fenyeget azt hiszem.Valami más lesz ott a hiba.
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Üdv. Köszi a véleményed! Sajna, mivel nincs "próbaegységem"(egyenlőre),így nem igazán tudom hogyan tudnék tovább lépni? Van-e valami jó ötleted?
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Ok egy kérdés lenne akkor, hogy ez a fajta van neked ?
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Üdv.: Nekem nagyobb terjedelmű van meg. 14 MB. Ezt csak emailban tudom elküldeni, ha esetleg szükséged lenne rá . Ez igaz angol nyelvű, de azért (pl. a fordítóval, ha nehezen is) el lehet igazodni rajta.
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Értem , de ez az ugye ? Mert lennének további kérdéseim akkor.
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Igen a nyomtató phaser 6110, erről van szó. Egyébként vargaf. találta az eserviceinfo.com oldalon, és volt szíves elküldeni emailban nekem.
Nemsokára visszalépek, csak befejezem az Opel-szerelést (csak elektromos dolog).
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Értem addig, akkor felteszek néhány fontos kérdést.A tonereket cserélted , vagy töltötted ? Illetve a chipjeik törölve lettek e.A belső kazetták is gondolom fel vannak töltve.Egyenlőre talán ennyi.
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Opel OK! Akkor most válaszolok :A tonereket cseréltem, az abctoner.hu oldalról rendeltem, a chipjeik nem lettek törölve,( egyáltalán honnan és hogyan kell törölni, ha kell ?). Nem értem, mert teszt-oldalt PC csatlakozás nélkül is lehet nyomtatni(már amikor jól működik) a nyomtató funkció gombjával, de most a villogó zöldről egy idő után folyamatos pirosra vált( előtte a kazetta-LED-ek "kialszanak"). Ha PC-ről küldöm a teszt-nyomtatás parancsot az aktuális portra ki is megy egy pár másodpercre,de rögtön törlődik, mivel hogy a nyomtató nincs aktív állapotban, ugyanis a ST-LED piros , azaz hibát jelez(tehát letiltott)..... Szerintem.
Mit értesz a belső kazetták feltöltésén?
Még egy a kazettákról (nem tudom van-e jelentősége?), a benne lévőn pl.kék ez áll:phaser6110/XRX(D1), a rendelten ez :X6110C, és a magenta és a sárga is hasonlóan. De hát a toner LED-ek továbbá nem jeleznek hibát! Bocs egy kicsit "hosszú" lettem!
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Ha rendelted a tonereket , akkor azok bizonyára új chipekkel vannak ellátva.De egyébként a tonerek alján látsz egy kis panel szerűséget , amin négy érintkezőt látsz az a toner chipje azt szokták törölni.Ez minden chip alján megtalálható.De ha a nyomtató nem jelez ezeknek hibát, akkor bizonyára jók.Ezt eddig nem írtad, hogy saját maga a gép teszt oldalt kinyomtatja pc nélkül.Szóval, ha jól értem, akkor ez a hiba csak, akkor jelentkezik, ha pc vel össze van dugva?
Ha jól gondolom, akkor a kerek toner kazetták bele mennek abba a közös egységbe , amit elvileg ki lehet húzni , és ebben, vagy mögötte kell lennie azoknak a belső kazettáknak , amikből dolgozik a gép.De csak ha jól gondolom. Példaképen teszek fel néhány képet mire is gondolok.A sárga vonallal jelöltek a belső kazetták.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 6, 2018 /
 
Bocsi,lehet,hogy nem voltam egyértelmű. Menjünk sorjában. Azt tudom, hogy a toner alján van a chip, de azt nem hogyan kell törölni (ha kell). A PC-ről a gép valamilyen beállításában? De éppen az a problémám, hogy amikor bekapcsolom a nyomtatót a ST-LED narancssárga, a tonereké piros ("fűtés" megy), majd ST zödre vált, a tonereké többször egymás után felváltva pirosan világítanak miközben a motor elindul(a tonereké továbbra is piros "futófény"),egy kis idő múlva a tonerledek kialszanak a motor megáll és pirosra vált a ST-LED, semmilyen műveletre nem reagál a nyomtató(azaz letiltott), tehát még PC-ről sem lehet kezelni.
Ezeket a képeket amit küldtél a korábban letöltött "dokukból" már ismerem, a belső kazettákat amelyeket gondolom, hogy bizonyos módon a képalkotó vezérel a leaser egységekkel együtt(az elv nagyon leegyszerűsítve),a tonerek töltik meg.Azt nem tudom, hogy ezek fogaskerekét forgatja e nyomtató motorja amikor elindul,vagy itt van a szerepe a 4érintkezős csippeknek?
Még annyit,hogy amikor ST-LED zöldre vált, és az elején a "funkció"-gombot 2 vagy 5 másodpercig nyomva tartom a ST zöld LED-je elkezd villogni(2 sec. nyomás),lassabban(5 sec. nyomás) {ez a normális állapot}, majd megáll. Tehát a "funkció"-gombbal sem tudok tesztoldalt nyomtatni. Innen kiindulva gondolom,hogy a nyomtatóval van probléma. Most már csak az a kérdés, hogy mi az??
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
A chippeket pc vel lehet törölni van rá program, és persze meg kell keresni a tartalmakat is.Kell csinálni egy négy tű csatlakozású programozót, és pc vel töröltetni minden színt külön külön. Minden színnek más más chip tartalma van.De úgy tudom lehet is kapni ilyen programozó kábelt utána kell nézni.De mivel írtad, hogy újakat vettél bele feltehető, hogy a chippek jók.Illetve a chip tartalmuk még jó.A chippeknek az a szerepük , hogy számolja a kinyomtatott oldalakat a fedettség függvényében , és az ehhez tartozó festékpor tatalom ami van egy ilyen tonerben az kb pont kifogy , és a nyomtatót letiltja, és addig nem lehet vele nyomtatni, amíg fel nincs töltve az adott toner, és a chipje is úgymond törölve, vagy nullázva nincs.De ezt a nyomtató az önteszt során ellenőrzi, és a teszt végén, ha toner gond van, akkor amelyik tonernél gond van ott a piros led világítani fog.De mint írod ez nálad nincs, tehát a tonerekkel nem lehet gond.

A nyomtató hátulját kellene lenyitni , vagy lecsavarozni, és ott lesz egy fekete egység, azt kellene kiszedni.Abban van a fuse henger nevezetű általában ez egy narancssárga színű henger.Ezen henger oldala mentén van egy hőkapcsoló , azt hiszem 170-180 fok , de ez típusonként változó, de úgy is rá lesz írva .Ezzel szokott még baj lenni.Ez a kapcsoló alaphelyzetben zárva kell, hogy legyen.Ha ez nem így van ez is tiltja a nyomtatót.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Köszi! Ez nagyon hasznos volt számomra! Ha egy kis időm lesz, meg fogom nézni azt amit végén írtál, s beszámolok az eredményről.
(#) ocsibacsi63 válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Kivettem ezt az egységet(ez a fixáló egység), kettő "bigyó" van ott, a PW3 jelzésű 0 ohm, amihez "vastag" kábel csatlakozik(valószínű ezen megy a teljesítmény),nem messze tőle egy "vékony" kábel köti össze a hőérzékelőt, gondolom,hogy az, mert amikor kivettem, s elkezdtem közelébe érni a minifor pákával a 226 K-ohmról csökkenni kezdett az ellenállása. Egyébként is láttam már egy pár hőelemet, igaz ilyet még nem. Azt, hogy most ennek mennyinek kell alapban lenni, azt sajna nem tudom, de hogy melegedés hatására csökken, az tuti.
A fixáló hibájára nem gondoltam,mert mint korábban leírtam a masina bekapcsolása után a ST-LED narancssárgája kis idő(20-40 sec.) után zöldre vált és a motor is elindul .....de ezt már írtam korábban. Bocs, hogy rövidebb legyek, egy kicsit szabatosan fogalmazok!
A méréseket MM2004 Minimultival végeztem.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Általában egy szokott lenni, de akkor ez más fajta.Ha van rahta felirat , akkor megkeresve az adatlapját azon fel lesz tüntetve, hogy alapesetben mennyinek kellene lennie.Vagy a nyomtató kapcsolási rajza alapján estkeg megtudni, hogy ott mit irnak róla.
(#) Busz hozzászólása Feb 10, 2018 /
 
Adott egy Canon LBP5000 lézernyomtató. Néhanapján használt, eredeti tonerek vannak még benne, kb 10 éves.

Ma elkezdte és nem szűnik hanem erősödik hogy egy függőleges sárgás csík van a nyomaton.

Kinyitva a nyomtatót belül is ez fogad, hiába törlöm le nem segít, se a calibrálás, tisztítás funkció sem.

Mit lehetne vele kezdeni? Összesen 1500 nyomat készült vele a 10 év alatt.

IMG0067A.jpg
    
(#) eyess válasza Busz hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Olyan rossz ez a fotó, hogy szinte semmit nem lehet kivenni ebből, hogy mit kellene nézni.
(#) Gafly válasza eyess hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Az említett sárga csíkot azért igen. Első körben én vennék bele egy sárga tonert, vagy legalább jól megrázogatnám.
De nem értek hozzá (és ahogy nézem 15.000 magasságában van az utángyártott is).
(#) Busz válasza Gafly hozzászólására (») Feb 11, 2018 /
 
A toneren is látszik a csík meg azon a fekete végtelenített lapon is benne.
A kék is elkezdte.

Nem tudom hogy akkor az a fekete lap lesz a rossz tehát hiába cserélek tonert, a hiba marad, vagy maga a toner a rossz.

De sárga meg már kék is, illetve váltakozva vagy egyszerre erősen. Egyidős mind, szinte mind televan, és darabja sem olcsó nem még mind. Ha meg kiveszem akkor meg nem nyomtat a nyomtató.

Szerintem ez valami öregedés lesz, mert eredeti toner benne még mind. A toner egybenvan a fényhengerrel ezért drága.
Pedig nagyon szép képeket is nyomtatott... idáig...

DSC_0470.JPG
    
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
Üdv. Az egyik leírásban megtaláltam az általam hőelemnek nevezett thermisztort és a pozíció számát,de nem találtam utalást az értékére.De nem is ez a kérdésem, mert szerintem ez jó lehet, mert mint írtam változik az értéke hő hatására.Nem tudom, de gondolom ennek a szerepe "visszajelentés", vagy vezérlés.
A papír-felszedő működését nem látom tisztán,ugyanis a mágnes szelepet kivettem,megmértem,nem szakadt. Ahhoz hogy ez a kuplung szerkezet hogyan működik, egy kicsit jobban szét kellett volna szednem a gépnek ezt a részét, s csak azért hogy hogyan működik ezt nem akartam, a rajzokból meg nem igazodtam el igazán.
Mind ez csak kíváncsiság, mert a papír felszedő el sem indul, mert az önteszt végén a motor leáll(letilt- piros led) valami miatt (közben hiába reagál a teszt gombra-villogó zöld led).
Mi erről a véleményed?
(#) Epu2 válasza Busz hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
Üdv! Gafly javaslatát megfogadnám. Úgy megrázogatni a tonereket, hogy a festék fellazuljon és egyenletesen eloszoljon. Utána megtisztogatni a "festékmentes" részeket. Nedvesség nem érhette a festéket? Ha összetapad,, vége.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2018
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
A gép a papír felszedést addig nem kezdi el , amíg a nyomtatási parancs ki nem megy a nyomtatóra.Vagy egy csak saját magával a nyomtatóval egy teszt oldal ki nem nyomtatódik.A teszt ezen része , tehát a papírra vonatkozó tesztelése bekapcsoláskor csak annyiban merül ki, hogy van e a tálcában papír illetve a papír tároló tálca be van e tolva. A gép önteszteléskor nem szokott papírt betölteni.Ugyanis ha a papír betöltő egységet tesztelné, akkor minden bizonnyal be is töltene egy üres lapot .És ezt minden bekapcsoláskor elvégezné .Ez biztos, hogy nem így van.Keresgetni kell tovább, mert valamiért csak tiltás van.
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Igen tiltás van, de azt hogy ezt LSU-hiba,ITB-hiba,vagy toner hiba okozza, azt egy próbaegységgel már be lehetne határolni. Talán a toner hibát ki is lehetne hagyni, mert az új tonerek chipjeit a gépnek be kellene állítani az első berakás utáni indítás (önteszt) alkalmával,már ha a típusuk egyező. De ha nem akkor az önteszt végén a toner ledeknek pirosan kellenen világítani, nem? Ergó maradt a másik kettő, na ez a ciki!
Amit a papír felszedőről írtam, a kérdésem annak mechanikus működésével van kapcsolatban,mert nem látom hogyan,s miként fordul el annak tengelye, igaz azt reteszeli a mágnesszelep (vagy kapcsoló)? Az természetes hogy önteszt(bekapcsolás) után nincs papír felszedés (ez nem is lenne logikus), de hát a végén a "szerencsétlen" hibajelzéssel áll meg(ST piros led), s ST-led nem zöld.
Továbbra is marad a nagy kérdés, hogy hol a hiba? Talán az hogy az LSU "fényt kapott", mint arról korábban írtam ?Ennek lehetnek-e esetleg látható jelei?(pl. a zöld hengeren valami).
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Igen, ha a tonerekkel lenne hiba, akkor amelyik toner hibás ott a piros led jelezne.Úgy hogy feltételezhető, hogy azon része jó.A fényhenger mint írtam egy szobai fénytől nem fog tönkre menni .Jó lenne tudni valamit a gép előéletéről, hogy jó volt e vagy a jelenség mi után következett be stb.
(#) ocsibacsi63 válasza eyess hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
A gép előéletéről:amikor elhoztam,s bekapcsoltam -fixáló "fűtés" után a motor elindult, "nehézkesen" ment, majd hamar leállt(ST led piros-letiltott), a kék és sárga tonerled piros. Kivettem a két tonert,kissé megrázogattam,visszatettem. Kihúzva a toner egységet sok festékport töröltem le (ecsettel) mind ennek belsejéből, mind a tonerek foglalatából. Összeszerelés, beindítás, tesztoldal nyomtatás a gépről, kinyomtatott a gépre jellemző színes képes és szöveges oldalt, amelyiknek a közepén egy kb. 2-3 milliméter vastag a 3 szín keverékéből álló vízszintes csík volt látható, és a sárga és kék tonerled közben villogott. Na ezután rendeltem a színes tonereket. Míg azok megérkeztek kivettem a toner egységet, levittem a garázsba(műhelybe), s alaposan kitisztítottam,kiporszívóztam, mert a tesztoldal nyomtatása közben lehetett érezni a motor "erőlködését". Igaz ekkor kint sütött a nap, és persze a garázsajtó nyitva volt. Visszaszerelve még a saját tonerekkel próbáltam a gépről tesztoldalt nyomtatni,a motor szépen ment, de papírt sem vett fel, a két tonerled piros, a STled piros -motor leáll(tiltás). Betéve a rendelt tonerket önteszt után azok ledjei nem világítanak .... a többit már tudod.
(#) eyess válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Értem , akkor ezek szerint a legelső pillanattól kezdve világított a STled , annyi különbséggel, hogy az elején a toner ledek is jeleztek , de akkor még tudtál teszt oldalt nyomtatni.Számomra ez is furcsa, mert ha már egy toner led is jelez már tiltani szokott a nyomtató.Viszont amikor megráztad a tonereket , akkor már nem volt jelzés, de még ekkor is tudtál nyomtatni.Viszont az új tonerek berakása után már hiába tetted vissza a régit már akkor sem tudtál nyomtatni.Nem tudom nem lehet valami szerelési hiba ?Mert ha a henger hibásodott volna is akkor még menne a nyomtató, csak a végeredményen látszana, hogy itt ott hibása lenne ahol éppen mondjuk a nap tönkre tette.De addig el sem jut a nyomtató.Szóval én valami szerelési hibára tippelnék lehet valami nem jól került a helyére.
Következő: »»   107 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem