Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Persze, hogy nem volt csapnivaló az óra, mert én az anyagot adtam le nekik és nem csak meséltem a sztorikat. Sajnos már nem tanítok sehol, mert az a tanár (akit nem nevezünk nevén) mindkét helyről kigolyózott, mert jobb voltam nála és féltette az állását. A másik hely a gödöllői Madách volt ahol tanítottam. Sőt még volt egy magántanítványom is a Drégelyből, de Őt is elvette. Neki a kandós elektronikában szerettem volna segíteni. Miután elküldtek onnan, már Ő sem jött többet. Nem is hívott. Szép nem? Sajnos vannak ilyen emberek. Én is csak azt tudom Neked mondani, amit Szami is mond, hogy inaskodni kell, ellesni a mestertől a fogásokat, és nagyon sokat olvasni az elektronikáról. Beszerezni a szakkönyveket, bújni a szabványokat, hogy mit írnak elő, anyagismeretet, elektronikát, és minden szakmához kapcsolódó dolgot meg kell tanulni. Nekem is van egy asztalos barátom, szoktam hozzá járni a műhelybe és lesem mit csinál mindíg látok valami újat. Mindíg mesél a fákról, hogy lehet felismerni megmutatja a mintázatukat, az asztalos fogásokat, meg ilyesmik. Nagyon sokat lehet így tanulni. És nem utolsó sorban gyakorlatod is lesz. Egyébként, hogy ne menjünk messzire, ha itt a HE-t olvasod az is nagyon sokat segít. Akkora tudásanyag van itt felhalmozva, hogy az nem igaz!
Hogy mik nincsenek?!
Tegnap eladtam egy 2kanálisos keverőt, meg egy hangkártyát, + hozzá 2 kábelt, amit kb. 4éve vettem. A potik kicsit recsegtek, meg a crossfader-nek a sapkája leesett könnyen. Ma a csávó, akitől megvettem, több mint 2x annyiért árulja mindezt a neten, amit tegnap vett tőlem, és olyan hirdetés alatt, hogy 2,3x volt használva, semmi baja, meg a kábelek SPECIÁLIS audió kábelek... A szemtelenség határtalan, én próbáltam becsületesen eladni, ő meg jól át fog valaki verni..
A határon túli magyarok így mondják. Mind a délvidéken, mind a felvidéken.
Igen, itt is így mondják, de máshol is. Channel=Kanális, legyen az TV-n, keverőn..
Most hogy Debrecenbe járok mindennap: van köztetek olyan aki itt lakik és segíteni tud a dobozolásba? Még mindig az erősítő dobozával bajlódok, és valami esztétikus darab kellene nem "horror" áron. Köszi a segítséget. Egyeztetés mondjuk privibe. Az itthon fellelhető anyagokkal inkább nem ugrok bele.
Szia János!
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy működik-e még a híres "Horgosi Csárda"? Cca. 25 éve még voltam benne.
A gugli szerint bevan zárva. Már ki sincs festve és a cimbalmos is máshová jár a cimbalmával.
Sajnálom én is, de bízzunk egy szebb jövőben ahol kinyitják.
Idézet: „Az itthon fellelhető anyagokkal inkább nem ugrok bele.” Pedig a kreativitást ez segíti...
Szervusz!
El kell szomorítsalak. Nem, hogy nem működik, alig áll a lábán. Az egyik kisebbség mindent amit ért, elvitt róla. Naponta utazom el mellette 2x, iskolába menet... Szörnyű...
Akkor ide figyelj: nálunk ami van és építeni kell belőle az kimeríti a trutyiból való palota építését. Ezért mondok sokszor nemet anyámnak. Mert hulladékból nem vagyok hajlandó építeni.
Ez azért nem ennyire kategorikus. A hulladék addig hulladék amíg fel nem használjuk valamire.
Pedig már majdnem ajánlottam fel ingyen dobozt (ámbár hogy milyen és mire kell az nem teljesen tiszta
). De a minőség mindenek felett: Idézet: „Mert hulladékból nem vagyok hajlandó építeni.” A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Sok mindent építettem már olyan anyagokból, amit mások hulladéknak gondolnának.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Azt nem, de a húgom gyerekeinek akartam valami olyan játékot ami manapság már nincs.
Akkor egy konkrét példát mondok: pl ha korhadt deszkából kell mondjuk kerítést, vagy valamilyen tartósabb szerkezetet építeni. Pedig tudod, hogy esztétikailag fúj, és alkalmatlan.
Kiszárítod, beitatod műgyantával, és mint a beton (színezheted is).
És a leves ötször annyiba kerül, mint a hús. Igenis vannak olyan "hulladékok", amik már tényleg hulladékok, nincs értelme kínlódni velük. Ha nem akarja, akkor minek erőltetitek?
Erőltetésről szó sincs, de mindenki elmondhatja mire gondol. Vagy tévednék?
Szép napot Urak!
Egy kis segedelmet kérnék. Azt számítgatom, hogy egy földfelszíni 1kg-os tömegre mekkora erőt fejt ki a Nap és mekkorát a Hold. A következő adatokat használom: Hold tömege: 7EE22 kg Nap tömege: 2EE30 kg Hold távolsága: 3.84EE8 m Nap távolsága: 1,5EE11 m Nekem az jön ki, hogy a Nap kb. 6mN erőt fejt ki, a Hold pedig 0,03mN erőt. Ez egészen biztosan hibás számítás, hiszen a tengerek árapályát a Hold szabja meg és a fentiek alapján a Nap-nak kellene. Hol rontom el, már beleőrülök... A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Már az adatoknál. A Hold kisebb mint a Nap. Közelebb van jóval ezért hat annyira a tömege. De az ide beírt adatok pont ellenkezőek.
Nap tömege. Hold tömege és Földtől való távolsága. Nap Föld távolsága. Ezekkel az adatokkal biztosan más eredményre jutsz. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Köszönöm a választ! Inaskodással nem a bérezetlenség a gondom, hanem az, hogy jelenleg nincs aktív villanyszerelő ismerősöm, bár remélem, hogy ez még fog változni.
Feltétlen "szerezz be" egy jó villanyászt. Ezen nagyon sok minden múlik.
A Te válaszodat is köszönöm! Még egy kérdésem lenne: Szakirodalomnak mit ajánlanál? Itthon a családi könyvtárban találtam ezt a kettőt ami a témához kapcsolódik:
Sipos Miklós - A villanyszerelés alapműveletei (1982) Szarka Sándor - Háztartási villamos készülékek (1978) Ez ugye még nem számít elavultnak? Tanári pályafutásodhoz őszinte részvétem, észbontó, hogy mik történhetnek a tudás továbbadás jegyében.
Nem ajánlat volt.Bár a barátom így javította meg az antik, kör alakú tetőtér-ablakot; jobb lett mint újkorában, és többé nem korhad.
Olvasd el őket!
A szabványok jönnek mennek, de maga a fizika marad. Sokat segít ha a hátterét/alapjait megérted. Utána könnyebb minden... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

). De a minőség mindenek felett: