Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3522 / 3553
(#) vision61 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 31, 2023 / 1
 
Nem mi rendeljük, hanem az a szaküzlet, ahol szoktuk venni.
(#) SKY válasza Fats Domino hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Felmágnesezni úgy tudod, mint bármilyen más mágnest a készítésnél, vagyis a 10cm-es rudat egy zárt, U-alakú (lehetőleg sima trafóvasanyag) körbe teszed és elektromágnessel minél nagyobb indukciót hozol létre. Akkor nem lehetetlen a kb. 1T körüli indukció elérése sem a körben, a rúdban fellépő max indukció az anyagtól függ, a mezei vasanyag telítési görbéjétől.

Viszont ebből csak töredék mágnesességet fog megtartani, annyit ami egy iránytűt tud mozgatni, és bármilyen állandómágnes simán átmágnesezi nem kívánt polaritással. De még egy tekerccsel való kölcsönhatás is ha motort akarsz csinálni. Ezért fejlesztik a minél nagyobb energiasűrűségű és nagyon nagy koercitív térerősségű mágneses anyagokat, mint a neodímium mágneseket, ami nemcsak hogy megtartja a kb. 1-1,2T felületi indukciót felmágnesezés után, hanem irtózatosan nehéz lemágnesezni is. Ha egy ferrit mágnest és egy neodym mágnest összeteszel ellentétes polaritással a ferritet képes ellentétesen átpolarizálni és végül vonzani fogja a neodym mágnest (úgy is marad) két neodym viszont szinte egymás beállított mágnesezettségét sem tudja megváltoztatni.

Úgy tudsz az állandómágnesen spórolni, hogy ahol a pólusok dolgoznak (feltételezem a 10cm rúd két vége), ott neodym mágneseket használsz pl. 10x10-es henger, a többi lehet sima vas, vagy trafó/dinamólemez stb.
Egyébiránt ilyen mágneshengerek kaphatók, én a teljes hosszt megcsinálnám neodym mágnesből - nem nagy költség - és műanyag csőbe tenném műgyantával kiöntve.

Ha csak elméleti volt a kérdés, akkor úgy tudod elérni a vasrúd lehető legnagyobb mágnesezettségét, ha lehűtöd -273 fokra és úgy mágnesezed fel.
(#) Fats Domino válasza SKY hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Köszi a részletes, és hasznos hozzászólásodat! Az a helyzet, hogy kb. 100-120 darab ilyen rúdmágnes kellene. Nem tudom mennyibe kerül egy ilyen darab neodym mágnesből l?
(#) Fats Domino válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Üdv! Ha a rozsda marad és nem szürkül ki a felület
,akkor még rozsdagátlóval kell továbbra is kenni?
(#) zolika60 válasza Fats Domino hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
(#) Bakman válasza Fats Domino hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Az nem rozsdagátló, hanem rozsdaoldó. Kenés előtt is csiszold a felületet (a rozsda nagy részét mindenképpen), különben nem lesz elég a rozsdaoldó.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Igazad van, a levelesen málló rozsdát nem ragasztja vissza tükörfényesre.
(#) Fats Domino válasza Bakman hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Szia,jó estét! Az a helyzet, hogy olyan helyen van hogy nem igazán hozzáférhető, és a felület kialakítása is nehézkessé teszi a csiszolást. Ívek, és merevítő bordák között
(#) mnyugger válasza Fats Domino hozzászólására (») Nov 1, 2023 /
 
Erre találták ki a homokfúvást.
(#) Bakman válasza Fats Domino hozzászólására (») Nov 1, 2023 / 1
 
A rozsdaoldó fellazítja a rozsdát, száradás után rákened a festéket és egy év múlva ott fogsz tartani, ahol most. Nem írtad miről van szó, de ha nagyon macera a csiszolás, homokszórás is jó.
(#) Fats Domino válasza Bakman hozzászólására (») Nov 2, 2023 /
 
Oké, köszi!Homok van, szóró nincs.... legfeljebb kislapát. Egy 71-es Fiat 500-as alváz, féltengely mögötti rész.
(#) nagym6 válasza Fats Domino hozzászólására (») Nov 2, 2023 /
 
Vékony kasztnilemez? Ha az erősen rozsdás és lekaparod, ott luk lesz. Erős rozsda teljesen átment a lemezen.
(#) Gafly válasza Taki33 hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
Köszönöm szépen a tippet, mint tegnap bizonyításra került, Yato négyélű sarki boltból 800-ért fúrja a panelt mint a fene.
NDK ütvefúró, régi kétélűvel, elmondás szerint ugyanazt a falat meg fene lassan (két óra per lyuk).
Vasat nem találtunk, de nekem nem is hiányzott.
(#) bbb hozzászólása Nov 3, 2023 / 1
 
Sziasztok!

Ha minden igaz, tavaly volt valaki, aki advent jelleggel minden nap decemberben összerakott egy-egy kínai kitet. Ez az ötlet megtetszett nekem is, így megrendeltem egy rakás pakkot, mindenféle apróságot. Nem akarom az ötletének elsőségét elvenni, ezért jelentkezzen, aki tudja, hogy ki volt az Tervem szerint én is végigjátszom ezt annyi különbséggel, hogy egy naponta frissülő cikket raknék ki róla, mindig az aktuálisan összerakott aprósággal. Az "apróság" szót jól kell értelmezni - apró villogók, 4*4-es led kocka, karácsonyfa formájú villogó, fémdetektor, jelgenerátor, ... ilyesmik vannak a csomagokban, minden napra 1-1 olcsó tétel.
(#) szikorapéter válasza bbb hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
Szívesen olvasnék ilyen napi "szösszeneteket".
(#) bbb válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 3, 2023 / 1
 
Örülök neki, hogy nem csak nekem tetszett meg az ötlet, de jó lenne, ha az eredeti ötletgazda magára ismerne és jelentkezne, s akkor az ő nevét is beírnám, mint ihletadóét Sajnos a kereső nem volt a barátom, se a ki mit épített, se itt az offtopikban nem sikerült megtalálni, pedig kutattam utána lelkesen.

Az egész pakkot az aliról egyetlen eladótól rendeltem meg, így a postaköltségen rengeteget sikerült fogni, s elég hamar ideért. Sajnos az egyik csomagocska ki volt szakadva, és gyakorlatilag több, mint a fele cucc eltűnt belőle menet közben, de azt tudom pótolni az itthon meglévő alkatrészekből. Szerencsére ezért rendeltem 25 különbözőt, így nem okoz ez se gondot. A válogatás majd véletlenszerű lesz, beraktam egy zsákba mindet és majd csak kihúzok belőle egyet-egyet minden nap
(#) Frankye válasza bbb hozzászólására (») Nov 4, 2023 /
 
Én már előre várom a cikket róla. Hatalmas ötlet, akár Tőled, akár mástól származik.
(#) Alkotó hozzászólása Nov 8, 2023 /
 
FoxPost kézbesítéssel kapcsolatban van szokatlan tapasztalatom. Rendszeresen igénybe veszem a szolgáltatást, és eddig nem volt ilyen problémám.
Próbáltam néhány küldeményt elindítani, de a képernyőt megérintve azonnal kiírta, hogy az automata telítettsége miatt próbáljam meg máshol vagy máskor. Nagy ez a város, van benne még 3 másik pont, ezért némi járkálás után mindent fel tudtam adni.
De most ránéztem az állapotokra, és meglepve látom a kézbesítés sikertelenségét, hasonló ok miatt.
Úgy képzelem el a folyamatot, jön a nagy piros autó, kiszedi a feladott tételeket, és a helyükre berakja az érkezőket. Ha mindent kiszed, és mégsem tudja berakni az enyémet, akkor helyes az a következtetés, hogy teljesen megtelt érkező küldeményekkel az automata? És ha ez így van, akkor akár napokig nem lehet semmit feladni, vagy legalábbis ameddig át nem veszik néhányan a cuccukat?
Nincs ez így jól. Sem a feladáskor, sem az átvételkor nincs üres rekesz, kis túlzással szerencse kell a sikerességhez. Esetleg bővíteni kellene ezeket a marginális pontokat, habár az én feladási pontomon már most is egy jó hosszú automata szelet díszeleg.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Én általában kivenni nem tudtam a csomagjaimat, nem működött jól az érintő képernyő, mintha mindig lefagyott volna. Csak később, vagy másnapi harmadnapi próbálkozásokkal. Közben jönnek az emailek, hogy vegyem már ki a csomagomat, miközben nem adja oda.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Felénk eső után gombaként nőnek ki a különböző cégek postaautomatái.
Az sem jó ám, hogy párhuzamosan rohangálnak a különböző cégek batár autóval, egymást kerülgetve, a bezárt posta meg üresen áll.
Persze piaci verseny, meg minden.
De amikor az állami egészségügy is futárral küld el egy papírt, miután az orvosigazgató aláírta, szerintem már túlzás. Kutyát nem érdekli egyébként, semmire nem használható papír, sehol nem kell bemutatni, stb...
Mint ahogyan minden Kínából rendelünk. Főzök otthon, teszem fel a marhahúslevest. Basszus a répa.
Felcsapom az internetet, Alin akciós a répa, ingyen posta. Mire a leveshús megpuhul, csönget is a futár...
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
A postánál súlyos hiányosságok vannak. Egyrészt irracionálisan drága, sok esetben lassú, és nagyobb hivatalokban is egyetlen ártatlan ügyintéző küzd egyedül az idegesen várakozó embertömegekkel. A feladásnál viszont "drákói" a szigor. Velem is csomagoltattak már át kis méretű csomagot nagyobb dobozba, mert a vignettájuk nem fért rá a címzés mellé, lelógnia pedig "nem szabad". Ha mindezt kompenzálná a biztonság, akkor még ok lenne, de pl karácsonykor rendszerint kiadják a szállítást "külső cégeknek". Fordult már olyan is elő, hogy este fél 9-kor hozta egy szakadt Opellal egy gyanús külsejű ember, a sárban megfürdetett csomagomat, miután 4 napig telefonálgattam, hogy hol lehet a küldemény, amire választ nem kaptam, mert sem a postán nem volt, és nem is tudták megmondani melyik "külső cégnél" van.
Kisebb csomagot a biciklis postással is szokták kézbesíttetni. Így volt ez egy alaplappal esetemben is. Belökte az értesítést csengetés nélkül, de még utolértem az utcában, és mondtam adja ide. Ekkor bevallotta, hogy nem is hozta ki, mert "nagy volt". Majd bemegy a hülye érte sorban állni, ha már kifizette a házhoz szállítást... GLS, FOX, ezekkel nem volt még baj
(#) vargham válasza Gafly hozzászólására (») Nov 9, 2023 / 1
 
Idézet:
„a bezárt posta”

Zárjon. Sorbanálláson kívül másra nem jó... Házhoz meg már rég nem hozzák a küldeményeket, csak bedobnak egy értsítést.
Nekem sokkal jobban bejön a csomagautomatás megoldás.
(#) klausz18 válasza vargham hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Nálunk rendszeresen csomagba dobálta be a levelet a postaládába, megkaptam a környező utcákban lévők leveleit is marékra, gondolom mint első ház az utcában. Az első három alkalommal még bevittem a postára, utána már kidobáltam őket. Ajánlott levéltől kezdve NAV-os levélen át minden volt bennük.
(#) nagym6 válasza klausz18 hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Nem is értem, ma az email világban miért vannak még levelek.
(#) nagym6 válasza vargham hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Idézet:
„Nekem sokkal jobban bejön a csomagautomatás megoldás.”
Nekem is sokkal jobb lenne ha odaadná a csomagomat, lásd 6 hsz.-el visszább. A posta mindig azonnal odaadja ha bemegyek.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
(#) Kovidivi válasza klausz18 hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Mennyi szerelmeslevél végezhette a kukában, emiatt hány ember nem találta meg a szerelmet
Társasházban fel lehet rakni a levélládák tetejére, akkor talán visszaviszi a postás. Mint amikor az albérletbe a régi lakó levele érkezik.
(#) Ge Lee válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Amióta a DPD átment a legolcsóbból a majdnem legdrágább csomagszállító cégbe, azóta szinte kizárólag a postával szállíttatok, itt vidéken nekem az a legolcsóbb, más lehetőség nincs is, és sosem volt gondom velük. A GLS már nem egy sérült csomagot hozott. Az automatáknak biztos van előnyük, bár ahogy látom hátrányuk is, az meg elég érdekes kifogás hogy el kell menni a postára, mert hát az automatához is el kell menni, az se jön házhoz.
Pár éve még a DPD 950 vagy 970Ft-ért vitt egy 2 vagy 3kg alatti csomagot az országban bárhova, úgy, hogy nekem sehova sem kellett mennem, csak ide ki a ház elé.
(#) tufatofu válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
A DPD-vel kovácsüllőn kívül mást nem mernék szállíttatni, mióta egy vasburkolatú trafót úgy összegyűrtek, hogy még a tekercselés sem úszta meg a kazánlemez burkolatban. Valami présgépük lehet ilyesmire, mert egy autóval áthajtást azért kibírt volna az a doboz.
Idézet:
„érdekes kifogás hogy el kell menni a postára,”
Nem mindegy hogy kifizetett házhoz szállítás ellenére megy az ember a postára, vagy megy de olcsóbb sokkal.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
(#) Skori válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Nekem jött led-fénycső (üvegből), rommá törve. A csomag külsején semmi sem látszott. Ahonnét rendeltem azt mondták küldjem vissza. Mondtam, hogy nem fogok egy zacskó üvegszilánkot postázgatni, összemérhető a postázás ára az egész értékével. Kenjék a hajukra azt a pénzt, de máskor nem tőlük rendelek. Kértek fotót, aztán hallgatás. Majd egy hét múlva egyszercsak visszautalták az árát.
(#) klausz18 válasza Skori hozzászólására (») Nov 9, 2023 /
 
Idézet:
„Kenjék a hajukra azt a pénzt, de máskor nem tőlük rendelek. Kértek fotót, aztán hallgatás. Majd egy hét múlva egyszercsak visszautalták az árát.”

Volt már nem egy kárügyintézésem futárcégeknél (DPD-vel is, több is), azért sokszor több hetes folyamat. Gondolom amíg a futárcég vissza nem böffent ők sem léptek, de futárcégek és a kárügyintézés mindig lassú folyamat.
Nagyon ritka amikor valóban a feladó tehet arról, hogy az áru megsérül, mert elégtelenül csomagolták. De ez sajnos a ritkább, általában a depókban átrakodásokkor sérülnek meg a csomagok, szóval max akkor érdemes "nem rendeléssel" büntetni egy eladót, ha szemmel láthatóan rosszul csomagolt, futár hibájáért nem, max válassz más szállítási módot.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Következő: »»   3522 / 3553
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem