Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3678 / 3680
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Csü, 21:40 /

És hát menetközben láttam, hogy van, aki nem néz TV-t.
Én most épp nézek, olyan Badár műsort, amit még nem láttam. Én kibírom, hogy most épp reklámszünet van.
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:41
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Pé, 6:57 /

Idézet:
„Én kibírom, hogy most épp reklámszünet van.”
Nálunk mindig "reklámszünet" van. Bár emlékszem egyszer tavaly volt műsor is sokáig, egészen három percig.
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Pé, 11:42 /

Ha már megemlítettétek a TV-t: Egy marék csatorna jan.01-ével megszűnt: Comedy Central, Nick Music, TeenNick, MTV '80s, MTV '90s, MTV '00s, MTV Live, MTV Club, Paramount Network. Viszont nem kell aggódni, az MTV Europe (nem zenei), Nickelodeon, Nick Toons és Nick Jr csatornákat stabilan hosszú távon tervezi működtetni a csatornák üzemeltetője.
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Pé, 12:33 /

Nagyon fog hiányozni a Nick Music, TeenNick, MTV '80s, MTV '90s, MTV '00s, MTV Live, MTV Club ! Ezek nálam 10 év alatt 10 percig se mentek . A comedy central jó meg a paramount is nézhető de nem olyan nagy érvágások ezek se.
(#) KU202M válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Pé, 16:10 / 1

Aki tévéért fizet, az meg is érdemli!
Sajnos a feleségem nem ért velem egyet, ezért én is fizetek...
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Pé, 16:50 / 1

Kipróbáltam a VLC-t. A baálításokban a kimeneti modult átállítottam DirectX-re, és a szűrőknél bekapcsoltam a klónozást. Utána mentés, és a VLC ujraindítás a. Ezután a videót nem a VLC ablakában játssza le, hanem két külön ablakban. Mindkét ablak méretezhető, és bármelyik áthúzható a TV-re. A TV-n levő ablakot max-ra állítva kitölti a TV képernyőjét de az ablak fejléce megmarad (lehet, hogy ezzel is lehet kezdeni valamit, de nem mentem bele jobban a kísérletezésbe).
A hozzászólás módosítva: Pé, 16:50
(#) Jonni válasza KU202M hozzászólására (») Pé, 18:31 / 1

Idézet:
„Aki tévéért fizet, az meg is érdemli!”

Sőt, van aki még a NETFLIX és társaiért is fizet.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Pé, 19:07 /

Szia Skori!

A kedd délutáni hozzászólásomban láthatsz erre példát 4 klónablakkal Az ablakkerettel is lehet kezdeni valamit, de az nem olyan egyszerű, hogy csak kattintasz és kész. A program, ami el tudná tüntetni és teljes képernyőssé tenni, sajnos bugos és rosszul számol, de megírtam a fejlesztőknek, így talán majd javítják egyszer.
Egyébként a vicc, hogy parancssorból is meg lehet hívni a VLC-t klónozott ablakokkal, de ekkor akár OpenGL ÉS direct3D egyszerre is megy, nem kell egyforma technikát használniuk
(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Pé, 20:55 /

Igen, pont ez a baj vele.
-1: igy nem lesz teljes kepernyős a TV-n a video
-2: így a monitoron egy jó nagy (üres) ablakon vannak az iranyitógombok, mellette/felette egy harmadikon a kis video.

A második is kényelmetlen (de talán megszokható), de az első miatt pont nem jó nekem.
(#) KU202M válasza Jonni hozzászólására (») Pé, 22:01 /

A Netflix-csapdába mi is beleestünk, de szerencsére ki tudtunk belőle szabadulni. Nem hiányzik. A mozgókép-termelésnek az a 0,01 százaléka ami értelmes és megtekintésre érdemes, más csatornákon is elérhető.
(#) andogeri válasza KU202M hozzászólására (») Pé, 23:00 /

Mi a Netflix-csapda?

Rengeteg filmem van letöltve, akkor nézem amikor szeretném, ráadásul reklámok nélkül. TV-ért majd akkor fizetek, ha nem csomagban, hanem csatornánként lehet választani, meg nem a reklámok között kell némi műsort keresni.
(#) tufatofu válasza andogeri hozzászólására (») Pé, 23:28 /

Idézet:
„Mi a Netflix-csapda?”

Erre én is kíváncsi volnék, hogy mi a "csapda" cca. 3000ft-ért ami bármikor megszüntethető, és bármi letölthető.
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Szo, 0:01 /

Azért pár korlát akad...
Bővebben: Link

Ha lemondod az előfizud, akkor ugrik minden letöltött holmi. Ha lejár egy letöltött tartalom, akkor azt csak akkor tudod ismét letölteni, ha még fent van. A letöltött tartalmat csak azon az eszközön tudod megnézni, amelyiken letöltötted és persze csakis az alkalmazáson keresztül.
Gyakorlatilag a letöltés csak mobil adatforgalom spórolásra van kitalálva, meg arra, ha mondjuk repülőn néznél valamit.
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Szo, 0:50 /

Ezt nem tudom, mert nekem nincs NF-em(sem), viszont más forrásból is elérhető a NF tartalom, ami nem tünedezik el, már ha ez szempont. Valahogy csak leszedik "nem eltűnősen" is, ahogy az Amazon, HBO stb. tartalmakat is. Hivatalosan tulajdonképpen egy doboz cigi áráért lehet bámulni éjjel nappal egész hónapban. Így azért nem tűnik rossznak.
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Szo, 8:57 /

Egy szóval se mondtam, hogy rossz. És tudom, hogy le lehet tölteni más forrásból is nem hivatalosan, csak ugye itt az oldalon a hivatalos álláspontot illik képviselni, nem a kalózkodást

Az egyetlen csapda ott lehet, amikor valaki előfizet a netflixre, mellé a disney+, hbomax, paramount, youtube, ..., s máris ott tart, hogy a sok apróság összeadja magát. Mondjuk én egyikre se fizettem még elő, de annak nem örültem, amikor a paramount úgy döntött, hogy megveszi az Ink Master jogait és így az összes teljes epizódot leszedték a youtube-ról. Ezzel egy időben persze elérhetővé tették a saját stream szolgáltatásukon az újabb évadokat (meg talán a régebbieket is), de idehaza arra meg nem lehetett előfizetni. Amire meg elő lehetett volna fizetni náluk, abban nem volt benne.
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Szo, 10:37 /

Nem Netflix, de hasonló. Elkezdtem nézni az X aktákat, mert végre feltette a Telekom. Majd a 60%-nál levették. Szóval megint nem sikerül végignéznem... Pedig nem ingyen volt. Az is baj, hogy eleve hamar leveszik a sorozatokat, míg a vacak filmek sokáig fent vannak. Mindegy melyik szolgáltató. Az is nagyon hiányzik, hogy bármikor eszembe jut, nem tudom elővenni, mint anno a kazettákat, amik még mindig megvannak és nézhetőek.
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szo, 11:17 /

(#) Jonni válasza kameleon2 hozzászólására (») Szo, 11:21 /

A stream-elős médiáról jut eszembe, az RTL+ is majdnem ezt csinálja. Hiába vagy regisztrálva , a több tartalomhoz csak fizetősen tudsz hozzá férni, és ami ingyenes az lehet , hogy csak x ideig nézhető, aztán rá rakják a lakatot , hogy ha akarod nézni akkor fizess.
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 12:07 /

@Jonni ‒ Szerintem egyedül a Comedy Central megszűnése lehet kicsit fájó a magyaroknak, de azt olvastam, hogy más csatornáknak kiárusítják tartalmaikat, amik így újra felbukkanhatnak. A "Family Guy"-t a TV2 Comedy is vetíti, tehát arról nem kell lemondani, de a "South Park" sorsa jelenleg még ismeretlen. Bővebben: Link
Idézet:
„A lekapcsolás mellett döntött a Paramount további két hazai csatorna esetében is: megszűnik a Comedy Central és a Paramount Network is. Előbbi elkezdte kiárusítani bizonyos tartalmait, eszerint pedig napokon belül debütál a Viasat6 műsorán a Comedy Central bemutatja, januártól jön a Készhelyzet is, valamint az Egy kapcsolat szabályai, igaz ezutóbbi csak az éjszakai sávot erősíti majd. Valamint úgy tudjuk, hamarosan a Susogós mackók is náluk köthetnek ki. A többi sorozat sorsa jelenleg ismeretlen.”
@KU202M ‒ Kikérem magamnak! Mindig is néztem tévét, ezután is fogok. Nálunk leginkább csak én nézem, valamint nevelőapám szokott időnként focit meg teniszt nézni.
(#) KU202M válasza andogeri hozzászólására (») Szo, 12:07 /

Én csapda alatt a "megkívánást" értettem. Azt az érzést, hogy nélküle nem lehet élni.
(#) KU202M válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 12:08 /

Bocsánat az iróniáért!
(#) Jonni válasza KU202M hozzászólására (») Szo, 12:15 /

Idézet:
„Azt az érzést, hogy nélküle nem lehet élni.”

LEHET! Ismerek olyanokat akik TV tagadók, nem értem miért de emberek néha csak dacból nem néznek TV-t ,van aki károsnak érzi. Szerintem meg, meg lehet találni az arany középútat.
(#) Bakman válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 14:14 /

Idézet:
„Ismerek olyanokat akik TV tagadók, nem értem miért”
A többség ezzel próbálja igazolni hogy ő felsőbbrendű, ilyen hülyeséggel nem foglalkozik.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 14:21 / 4

Lehet az oka, hogy nagyságrendekkel több a szemét, mint a hasznos tartalom? Ráadásul pénzért.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 14:37 /

Én is így látom.
Közben elhiszik, hogy az interneten kevesebb a szemét. Meg a reklám.
(Aztán panaszolják, hogy meg-meg kell újítani a reklámvlokkolókat, hogy csak a felét lássák ;P )
(#) Skori válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 15:00 / 5

Konkrétan én írtam, hogy nem nézek TV-t. Nem kell belemagyarázni semmit, hogy miért, sőt akár meg is lehetne kérdezni... Szerintem a TV-ből ömlik a szemét, több a reklám, mint a műsor, és a műsorok színvonala is olyan amilyen (ráadásul engem személy szerint irritálnak a reklámok) - ez csak az egyik oldala a dolognak, a másik oldala pedig, hogy van alternatíva rá. Ami érdekel azt letöltöm, és megnézem, reklámok és egyebek nélkül. Azaz én döntöm el, hogy mit, és hogy mikor nézek meg.

Az internet is szemétdomb, vannak olyan oldalak amelyek használhatatlanok (lennének) emiatt - de erre is van megoldás. Jelenleg van olyan reklámblokkoló ami jól működik, gyakorlatilag nem látok reklámot netezés közben, és nem kerül pénzbe sem.

Ugyanakkor senkinek sem akarom megmondani, hogy mit csináljon, mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Aki nem érti, nekem azzal sincs problémám, hiszen a szolgáltatóknak is meg kell élnie...
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 15:01 / 2

Nem felsőbbrendüség, hanem így idegesítő, hogy fele időben mást - szemetet- kellene nézni. Nekem így elviselhetetlen, hogy egy filmben van négy hosszú reklám. Feleség vagy barátnő sem kellene, ha minden második alkalommal mások -üzlet- határoznák meg kivel bújok össze.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 15:42 /

Mostanában nézzük a Sue Thomas sorozatot. Elég idegesítő lenne 5 perc után reklámot nézni. Jó ideje csak az utcán látunk reklámot.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 15:51 /

Félreértitek.

Aki nem nézi, mert ilyen-olyan ok miatt nem tetszik neki, az általában nem reklámozza. A megállapításom azokra vonatkozott, akiről Jonni beszélt. A fennkölt TV tagadókról.
(#) KU202M válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 16:00 / 2

Én úgy gondolom, hogy a TV mint szórakoztató médium gyakorlatilag már nem létezik. Szórakoztató műsorok nincsenek, filmeket a reklámok miatt megterhelő és időrabló nézni, az ún, ismeretterjesztő csatornák bulvár kategória. Uff!
Következő: »»   3678 / 3680
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem