Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba
 
Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 10
(#) CIROKL válasza Fats Domino hozzászólására (») Dec 27, 2022 /
 
Az nem számit ,sajnos tipushiba ...
Az ic ék kimelegednek , az elkók a nagy hőtől kiszáradnak oszt ennyi ,1000% itt is ez történt.
Van amikor meg javitható de kb 10 ből 1 ,általában új panel a megoldás ,ami nem olcsó.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2022
(#) Fats Domino válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 27, 2022 /
 
Köszi a válaszodat. Lehet ilyen HDMI panelt venni?
(#) CIROKL válasza Fats Domino hozzászólására (») Dec 27, 2022 /
 
Erre nem tudok válaszolni ,szerintem ne kisérletezz vele , szakirányú szerviz kellene , ez nem házi javitás kategória .
(#) Fats Domino válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Szia! Megmértem az összes tranzisztort és a mellettük lévő 3 lábú 0,22 Ohmos ellenállásokat. Mindegyik ellenálláson a két szélső érintkezőn, 0,6 Ohmot mértem, egy ellenállás 65 Ohmos. Lehet hogy ez a hiba?
(#) reloop válasza Fats Domino hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Szia! A megnyúlt ellenállástól túlvezérlést észlelhet a készülék már a nyugalmi áramnál is.
Mérd meg a három lábú ellenállás melyik felét érinti az érték megnövekedése. A középső lábra tedd az egyik tapogatót! A hibás részre köss párhuzamos 0,2-0,3 Ω-ot, akár az alkatrész oldal felőli átkötések valamelyikére.
(#) DanielLong hozzászólása Jan 5, 2023 /
 
Sziasztok!
Van egy Onkyo SKW-960 subom, ami hibátlanul működik, leszámítva, hogy nem megy el standby módba. Ezt onnan tudom, hogy fogyasztásmérővel 10W körüli értéket mérek akkor is, amikor az előlapi LED-je szerint már készenléti módban van, valamint ilyenkor is hallható egy minimális alapzaj (talán a hálózati 50Hz). Még pár hónapja egyébként ez a funkció is jó volt, 1W körüli fogyasztást mértem. Ezen kívül tehát a hang megfelelően szól, bemeneti jelre felébred és az előlapi LED is mutatja, hogy mikor aktív és mikor készenléti az üzemmód.

Az erősítőt szétszedtem, de sajnos az analóg elektronika nem erősségem, így nem jutottam túl messzire. Amit látok, hogy a Q513 és Q514 hátoldalán elég meleg lehetett, de multiméterrel rámérve egyiknél sem volt 0.5V alatt a nyitófeszültség az áramkörben mérve. Illetve gondolom a standby üzemmódhoz nincs is sok közük. Ha esetleg valaki lenne olyan rendes, hogy adna pár tippet, melyik elemekre nézzek rá, azt megköszönném! Q602-607 között szintén csekkoltam a PNP és NPN tranyókat, azok is jónak tűntek.
(#) lelkes amatőr válasza DanielLong hozzászólására (») Jan 6, 2023 / 1
 
Első körben ellenőrizni kellene a tápszűrő C905 C906 kondenzátorokat.
Majd próbáld a P633 pontot rövidre zárni és úgy ellenőrizd a fogyasztásmérővel.
(#) dB_Thunder válasza DanielLong hozzászólására (») Jan 6, 2023 / 1
 
Óó! Van kapcsolási rajz is!! Ez így túl könnyű!
A Q604 tranyó feladata az erőt "lekapcsolni" úgy hogy a Q503 bázisára nem ad tápot!
Innen lehet indulni visszafelé: Q604, Q605,..
Ahogy kolléga is említette a P633 rövidre zárásával elalszik az erő! Ha nem, akkor lehet kutakodni a fentebb említett tranyók körül!
(#) DanielLong hozzászólása Jan 7, 2023 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ! Ma méregettem kicsit, a két nagy kondi szerintem jó, mert +/-62V-ot mérek táp feszültségnek. Az 5,6V is megvan, annak pont a fele jut a Q604 bázisára. Q604 kollektoron 0,4V körül mérek, emitteren pedig -60V-ot. P633 rövidre zárása után is ugyanúgy 10W a fogyasztás, tehát ha jól értem, akkor tranyók körül kéne a gondnak lenni. Q603,4,5,7 mindenhol 0,7V a PN nyitofeszultseg, ezek jónak tűnnek. Mit érdemes néznem még? Egyébként mivel a LED-ek szépen mutatják, hogy mikor lenne készenlétben az eszköz, így gyanús nekem, hogy a Q604 után van a gond.
(#) DanielLong hozzászólása Jan 7, 2023 /
 
Közben feltűnt, hogy önmagában a trafóból jön az alapzaj, amit hallottam készenléti módban is. Gyorsan megmértem, ha csak a trafó van bedugva, akkor is 7W a fogyasztás, így akkor a maradék 3W lesz a készenléti erősítő. Ez a trafó zaj és magas készenléti fogyasztás mit jelent az álmoskönyvek szerint? Gyűrűk Ura rendezőinek már ne álljak neki? Előre is köszönöm a segítséget és elnézést, ha feleslegesen fárasztottam valakit a kapcsolási rajzzal.
(#) dB_Thunder válasza DanielLong hozzászólására (») Jan 7, 2023 / 1
 
Idézet:
„Az 5,6V is megvan, annak pont a fele jut a Q604 bázisára.”

Ez eddig jó!

Idézet:
„Q604 kollektoron 0,4V körül mérek, emitteren pedig -60V-ot.”

Pont fordítva! A kollektoron mértheted a -60-at! Aminek csak 56-nak kellene lennie...

Aztán a 0,4 lehet jó érték, de eben az esetben nem lehet feszültség a D501 5.6Voltos zéneren, de ha itt nincs feszültség akkor az erőnek meg aludni kellene, de nem alszik

A gnd-hez mérten mérhetnél feszültségeket a Q6xx tranyókon és ezeket az értékeket felírhatnád a kapcsolási rajzra! Aztán tedd fel ide az eredményeket, ránézünk!
(#) DanielLong hozzászólása Jan 7, 2023 /
 
Köszönöm a gyors válaszod, de közben írtam egy új üzenetet, nézd meg azt is feljebb! Azt hiszem az erő eddig is aludt, csak a trafót hallottam.
(#) dB_Thunder válasza DanielLong hozzászólására (») Jan 8, 2023 /
 
Egy trafó impregnálás, lakkozás elnémíthatja a zümmögést!
Mennyinek szabadna lenni a alap fogyasztásnak? Erről van hivatalos érték?
(#) lelkes amatőr válasza DanielLong hozzászólására (») Jan 8, 2023 /
 
Idézet:
„Még pár hónapja egyébként ez a funkció is jó volt, 1W körüli fogyasztást mértem”

Ha a korábbi mérést elfogadjuk valósnak akkor a szekunder felét lekötve járasd a trafót hosszabb ideig és figyeld, melegszik-e. Ebben az esetben lehet akár menetzárlatos is.
(#) reloop válasza DanielLong hozzászólására (») Jan 8, 2023 /
 
Üdv! A panelen jól elérhető az R503 ellenállás. Készenléti állapotban 5 V-nál kevesebb feszültség eshet rajta. Az üzemi feszültségének pedig meg kell haladnia a 10 V-ot.
Ha egyértelműen a trafóddal van gond, akkor fotózd le!
(#) DanielLong válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 8, 2023 /
 
Sajnos nem találtam megadott standby fogyasztást. Viszont lehet, hogy a korábbi mérésem több volt, mint 1W, de alacsony értékre emlékszem. Az is lehet, hogy másik fogy. mérővel mértem.

A trafó melegedés kapcsán a 7W biztosan fűti, de nem lehet nagy gond, mivel hónapokig így ment. Ha nem leszek lusta, akkor megint szétszedem és csinálok egy képet a trafóról is, de azon nem látszódott semmilyen gond/melegedésből eredő külső nyom.

Másik kolléga által javasolt R503 ellenálláson már nem mérnék, de tegnap néztem a Q503-at és a kollektorán 0V volt (amit nem értek, hogy jön ki). Q503 bázisán és emitterén -60V. Továbbá azt is megmértem, hogy aktív állapotban, de 0 bemeneti jel esetén 15W az erősítő fogyasztása (ugye standby esetén pedig 10W volt), tehát rögtön mérhető 5W különbség, így szerintem a készenléti mód működik, csak a trafó fogyaszt sokat és zümmög.
(#) Kefesrobi hozzászólása Jan 15, 2023 /
 
Sziasztok
Vettem egy onkyo tx- sr 506 erősítőt, hdmi rákötöttem a projektort, ès a laptopot. Kèp van hangot az istennek nem tudok kicsikarni belőle.Beállítom hogy a hdmi 1 a laptop èszleli is kisebb lesz a kèpernyő, de hang nincs. De a projektoron meg van hang. Valaki tudna segíteni a beállításba ?
(#) Kefesrobi hozzászólása Jan 15, 2023 /
 
Nem 506, hanem onkyo txsr 605 van elirtam.
(#) T560i hozzászólása Márc 28, 2023 /
 
Sziasztok! Olyan problémával fordulok hozzátok,van egy tx rz 1100 am, olyan gondom van vele hogy leveszem a hangerőt minimumra, rányomok a mute gombra és egy halk pattogás hallatszik a hangszórókból! Illetve a 2. Subwoofer kimeneten! Viszont az a furcsa az egészben,hogy ez már a 4. Erősítő ami ezt produkálja! Mindnek ugyan ilyen jelensége volt! És hozzáteszem ebből 3 vadi új,ahogy bekapcsolom rögtön ezt tapasztaltam! Ha nincs rá csatlakozva semmi csak a hangszórók akkor is csinálták! Nem tudom,hogy mi lehet!?Lehet hangszóró hiba esetleg? Azok gyönyörűen szólnak! Ha tudtok segíteni megköszönöm!üdv
(#) Szig válasza T560i hozzászólására (») Márc 30, 2023 /
 
Szia!

Vidd el máshová meghallgatni, hogy nálad az elektromos hálózat hibáját kizárd. Bár amilyen bonyolult cucc, elképzelhető, hogy ez ilyen. A minimumra tekert hangerő muting-gal párosítva egyébként sem szokványos, vagy ez, vagy az.
(#) T560i válasza Szig hozzászólására (») Márc 31, 2023 /
 
Szia! Köszönöm,már elvittem máshová ott ugyan ez a felállás volt!
(#) Szig válasza T560i hozzászólására (») Márc 31, 2023 / 1
 
Ahogy olvasgattam a neten, több helyen említik hibaként az rz szériánál. Valószínűleg konstrukcióhiba. Vagy együtt élsz vele vagy körülnézel más gyártók termékeinél.
(#) T560i válasza Szig hozzászólására (») Ápr 1, 2023 /
 
Az lesz,köszönöm a segítséged!
(#) Bender92 hozzászólása Aug 29, 2023 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Onkyo TX-DS595 erősítő hibával kapcsolatban. A bal hátsó hangszóró erősítő része folyamatosan zárlatossá teszi a végtranzisztorokat. A végtranzisztor cserekor a környező alkatrészeket is cseréltem ami hibás volt. Azonban ha nincs bent a két végtranzisztor akkor az erősítő megfelelően működik, leszámítva ezt az egy csatornát. Service manual nem a barátom a lehetséges hiba behatárolásában.

A segítségeket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2023
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem