Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók
 
Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   89 / 113
(#) mohinger válasza nagyzsak hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Szia!

Eladni, vagy venni szeretnél?
(#) granpa válasza nagyzsak hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Ezt a hirdetőbe! Ha keresel, ha eladsz.
(#) Abukodonozo hozzászólása Ápr 9, 2020 / 4
 
Sziasztok!

Rég jártam erre A karantén időszaka alatti elfoglaltság gyanánt új ruhát varrtam szeretett A77-es Revoxomra. Az oladallapok diófából készültek, a háta rétegelt lemez. Ébenfapácot használtam és színtelen lakkot, ez lett a végeredmény.
(#) mohinger válasza Abukodonozo hozzászólására (») Ápr 9, 2020 / 1
 
Egyedi lett.
(#) elektrorudi válasza Abukodonozo hozzászólására (») Ápr 9, 2020 / 1
 
Nagyon szép lett.
De nem tudom, hogy így értékesebbé vált, vagy vesztett az értékéből?
(#) bbb válasza Abukodonozo hozzászólására (») Ápr 9, 2020 / 1
 
"Ilyen volt" képet is raksz fel róla? Az "ilyen lett" az nem rossz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2020
(#) Abukodonozo hozzászólása Ápr 10, 2020 / 1
 
Köszi! Az A77-es hálistennek úgy van kitalálva, hogy a az egész sasszi egyszerűen kicsusszan a dobozból, úgyhogy bármikor visszatehető a régi. Azon sajnos más kicsit kopott a furnér, de hát érthető, 1974-es modell szegényke
(#) tepege hozzászólása Máj 3, 2020 /
 
Üdv kaptam egy Philips N4308 magnót szalagokat nézegetem hozzá, jól sejtem, hogy, a 90méteresekre igen kevéske zene fér? Nem volt még ilyenem ha segítene vki
(#) tepege hozzászólása Máj 3, 2020 /
 
Agfa PE46 lenne ami 90 méter
(#) NaLa válasza tepege hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
9,5 cm/s szalagsebesség mellett a 90m szalagon 90m/(9.5e-2m/s)=947sec=15.8perc hanganyag fér, a 4.75cm/s sebességnél ennek kétszerese.
Közelítve kb. 10cm hossz kell 1 másodperc felvételhez, a 90m hosszra 900 másodperc vehető fel, ami kb. 15 perc. A kisebb szalagsebességnél a teljes idő kb. 30 perc
(#) Massawa válasza tepege hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Ha jol emlékszem ez valoszinüleg studio szalag, ha csak 90 m, mert a házimagnokhoz gyártott 15 um-s PE46 szalagbol egy 18 cm-s spulnira 120 percnyi szalag fér fel 9,5 cm/s sebességnél. Ha ez valoban studioszalag akkor azt felejtsd el egy házi magnon. Tul vastag nem fekszik fel a fejre.
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Igen, stúdió magnókon használtak ilyen rövid szalagokat, általában riporter célokra, Nagra IV magnókon, 38 cm/s. Így egy riport egy szalag, könnyebb volt átjátszani, és vágni.
Nem feltétlen a vastagabb fajta, azt csak a nagy stúdió magnókon használták, ott volt elegendő feszítő erő.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Pontosan amiatt volt vastagabb, mert ezeket a szalagokat késöbb még ollozták, azt meg egy HIFI szalaggal alig lehet tisztességesen megcsinálni. És ugy a Nagra, mint a studiomagno is egészen más szalagvezetést (feszitést) igényelt, mint a házi magnok többsége ( még a Revoxok is). Az ember akárhányszor megprobált ilyesmit csinálni, annak mindig gyászos következményei lettek.
(#) tepege hozzászólása Máj 3, 2020 /
 
Kösz mindenkinek-most vágnék bele a műfajba eddig deckek meg bakelit volt a fő csapásirány de most nagyon megtetszett... még annyit, hogy milyen szalagokat szerezzek be amivel nem fogok mellé? Szerény kétsebességes, de mintha új lenne, alján matrica"MSZP tulajdona"szóval van múltja
(#) tepege hozzászólása Máj 3, 2020 /
 
De már tudom, hogy úgyis megszeretem lenne egy Grundig TS1000 vagy Akai gx 210d amik kicsit többet tudnának szóval merre lehet elindulni?
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Én soha nem láttam, hogy Nagrán magán normális esetben vágtak volna, (bár én is elkövettem néha ilyesmit, szükségből) a technológia szerint a hordozható magnón készült felvételeket átjátszották az STM -re 38 cm/s sebességre, és ott vágták a vastagabb szalagon. A nagyobb sebességen, sokkal jobban el lehetett találni a lélegzetvételt, könnyebb volt a vágás.
De a hordozható szalagos riportermagnókhoz nem a szabványos stúdió szalagokat használták. (kapós is volt, vigyáztak is rá rendesen)
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Ez igy van, habár sok Nagrán volt ilyen opcio, hogy lehetett vágni - igaz alacsony sebességnél ez nem volt egyszerü dolog, de voltak emberkék akik már igy hozták a szalagot készre vágva.
( mifelénk pontosan a kapossága miatt a kollégák inkább a studioszalagokat tekerték át a Nagra csévékre, és igy adták ki a riportereknek, mert a vékony "házi" szalagokhoz mindig állitgatni kellett a gépeket - ahány szalag annyi karakterisztika, azt meg nem szerették a technikusok).
(#) elektrorudi válasza tepege hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
A lakonikus, de a reális válaszom: amilyet tudsz!
Szerintem 1-2 gyártónál nem nagyon van több a világon, aki szalagot gyártana (ha van még egyáltalán ilyen). Esélyes, hogy ami még van a piacon, azt több éve (évtizede) legyártották, és most értékesítik. Ha használt szalagokat veszel, azok pedig garantáltan a magnókkal egyidősek. A baj az, hogy a műanyag sem örök életű.
Régen három márka volt a menő: AGFA, BASF, Scotch. Ami kerülendő: Polimer, ORWO.
(#) veroka válasza tepege hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
A Grundig TS1000 és az Akai GX210 nem egy ligában játszanak. A Grundig NAB magos, sokkal komolyabb mechanikával mint a kis AKAI - igaz, hogy orsókat is nehezebb (drágább) lesz beszerezni hozzá. Én mindenképp a Grundigra szavazok.
A szalagokhoz: AGFA, BASF és Maxell amiket bátran merek ajánlani most is. Az Akai és a Sony ULH szalagok valószínűleg már nyúlnak és ragadnak, viszont ha sikerül kifognod egy még nem lepusztult orsóval akkor azok is nagyon jó felvételekkel fognak megörvendeztetni.
Jelenleg az RMGI gyárt szalagokat, csak sajnos méregdrágán.
(#) tepege hozzászólása Máj 4, 2020 /
 
Köszöntem a segitséget
(#) tepege hozzászólása Máj 7, 2020 /
 
Üdv összeraktam a Philips-et :lejátszásnál a hajtott orsóhoz kicsit hozzáérek- megáll.7végén lesz szalag hozzá most csak bekapcsoltam,hogy milyen az új szijakkal. Ez rendben van igy? Vagy lehet és kellene is állítani a kuplungon? Új vagyok a műfajban.
(#) veroka válasza tepege hozzászólására (») Máj 7, 2020 /
 
Nem tudom mit jelent a "kicsit hozzáérek". Elvileg nem kell sok erő hozzá, hogy a kuplung oldjon, a hajtott orsónak csak a szalag feltekerése a dolga mert a szalagot a gumigörgő húzza.
Ha ugyanezt csinálja gyorstekerés közben is, az már nagyobb baj.
Csak nagyon gyenge tanácsként mondom, hogy keress a youtube-on szalagos magnós videókat, vannak dögivel és nézd meg mit kellene csinálnia a magnódnak ha lesz rajta szalag. De így elsőre ez most rendben levőnek tűnik.
(#) Moderátor hozzászólása tepege hozzászólására (») Máj 8, 2020
 
Itt az oldalon a chat-szleng nem menő!
(#) tepege hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
Üdv-Philips N4308 kipróbálva szalaggal... hááát... gyengén muzsikál. Minden működik rajta ahogy kell de zsebrádió is jóban szól... Ez ugye csak mono de akkor is,vagy a szalagok nem jók most nézem mindegyik felülete matt - akkor kuka? Tanulópénznek jó volt... Orwo, polichor, sonacolor, polimer, scotch, egy - két japán név nélkül amiket kaptam.
(#) tepege hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
Az létezhet, hogy erősitőre is rá lehet kötni din csatlakozók vannak a hátulján-a kombinált fej oda lehet kivezetve? A szétszedtem. hu oldalon olvastam ilyet-nem adnám fel ily könnyen...
(#) tepege hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
A fej környéki csavarokon piros festék gyárinak nézem sztem SZERINTEM (!) nem babrálták ill. demagnetizálás segítene?BASF is van de olyan mint a többi.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) veroka válasza tepege hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Orwo, Polichor, Sonacolor - ezek valószínűleg mind selejtesek már. a Polimer lehet jó is rossz is, attól függően, hogy éppen milyen alapanyagot kaptak a BASF-től. Scotch úgyszintén, de abban sokkal jobbann bízhatsz még ma is. A szalagok fej felöli oldala mindenképpen mattabb mint a külső, de a régi szalagok mindkét oldalon matt felöletűek. Vigyázz, mert az acetát szalagok könnyen szakadnak ennyi év távlatából. Felvételt mindenképp tudsz készíteni rájuk. Nagy valószínűséggel a szalagjaidon található felvételek valami gyalázatos magnóval készültek, én Unitra ZK-140 -re tippelek, az volt a legeltejedtebb szalagos magnó hazánkban a hatvanas évek végén, amikor a felsorolt szalagok is. Tehát csinálj felvételt a saját magnód saját fejbeállításaival. Legjobb lenne külső hangfalon meghallgatni, hogy szól rendes hangszóróval és nem a saját beépített szélessávúján. Ha így is csapnivaló, akkor jönne egy rendes szalagoson készített felvétel rendes szalagon, a fejpályák, gumigörgők ellenőrzése és a végén az elektronika átfésülése (zajos tranzisztorok, kiszáradt elkók, elengedett forrasztások, stb.).
Nem hiszem, hogy a demagnetizálás segítene.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
(#) mohinger válasza tepege hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Szia! Biztos, hogy van a hátulján vonalkimenet. Nem csak a fejek vannak kivezetve.
Tegyél fel egy képet a fejről, lehet, hogy kopott. Mindenféleképpen kell egy biztosan jó szalag. A szalagok felülete, ha matt, az még nem baj, nem kell tükörfényesnek lennie. Ne legyen gyűrött, csíkos, ne csikorogjon, ragadjon, ne potyogjon a mágnesréteg.
A szalagjaidról is tegyél fel képeket, arról is kiderülhet, hogy jók lehetnek-e.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
(#) pucuka válasza tepege hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
A fejeket közvetlenül nem szokták a DIN csatlakozóra kivezetni, mert fejek után mindenképp van (kell) korrektor erősítő. Ennek a kimenetén van használható szintű, és megfelelő frekvencia menetű feszültség.
(#) tepege hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
Köszöntem-ma du annyi hiba lett a magnóval hogy a felszedő orsó belassult és nem forog pedig a motor megy-behalt a kuplung, gondolom.Ahhoz kapok alkatrészt? Rajzon 3 gumit látok
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
Következő: »»   89 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem