Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp, avagy hogyan kell használni?
Lapozás: OK   39 / 109
(#) peterpan válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 28, 2013 /
 
Szia!
A manuál copyzható, és a jobb gombbal előhívható a fordító (már a Firefoxban) Néha egész kerek fordítást csinál. Én sikerrel használom.
manual
fordítóprogi
Üdv.: PP
(#) nagym6 hozzászólása Szept 28, 2013 / 1
 
Ebben a kategóriában a digiszkópok működése, használata nagyon hasonló, szinte egyezik. Ha más típushoz van magyar leírás, azt tanulmányozva a saját gépen mindenre egyszerűen rá lehet jönni. Olyan mint az autóvezetés. Ha valaki tud opelt vezetni, a forddal is tud menni, ugyanaz, csak egy két kapcsoló máshol van.
Ha gugliba beírod ezt: "rigol ds1052 manual hu" a második találat a Rigol szkóp magyar leírása. Ezt átnézve sokmindenre rávezet az Owon-nál is.
(#) RoliNyh hozzászólása Szept 29, 2013 /
 
Blackdog, mivel a készülék kínai raktárból van (ebay.com), nem hiszem, hogy a forgalmazót (mármint a kínait) érdekelné a magyar fogyasztóvédelem.
A magyar forgalmazónál pedig szintén hiába próbálkozom, ha nem nála vásároltam, úgy gondolom nem kötelessége részemre biztosítani a magyar nyelvű dokumentációt, még ha ő maga valóban forgalmazza is ezt a fajta (vagy hasonló OWON) készüléket, és esetleg van hozzá neki. Más kérdés, hogy ha normális, esetleg küld nekem ha megkérem. Ezért gondoltam, hogyha ítt keresek, talán akad valaki kis hazánkban, akinek ilyen, magyarországon magyar dokumentációval együtt vásárolt, szkópja van.

Peterpan, köszi, ez kb ugyanaz, mint a google forditó, bár lehet teszek vele egy próbát, hátha értelmesebb szöveget kreál, bár erre nem vennék mérget.

Nagym6 ebből a családból bármelyík magyar doksi megfelel természetesen

SDS5032
SDS6062
SDS7072
SDS7102
SDS7122
SDS8102
SDS8202
SDS8302
SDS9302

Megköszönném...
(#) Massawa válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Hát nem tudom.

Miért nem ott vetted, ahol kaptál volna hozzá magyar gépkönyvet?

(#) RoliNyh válasza Massawa hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Mert így 70.000 ből kijött...
(#) Massawa válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Aha!
Azt is tudtad, hogy ennyiért nem jár hozzá semmi extra.....
(#) RoliNyh válasza Massawa hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Nyilván. De ami a működéshez kell, az meg van. És sajna rajtam kívül, biztos vannak még (hobbisták), akiknek nincs 150.000 - 200.000 költeni való pénzük, hogy meglegyenek a hiányzó extrák...
(#) Massawa válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Ez igy van, de a hobbista abban is különbözik a többiektöl, hogy tanulással potolja azt, amit más pénzért vesz.
(#) nagym6 válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 29, 2013 /
 
Nem találtam ehhez az OWON családhoz a neten magyar leírást, ezért javasoltam más típust leírását. Hátha magyar forgalmazónak van ehhez a típushoz, mondd hogy használan vett ugyanilyen műszerhez keresel, talán segítenek.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
(#) Doncso válasza peterpan hozzászólására (») Szept 30, 2013 /
 
Mekkora sirály vagy, jó ez a fordító. Köszi.
(#) _vl_ válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 30, 2013 /
 
Nekem van SDS7102-m, magyar vásárlás, és nem volt hozzá magyar nyelvű doksi.
(#) peterpan válasza Doncso hozzászólására (») Szept 30, 2013 /
 
pusszantás. Már frissíthető 7.1 re.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) nagym6 válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 30, 2013 /
 
Manapság annak is örülni kell, ha egyáltalán van valamilyen nyelvű, de normális részletes leírás. Tévét vett ismerősöm, volt magyar használati, arról szólt az a 2 oldal, hogy ne kalapáljuk, ne együk meg mert mérgező, ne dobjuk tűzbe, nem tud úszni, stb. Meg a táv gombjainak funkciója. Ezért kellettem én is oda, azóta még 2-szer mentem mert valamit nem tudtak.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Én már annak is örülni szoktam, ha megvan ez erdeti angol...
Vagy találok valami angolt a neten...


De hogy ne legyen negatív, szoktam segíteni ha csak az fránya nyelv a gond...
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) RoliNyh válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Helló!

Na és nem kértél az eladótól? Mit mondott miért nincs?
(#) RoliNyh válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Közben épp most néztem az emailt, és ezt kaptam.
Kedves Roland!
Idézet:
„Az SDS sorozathoz sajnos még nincs magyar nyelvű használati utasításunk, de már dolgozunk rajta. A PDS sorozathoz van, amit váltott az SDS sorozat. A két sorozat elméletileg nagyban hasonlít egymáshoz.
Lényeg a lényeg, jelenleg folyamatban van a kérdezett készülék használati utasításának fordítása, de rövidesen elkészülünk vele.
Üdvözlettel/ Best regards: Orbán Tamás”

Szóval úgy néz ki, folyamatban van, és előbb utóbb elérhető lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) sny válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Orbán Tamás rendes fickó, biztos segíteni fog. Nekem is sokat segített anno Noritake VFD kijelzőkkel kapcsolatban.
(#) _vl_ válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Nem kértem. Azért nem, mert semmi szükségem nincs rá. Alapvetően nem szokásom magyar nyelvre fordított használatikat nézegetni, ha az eredeti angol nyelvű, hiszen a fordítás során csak rontani tudnak rajta. Anno, fiatal koromban megkerestek ilyen fordítási munkákkal, szóval tudom, hogy mennyire nem piskóta meló jól megcsinálni kicsit is műszakibb szövegeket.
A személyes jótanácsom mindenkinek, hogy tanuljon meg angolul.
(#) zolika60 válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Elméletileg törvény van rá, hogy magyar nyelvű használati utasítás nélkül semmilyen műszaki cikket nem lehet forgalmazni. Persze az már egy más kérdés, hogy ezt nem tartja be senki. Többek között azért, mert a vevő sem kéri számon.
(#) zolika60 válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Személyes jó tanácsom mindenkinek, aki használati utasítást fordít, hogy tanuljon meg magyarul. Meg természetesen az eredeti nyelven is. Ne a guglival ültesse át, mert az sem tud semmilyen nyelven.
(#) RoliNyh válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Jut eszembe, nem szedted még szét véletlen? Az akkumlátoros táplálás kapcsolási rajzát nem volna kedved lekoppintani nekem? Az enyémet is lehet megcsinálnám akkusra...

A 230V -os tápon +7.5V(1.5A), -7.5V(0.3A) szimmetrikus, és 6V(2A) feszültségek jönnek le és mennek az alaplapra. Legalább is ez van a táp részére írva, igaz még nem mértem meg...
(#) nagym6 hozzászólása Okt 1, 2013 /
 
Szerintem az akkuról kell infót szerezni. Hány darab és milyen cella, köztes kivezetés van-e. És ilyet gyártani. Gondolom a szkópon megvan az akkucsatlakozó. Ha nincs, akkor az akkutöltés sem biztos, hogy megoldott, valahova utólagos becsatlakozással. Gondolok arra, esetleg hardverelemek kihagyva a panelról.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) RoliNyh válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Engem inkább a kapcsolás érdekelne, az akku nem lényeg. Ha van gyári kapcsolás, az jobb, akkor nem kell házilag tervezni, bár már van rá ötletem.
Amúgy 18650es Li-Ion van benne, 2S2P elrendezésben, 8000mAh-s...
(#) _vl_ válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Nem szedtem szét, és nincs is akksim hozzá. Amíg nem lesz baja, és nem jár le a gari, addig tuti nem szedem szét (a neten vannak fényképek a belsejéről).
Ha nem ~28 rugó lett volna hozzá az akksi, akkor talán rendeltem volna hozzá...
(#) RoliNyh válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Ok, világyos. Akkor marad a házi tervezés, ha lesz hozzá kedvem egyszer. Köszi...
(#) RoliNyh hozzászólása Okt 2, 2013 /
 
Helló!
Megint én vagyok. Álljon itt egy szakmai kérdés a sok hanta után. Van egy (vagyis kettő) ilyen mérőkábelem (alább a képen) amit a szkópomhoz kaptam. Kérdés, hogy a fekete testkábelt meg lehet rajta hosszabbítani (rövidnek vélem)? Vagy van gyári ilyen egyeres testvezeték (piros nyíllal jelölve) a végén azzal a csatlakozóval ami rákapcsolódik valahogy a mérőcsúcsra? Ha elkezdem forgatni, akkor körbe-körbe tudom forgatni, de letörni nem akartam. Levehető az egyáltalán, vagy ahoz szét kell szedni a mérőcsúcsot?
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
(#) proli007 válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Hello! A test vezetéknek mindig a lehető legrövidebbnek kell lenni. Természetesen ez frekvencia és mérendő feszültség kérdése is. Minél magasabb a freki, minél kisebb a jel, annál rövidebb a kábel a jelszó. Vagy is volt nagyságú hangfrekvenciás mérésnél, lehet hosszabb is.
A Tektronix-nál pld. 6 és 26cm hosszú a gyári testvezeték, amit a mérőfejhez adnak/rendelhető. Egyébként cserélhető, kissé "agresszívebb" húzással. (Gondolom ennél sincs másképp.) Általában a mérőcsúcsot nem kell, és nem is illik szétszedni. Viszont a jobbaknál, a végén a tüske cserélhető, mert előbb utóbb beletöri az ember valamibe..
A végén a csatlakozót, krokodil csipesznek becézik. üdv!
(#) RoliNyh válasza proli007 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Értem, köszi. A krokodilt azt ismerem, a másik végén lévő csatira gondoltam, hogy olyat lehet e venni vezetékestől, mert az egybe van fröccsöntve. A lényeg, hogy akkor lehet venni valahol gyárit. Van ennek a vezetéknek valami speciális neve? Vagy kérjem/keressem úgy simán, hogy szkóphoz mérőcsúcsra testvezeték...
(#) proli007 válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Általában márkás cégnél minden kiegészítőt lehet kapni. Hogy nálunk is, az jó kérdés.. De egy kis segítség. A Kugli nem harap..
(#) nagym6 válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Én egyszálas rugalmas bowden szálból hajlítottam meg a kb. omega alakot, ami a mérőfej szárára megy. Drót ráforrasztva, másik végére csipesz.
Következő: »»   39 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem