Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Otthoni repülőszimulátor építés
Lapozás: OK   6 / 7
(#) Balaa16 hozzászólása Jún 25, 2015 /
 
Üdv! Egy otthoni repülőgép szimulátort építek. A műszerfalon lévő forgókapcsolók billentyűparanccsal működnek. pl: 1-es gomb: jobbra teker, 2-es gomb: balra teker. De én a építendő műszerfalamra nem két gombot akarok kivezetni, hanem forgókapcsolót. Két kimenet kell, az egyiknek akkor kell zárnia, ha jobbra-, a másiknak pedig, ha balra fordítom a kapcsolót. Remélem sikerült érthetően leírnom, hogy mit szeretnék. Valamilyen logikai áramkörrel meg lehet-e oldani? Vagy egyáltalán lehetséges-e?
Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2015
(#) htibora válasza Balaa16 hozzászólására (») Jún 27, 2015 /
 
Ez ügyben vedd fel a kapcsolatot elektroby-val. Nekem is ő segít. Itt akadtam el én is, de ő erre már megtalálta a megoldást. Iszonyú jó kütyüt PIC-et gyártott, ami nem csak rotarykat (forgókapcsoló) kezel, hanem kijelzőket is. erre építem én is a B737 fülkémet.
Bővebben: Link

Bár az ára változott azóta, de megfizethető! Nagyon tudom ajánlani. Bármi egyéb kérdésed van , keress ha tudok segítek.

Üdv
(#) Balaa16 válasza htibora hozzászólására (») Jún 27, 2015 /
 
Üdv! Én is egy B737-es fülkét építek, még nagyon az elején járok, tegnap vágtam ki a műszerfalat. 3db 17" monitorral fog működni.
Köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2015

P6270001.JPG
    
(#) htibora válasza Balaa16 hozzászólására (») Jún 27, 2015 /
 
Ígéretes! Enyém így áll már még csak
(#) Balaa16 válasza htibora hozzászólására (») Jún 27, 2015 /
 
Nagyon szép! Előrébb vagy, mint én.
(#) carlosfly hozzászólása Jún 28, 2015 /
 
Itt is készülnek apróságok... Cessna
(#) Balaa16 hozzászólása Júl 9, 2015 /
 
Üdv! Dolgozok a 737-es EFIS vezérlőpaneljén. Forgókapcsoló helyett az egyszerűbb megépítés miatt 3 állású visszaugrós nyelves kapcsolókat szereltem be. Egy USB-s billentyűzet chipjével működik.
Tudom, hogy ezt nem fogják összekeverni egy igazi 737-essel, de egyszerűsége és az ára miatt mindenkinek tudom ajánlani. (eddig 2500 Ft) Az én elvárásaimnak megfelel, minden funkció működni fog, csak külsőre más. És lássuk be, sokkal életszerűbb, mint kattingatni.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
(#) Balaa16 hozzászólása Júl 26, 2015 /
 
Üdv! Kérnék egy kis segítséget a PMDG 737 overhead panel vezérléséhez. Van teljes verziójú FSUIPC-m, de nem tudom, hogy hogyan lehet a PMDG billentyűparancsokat beállítani. Csak az alap billentyűparancsokat látom. Külön telepíteni kell hozzá valamit?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
(#) Szabeszvagyok hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
Nem.

Mindig a 2 dimenziós panelt kell a a szimulátoron használnod, ezt előre tedd ki a képernyőre.

Tessék:

https://www.youtube.com/watch?v=__of5EEZzvc
(#) Balaa16 válasza Szabeszvagyok hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Üdv! Köszönöm a választ!
(#) Szabeszvagyok hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
értelemszerűen olyan gépeknél ahol nincs 2D ott más megoldást kell keresned...
(#) Balaa16 válasza Szabeszvagyok hozzászólására (») Júl 27, 2015 /
 
Nekem 3.7.0 verziójú FSUIPC-m van. Ebben nincs ilyen funkció. Melyik verziótól működik?
(#) Balaa16 hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
Üdv! Sokat haladtam a 737-es szimulátorommal. Az Overhead panelről egyelőre lemondtam, először az EFIS vezérlő és MCP panelt akarom megcsinálni. Ideiglenesen már készítettem egy EFIS vezérlőpanelt, e helyett plexiből szeretnék majd újat. Jövő héten várom a szarvkormányt, a képen látható, hogy egyelőre autós kormánnyal használom...
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015

P8231332.JPG
    
(#) Szabeszvagyok válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 24, 2015 /
 
4. xx
(#) cupika97 válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 24, 2015 /
 
Ugyanolyan kórmányom van, igaz most már inkább rendes autót vezetek szivesebbe, de ezt is szerettem.
(#) Balaa16 válasza Szabeszvagyok hozzászólására (») Aug 24, 2015 /
 
Köszönöm a választ. Egyelőre nem fogom használni, mert az EFIS és MCP gombokat a PMDG-ben be tudom állítani.
(#) Balaa16 válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 24, 2015 /
 
Én is szerettem, de repülőt irányítani elég nehézkes vele
(#) csaba8702 válasza arduinoforever hozzászólására (») Máj 5, 2016 /
 
Nekem egyértelmű. Én mikroprocesszorral szeretnék majd végleges szimulátort építeni. De ahogy elnézem annyira gyorsan fejlődik az arduino board, hogy lassan kár pic-et venni. Olcsóbb is és könyebb is programozni. A PIC és AVR max másodlagos dolgokra lesz jó. Pl motorvezérlőt készíteni.
(#) Panzerhans hozzászólása Aug 24, 2016 /
 
Sziasztok! Szeretnék otthon egy repülőgép"szimulátort" építeni A joystickot és a rudder pedálokat már megoldottam. Freetrackel lehet majd körbenézni Vr sisakkal. Szeretnék gombokat,potmétereket stb. építeni usb-hez. Ehhez viszont nem igazán értek. Kérhetnék egy kis segítséget az elinduláshoz?
(#) elektroncso válasza Panzerhans hozzászólására (») Aug 24, 2016 / 1
 
Szia.
Van már hasonló témánk (lásd feljebb a piros keretben), ott már többen csináltak ilyet, nem is sok oldal, olvasd át több kérdésedre biztosan kapsz választ.
(#) Panzerhans hozzászólása Aug 24, 2016 /
 
Már csak egy kérdésem maradt Ha veszek késleltető nélküli usb vezérlőt, több darabot, akkor nem fog összeakadni ?
(#) htibora válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /
 
a Linda programot javaslom. Ott ki tudod választani a gép típusát is illetve azt hogy melyik vezérlőt milyen funkcióra szeretnél beállítani.
itt egy videó a telepítéshez és beállításokhoz

https://www.youtube.com/watch?v=yrH6ZWrGNsU
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
(#) htibora hozzászólása Dec 18, 2016 /
 
Lassan de biztosan épülget a szimulátorom B737 Break panel. 7 szintes szendvicspanl szerkezet, 2 forgókapcsoló, 2 rotary, egy billenő és 3 nyomógomb. A panelek is saját gyártásúak.
(#) beretiisty66 hozzászólása Jún 5, 2017 /
 
Üdv!
Nem tudom él e még ez a topic, de egy kérdésem lenne ami ide vág. Egy egyszerűbb kezelőpultot szeretnék készíteni egy DC-3 kaliberű gép kezelésére. A gombokat meg tudom oldani, egy billentyűzet szétbarmolásával, a problémát csak a tekerhető gombok, és a motorvezérlők jelentik. Egy egyszerűbb joystickom van, azzal talán nincs baj, de ha lenne összesen vagy nyolc tíz tengely amivel fokozatmentesen tudnám kezelni a tolóerőt, keveréket, állásszöget, csűrőket magassági és oldalkormányt.
Előre is köszönöm.
(#) htibora válasza beretiisty66 hozzászólására (») Okt 30, 2017 /
 
Nem tudom szükséges e még a válasz? Vagy már kész van a szimulátor! De javasolnám az Ardunio PIC megoldásait, illetve a Linda nevű programot hozzá. De ha egy elhasznált joystikot használsz amelynek pl van 3 tengelye akkor azokkal egy kis mechanikával megcsinálhatod a megfelelő karokat. Sok hasznos videót találsz a youtubon érdemes nézelődni! És megtalálni a neked megfelelőt! A többi kitartás és kreativitáson műlik
(#) Balaa16 hozzászólása Szept 20, 2018 /
 
Üdv!
Nagy kihagyás és sok tanulás után újra belevágtam a szimulátorom fejlesztésébe. Első körben az mcp és efis panel megépítése a cél. Billentyűzetből bányászott elektronika teremt kapcsolatot a nyomógombok/rotary encoderek és a PC között. A rotary encoder elfordítását PIC-el dolgozom fel. Elkészült a PIC programom a LED kijelzők multiplex vezérléséhez is, ami a binárisan kapott számokat megjeleníti. Egy megoldatlan feladat van még: hogyan tudom az fs9-ből USB kapcsolaton keresztül kiolvasni a szükséges bináris értékeket? Nem találok kielégítő leírást sehol sem az interneten.
(#) htibora válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Hali

A nyomógombokhoz a Linda nevű program vagy a FSUIPC jó választás nekem bevált. Viszont a kijelző kódokkal én is küzdök. Nekem vannak kódjaim FSX-hez nem tudom alkalmas e FS9-hez is jók e. Ha igen szívesen átküldöm egy elérhetőséget megadsz. illetve itt is van pár jó leírás Bővebben: Link

Ha eredményre jutsz a digit kijelzőkkel a robotpilótán B737PMDG géphez kérnék én is benne segítséget! Előre is köszönöm! És örülök hogy újraindult ez a fórum!
(#) violin válasza htibora hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Te inkább dolgozz.... Ne itt írogass.... )))))
(#) Balaa16 válasza htibora hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Szia!
Köszönöm a linket, elsőre nagyon hasznosnak tűnik. Én is B737PMDG-t használom, fs9-en. Ebben az összes gomb/forgókapcsoló beállítható az efis és mcp panelhez.
Egy másféle megoldás megvalósításán töröm most a fejem. Az alapötletem az, hogy nem szükséges a flight simulatortól adatokat olvasnom ahhoz, hogy megjelenítsem a robotpilóta led kijelzőit. Sokkal egyszerűbb lemodellezni a működését egy PIC-es célhardverral. Konkrétan nem kell más, csak egy program a rotary encoder olvasásához, ha elfordítom pl. jobbra a HDG-t, egyet növelek a számláló értékén és ezzel együtt a PMDG-ben a HDG növeléshez beállított betűt is "lenyomom" egyszer (a PIC-el vezérelt tranzisztorral). Persze ki kell kísérletezni a megfelelő késleltetéseket, mi az a max sebesség, ahol még a billentyűzet és a számlálóm szinkronban marad. Ahogy engedi az időm, mindenképpen megírom hozzá a programot, és kipróbálom a használhatóságát.
Ha jutok valamire, jelezni fogom.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
(#) htibora válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Az se rossz ötlet, csak amikor bekapcsolod a robotpilótát, az hajlamos felülírni a sebességet, így viszont nem követi a kijelző szerintem, mivel nincs összekapcsolva a szimulátorral.
Következő: »»   6 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem