Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Panasonic SA-AK18 hiba
 
Témaindító: Dempsey, idő: Nov 14, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Dempsey hozzászólása Nov 14, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Panasonic SA-AK18 as HIFI-m ami kicsit "meghülyült". A nyomógombok nem a saját feladatukat látják el, hanem össze vissza működnek pl: a kikapcsoló gomb megnyomásakor kiadja a CD-t, stb. Találkozott már valaki ilyen problémával? Van erre megoldás?
Előre is köszönök minden segítséget!
UI: Távirányítóval hibátlan a működés!
Üdv: Dempsey!
(#) titi válasza Dempsey hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Hali!
Valamelyik nyomógomb a hibás, mérd ki őket.
De volt már olyan téma, ahol erről esett szó...
(#) titi válasza Dempsey hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Ha megnézed a válaszokat, mind hasonló javaslatokat adnak.
Bár én nem ezekre a témákra gondoltam, de azt most nem találom...
(#) Dempsey válasza titi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Szia!
Köszi a válaszokat! Úgy látom akkor teljesen szét kell szednem az egészet! Hát ha lesz időm megcsinálom! Kösz a segítséget!
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Bővebben: Link
Megtaláltam, erre gondoltam...
Ebben pedig ugyan autórádióról van szó, de a lényege ugyanaz. Bővebben: Link
(#) Dempsey válasza titi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Így teljesen érthető a dolog! Jó a rajz is nagyon! Köszi !
(#) arnold_pentek hozzászólása Jan 13, 2018 /
 
Sziasztok!
Nem akartam uj temat nyitni, ezert inkabb ide irnam le a problemam. Adott egy Panasonic SA-AK22 minihifi, ami a testvereme. Azzal akasztotta a nyakamba,hogy eleinte nem olvasta a lemezeket, majd kesobb Error F61 el elhalt... Mire hozzam kerult mar csak a rele kattant es semmi mas.... Gondoltam vegfok IC... Igy csereltem, de sajna mas baja is van, es nem tudom merre induljak tovabb. Most ott tartok, hogy bekapcsol, de F61 utan azonnal ki is kapcsol. Viszont ha lehuzom a szalagkabelt a CN303 aljzatrol, akkor bekapcsol, de azt irja hogy, TAKE OFF DISK.... Masra nem reagal.
Elore is koszonom!

Elnezest kerek az ekezetek hianyaert, de sajnos angol a billentyuzetem.
(#) kadarist válasza arnold_pentek hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
Szia!
Rengeteg találat van a keresőre ezzel a hibával, egy a sok közül: Bővebben: Link
Keresés.
(#) ordas52 hozzászólása Jan 11, 2021 /
 
Üdv mindenkinek!

Van egy régi Panasonic music centerem, amit nagyon kedvelek, csak sajnos tönkrement a benne a lézerfej- akadozik.
Kérdésem az, hogy lenne-e valakinek hozzá való alkatrésze, vagy olyan bolt Magyarországon, aki foglalkozik még ilyen régi centerrel ?
A lézerfej típusa RAE-0150 Z vagy 0152 Z.
(#) metabo123 hozzászólása Ápr 7, 2021 /
 
Sziasztok!

Egy Panasonic SA-AK17 hifi javításában kérném a segítségetek.
A készülék minden funkciója működik, csak hangot nem ad ki magából (mikor a tulaj használaton kívülre helyezte még működött, most elő véve már nem).
Ha a fejhallgató csatlakozóba fülest dugok, az szól (igaz neki külön erősítője van). Ha kihúzom a fülest megszólalnak a hangszórók is de csak 2-3 másodpercre, majd elhallgat az újbóli ki-be dugásig.
A 3,5 Jack aljzat kontaktusai épek, kimértem.
Csatoltam a "Service Manual"-t, ez alapján méregetek. A végfok a 40. oldalon található.
A végfok IC 6. lába lenne az "AC detect" láb, ide „avatkozik” be a fejhallgató switch. Ha be van dugva a füles 0,0V mérhető, ha kihúzom 0,9-1,01 V váltót mérek, ugyanakkor a rajzon ide 0,1V-ot jelölnek. Lehet ez a probléma?
Méregetnék, de nem tudom mit is lehetne még.
Kérem segítsetek!
(#) mindenes válasza metabo123 hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Szia! C550 vizsgálnám meg legelőször, illetve cserélném is egyuttal. A hibalelírásod alapján Q501 jónak mondható mert földre kell húzza az IC 6 lábát, ugyanakkor ezen a vonalon már csak a kondi szólhat bele a működésbe, gyanítom, hogy szivárog.
(#) metabo123 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Szia, Köszönöm a válaszod!
Igen, én is erre jutottam első körben a C550-et mértem. Kiforrasztottam LCM-el mérve hibátlan, és nem is szivárog.
Most délután megmértem az IC 7. lábán (MUTE C) a feszültséget: -0,1V. A rajzon -4,3V szerepel. Ezt sem értem és mivel nincs az IC-ről semmilyen infóm (belső kapcsolás, blokkséma) így megint elakadtam. Lehet hibás az IC??
(#) mindenes válasza metabo123 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
A végfokzatot egyenlőre kizárnám mint hiba forrást, a fülhalgató csatlakoztatásakor- kihúzásakor megjelenő rövid idejü hang nem ezt bizonyítaná.
(#) metabo123 válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Sajnos nem jutok közelebb a megoldáshoz, méricskélni is nagyon nehéz benne.
Ha egy mérési pont feszültségét meg akarom tudni, darabokra kell szedni, kivezetékelni az adott pontokat, hogy a műszert ráakaszthassam, összeszerelni, bekapcsolni és csak utána tudok mérni.
Szerintem feladom...
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2021
(#) mindenes válasza metabo123 hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Szia! Ne add fel ilyen könnyen. IC501 környékén elég sok a kis jelü tranzisztor, ezeket ki kellene mérni egyessével. Kicsit átláthatatlannak tünik elsőre, mert sok van belőluk de nem lehetetlen. Aztán a diódákat és így tovább, rajzon feltüntetett fesz értékeket. Q521, 520,522 is aktivan részt vesz az IC működésben mert a bemenő jel szintet szabályozzaa záltal hogy a kimenetet figyeli.. Aztán ott vannak még Q516, 515 tranzik amik a védelmet alkotják, ezeket is ellenőrizném. Adatlap hiányában sajnos ezeket meg kell tenni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2021
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem