Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égető HW/SW
 
Témaindító: deguss, idő: Szept 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Rapidus válasza NBalage hozzászólására (») Jan 15, 2008 /
 
NBalage:
Az alábbi neked is megoldás lehet, ha olcsó USB- égetőt szeretnél.
tams:
Ha mindent jól forrasztasz be, és a nyák sem zárlatos/szakadt, és még peched sincs egy rossz alkatrésszel, akkor viszonylag egyszerű egy égetőt összedobni, a neten sok ilyen van, némelyiket rengetegszer utánépítették probléma nélkül. Ilyen pl az Oshon, és még sok másik. Ezek összarakás és egy ellenőrzés után azonnal üzemképesek.
Én egy USB-s verziót választottam, amiből már kettőt is építettem: Bővebben: Link és kifogástalanul üzemel mind a kettő ("elsőre" indultak). A belinkelt a Brenner mini, a másik a fullosabb (textool foglalattal felszerelt) verzió. Nagyon sokféle PIC-et támogat, a lista szerint 343db-ot, a hozzá tartozó "Usburn" progi kezelőfelülete pedig már angol. A megépítéshez sem kell tudni egy kukkot sem németül -én sem tudok, csak angolul beszélek- mert elég, ha kinyomtatod a nyákrajzot, és az ott lévő beültetési rajz alapján összerakod. A végén még egy fesz ellenőrzés, és mehet is az égetés.
Ha elakadnál, itt a fórumon biztosan kapsz segítséget is, de ha az első mondtaban foglaltak teljesülnek, akkor egyedül is menni fog. Az anyagköltsége sem vészes, mert 2 ezer körül megvan. USB-s lévén egy-két őskövülettől eltekintve szinte bármilyen géppel használhatod.
(#) tams válasza elko2 hozzászólására (») Jan 15, 2008 /
 
Köszi a választ!
Majd megpróbálom, remélem sikerül.
mégegyszer köszi. +50+50 pont
(#) NBalage válasza tams hozzászólására (») Jan 16, 2008 /
 
Iigen
én is köszönöm!!
(#) szokes hozzászólása Jan 22, 2008 /
 
üdv.

kezdőként vettem egy pickit2-t és kapásból egy olyan gondba ütköztem ami idegesít, pic16f84-t raktam bele és nem látja, ha baselinből választok valami hasonlót azt igen, de irni nem tudja, viszont másokat ir, pic12, 16f690...

felupdateltem teljesen a kütyüt, progit(sajátját, leirás szerint tudnia kell irni,olvasni) mindent, de igysem, aki tud segítsen.

köszönöm
(#) bmateusz válasza szokes hozzászólására (») Jan 22, 2008 /
 
Én úgy olvastam a leírásából, hogy csak a PIC16F84A-t ismeri.
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/PICkit%202%20Readme...0b.txt
(#) szokes válasza bmateusz hozzászólására (») Jan 22, 2008 /
 
bocsi azt akartam irni csak lemaradt, de A-val próbáltam
(#) uli hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy PIC égetővel.
A neve: mini pro pic clone
A gondom a következő. 7812-vel van stabilizálva a fesz, ami "fel van húzva" 13 V-ra két 1N4148-al. Elvileg. Gyakorlatilag 12,2 V-om van. Diódát cseréltem, 7812-t is, de nem sokra mentem vele. Ha a két 1N diódát lecserélném egy Zénerre, szerintetek működhetne? A diódákon egyébként 2-3 mV feszültség esik, a rendes 500 mV helyett. Mit lehet ezzel tenni?
Köszönöm: uli

Tapegyseg.gif
    
(#) san398 válasza uli hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Szerintem kevés a feszültség amit kap a 7812.A C1 után mekkora feszültséget mérsz?
(#) uli válasza san398 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
18 V felett van most egy picivel.
De közben rájöttem mi a gond.
A két stabilizátor egy közös alulemezre volt csavarozva. És mivel mindkettő fülén kint van a GND, ezért nem a diódákon folyt áram, hanem ott zártam rövidre a rendszert. Lecsavaroztam gyorsan és 13,5 Vom van most. Az nem sok egy kicsit? A két diódán 700 mV folyik egyesével. Vagy majd égetés közben, amikor valamennyire terhelés alatt van, leesik a fesz?
Bocsi a butaságomért.
uli
(#) icserny válasza szokes hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Idézet:
„kezdőként vettem egy pickit2-t, .... pic16f84-t raktam bele”

Mármint mibe raktad bele? A PICkit2-be aligha...
Netán a Starter Kit foglalatába dugtad, a gyári PIC16F690 helyére? Öreg hiba, mert nem kompatibilis a lábkiosztásuk! A Starter Kit-ben csak 8-, 14- és 20 lábú mid-range PIC-cel próbálkozz!
(#) kobold válasza uli hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Nagy baj lenne, ha leesne. Egyrészt az MCLR láb nem jelent terhelést, másrészt azért stabilizátor a 7812, hogy tartsa, ami a kimenetén van, legalábbis cca. 15 V bemenőig.
Lehet úgy is variálni a kb. 13 V érdekében, hogy 7810-eset építesz be, és két ledre cseréled a diódákat. A 13.5 V a programozófeszültség felső határa, próbáld meg belőni 12.8 ... 13.1 V közé, azzal menni fog, és nem lehet baj belőle.
(#) uli válasza kobold hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Köszi kobold! Meglátjuk mi sül ki belőle.

Amúgy pedig boldog új évet nektek

uli
(#) kisszee válasza icserny hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Biztos?

Csak, mert én meg épp egyik nap rendeltem ilyet, akkor ezekszerint nem ártott volna jobban utánanézni, na akkor gyorsan cancel lesz ebből, azt hiszem. Ez van, mikor hülye az ember.
(#) icserny válasza kisszee hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Na, most akkor mire vonatkozik a kérdés?

- A PICkit2 alkalmas a lentebb már megadott linken felsorolt PIC-ek programozásához - feltéve, ha a megfelelő lábakra rávezeted a PICkit2 megfelelő ki/bemeneteit.

-A Starter kit-ben szereplő Low Pin Count (alacsony lábszámú) demókártya csak bizonyos PIC-ek esetében vezeti jó helyre a jeleket. Általában a 8/14/20 lábúakhoz jó. Igen, után kell nézni! A Low Pin Count kártya felhasználói kézikönyve PDF-ben letölthető, benne van a kapcsolási rajz is. Ezt kell összehasonlítani a kiszemelt PIC adatlapjával.

Ha másmilyen PIC-hez kell, akkor neked kell megoldani a csatlakoztatást. Próbapanel, dugaszolós panel, vagy ahogy meg tudod oldani...
(#) kisszee hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Így már minden világos, köszönöm.
(#) uli válasza kobold hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Sikerült összehozni. 13,3 V-om van most. Két régebben bontott diódát pakoltam bele. Valami BYT52... Működik. Lejjeb nem akar menni, de lehet még próbálkozok. Köszi a segítséget.
uli
(#) uli hozzászólása Jan 9, 2009 /
 
Az égető amit használok, ha valakit érdekelne:

propic.zip
    
(#) blasenblas hozzászólása Aug 28, 2010 /
 
Üdv!
Mint ahogy a téma címe is mutatja, szükségem lenne egy pic égetőre és egy programra. Egy egyszerű szerkezetre lenne szükségem, nem fogom sokat használni. Egy pic16f628-at szeretnék vele felprogramozni. Jó lenne, ha nem kéne külön tápegység hozzá.
(#) Hp41C válasza blasenblas hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Sza!

Táp nélküli verzióban csak a USB-s PICKit2, PICKit3 a megbízható. Mindkettőben pic-van, így első programozónak nem jó. Próbáld meg ezzel, ha van a gépeden LPT port.
(#) blasenblas válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Köszi! Én is erre gondoltam, akkor bevásárolok hozzá.
(#) Novak hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Sziasztok!

A napokban egy PIC16F505-ös PIC-es áramkörön dolgozok. Voltak kezdeti nehézségek a hex fájllal, de azt sikerült megoldani.
Viszont most szembesültem egy olyan problémával, amire eddig nem gondoltam. Egy egyszerű, soros portra köthető égetőm van, melyhez WinPIC-et használok. A WinPIC azonban nem ismeri a PIC16F505-ös típust. Próbáltam IC-proggal, de az sem ismeri.
Nézelődtem, keresgéltem, és láttam, hogy a devices.ini fájlt át lehetne írni, hozzáadni a PIC16F505-öt is, viszont abban olyan adatokat kellene megadni, amiről nekem fogalmam sincs (PIC-ben nagyon nem vagyok otthon).
Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám felprogramozni ezt a mikrokontrollert?
(#) bander91 hozzászólása Jún 29, 2013 /
 
Üdvözletem!

Olyan kérdésem lenne, hogy van valaki Várpalota, Veszprém környékén, aki néhány sör fejében kölcsön tudna nekem adni egy pic égetőt, vagy segíteni egy működő építésében, mert szakdogámhoz kellene, de már egy hónapja nem halad a dolog mert már 8 milliót építettem pic égetőt és némi részeredemény kivételével mind kudarc. :S már annyit költöttem rá, hogy kaptam volna egyet készen.

Meghálálnám Köszönettel : bander
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem