Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   81 / 398
(#) Robi85 válasza Zosi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Akkor valami a paneloddal se okés. Ott biztosan zárlat van valahol. Azt javaslom hogy nézd át jól a nyákodat, a beültetési rajzot is hogy mindent a megfelelő helyre ültettél e be. Énis most készültem el velük, és pöccre indultak. Igaz nem Urbános panelom van.

Inkább 10szer nézd át rendesen, mert ha valami nemjó akkor hamar mehetsz a boltba és vehetsz uj alkatrészeket.
(#) Alkotó válasza Zosi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Egy tranzisztor megmérése nem abban áll, hogy sípol ha rossz, és nem sípol ha jó. Annak van több lába, és polaritástól függően van ahol vezetnie kell és van ahol nem, illetve mikor fordítod a műszer polaritását, akkor meg éppen az ellenkezője.
Ha beforrasztod a panelbe, akkor már nem magát a tranyót méred, hanem az egész áramkört (Épp ezért nem lehet, vagy csak nagyon körülményesen beforrasztva mérni egy félvezetőt. Mondjuk ha tök zárlatos, akkor azért az beforrasztva is általában kideríthető)
(#) Alkotó válasza water hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Egyetértek, nehéz bármit is mondani ilyenkor...
(#) damber hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Sziasztok.
Még újoncc műszerész koromban csináltam Quad-ot.Az első szedett vedett anyagból,de működött.Boldog voltam,sokat tanultam.A 2. már profi lett hangszóróvédelemmel.Kb. 6 éve működik.Akit érdekel szívesen eladom.Mosolyogtam sok hozzászóláson amin én már rég átestem.Örülök,hogy véletlenül találtam a honlapot és újra érdekel az elektronika.
(#) elektrojános hozzászólása Márc 14, 2010 /
 
Helló,azt szeretném kérdezni melyik erősítő jobb hangzásban a quad405 vagy a doz?
(#) Ge Lee válasza elektrojános hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Néhány embernek az egyik, a többinek a másik.
DOZ-t nem hallgattam de volt A osztályú JLH-m és valamelyik hiraga klón is, azoknak semmivel sem volt jobb hangjuk mint a Quad-omnak.
(#) CIROKL válasza elektrojános hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
A quadot a DoZ - hoz semmi féleképp nem lehet hasonlitani .
Mind kettő más és más hangzásvilággal rendelkezik , ezért nagyon eltérő, mindkét erőstő más és más.
(#) válasza elektrojános hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Szia!

Kinek a pap, kinek a papné, tudod... Ha én azt mondom hogy nekem jobban tetszik az egyik, az még nem jelenti azt, hogy automatikusan neked is az fog jobban tetszeni! Egyébként a DoZ-nak a Quad-hoz képest kicsit levegősebb a hangja, több középpel, és egy picit kevesebb méllyel. Legalábbis a saját konstrukcióim tanúbizonysága szerint. Pillanatnyilag egyetlen dolog miatt nem használom a DoZ-t, mégpedig azért, mert problémákba ütköztem a hűtéssel, és még nem szántam rá annyi pénzt/időt, hogy átépítsem a gépet nagyobb hűtőbordákkal. Nekem a Quad is nagyon tetszik, de a DoZ-nál annyira megfogott az elektromos gitár hangja (nagyon szépen és jól hangzik a jó középhangtartomány miatt), hogy egyből beleszerettem. Meg talán egy kicsit részletezőbb is mint a Quad.
Ettől függetlenül most a Quadot használom, ami kicsit máshogy szól, viszont jobb párosítás a két überérzéketlen Videoton hangdobozomhoz, mivel így már lassan tényleg falat bont . A DoZ-zal tulajdonképp csak az a baj, hogy cseppet kevés a teljesítménye az érzéketlen hangsugárzóimhoz.
(#) hapro válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Az kemény, ha nem volt különbség a quad-od, a JLH, illetve a Hiraga között.
(#) elektrojános válasza hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Kössz mindenkinek,én akkor maradok a quad405-nél.
(#) hapro válasza elektrojános hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Nekem a quad hangja nagyon tetszik, a doz meg nem, persze nem egymáshoz viszonyítva!
Annak nem biztos, hogy van értelme. A doz-t A-osztályúakhoz hasonlítottam, a quadot, meg hasonló paraméterű ab-osztályúakhoz.
ÉS! mindennél van jobb.
(#) Ge Lee válasza hapro hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Nem azt írtam hogy nem volt különbség. Heteken át hasonlítgattam őket egymáshoz többféle módon és zenével és nekem egyik hangja sem tetszett jobban. Valószínűleg akkor is a QUAD maradna ha azok nem fűtenék be a lakást.
(#) hapro válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 14, 2010 /
 
Ezt a kifejezést azért írtam, mert nekem a nem volt jobb azt jelenti, hogy maximum ugyanolyan jó, vagy rosszabb.
(#) Bencze.k hozzászólása Márc 15, 2010 /
 
Akkor kérdés,eljutottam odáig hogy jó a tápom.Akkor most a következő kérdésem,hogy milyen végfoktranyókat rakjak a bd-k helyett?? Még lehet to3 tokos is,még nincs szétfúrva a borda.Melyik hangfalvédelmet javasoljátok?? A linken van egy terv,már próbáltam,szépen működik,ilyen van a másik erősítőmben.Csak türelmesen kérem szépen. Köszönöm előre. Ja a kép mellékelve a végpanelról..Bővebben: Link
(#) djhans hozzászólása Márc 16, 2010 /
 
Sziasztok én is építem a Quad-ot. A képen lévő végtranyókkal találkozott már valaki? Milyen minőség vagy esetleg hamis?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Nagyon köszönöm Zolikám!
(#) Bencze.k válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
még a csillogása is más
(#) Alkotó válasza djhans hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Totál retró ez a kivitel (ilyen kondikat meg ellenállásokat ma már nem egyszerű szerezni)
(#) Bencze.k hozzászólása Márc 16, 2010 /
 
csöves elöfokra mit reagálna a quad??
(#) Bencze.k válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Bövebben leírnád légyszíves. Köszönöm.
(#) djhans válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Ez volt a cél. Nekem még vannak ilyen régi ellenállások és kondik "újak". A tápelkók is régi MM csavarosak lesznek. 2x2db 4700µF 63V és külön graetz lesz csatornánként.
(#) Alkotó válasza djhans hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Tisztelem a törekvésed. Ha előbb szólsz pár kiló régi alkatrészt én is adhattam volna. Arra azért ügyelj, hogy a koros elkók öregszenek, veszítik a kapacitásukat.
A 2N3773 egy jó tranyó. Az eredeti/hamis ügyben nem tudok nyilatkozni, de ha megfelel az adatlapi előírásoknak, akkor nem lesz gondod veled. Az én régi Quados korszakomban ezzel vagy 2N3442-vel készült minden panel.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Ígen, úgy lesz. A tápágakba beteszek majd 48V-os izzókat és látom majd ha sok áramot szeretne kajálni nyugalomban. Szkóp meg megy a kimenetre.
(#) djhans válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Már nem lehet beszerezni 2N3442-őt sajnos csak bontásból. Ezzel akartam eredetileg. A műv. erősítőt lecseréltem TL071-re és ezáltal repültek a kompenzáló tagok is. A nyákon már nincs a helye se meg. Egyébként van nekem 2db fém körtokos LM301A bontott. Csak nem mertem ezzel megcsinálni mert mi van ha tönkremegy. A pufferelkók 1990-es darabok. Természetesen formázom majd őket. Egyébként azok a rózsaszín és piros Remix és MLT 0,5W-os fémréteg ellenállások úgy tudom nagyon jók. Még a tekercseket kell még elkészítenem a régi Rádiótechnikás leírás szerint. A 0,091 Ohm-os ellenállásokat mint ahogy régen én is ellenálláshuzalból készítem el. Rendelkezésre áll egy hidas régi Ganz (4vezetékes) digitális ellenállásmérő ami 1mOhm-tól mér.
(#) zsjkuki válasza djhans hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia.Nem hiszem hogy hamisak csak hogy a Wingshing gyartja oket.Ez a gyarto letezik! Ha mar a kinaiak mar sajat gyartmanyukat is hamisitjak akkor mar nem is tudom mit mondjak.Ki kell probalni oket.
Tiszteletem
(#) djhans válasza zsjkuki hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Rendben. Köszi!
(#) lapose válasza djhans hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Szia!

Valóban létezik a gyártó: Bővebben: Link

2N3773.pdf
    
(#) Alkotó válasza djhans hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
2N3442 ma is van, szerintem simán lehet venni (nem néztem utána, csak gondolom), de jó a 3773 is.
Nekem úgy rémlik, azok a bizonyos 0,5W-os ellenállások nem "fém" hanem "szén" rétegek. Viszont az igaz, hogy állítólag lágyabb, selymesebb hangja van a szénrétegnek, mint a fémnek (kár hogy én ezt nem hallom meg)
A TL071 egy jó műveleti erősítő, de azt javaslom ha már ezt a részt korszerűsítetted, akkor NE5534-et tegyél bele. Filléres holmi, és garantálom nem fogod megbánni. (Vagy ha pénz nem számít esetleg az OPA is képbe jöhet, de az minimum a 10x-esébe kerül)
(#) djhans válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
NE5534-et majd kipróbálom. OPA-t biztos nem, mert szernintem én nem hallanám meg a különbséget és az nekem már drága is.
(#) hapro válasza djhans hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
Én már találkoztam ilyennel, és szerintem nem hamis, itt láthatod is, hogy a gyártónak van adatlapja róla. Ő az utolsó előtti a sorban: http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/2/N/3/7/2N3773.shtml
Következő: »»   81 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem