Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Relé vezérlés
Lapozás: OK   3 / 3
(#) VIM válasza csabex001 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Szia! Az "Autóelektronika" fórumon előbb kapnál választ a kérdésedre, lehet, hogy ezt át fogják tenni oda. Nekem nincs rajzom Meriváról, csak Zafira-A- ról és az nem biztos, hogy jó lenne Neked. A gugliba így kellene keresni, hogy "daytime running lamps" alias DRL relé. Remélem jól gondolom, hogy ezt akarod megvalósítani?
(#) csabex001 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Igazából nem azt szeretném,DRL lámpám van beépített Áramkörrel,csak ugyan azt szeretném megvalósítani mint a Merivánál,az előzőekben leírtaknak megfelelően. De kiindulási pontnak jó ötlet köszi
(#) kissattila88 hozzászólása Ápr 4, 2015 /
 
Nekem olyan relé vezérlő áram körre lenne szükségem ami késleltetve kapcsolja ki a relét.
(#) zandriis5 hozzászólása Feb 16, 2016 /
 
A következő a problémám: A kapcsolási rajzon szereplő pirossal bekeretezett darlington relés kapcsolás visszaengedi a 100K ellenálláson keresztül a tekercs + ot, így a ledek halványan világítanak. A relé tekercse állandó +on van, ez a biztosítéktábla kiosztása, átkötni nem szeretném. Ez egy multikormány kapcsolási rajza, amin a gombok megvilágítása és a dudagomb egy vezetéken van a kormány átvezetőben. Amikor a dudagombot megnyomjuk, a ledek kialszanak gyújtáson vagy helyzetjelzőn - ez természetes. Gyújtáskapcsoló ACC állásban vagy helyzetjelzőn kellene a zöld msd ledeknek megvilágítani a kezelőgombokat az ellenállásokkal beállított fényerősségen. Kihúzott slusszkulcsnál, lekapcsolt helyzetjelzőn ki kellene a ledeknek aludni, holott halványan világítanak folyamatosan. Van valakinek ötlete a kapcsolási rajz módosításán, hogy alapállapotban ne engedje vissza a relé tekercsáramát a ledekre? Köszönöm az ötleteket.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
(#) zandriis5 hozzászólása Márc 22, 2018 /
 
Sziasztok,

A következőképp szeretnék vezérelni egy 200 mA-es relét: 2. impulzusra húzzon meg. Az impulzus hossza 0,5 s. Első impulzusra ne csináljon semmit, mindig csak a másodikra húzza meg a relét 0,5 s időre.
Van erre egyszerű kapcsolás?
(#) Bakman válasza zandriis5 hozzászólására (») Márc 22, 2018 /
 
Egy csomó adat hiányzik. A relé mekkora feszültségű? Az impulzus mekkora feszültségű és mennyire terhelhető, milyen a jel alakja? Két impulzus között mennyi idő telik el? Az impulzusok közötti idők fixek vagy változhatnak? A második és harmadik impulzus közötti idő fix vagy változó? Egyéb tápfeszültség rendelkezésre áll?
(#) zandriis5 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 22, 2018 /
 
12V-os rendszer. Relé tekedcse 12V, 200mA, negatívra húz be. Jel alakja nyomógombbal testre zárás ami max 0,5 s idejű. Két impulzus közti idő min 0,5 s, maximum 5 s. Nem fixek az impulzusok.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem