Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
Szia! Annyira nem ismerem a Skoda motorokat felépítésileg de szerintem a tűzfal felől a motorblokkon van felfogatva. Ha fűthető akkor vezeték is csatlakozik a szelephez. Nekem a Seaton (60 ezer kilóméterenként kellene cserélni de nálam) 260 ezernél lett kicserélve fagyásból eredő csődugulás miatt. Bővebben: Link Ami a légszűrőtől megy lefelé vastag cső (kb. 2.5cm átmérőjű) az abba csatlakozik.
Helló!
A probléma továbbra is fennáll. Közben az egyik cimborám elvitte kölcsön mászkálósnak, mert kidöglött alóla mind a 3 Opelje ![]() Egyelőre élünk a problémával. A beázást nem zárom ki. Ennyi idősen már simán lehetnek bajok a modulok szigetelésével is. Ha esetleg nem óhajtja megvenni a cimborám és visszakapom a táltost akkor lehet megkereslek egy fojtószelep keresztcsere próbára. A hozzászólás módosítva: Hé, 12:32
Szia,
Az ajánlatom továbbra is áll, keress meg majd p.ü. Neten olvastam, hogy már jártak pórul utángyártott fojtószeleppel. A beázás vélelmezése az én általam felvetett problémámra vonatkozott.
Szia! Visszalapozgattam a témával kapcsolatban de nem jöttem rá, hogy milyen probléma áll még fenn az AKL-s kocsinál? Ha a fojtószeleppel lenne a probléma ami nálam is hasonló tüneteket produkált mielőtt le lett cserélve, annak motorjának a hibájáról a képeket fel is raktam. A leállások menet közben szinte minden alkalommal a tengelykapcsoló kinyomásakor következett be amikor a fojtószelepnek alapjáratra kellett volna szabályozni de ezt nem tudta a motorjának hibája miatt. Annyira elvolt kopva a szénkefe és a kommutátor, hogy bizonytalan volt a forgása és nem tudta a pillangószelepet a megfelelő helyzetben tartani az alapjárathoz. Erre hibára csak annyit lehet átmeneti megoldásként tenni, hogy a bowden köpenyén van egy váll rész és azt kell az alapálláshoz képest hátrább beakasztani a villába. Ez azzal jár, hogy az alapjárat mindig magasabb lesz de a motor nem fog leállni, mert a pillangó szelep nem tud levágódni nullára és a motorja szinte ki lesz iktatva az alapjárati fordulat szabályzásból.
Most látom, hogy ezeket a képeket már mutattam Neked. ![]()
Szia! Eredetit már nem gyártanak, kizártnak tartom. Mindent kiszerveztek a gyártók,még egy ilyen összetettebb alkatrész darabjait is más-más fogja gyártani pl. a motorját vagy az ellenálláspályáját vagy a házat stb. Ez pl. nem egy "rossz" darab és az ára sem rossz de kapható száz körüli áron is. Az a kérdés, hogy hány kilómétert lehet vele megtenni zavarmentesen és azt visszaosztva meg az eltelt időt, lehet dönteni a megfelelő darab kiválasztásáról.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |