Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
Lapozás: OK   198 / 198
(#) Takee939 válasza VIM hozzászólására (») Hé, 21:35 /

Hello, kompletten cseréle lett a kompresszor a szíjtárcsával és kuplunggal együtt. Az érdekes az hogy ha első indításnál bekapcsolom a klímát akkor nem esik le a fordulat de ha utána ki és bekapcsolom akkor már 650-750rpm között ingadozik, ha adok egy gázt akkor beáll 800ra.
Amit kiolvastam a Vcdsből hogy első indításnál emel a fojtószelep 3fokot de ha kikapcsolom utána már csak 1fokot és ezért ingadozik. Ez alapján a hiba a fojtószelepnél lehet? Fals levegő nincs azt is teszteltem
(#) VIM válasza Takee939 hozzászólására (») Hé, 22:54 /

Hány kilóméter lehet a fojtószelepben ha a kocsi közel harminc éves? Nálam a 2000-s kiadású Leonban 170 ekm-nél kellet ezt cserélni, mert a motorja zárlatos lett az egyik szénkeféje miatt. Amikor szétszedtem az ellenálláspálya is eléggé meg volt kopva az alapjárati ív részen. Ha ott nagyon látszik a kopás az "zajos" jelet produkálhat amit nehezen értelmezhet a vezérlő de nem lesz hibakódja. A motornak csak az alapjáratra való szabályzásra van hatása, a többit az ellenállás íven a gázpedál bowden "húzza". Ha a szükségmenetbe van akasztva a bowden köpenyén a vállas rész akkor az alapjárat az magas lesz de a működtető motornak nem lesz ráhatása az alapjárat szabályzásra.
Következő: »»   198 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem