Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sonoff Basic WiFi smart switch feszültségtűrése
 
Témaindító: pls, idő: Márc 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pipi válasza pls hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Kiegészítésül: én ezt azért nem írtam, mert a fólia vágás "szélességének" illik megfelelni a szigetelési távolságnak,
Szóval nem egy "szikevágás" szélesség
(#) pls válasza pipi hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
A régi munkahelyemen terveztem nyáklapokat is, tudom, hogy nem elég 230 voltra egy szike szélesség. Van rá hely szélesen eltávolítani fóliát, lekerekítettem a hegyes sarkokat, amik a vágásnál keletkeznek (a csúcshatás kis méretekben is jelentkezik, nem csak a villámnál), és utána le is lakkoztam.
De ha a sorkapcsot nem akarod felhasználni, akkor nem is kell a fóliavágás, közvetlenül is kihozhatsz egy vezetéket a relé lábáról. Kivettem a rélét, a megfelelő lábára ráforrasztottam a vezetéket, a másik három lábát meg visszaforrasztottam, Kicsit ferdén áll az alatta lévő forrasztás miatt. Ragasztottam alá egy kis vékony üvegszövetes nyáklapot is, nehogy a be nem forrasztott láb az alatta lévő fóliához érjen.

Az előző hozzászólásomban írtam: "A sorkapocs másik fele közvetlenül a fázisra megy." Bocsi, elírtam, helyesen: közvetlenül a nullára megy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) vargham válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
Idézet:
„Nem-nem! A Nulla az mindenhol ugyan az a nulla.”

Nem feltétlenül. A kérdező egy nagyobb telephelyet említett. Ott simán előfordulhat (de egy családi házban is), hogy több áramkört is védenek, több különböző fi relével. Ha ott az egyik fihez tartozó fázis és egy másikhoz tartozó nulla közé kötsz fogyasztót, akkor a relék le fognak oldani.
(#) proba válasza pls hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
Jumperrel azért nem oldhatják meg gyárilag, mert a minimális kúszóút talán 8-10mm. Nem véletlenül van sokszor kifűrészelve normálisabb szerkezetekben a relé kontaktus környéke is. Elég némi pára, meg por, és lehet csodálkozni. Az hogy a fázist vagy a nullát szakítja, az első átkötésig igaz, arra azért nem alapoznék. Más kérdés, helyben átcserélném, nehogymár a nullát szakítsa, és folyamatosan fázison legyen a rá kötött eszköz.
(#) raczg hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Sziasztok!

Elnézést kérek, ha rossz helyre írok, de ezt tünt a legközellebi témának ahoz amit kérdezni szeretnék.
Szóval vásároltam egy V-TAC VT-5008 tipusú wifi-s kapcsolót. Kb olyan mint a sonoff.
A probléma az vele, hogy néha önállósítja magát és ki vagy be kapcsolja az eszközt ami rajta van.
Valaki találkozott már ilyen problémával?
Köszi
(#) pls hozzászólása Dec 29, 2020 /
 
Egy rövid kérdés. Tudja-e kezelni a Sonoff az IPv6-ot? Sonoff Basic Wifi és Sonoff RF Wifi típusk. Nem találtam róluk adatot.

Ha nem tudja kezelni, akkor megoldható-e úgy, és létezik-e ilyen router, hogy a Wan oldalon IPv6-ot kap a router, a Lan oldalán IPv4-et ad a Sonoff-oknak?
Nem ismerem igazán az IPv6-ot, és a rendelkezésre álló eszközöket, ha túl nagy butaság a fenti kérdésem, elmagyarázná valaki, aki ebben jártas, vagy ajánlana valami szakirodalmat róla, lehetőleg magyar nyelven, mert az angol elég nehézkesen megy.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem