Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sonoff Basic WiFi smart switch feszültségtűrése
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pipi válasza pls hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Kiegészítésül: én ezt azért nem írtam, mert a fólia vágás "szélességének" illik megfelelni a szigetelési távolságnak,
Szóval nem egy "szikevágás" szélesség
(#) pls válasza pipi hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
A régi munkahelyemen terveztem nyáklapokat is, tudom, hogy nem elég 230 voltra egy szike szélesség. Van rá hely szélesen eltávolítani fóliát, lekerekítettem a hegyes sarkokat, amik a vágásnál keletkeznek (a csúcshatás kis méretekben is jelentkezik, nem csak a villámnál), és utána le is lakkoztam.
De ha a sorkapcsot nem akarod felhasználni, akkor nem is kell a fóliavágás, közvetlenül is kihozhatsz egy vezetéket a relé lábáról. Kivettem a rélét, a megfelelő lábára ráforrasztottam a vezetéket, a másik három lábát meg visszaforrasztottam, Kicsit ferdén áll az alatta lévő forrasztás miatt. Ragasztottam alá egy kis vékony üvegszövetes nyáklapot is, nehogy a be nem forrasztott láb az alatta lévő fóliához érjen.

Az előző hozzászólásomban írtam: "A sorkapocs másik fele közvetlenül a fázisra megy." Bocsi, elírtam, helyesen: közvetlenül a nullára megy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) vargham válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
Idézet:
„Nem-nem! A Nulla az mindenhol ugyan az a nulla.”

Nem feltétlenül. A kérdező egy nagyobb telephelyet említett. Ott simán előfordulhat (de egy családi házban is), hogy több áramkört is védenek, több különböző fi relével. Ha ott az egyik fihez tartozó fázis és egy másikhoz tartozó nulla közé kötsz fogyasztót, akkor a relék le fognak oldani.
(#) proba válasza pls hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
Jumperrel azért nem oldhatják meg gyárilag, mert a minimális kúszóút talán 8-10mm. Nem véletlenül van sokszor kifűrészelve normálisabb szerkezetekben a relé kontaktus környéke is. Elég némi pára, meg por, és lehet csodálkozni. Az hogy a fázist vagy a nullát szakítja, az első átkötésig igaz, arra azért nem alapoznék. Más kérdés, helyben átcserélném, nehogymár a nullát szakítsa, és folyamatosan fázison legyen a rá kötött eszköz.
(#) raczg hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Sziasztok!

Elnézést kérek, ha rossz helyre írok, de ezt tünt a legközellebi témának ahoz amit kérdezni szeretnék.
Szóval vásároltam egy V-TAC VT-5008 tipusú wifi-s kapcsolót. Kb olyan mint a sonoff.
A probléma az vele, hogy néha önállósítja magát és ki vagy be kapcsolja az eszközt ami rajta van.
Valaki találkozott már ilyen problémával?
Köszi
(#) pls hozzászólása Dec 29, 2020 /
 
Egy rövid kérdés. Tudja-e kezelni a Sonoff az IPv6-ot? Sonoff Basic Wifi és Sonoff RF Wifi típusk. Nem találtam róluk adatot.

Ha nem tudja kezelni, akkor megoldható-e úgy, és létezik-e ilyen router, hogy a Wan oldalon IPv6-ot kap a router, a Lan oldalán IPv4-et ad a Sonoff-oknak?
Nem ismerem igazán az IPv6-ot, és a rendelkezésre álló eszközöket, ha túl nagy butaság a fenti kérdésem, elmagyarázná valaki, aki ebben jártas, vagy ajánlana valami szakirodalmat róla, lehetőleg magyar nyelven, mert az angol elég nehézkesen megy.
(#) pls hozzászólása Dec 6, 2022 /
 
Évek óta használok Sonoff basic és Sonoff RF típusú Wifi reléket. A karácsonyi fényeket és a külső világítást kapcsolgattam velük az 5.2-es Androidos telefonomról. 7 és 11-es androidokról is próbáltam, egyikkel sem érhető el ez a szerver.

Egész nyáron nem kellett, most karácsony előtt újra használni akartam, de kéri a felhasználónevet és jelszót. A jelszó és a felhasználónév fel van jegyezve, biztosan jó, mégis azt írja, hogy hibás. Akár az elfelejtett jelszóra, akár az új regisztrációra kattintok, a válasza az, hogy az „email nem küldhető el”. Az internet jó, és a telefonom is, mert tudok róla internetezni. A hosszú idő, amíg nem használtam sem valószínű, hogy a hiba oka lenne, mert a regisztrációra sem enged fel.
Az eWeLink programmal működött eddig, ami egy kínai szervert használ, ezt javasolta az adatlapja. Az egységek is jók, a rajtuk lévő led jelzi, hogy fogadják a wifit és fenn vannak az interneten.

Mi lehet a probléma? Megszűnt a szerver, amin keresztül eddig használtam? Napok óta próbálkozom, nem valószínű egy ilyen hosszú szerverhiba.
Lehet, hogy a Google által bevezetett kétfaktoros hitelesítés rontotta el? Gyanús hogy pont a nyár eleje óta nem jó, és az is, hogy a hibajelzés az emailt emlegeti.

A dobozán rajta volt, hogy az Amazon és a Google szerver is jó hozzá, de arról nem írt egy szót sem, hogy hogyan kell azokra átállni.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma, és hogyan álljak, át másik szerverre, és az ezekhez tartozó androidos programoknak mi a neve
(#) proba válasza pls hozzászólására (») Dec 6, 2022 /
 
Az alkalmazást frissítetted? Néha az is zavart szokott okozni, ha friss, néha meg az ha régi...
(#) vargham válasza pls hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Én azzal szoktam kezdeni, hogy törlöm róluk a gyári szoftvert, sajátot rakok rájuk, és saját szerverrel használom. Nem bízom ezekben a szolgáltatókban.
(#) uniman válasza pls hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Az eWeLink most is hibátlanul üzemel...nincs semmilyen változás ! A "kétfaktoros hitelesítés" nélkül működik...évek óta ugyanúgy.
Mobiltelefonos APP-al hibátlan a működésük.
"Reset" és kezd előlről: konfiguráld újra a cuccot. (esetleg másik emailcímmel)
A szerveres csereberét passzolom...max. a Alexa és a társai hangutasításos vezérlés érdekelne, de még nincs meg hozzá a "fül" (eszköz, amely veszi a hangutasításaimat).
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2022
(#) Elektro.on válasza uniman hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Nekem google home -al simán párosodott. Meg a hag vezérlés.
(#) uniman válasza Elektro.on hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
"Meg...hag" ...azt inkább az Alekszával !
(#) Elektro.on válasza uniman hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Bocs jötte egy fontos bejövő hívásom. és az "n" lemaradt. :S
(#) uniman válasza Elektro.on hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Ok...hang vezérlés. De még mindig nem tudom, hogy mi lenne az az eszköz, amely veszi a hangutasításokat. Nem a mobiltelefon, hanem ami nonstop "fülel" a lakásban (...és max.10 dolcsiért beszerezhető)
(#) Elektro.on válasza uniman hozzászólására (») Dec 7, 2022 /
 
Google home mini
Én valami rendelésemhez kaptam ajándékba.

https://www.emag.hu/google-home-mini-okos-hangszoro-home-mini/pd/DN0HK0BBM/
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2022
(#) pls válasza proba hozzászólására (») Dec 8, 2022 /
 
Nem frissítettem. A legelső installálásakor elmentettem az apk-t, és azt használom. De nem hiszem, hogy ez nem probléma, mert a telefon is ugyanaz a Mizu, 5.2-es androiddal. (A telót az akku töltés problémája és a tönkrement kihangosító hangszórója miatt cserélném le, egyebekben hibátlan.)
Van egy Mizu-m 7-es androiddal, és egy Motorola 11-es androiddal. Mind a három telefonra hibajelzés nélkül feltölthető a korábban elmentett program, de ugyanaz a csatlakozási probléma áll fenn mindegyikkel, nem tud a szerverhez csatlakozni.
Uniman által javasolt másik email címmel is próbálkoztam, a hiba ugyanaz, nem küldhető el az email. Megpróbáltam más szolgáltató internetjén át is, onnan sem megy el az email. Ha ismerném azt az email címet, ahova küldeni akarja, megpróbálnám számítógépről is. Nem tudja valaki ezt a címet? Amíg nincs kapcsolatom a szerverrel nem akarom resetelni, mert az egységek (6 db.) a villogásukból ítélve jól működnek, és kapcsolódva vannak.
(#) pls válasza vargham hozzászólására (») Dec 8, 2022 /
 
Irtam valamikor programokat 8085-ös processzorra gépi kódban (liftvezérlés, raktári rakodó robot, szerszámgépek, mérőautomata) de az android programozással nem vagyok még kösznő viszonyban sem. Így sajnos saját programot nem tudok rátölteni. Pedig az igazi az lenne, és akkor megoldanám a felhő kihagyását is, mert fix IP-m van.
(#) proba válasza pls hozzászólására (») Dec 8, 2022 /
 
Szerintem próbáld az appot frissíteni, nekem igaz más esetben segített.
(#) vargham válasza pls hozzászólására (») Dec 9, 2022 /
 
Nem az Androidra raktam sajátot, hanem a Sonoffra.
De néhány próba után átálltam a HomeAssistantra. Ott egyszerű szkriptekkel lehet konfigurálni az eszközöket, és a szerver háznál van egy RPI-n. Én továbbra sem szeretném, ha a villanykapcsolásomhoz szükséges adatcsomagnak végig kellene utaznia a fél világon, és a működése mindenféle harmadik fél szerverétől függne.
(#) pls válasza pls hozzászólására (») Aug 1, 2023 /
 
A Dec 6, 2022-i hozzászólásomban felvetett problémát végre sikerűlt kibogoznom. Három probléma is volt vele. Az a gyanúm, hogy valamit módosíthattak a programon. Az eWeLink appot használom.

1./Az email azért nem volt elküldhető, mert amikor még 2018-ban ltrehoztam a fiókomat, az olvastam a leírásban, hogy a Kínán kívüli felhasználók ne email címet, hanem telefonszámot adjanak meg. Hosszú ideig működött így, mert nem volt szükség email küldésre. Mikor még működött, felmentem az oldalamra, és ott láttam, hogy a felhasználónév helyén a megadott telefonszám van, és az email címem üres. Megadtam az email címet, és felhasználónévnek meghagytam a telefonszámot. Ekkor, 2021-ben még működött. A karácsonyi fényeket egész évben nem kellett kapcsolgatnom. 2022 karácsonya előtt vettem észre, hogy nem működik. Ekkor írtam a korábbi hozzászólásomat.
2./ A régi fiókot nem tudtam helyrehozni, valószínűleg még mindig él, de nem használható. Létrehoztam egy új fiókot, ami a régi emal címemmel nem sikerült, mert az már foglalt volt. Egy új email címet csináltam, azzal csont nélkül létre tudtam hozni az új fiókot.
3./ De ezzel nem sikerül egyetlen eszközt sem regisztrálni. Sok próbálkozás után rájöttem, hogy nem ismeri fel az eszközt, ha az egy további router mögött van, és a telefonnak is ugyanazon a wifin kell lenni. Miután az eszközöket és a telefont áttettem a modem utáni első wifi routerre, a 6 eszközből 5-öt megtalált és regisztrált. A hatodikat csak olyan trükkel, hogy a wifi relét access point üzemmódba kellett helyeznem, és nekem megkeresni a telefonnal. A telefonból kiolvasta a wifi jelszavát. Ezek után mind a 6 normálisan működik, leszámítva azt hogy elég nagy a késés a parancs kiadása és a végrehajtása között, és még ennél is nagyobb a végrehajtás visszaigazolásáig. Régebben ez sokkal gyorsabb volt. Miután regisztráltam az eszközöket, vissza lehet tenni a második routerre, és másik wifin lévő telefonról is vezérelhető.
Mindezt azért írtam le részletesen, hátha valakinek van hasonló problémája.

4./ Van még egy problémám, amit még nem sikerült megoldani. Régen 3 telefonon is működött. Egyiken regisztráltam az összes eszközt, a másikakon csak az appot kellett feltölteni és bejelentkezni, az eszközöket nem kellett regisztrálni. Ha valaki tudja hogy lehet több telefonról használni, kérem írja meg.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem